Αγγελίες    Επικοινωνία

60 και κάτι...

Δύσκολο πράγμα οι εκλογές. Εύκολη η κριτική στα καφενεία ακόμη πιο εύκολος ο διάλογος εκ του ασφαλούς. Από την άλλη δίκαιη η κριτική σε όσους υποψήφιους ζητούν τη στήριξη του εκλογικού σώματος.

Σε μια περίοδο που κρίνεται το μέλλον της επόμενης τετραετίας για το Δήμο μας, κάποιοι από εμάς επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της έκθεσης της προσωπικής, της οικογενειακής και της επαγγελματικής τους ζωής. Ακούμε συχνά όλοι μας τη φράση «τι θες και ασχολείσαι» μιας και η απαξίωση της πολιτικής είναι πλέον κανόνας στο δημόσιο διάλογο. Φυσικά όλοι ταυτιζόμαστε με όλους. Όλοι είναι το ίδιο. Και εδώ γίνεται το πρώτο λάθος. Κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.

Απαντώ δημόσια, ΔΕΝ είμαστε όλοι το ίδιο.

Η κριτική μου προς την παρούσα δημοτική αρχή, της οποίας υπήρξα μέλος, έχει επανειλημμένως με δημόσιες παρεμβάσεις στον Τύπο καθώς και με τοποθετήσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου, εξαντληθεί. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο μιας και προσωπικά ενδιαφέρομαι για τις προτάσεις και τις πολιτικές που μπορούν να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Την πεζοδρομιακή τακτική, την αμετροέπεια, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση θίγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αυτό που ο σοφός λαός μας λέει..τη τζάμπα μαγκιά που ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιούν, τη χαρίζω σε εκείνους που τρέφονται από το μίσος, το φθόνο και την ένδεια επιχειρημάτων κυρίως όμως από το ανύπαρκτο πολιτικό τους ανάστημα.

Εκείνοι που σταθερά πέντε χρόνια τώρα δεν έκαναν καμία πρόταση για τον τόπο μας είτε δημόσια στον Τύπο, είτε στο δημοτικό συμβούλιο καλά θα κάνουν να ξαναμετρήσουν το πολιτικό τους «μπόι». Εκείνοι που έμαθαν στο yes Sir να ψάξουν να βρουν τις ευθύνες στους εαυτούς τους και όχι σε εκείνους που απέδειξαν στην πράξη τα μεγάλα ΟΧΙ τους.

Και επειδή έμειναν μόλις 60 και κάτι ημέρες, το επόμενο διάστημα οφείλουμε, ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι, να θυμίσουμε εκείνα που έγιναν και εκείνα που δεν έγιναν. Ποιοι παρήγαγαν αποτελέσματα και ποιοι παρήγαγαν μόνο κακόβουλη κριτική.

Κυρίως όμως να προτείνουμε με σοβαρότητα και ευθύνη εκείνα τα βήματα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια ώστε να αλλάξει ο Δήμος ρότα. Μέσα από τους συνδυασμούς μας και τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να προκύψουν τα προγράμματα και οι θέσεις τις οποίες το εκλογικό σώμα θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει.

Να είστε αυστηροί και να αποβάλλετε το συναίσθημα της υποχρέωσης. Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο ούτε αποφασίζουμε ποιο λαϊκό σχήμα θα τραγουδήσει στο λιμάνι. Αποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

 

ΥΓ 1. Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. - Αβραάμ Λίνκολν

ΥΓ 2. Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απομάκρυνσης της νέα γενιάς και πλήθος απογοητευμένων ανθρώπων από τα κοινά, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναιότητα και ορμή στην κάλπη. Το σύστημα έχει διαχρονικά μοναδικό σκοπό να αποθαρρύνει και να απογοητεύσει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ώστε να αποφύγει το ίδιο τις συνέπειες και τις ευθύνες των πράξεών του..

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Οικονομολόγος, MBA
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
π. Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με το συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή – Κώστας Λύρος

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ανώνυμα blogs και ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο με σκοπό να παραπλανήσουν και να διαδώσουν ανυπόστατες φήμες και ψευδείς ειδήσεις.

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω και δεν αφορά, θεωρώ, την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος το «ξεκατίνιασμα» και τα διαδικτυακά σκουπίδια των φερόμενων ιδιοκτητών τους.

Το εκλογικό σώμα ενδιαφέρεται για προτάσεις και θέσεις που θα βελτιώσουν με απτό και υλοποιήσιμο τρόπο την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Περιμένουν από τους υποψήφιους Δημάρχους να επιδείξουν το στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, να αφουγκραστούν τη δύσκολη συγκυρία της Χώρας και του Δήμου μας και εν τέλει να αποδείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν με επιτυχία τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας.

Η Δημιουργική Ανατροπή και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Λύρος σύντομα θα αναπτύξει τις θέσεις – προτάσεις μας για το μέλλον του Δήμου μας. Θα δώσει το στίγμα αλλά και την κατεύθυνση για τους δημότες της Ιεράς Πόλεως.

Στην ένδεια επιχειρημάτων και την αήθη εκτόξευση «κίτρινης» λάσπης από ορισμένους κύκλους απαντώ δανειζόμενος τη φράση του Ήρωα Δημήτρη Μακρή του Καπετάνιου του Ζυγού, (βιβλίο  Ιωάννη Δ. Μακρή),

«Δεν ξέρω ‘γω να τσακάω τη΄μέση μ΄»

 

 

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή»-Κώστας Λύρος 

Δεν τους έπεισε

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

 

Εξεµάνη ο δήµαρχος στο δηµοτικό συµβούλιο επειδή δεν του ψήφισαν την πρόταση για απόδοση τιµών στον Προκόπη Παυλόπουλο, για τα όσα έκανε για το Μεσολόγγι.

«Δεν είδαµε τίποτα χειροπιαστό» είπε ο Σπ. Διαµαντόπουλος, αλλά η απάντηση της πλειοψηφίας ήταν ότι δεν πρέπει να αµφισβητείται ο λόγος του δηµάρχου. Μας έδωσε πίσω τον Κήπο των Ηρώων και το στρατόπεδο ο Πρόεδρος, όπως ισχυρίστηκε ο δήµαρχος, που προσπάθησε µε το καλό, προσπάθησε µε το άγριο αλλά τον Διαµαντόπουλο δεν τον έπεισε, παρόλο που του είπε εκτός µικροφώνου: «Τώρα θα σε φτιάξω εγώ στα Μέσα Ενηµέρωσης», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σε ποια αναφέρεται κυρίως. 

Έτσι ναυάγησε η προεκλογική προεδρική γιορτή, κρατήστε όµως τα λόγια ενός πολιτικού άνδρα... Άραγε έχει «δικά του» ΜΜΕ και συµπεριφέρεται έτσι;

Β.Β.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/02/2019

Λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, σκέφτηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου να αποδώσει τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο δημότη, και επιδίδοντάς του χρυσό μετάλλιο.

Όλα αυτά σχεδιάστηκαν για την Κυριακή των Βαΐων, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με την παρουσία του τις Γιορτές Εξόδου. Οι λόγοι που ώθησαν τον κ. Καραπάνο να αποφασίσει στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αποδώσει τιμές στον κ. Παυλόπουλο, έχουν να κανουν με...

 

Σπ. Διαμαντόπουλος: «Προεκλογική φιέστα η απόδοση τιμών…»

Όμως δεν πήρε αυτή την έγκριση από το σύνολο των συμβούλων, καθώς κάποιοι διαφώνησαν, όπως ο Σπύρος Δίαμαντοπουλος που εξήγησε και τους λόγους που τον οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση. Κατ’ αρχάς θεώρησε ότι...

 

Δ. Μακρής: «Είναι ανάξιος για οποιαδήποτε τιμή απ’ τον δήμο Μεσολογγίου...»

Ο βασικός λόγος όμως που κατά τον κ. Διαμαντόπουλο, δεν πρέπει να αποδοθούν τιμές στον κ. Παυλόπουλο είναι επειδή με την δική του υπογραφή «ξεπουλήθηκε» ουσιαστικά η Μακεδονία...

 

Απέτυχε η προσπάθεια να πειστούν οι αντιδρώντες

Παίρνοντας το λόγο ο Άγγελος Κότσαλος και θέλοντας να στηρίξει την πρόταση του δημάρχου, απηύθυνε ερώτημα στους διαφωνούντες πως θεωρούν ότι θα...

 

«Ο Πρόεδρος έχει Ιερό καθήκον να τιμά τις Γιορτές Εξόδου»

Ο δήμαρχος παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο και σηκώνοντας τους τόνους, προσπάθησε να πείσει για τις προθέσεις του, επιστρέφοντας τις κατηγορίες περί ιδιοτέλειας...

 

Δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση

Βλέποντας ο κ. Καραπάνος ότι δεν υποχωρούν, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να εκθέσει, όπως θεώρησε τους διαφωνούντες...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 28/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού  

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Μεσολογγίου και ειδικότερα το κέντρο του, είναι η απουσία οργάνωσης και η παντελής έλλειψη εφαρμογής στοιχειωδών κανόνων σεβασμού του πεζού, του ποδηλάτη, του ατόμου με ειδικές ανάγκες, του αυτοκινήτου, του μοτοσικλετιστή κοκ.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς άξονες της πόλης είναι επίσης καθημερινό φαινόμενο. Ενώ η κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει για την πόλη μας χρονολογείται το έτος 2002.

Ένα πρόσφατο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη κινητικότητα είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( ΣΒΑΚ ). Ο Δήμος μας έχει λάβει χρηματοδότηση (40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο) για την εκπόνησή του και έχει ανατεθεί σε εταιρία. Το ΣΒΑΚ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να αποτυπωθούν και να αναζητηθούν όλα εκείνα τα μέσα καθώς και ο τρόπος με τον οποίο το Μεσολόγγι θα αποκτήσει ταυτότητα οργανωμένης πόλης. Το ίδιο δε εργαλείο οδηγεί μετέπειτα στην εκπόνηση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που χρειάζεται η πόλη.

Ερωτάσθε,

Α. Σε ποια εταιρία έχει ανατεθεί η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ποια η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου;

Β. Πότε προγραμματίζετε να κάνετε διαβούλευση που είναι προαπαιτούμενο της εκπόνησης μιας και θα πρέπει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ο επιχειρηματικός κόσμος, η ίδια η κοινωνία, να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα καλύτερο αναβαθμισμένο Μεσολόγγι.

Πρόσφατα παραδόθηκαν στο κοινό τρία νέα γήπεδα ( γήπεδο τένις, γήπεδο Βόλεϊ και δύο γήπεδα μπάσκετ ) εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μεσολογγίου. Η κακοτεχνία και η προχειρότητα κατασκευής τους αναδεικνύεται σήμερα αφού ήδη ένα γήπεδο μπάσκετ καθίστατο σταδιακά μη ενεργό προκαλώντας απογοήτευση αλλά και θυμηδία. Ο φωτισμός των γηπέδων αποδεικνύεται ανεπαρκής και αναποτελεσματικός και εν τέλει μάλλον πρόβλημα δημιουργεί παρά προσφέρει λύση για τη χρήση των γηπέδων τις απογευματινές ώρες.

Είστε ενήμεροι για το θέμα και αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;

Το 2015 υπήρχε πλάνο υπογειοποίησης των απορριμμάτων τουλάχιστο στο κέντρο της πόλης και σταδιακά και σε άλλα σημεία του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων. Έκτοτε ακούμε και διαβάζουμε για μια εταιρία που ανέλαβε αλλά τελικά δεν ανέλαβε κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που είμαστε βέβαιοι είναι ότι ένα καινοτόμο έργο μαζί με την προώθηση της ανακύκλωσης παραπέμπεται στις καλένδες και απορούμε γιατί.

Υπάρχει κύριε Αντιδήμαρχε κάποια ενημέρωση στο θέμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Γιαννόπουλος Κων/νος
Διαμαντόπουλος Σπύρος

Κ. Δήμαρχε,κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 η εκ νέου συγχώνευση του ΤΕΙ της πόλης μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης. Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς κάνουν λόγο για δυσμενείς εξελίξεις. Εκτιμούμε πως ο Δήμος μας επιβάλλεται και πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα πάνω από παρατάξεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας όλους τους βουλευτές(ειδικά του κυβερνώντος κόμματος), τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος καθώς και το συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να μας ενημερώσουν σχετικά. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση δική σας, παρουσία και Δημοτικών Συμβούλων, με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις του Υπουργείου και με ποια κριτήρια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Επιβάλλεται να ενώσουμε δυνάμεις εκτελώντας το χρέος μας απέναντι στην πόλη και την ιστορία. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 28

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία