Αγγελίες    Επικοινωνία

Η απάντηση του Ν. Μπαλαμπάνη για τις δεξαμενές στον Εύηνο

Την άποψή του καταθέτει ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος μετά το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ

Σε συνέχεια του από 31-1-2017 εγγράφου της Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της ΠΔΕ και του από 27-1-2017 εγγράφου της ΔΕΥΑΜ για τις υδροληψίες πόσιμου ύδατος στη περιοχή του Ευήνου, κλιμάκιο της  Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Δ.Ε πραγματοποίησε περιβαλλοντικούς ελέγχους στην περιοχή.

Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις των εξατμισοδεξαμενών στην Α. Βασιλική Ναυπακτίας (θέση Πλατανιάς) που δέχονται υγρά απόβλητα από την παραγωγική διαδικασία  ελαιοτριβείων,  το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία στις 20.2.2017  όπου διαπιστώθηκε διαφυγή υγρών αποβλήτων ανατολικά των δεξαμενών προς παρακείμενο ρυάκι. Από το δείγμα που ελήφθη πραγματοποιήθηκαν χημικοί προσδιορισμοί και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται. Το συγκεκριμένο επεισόδιο ρύπανσης δεν αποδείχθηκε ότι είχε  επηρεάσει τις κατάντη υδροληψίες πόσιμου ύδατος της ΔΕΥΑΜ.

Σύμφωνα με την δήλωση του  Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κου Νίκου Μπαλαμπάνη ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στην περιβαλλοντική νομοθεσία για την επιβολή των τυχόν διοικητικών κυρώσεων. Η ΔΕΥΑΜ οφείλει να εφαρμόζει πρόγραμμα ελέγχου στις υδροληψίες για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος και να λαμβάνει μέτρα ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 Εκ του γραφείου Τύπου

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία