Αγγελίες    Επικοινωνία

Γαστρονοµία και Απολαύσεις. Μυδοπίλαφο

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/09/2016

 

Επιµέλεια: Rodi de Fuca
Μαγειρεύει o: Ξενάκης Μαρούλης

Μυδοπίλαφο
(για 4 άτοµα)

Υλικά

  • 500 γραμ. μύδια ψίχα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 250 γραμ. ρύζι τ. Αμερικής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κιλό ντοματίνια ολόκληρα (ή φρέσκες ντομάτες χοντροκομμένες)
  • 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 3-4 κουτ. ης σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 σφηνάκι ούζο Τρικενέ
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί Λεσινιώτικη Μαλαγουζιά Σωτηρίου

 

Διαδικασία μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σβήνουμε με το ουζάκι.

Προσθέτουμε το κρασί, τα ντοματίνια κι ένα ποτήρι νερό. Πέντε λεπτά μετά τον βρασμό προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για πέντε περίπου λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και στη συνέχεια το ρύζι.

Προσέχουμε να υπάρχουν υγρά στο φαγητό και μόλις πάρει μια καλή βράση, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του ελέγχοντας κάπου κάπου.

Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε στα πιάτα, ξύνουμε από πάνω φρέσκο λεμόνι...

Καλή απόλαυση, πίνοντας την υπόλοιπη Μαλαγουζιά...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα ή να κατεβάσετε και ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις της εφημερίδας που θέλετε εδώ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία