Αγγελίες    Επικοινωνία

Λάβαμε και Δημοσιεύουμε: Με το θάρρος της Άποψης
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ω Στάλινγκραντ καρδιά της γης και των Λαών γιγάντιο Μεσολόγγι (Β. Ρώτας)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 12/07/2018

Αγαπητή «Αιχμή», διάβασα μετά προσοχής το άρθρο της κυρίας Βάσως Βήττα, για την διάσωση του παλαιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Για τις στατικές και κτιριακές επεμβάσεις, δεν μπορώ να εκφραστώ επειδή δεν είμαι ειδικός, το ότι χρειάζονται είναι αυτονόητο, γιατί χωρίς σωτηρία του νεοκλασικού κτηρίου, δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόταση.

Στο άρθρο διάβασα ότι υπάρχει και κάποια επιτροπή χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτή είναι πρωτοβουλία πολιτών ή διορισμένη από κάποιο φορέα. Έχω την αίσθηση ότι με τις προτάσεις της, αυτή η επιτροπή διέπεται από πλήρη άγνοια του ιστορικού χώρου και της μεγαλοσύνης της πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Η Ιστορική ταυτότητα και το μεγαλείο της πόλης της θυσίας κύριοι και κυρίες της επιτροπής, δε βρίσκεται σε κανένα ΨΥΧΑΡΓΩΣ, ΕΨΥΠΕΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΝΕΑΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ ή όπως ιστορούν οι ανιστόρητοι πολιτικάντηδες σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

ΤΟ Μεσολόγγι ως ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, έγινε παγκόσμια γνωστό για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Γι' αυτό και καταγράφηκε ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΩΣ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ που θα φωτίζει τους ΛΑΟΥΣ ότι μ’ αγώνες κατακτούν την ΛΕΥΤΕΡΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ και τούτη ακριβώς η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ κρατιέται ζωντανή με περικαλλή ΜΝΗΜΕΙΑ για το τεράστιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ και του ΤΑΦΕΙΟΥ των ΗΡΩΩΝ ΕΞΟΔΙΤΩΝ. Ω!! ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ μικροπολιτάντηδες!!! Η ευγενική μορφή του δωρητή «Χατζηκώστα» έκανε το νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, ως εθνικά υπερήφανη για την εποποιία της πόλης, που σήμερα απαξιώνεται από την ιδιοτελή υπεροψία του νεοραγιά, που αδυνατεί να κατανοήσει ότι σε ολόκληρο τον κόσμο 3 πόλεις είναι ΙΕΡΕΣ:

  1. Τα Ιεροσόλυμα (το Ιερό της Κρητικής Φυλής των Σολύμων που κατασκεύασε στο Σινά ο εξορισμένος από τα αδέρφια του, Μίνωα και Ραδάμανθυ ως έχων προοδευτικές για την εποχή του ιδέες Λαφαγιέτας (αρχηγός) των Σολύμων ΣΑΡΠΙΔΩΝΑΣ. Σημερινή θρησκευτική ιερή πόλη των Εβραίων που την οικειοποιήθηκαν.
  2. Η Μέκκα, θρησκευτική ιερή πόλη των Μουσουλμάνων.
  3. Το Μεσολόγγι ως το μοναδικό παγκόσμιο Σύμβολο Αντίστασης των Λαών για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Χρόνια λοιπόν προτείνω εις «ώτα μη ακουώντων» Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, Ιστορικών θολοκουλτουριάρηδων και κατοίκων της πόλης ότι: Aπό τη στιγμή που το νεοκλασικό κτήριο του παλαιού νοσοκομείου έπαυσε να λειτουργεί ΟΛΟΙ μαζί να αγωνιστούμε για να περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα ο χώρος που ανήκει στο Μεσολόγγι, στη πόλη της θυσίας που του παραχώρησε και καλά έκανε για ίδρυση νοσοκομείου σε εποχές φτώχειας και β’ να γκρεμιστεί ο ενδιάμεσος μαντρότοιχος με το Ταφείο των ΗΡΩΩΝ για να ξαναγίνει ο χώρος ενιαίος και το νεοκλασικό κτήριο να στεγάσει Μουσείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΛΙΓΕΝΕΣΙΑΣ για να βρουν δικαίωση οι ΗΡΩΕΣ της φρουράς του Φράχτη και της ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, στο ΝΥΝ και ΑΕΙ και ΕΙΣ τους ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. Αυτά προς το παρόν και μια συμβουλή στον κ. Παναγιώτη Παπαδοπούλο. Αγαπητέ Πάνο, εμείς οι Μεσολογγίτες που έχουμε μέσα μας κλείσει την Ιδέα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ της πόλης ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, για να ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ, δε ζητάμε χρηματοδότηση 60.000 ευρώ ως ελεημοσύνη, ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΦΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ο εστί μεθερμηνευόμενον: Να περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ και οι ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ήταν παλαιότερα το διαχρονικό αίτημα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και για την αλήθεια ρώτα τους αδερφούς Θεος... φυλάτου.

Νικήτας Χρ. Φιλιππόπουλος
Πολίτης της πόλης των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Τηλ. επικοινωνίας 6939 199785

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία