Αγγελίες    Επικοινωνία

Ντοκιµαντέρ και αποτύπωση της ιστορικής αλήθειας για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

  Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/06/2017

 

Κύριε διευθυντά,

Διάβασα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος σας, με ευχαρίστηση, για το ντοκιμαντέρ που πρόκειται να γυριστεί από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Φ. Κωνσταντινίδη.

Τα τελευταία χρόνια πολλά ντοκιμαντέρ και αφιερώματα που έχουμε παρακολουθήσει από τον κινηματογράφο αλλά προ πάντων από την τηλεόραση, είναι γεμάτα από ανεπάρκειες, ανακρίβειες και προ πάντων προφανείς παραλείψεις σχετικά με τις πολιορκίες και την ΕΞΟΔΟ του Μεσολογγίου. Ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώραν, αλλά προ πάντων  τα πρόσωπα που πραγματικά πρωταγωνίστησαν σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα η πρώτη και βασική πηγή πληροφοριών, την οποία σχεδόν ουδείς αναζήτησε, είναι η προφορική οικογενειακή παράδοση πολλών σύγχρονων οικογενειών Μεσολογγιτών, απογόνων εκείνων των ηρώων. Πολλοί εξ αυτών γνωρίζουν τα ονόματα των προγόνων τους, ποιοι επέζησαν,  που και πως σκοτώθηκαν.

Πολλά έχουν καταγραφεί από σύγχρονους Μεσολογγίτες έγκριτους μελετητές σε βιβλία, και μελέτες. Πρέπει εδώ να αναφέρουμε τον στρατηγό Νικόλαο Κολόμβα, την φιλόλογο Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου κ.α. Η πιο πρόσφατη αναφορά ανήκει στον μελετητή Ιωάννη Μακρή ο οποίος με τα πρόσφατα βιβλία του " Δημήτρης Μακρής, ο κλέφτης του Ζυγού" και "Έξοδος, το μεγάλο γιουρούσι", δίνει μία συνοπτική, αλλά ακριβή και σφαιρική περιγραφή των γεγονότων, προσιτή σε όλους τους αναγνώστες, με αρχή, μέση και τέλος.

Τούτων δεδομένων, θεωρώ καλόπιστα, ότι με βάση τα προαναφερθέντα, υπάρχει ένας γερός σκελετός που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής καταγραφής των γεγονότων και προ πάντων αναφοράς στα ντόπια πρόσωπα, που με γλαφυρό τρόπο θα μπορέσει να αποδώσει την αλήθεια με αντικειμενικότητα και ακρίβεια.  

Μετά πάσης εκτιμήσεως
Ελένη Ντίνια - Μπούνταλη

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία