Αγγελίες    Επικοινωνία

Δεν ήξερε τις δαπάνες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/12/2018

 

Φάουλ ήταν ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Κοινωφελούς Τ. Σκαρµούτσος στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο.

Ένα κονδύλι 238.000 ευρώ προκάλεσε απορία στον Σπ. Διαµαντόπουλο που ρώτησε τον ίδιο και τον λογιστή τι αφορούν. Απάντηση δεν πήρε παρότι το ποσό είναι τεράστιο και του ειπώθηκε ότι...

 

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Οι ερωτήσεις των Ντίνου Γιαννόπουλου - Σπ. Διαμαντόπουλου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

  1. Σχετικά με τις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους μέσω των διαταγών πληρωμής που οι τελευταίοι επιλέγουν  (εργολάβοι, προμηθευτές κλπ ) θα θέλαμε να μας ενημερώσετε,
    1. Εξαντλείτε τα ένδικα μέσα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία;
    2. Συνοδεύονται οι εν λόγω υποχρεώσεις πάντα  από βεβαιώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας που πιστοποιούν τη δαπάνη ή σε ορισμένες από αυτές υπογράφουν μόνο οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και συγκεκριμένα ο κ. Καρβέλης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο κ. Σκαρμούτσος ως Πρόεδρος του ΝΠ Πνευματικού και Αθλητικού Κέντρου, στις περιπτώσεις που αφορούν το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο.
  2. Αληθεύει ή όχι ότι οι ανείσπρακτες οφειλές στην ΔΕΥΑΜ αγγίζουν τα 8 εκ € όταν στα τέλη του 2014 ήταν περίπου 5εκ €; Τι έχετε να πείτε στους δημότες όταν σε μελλοντικό χρόνο, ιδιαίτερα στους συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους,  αναγκαστούν να επωμιστούν μέρους του δημιουργούμενου χρέους λόγω της δικής σας πολιτικής;
  3. κ. Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου, πρόσφατα αναθέσατε με απόφασή σε προμηθευτή τη συντήρηση γηπέδων. Ποιος υπογράφει τη σχετική μελέτη-τεχνική περιγραφή η οποία αποτυπώνεται στην απόφαση με αριθμό 4089/11-12-2018. Σημειώνω ότι ακόμα μας χρωστάτε τα σχετικά στοιχεία για το θέμα που ζητήσαμε με αίτησή μας στις 23-10-2018.

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες, εδώ και λίγες μέρες παραλάβαμε αγωγή από το Δήμαρχο και τους κ.κ. Καρβέλη, Καραπαπά, Σκαρμούτσο και Παπαδόπουλο με βάση την οποία είμαστε κατηγορούμενοι για συκοφαντική Δυσφήμιση που προήλθε από κείμενό μας που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σχετικά με το έργο  «Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου». 

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχαριστίες μας στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» η οποία ήταν μία από τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δημοσίευσαν το κείμενο αλλά η μοναδική που στοχοποιήθηκε και δέχτηκε παρόμοια αγωγή.

Εμείς καταδικάζουμε την ενέργεια των παραπάνω και όσον αφορά εμάς αλλά και όσον αφορά την εφημερίδα. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απόπειρα πολιτικού εκφοβισμού και φίμωσης. Δε θεωρούμε δε καθόλου τυχαία την επιλογή του χρόνου αλλά και την επιλεκτική αγωγή κατά επτά από τους δέκα Δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν το επίμαχο κείμενο.

Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν την αγωγή να το ξανασκεφτούν και να αποσυρθούν από αυτή τη δικαστική διαδικασία. Καλούμε τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ή μέσω του Τύπου και να εκφράσουν την άποψή τους. Η σιωπή τους θα θεωρηθεί από εμάς ως έγκριση των πολιτικών διώξεών μας.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

 

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα εισπράξαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επτά τον αριθμό, το «δώρο» του Δημάρχου που αφορούσε σε αγωγή η οποία αφού έλαβε υπόψιν μεταξύ άλλων «την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των διαδίκων», ζητά «να υποχρεωθεί κάθε εναγόμενος χωριστά να καταβάλλει στον καθένα από εμάς τους ενάγοντες χωριστά, το χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα χιλιάδων (260.000) ευρώ…….».

Την αγωγή ασκούν ως ενάγοντες-«θιγόμενοι» και οι κύριοι Καρβέλης, Καραπαπάς, Παπαδόπουλος, Σκαρμούτσος. Ζητούμε από τους εν λόγω κυρίους αλλά και από τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν καθαρά και δημόσια λέγοντας την άποψή τους για το θέμα. Άλλωστε πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια εκφοβισμού και πολιτικής τρομοκρατίας στην αρχή της προεκλογικής περιόδου επί της ουσίας την ίδια ώρα που αρκετοί από εμάς ζητήσαμε και δημόσια να αντιπαρατεθούμε με προτάσεις.

Επί της ουσίας, το θέμα επικεντρώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, στις 18 Ιουνίου του 2018, η οποία υπογραφόταν από 10 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και στην οποία καταγγέλλαμε τις διαδικασίες που εφάρμοσε η δημοτική αρχή στο έργο “Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων”, προϋπολογισμού 1.200.000 €. Διαδικασίες που πρώτοι είχαν καταγγείλει τόσο ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(εδώ) όσο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ(εδώ). Το θέμα έχει και ιστορία αλλά και προϊστορία πράγματα που αναδείχτηκαν αλλά και θα αναδειχτούν εκ νέου αν χρειαστεί.

Στην παρούσα φάση οι επτά εναγόμενοι είμαστε έκπληκτοι από την επιλογή του Δημάρχου και των τεσσάρων συμβούλων να «επιτεθούν» εναντίον μας τη στιγμή που την επίμαχη ανακοίνωση την υπογράφουν όχι επτά αλλά δέκα Δημοτικοί σύμβουλοι ενώ την όλη κατάσταση καυτηρίασε επανειλημμένα στο Δημοτικό συμβούλιο και ενδέκατος Δημοτικός σύμβουλος. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι και καταδεικνύει σε μας αλλά και όλη την κοινωνία τα κίνητρα του ολισθήματος των πέντε που είναι πολιτικά και μόνο και στοχεύουν στον εκφοβισμό μας αλλά και στο να αποτρέψουν νέο και υγιή κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά. Πως αλλιώς θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους να παραμείνουν στις καρέκλες;

Τέτοιες πρακτικές μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και πραγματικά μας επιτρέπουν να δούμε το επικίνδυνο για τη δημοκρατία πραγματικό πρόσωπο των συγκεκριμένων δημοτικών αρχόντων.

Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τους θέσετε στο περιθώριο κλείνοντάς τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Σπύρος Βασιλείου

Παναγιώτης Κατσούλης

Παντελής Καρατσόλης

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

 

Δημήτρης Κοκοτός

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

 

 

Ανοίγει περπατησιά ο Κώστας Λύρος

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

 

Από έναν μεγάλο αριθμό προσχωρήσεων στο συνδυασμό του Κώστα Λύρου χαρακτηρίστηκε η περασμένη εβδομάδα.

Άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, πρώην αντιδήμαρχοι και νυν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αλλά και νέοι άνθρωποι σε ηλικία και χωρίς «φθορά» αποφάσισαν να συστρατευθούν αναγνωρίζοντας με δηλώσεις τους εντιμότητα στο πρόσωπό του και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Από τις ανακοινώσεις εκείνες που συζητήθηκαν πιο πολλοί είναι των δύο πρώην αντιδημάρχων και νυν δημοτικών συμβούλων, Ντίνου Γιαννόπουλου και Σπύρου Διαμαντόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ κλεισμένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Αντώνη Παππά, γαμπρού του Δημήτρη Κοταντάκη...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Πριν από πέντε χρόνια θέσαμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της πόλης και την κρίση σας. Μας τιμήσατε με την ψήφο σας δίνοντάς μας το ρόλο του δημοτικού συμβούλου.

Εμείς με τη σειρά μας τιμήσαμε τη θέση αυτή. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας γνώμονας και κινητήριος δύναμη υπήρξε το κοινό καλό και το συμφέρον του δήμου. Για όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν δημοσιευμένα σχόλια, παρεμβάσεις και έργα που προτάθηκαν ή και έγιναν για το καλό του Δήμου.

Πλέον, έχετε αποκτήσει άποψη για εμάς τόσο σε επίπεδο θέσεων όσο και για τη συνέπεια και συνέχεια που δείξαμε στα καθήκοντα που εσείς μας αναθέσατε. Γνωρίζετε την σπουδή με την οποία αγωνιστήκαμε τόσο από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετήσαμε όσο και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Πάντα με θέσεις αλλά και με γνώση του αντικειμένου. Πάντα με γόνιμο διάλογο και με κουλτούρα συνεργασίας.

Σήμερα παραδίδουμε τους εαυτούς μας εκ νέου στην κρίση σας έχοντας ως κριτήριο εκτός του βιογραφικού και τα πεπραγμένα μας.

Το πιο εύκολο θα ήταν να λιποψυχήσουμε και να μην λάβουμε μέρος στις εκλογές αφού ο νέος εκλογικός νόμος δεν δίνει καμμιά εγγύηση για τη διοίκηση των Δήμων στο μέλλον καθώς και για την εκλογή του καθενός στη θέση του Δημοτικού συμβούλου. Ένας εκλογικός νόμος που θα εξυπηρετούσε εν δυνάμει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες εάν αποφασίζαμε να κατέλθουμε με δικό μας ανεξάρτητο συνδυασμό. Δε θα το κάνουμε. 
Βάζουμε στο «ντουλάπι» την προσωπική μας φιλοδοξία προτάσσοντας το καλό του Δήμου.

Επιλέγουμε το Εμείς και όχι το Εγώ.

Σήμερα, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να συμμετέχουμε ως συνεργαζόμενοι σε μια νεότευκτη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Λύρο.

Αισθανόμαστε ότι θα συμπορευτούμε με ένα «καθαρό» άνθρωπο, εργατικό, ακούραστο, που του αρέσει να δουλεύει επί σχεδίου και όχι με επιπόλαιη και συγκεντρωτική στρατηγική. Ο όρος συνεργαζόμενοι είναι επιλογή μας για ένα και μόνο λόγο. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να δεσμεύσουμε την παράταξη με τις δικές μας θέσεις και τα πεπραγμένα όλων των ετών. Ο προγραμματικός λόγος που θα προκύψει ως τις εκλογές θα πρέπει και θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με όλα τα μέλη και φυσικά τον επικεφαλής του νέου συνδυασμού. Δημοκρατικά, συλλογικά ώστε να εκφραστούν όλες οι τάσεις και απόψεις και το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη μέρα. Η εποχή μας το επιτάσσει και η νομοθεσία μας οδηγεί μακριά από υπερ-συγκεντρωτικά μοντέλα σε συλλογικότητα και Δημοκρατία στη Διοίκηση και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων.

Είναι η ώρα της συνεργασίας και της υπέρβασης του εγώ προτάσσοντας το εμείς ως κορωνίδα αντίληψης και κουλτούρας.

Είναι η ώρα της ευθύνης και όχι της προσωπικής φιλοδοξίας.

Δεν μας διακατέχει ίχνος ρεβανσισμού παρά μόνο ο έρωτας για την πόλη που ζούμε με τις οικογένειές μας. Αγαπάμε τούτο το αλωνάκι. Και αισθανόμαστε ρίγος απέναντι στο ιστορικό του μεγαλείο. Νιώθουμε την ιερή υποχρέωση να αγωνιστούμε για το Μεσολόγγι μας σε όλα τα επίπεδα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χάθηκαν πολλά για το Μεσολόγγι. Βρισκόμαστε ίσως στη δυσκολότερη θέση ως πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η Πορεία αυτή θεωρούμε ότι είναι αναστρέψιμη. Απαιτεί όμως ρήξη με το παρελθόν και χάραξη νέας στρατηγικής. Όχι με φρούδες υποσχέσεις αλλά με τομές. Με συμπαραστάτη την αλήθεια και την πλειοψηφία των δημοτών που αντιστέκονται σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων.

Αν πιστεύετε
• ότι είμαστε μέσα σε αυτούς που μπορούν να πάνε το δήμο μπροστά,
• ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο,
• ότι μπορούμε να σας εκπροσωπήσουμε επάξια, υπεύθυνα και αποτελεσματικά,
σας ζητάμε να ακολουθήσετε την επιλογή μας και μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο του τόπου μας.

Ευχόμαστε σε τούτη την προεκλογική περίοδο να ανθήσει ο γόνιμος διάλογος στοιχεία του οποίου θα είναι οι ρεαλιστικές θέσεις και οι προτάσεις για την πρόοδο του τόπου μας.
Ακούστε, συγκρίνετε και αποφασίστε για την πόλη μας.

Ντίνος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος

Σελίδα 1 από 27

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία