Αγγελίες    Επικοινωνία

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Μεσολογγίου και ειδικότερα το κέντρο του, είναι η απουσία οργάνωσης και η παντελής έλλειψη εφαρμογής στοιχειωδών κανόνων σεβασμού του πεζού, του ποδηλάτη, του ατόμου με ειδικές ανάγκες, του αυτοκινήτου, του μοτοσικλετιστή κοκ.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς άξονες της πόλης είναι επίσης καθημερινό φαινόμενο. Ενώ η κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει για την πόλη μας χρονολογείται το έτος 2002.

Ένα πρόσφατο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη κινητικότητα είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( ΣΒΑΚ ). Ο Δήμος μας έχει λάβει χρηματοδότηση (40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο) για την εκπόνησή του και έχει ανατεθεί σε εταιρία. Το ΣΒΑΚ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να αποτυπωθούν και να αναζητηθούν όλα εκείνα τα μέσα καθώς και ο τρόπος με τον οποίο το Μεσολόγγι θα αποκτήσει ταυτότητα οργανωμένης πόλης. Το ίδιο δε εργαλείο οδηγεί μετέπειτα στην εκπόνηση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που χρειάζεται η πόλη.

Ερωτάσθε,

Α. Σε ποια εταιρία έχει ανατεθεί η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ποια η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου;

Β. Πότε προγραμματίζετε να κάνετε διαβούλευση που είναι προαπαιτούμενο της εκπόνησης μιας και θα πρέπει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ο επιχειρηματικός κόσμος, η ίδια η κοινωνία, να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα καλύτερο αναβαθμισμένο Μεσολόγγι.

Πρόσφατα παραδόθηκαν στο κοινό τρία νέα γήπεδα ( γήπεδο τένις, γήπεδο Βόλεϊ και δύο γήπεδα μπάσκετ ) εντός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μεσολογγίου. Η κακοτεχνία και η προχειρότητα κατασκευής τους αναδεικνύεται σήμερα αφού ήδη ένα γήπεδο μπάσκετ καθίστατο σταδιακά μη ενεργό προκαλώντας απογοήτευση αλλά και θυμηδία. Ο φωτισμός των γηπέδων αποδεικνύεται ανεπαρκής και αναποτελεσματικός και εν τέλει μάλλον πρόβλημα δημιουργεί παρά προσφέρει λύση για τη χρήση των γηπέδων τις απογευματινές ώρες.

Είστε ενήμεροι για το θέμα και αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;

Το 2015 υπήρχε πλάνο υπογειοποίησης των απορριμμάτων τουλάχιστο στο κέντρο της πόλης και σταδιακά και σε άλλα σημεία του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων. Έκτοτε ακούμε και διαβάζουμε για μια εταιρία που ανέλαβε αλλά τελικά δεν ανέλαβε κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που είμαστε βέβαιοι είναι ότι ένα καινοτόμο έργο μαζί με την προώθηση της ανακύκλωσης παραπέμπεται στις καλένδες και απορούμε γιατί.

Υπάρχει κύριε Αντιδήμαρχε κάποια ενημέρωση στο θέμα;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Γιαννόπουλος Κων/νος
Διαμαντόπουλος Σπύρος

Κ. Δήμαρχε,κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 η εκ νέου συγχώνευση του ΤΕΙ της πόλης μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης. Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς κάνουν λόγο για δυσμενείς εξελίξεις. Εκτιμούμε πως ο Δήμος μας επιβάλλεται και πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα πάνω από παρατάξεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας όλους τους βουλευτές(ειδικά του κυβερνώντος κόμματος), τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος καθώς και το συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να μας ενημερώσουν σχετικά. Ταυτόχρονα εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα συνάντηση δική σας, παρουσία και Δημοτικών Συμβούλων, με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις του Υπουργείου και με ποια κριτήρια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Επιβάλλεται να ενώσουμε δυνάμεις εκτελώντας το χρέος μας απέναντι στην πόλη και την ιστορία. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

 Οι ερωτήσεις των Ντίνου Γιαννόπουλου - Σπ. Διαμαντόπουλου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

  1. Σχετικά με τις εξοφλήσεις των υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους μέσω των διαταγών πληρωμής που οι τελευταίοι επιλέγουν  (εργολάβοι, προμηθευτές κλπ ) θα θέλαμε να μας ενημερώσετε,
    1. Εξαντλείτε τα ένδικα μέσα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία;
    2. Συνοδεύονται οι εν λόγω υποχρεώσεις πάντα  από βεβαιώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας που πιστοποιούν τη δαπάνη ή σε ορισμένες από αυτές υπογράφουν μόνο οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και συγκεκριμένα ο κ. Καρβέλης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο κ. Σκαρμούτσος ως Πρόεδρος του ΝΠ Πνευματικού και Αθλητικού Κέντρου, στις περιπτώσεις που αφορούν το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο.
  2. Αληθεύει ή όχι ότι οι ανείσπρακτες οφειλές στην ΔΕΥΑΜ αγγίζουν τα 8 εκ € όταν στα τέλη του 2014 ήταν περίπου 5εκ €; Τι έχετε να πείτε στους δημότες όταν σε μελλοντικό χρόνο, ιδιαίτερα στους συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους,  αναγκαστούν να επωμιστούν μέρους του δημιουργούμενου χρέους λόγω της δικής σας πολιτικής;
  3. κ. Πρόεδρε του Πνευματικού Κέντρου, πρόσφατα αναθέσατε με απόφασή σε προμηθευτή τη συντήρηση γηπέδων. Ποιος υπογράφει τη σχετική μελέτη-τεχνική περιγραφή η οποία αποτυπώνεται στην απόφαση με αριθμό 4089/11-12-2018. Σημειώνω ότι ακόμα μας χρωστάτε τα σχετικά στοιχεία για το θέμα που ζητήσαμε με αίτησή μας στις 23-10-2018.

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες, εδώ και λίγες μέρες παραλάβαμε αγωγή από το Δήμαρχο και τους κ.κ. Καρβέλη, Καραπαπά, Σκαρμούτσο και Παπαδόπουλο με βάση την οποία είμαστε κατηγορούμενοι για συκοφαντική Δυσφήμιση που προήλθε από κείμενό μας που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σχετικά με το έργο  «Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου». 

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχαριστίες μας στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» η οποία ήταν μία από τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που δημοσίευσαν το κείμενο αλλά η μοναδική που στοχοποιήθηκε και δέχτηκε παρόμοια αγωγή.

Εμείς καταδικάζουμε την ενέργεια των παραπάνω και όσον αφορά εμάς αλλά και όσον αφορά την εφημερίδα. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απόπειρα πολιτικού εκφοβισμού και φίμωσης. Δε θεωρούμε δε καθόλου τυχαία την επιλογή του χρόνου αλλά και την επιλεκτική αγωγή κατά επτά από τους δέκα Δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν το επίμαχο κείμενο.

Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς Συμβούλους που υπέγραψαν την αγωγή να το ξανασκεφτούν και να αποσυρθούν από αυτή τη δικαστική διαδικασία. Καλούμε τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ή μέσω του Τύπου και να εκφράσουν την άποψή τους. Η σιωπή τους θα θεωρηθεί από εμάς ως έγκριση των πολιτικών διώξεών μας.

Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

 

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα εισπράξαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επτά τον αριθμό, το «δώρο» του Δημάρχου που αφορούσε σε αγωγή η οποία αφού έλαβε υπόψιν μεταξύ άλλων «την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των διαδίκων», ζητά «να υποχρεωθεί κάθε εναγόμενος χωριστά να καταβάλλει στον καθένα από εμάς τους ενάγοντες χωριστά, το χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα χιλιάδων (260.000) ευρώ…….».

Την αγωγή ασκούν ως ενάγοντες-«θιγόμενοι» και οι κύριοι Καρβέλης, Καραπαπάς, Παπαδόπουλος, Σκαρμούτσος. Ζητούμε από τους εν λόγω κυρίους αλλά και από τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν καθαρά και δημόσια λέγοντας την άποψή τους για το θέμα. Άλλωστε πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια εκφοβισμού και πολιτικής τρομοκρατίας στην αρχή της προεκλογικής περιόδου επί της ουσίας την ίδια ώρα που αρκετοί από εμάς ζητήσαμε και δημόσια να αντιπαρατεθούμε με προτάσεις.

Επί της ουσίας, το θέμα επικεντρώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, στις 18 Ιουνίου του 2018, η οποία υπογραφόταν από 10 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και στην οποία καταγγέλλαμε τις διαδικασίες που εφάρμοσε η δημοτική αρχή στο έργο “Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων”, προϋπολογισμού 1.200.000 €. Διαδικασίες που πρώτοι είχαν καταγγείλει τόσο ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(εδώ) όσο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ(εδώ). Το θέμα έχει και ιστορία αλλά και προϊστορία πράγματα που αναδείχτηκαν αλλά και θα αναδειχτούν εκ νέου αν χρειαστεί.

Στην παρούσα φάση οι επτά εναγόμενοι είμαστε έκπληκτοι από την επιλογή του Δημάρχου και των τεσσάρων συμβούλων να «επιτεθούν» εναντίον μας τη στιγμή που την επίμαχη ανακοίνωση την υπογράφουν όχι επτά αλλά δέκα Δημοτικοί σύμβουλοι ενώ την όλη κατάσταση καυτηρίασε επανειλημμένα στο Δημοτικό συμβούλιο και ενδέκατος Δημοτικός σύμβουλος. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι και καταδεικνύει σε μας αλλά και όλη την κοινωνία τα κίνητρα του ολισθήματος των πέντε που είναι πολιτικά και μόνο και στοχεύουν στον εκφοβισμό μας αλλά και στο να αποτρέψουν νέο και υγιή κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά. Πως αλλιώς θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους να παραμείνουν στις καρέκλες;

Τέτοιες πρακτικές μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και πραγματικά μας επιτρέπουν να δούμε το επικίνδυνο για τη δημοκρατία πραγματικό πρόσωπο των συγκεκριμένων δημοτικών αρχόντων.

Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τους θέσετε στο περιθώριο κλείνοντάς τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Σπύρος Βασιλείου

Παναγιώτης Κατσούλης

Παντελής Καρατσόλης

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

 

Δημήτρης Κοκοτός

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

 

 

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

 

Από έναν μεγάλο αριθμό προσχωρήσεων στο συνδυασμό του Κώστα Λύρου χαρακτηρίστηκε η περασμένη εβδομάδα.

Άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, πρώην αντιδήμαρχοι και νυν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αλλά και νέοι άνθρωποι σε ηλικία και χωρίς «φθορά» αποφάσισαν να συστρατευθούν αναγνωρίζοντας με δηλώσεις τους εντιμότητα στο πρόσωπό του και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Από τις ανακοινώσεις εκείνες που συζητήθηκαν πιο πολλοί είναι των δύο πρώην αντιδημάρχων και νυν δημοτικών συμβούλων, Ντίνου Γιαννόπουλου και Σπύρου Διαμαντόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ κλεισμένη θεωρείται και η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Αντώνη Παππά, γαμπρού του Δημήτρη Κοταντάκη...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/12 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 20

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία