Αγγελίες    Επικοινωνία

"Να έρθουν στο δήμο Μεσολογγίου τα χωριά που του ανήκουν..."

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση αποστέλλει ο Σύνδεσμος Ελευθέρων Πολιτών Ανάπτυξης του δήμου Μεσολογγιου, ζητωντας την αλλαγή των ορίων του δήμου στο πλαίσιο του "Κλεισθένη" και την προσάρτηση σε αυτόν των χωριών που ανήκουν στην περιφέρειά του, δηλαδή Γαλατάς, Πειρθώρι, Άνω Κεράσοβο κλπ.

 Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

 

Ι.Π. Μεσολογγίου 20/9/2018

Προς

Αξιότιμο κ. Αλέξανδρο Χαρίτση,

Υπουργό Εσωτερικών

Αθήνα

 

Κατ’ αρχήν Σας συγχαίρουμε για τη νέα υπεύθυνη θέση και Σας ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο Σας.

Με την εφαρμογή του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» διαπράχθηκαν πρωτοφανή εγκλήματα σε βάρος της Ι.Π. Μεσολογγίου. Μικροπολιτικές και πελατειακές νοοτροπίες τριχοτόμησαν την επαρχία Μεσολογγίου και αυτό αποτελεί, ίσως, μοναδικό φαινόμενο στη χώρα μας.

Μεγάλες περιοχές με ιστορικούς πολιτιστικούς, πολιτισμικούς και πολιτικούς δεσμούς – με κοινά ήθη και έθιμα, με κοινή παράδοση και γεωγραφική συνάφεια, προσαρτήστηκαν σε άλλους Δήμους οι οποίοι γιγαντώθηκαν.

Έτσι η ορεινή και πεδινή Μακρυνεία (15 χωριά), το Αγγελόκαστρο, η Λυσιμαχεία, ο Γαλατάς και το Περιθώρι (περίπου 25.000 κάτοικοι) δεν ανήκουν στον φυσικό τους Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το όρος Αράκυνθος (ο ηρωικός Ζυγός) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη θυσία και την Έξοδο των ηρώων του Μεσολογγίου και ανήκε 100% στην επαρχία Μεσολογγίου, προσαρτήθηκε κατά 80% σε άλλο δήμο μαζί με τα χωριά της Μακρυνείας.

Οι “Αρχιτέκτονες” αυτού του εγκλήματος αγνόησαν ακόμη αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ομόφωνες αποφάσεις Τοπικών Κοινοτήτων.

Να σημειωθεί ότι οι περιοχές αυτές υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. και Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στην Αστυνομική Δ/νση Αιτωλίας, στην Ένωση Συνεταιρισμών και σε άλλες υπηρεσίες που εδρεύουν στο Μεσολόγγι.

Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη και εγκληματική αδικία, όπως οφείλει να κάνει μια ευνομούμενη πολιτεία. Κατανοούμε τη δυσκολία μιας τέτοιας αλλαγής, χωρίς γενικότερη αναδιάρθρωση όλων των περιοχών της χώρας. Υπάρχουν όμως ακραίες αδικίες που είναι δυνατόν και επιβάλλεται να διορθωθούν άμεσα.

Τέτοιες τρανταχτές περιπτώσεις είναι τα χωριά Γαλατάς, Περιθώρι και Άνω Κεράσοβο (αυτό έχει μια μεγάλη περιοχή του Ζυγού). Σ’ αυτό συνηγορούν επιπλέον αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ομόφωνες αποφάσεις των κατοίκων. Συνεπώς η προσάρτηση αυτών των χωριών στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και αναταραχή.

Παρακαλούμε και ζητούμε με την απόφασή σας να δώσετε τη δίκαιη λύση, όπως επιτάσσει η ιστορία, το δίκαιο, η παράδοση αλλά και η καθολική επιθυμία των κατοίκων.

Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε

 

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Λάμπρος Φλώρος

Σταμάτης Κατσαβός

Σοφία Γκανιάτσου

Κώστας Σιάμος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία