Αγγελίες    Επικοινωνία

Λάβαμε και Δημοσιεύουμε: Μερικές σκέψεις για το τεράστιο δηµογραφικό πρόβληµα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 08/08/2019

Η ατζέντα των κυβερνήσεών μας είναι άλλη. Γιατί αν ήθελαν, κάτι θα έκαναν. Τα όποια μέτρα τους είναι απλά εμπαιγμοί.

Αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι θα πρέπει:

α) Να δίνει κατευθείαν σε είδος βοήθεια στο παιδί, κουπόνια για γάλατα, πάνες, ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παραστάσεις-εκδηλώσεις, ταξίδια, εκδρομές, κατασκηνώσεις, υπολογιστή κλπ. Όχι λεφτά ως επιδόματα σε γονείς που κάποιοι από αυτούς θα τα πιούνε μπύρες και θα τα καπνίσουν τσιγάρα αφήνοντας ξυπόλητο το παιδί να πλατσουρίζει στις λάσπες.

β) Λεφτά μόνο ως μισθό (900€) στη μάνα που έχει πάνω από τρία παιδιά για να κάτσει αν θέλει στο σπίτι της για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

γ) Κίνητρο και επιβράβευση για όσους αποκτούν παιδιά η γρηγορότερη συνταξιοδότησή τους και η μεγαλύτερη σύνταξη. Για όποιον έχει δουλέψει στη ζωή του κι έχει κάνει παιδιά. (τουλάχιστον 25-30 χρόνια σε ένσημα), έχει φέρει δηλαδή αντικαταστάτες στο σύστημα που κάποιος πρέπει να πληρώνει για να παίρνει κάποιος άλλος σύνταξη (εφόσον τα ταμεία ρημάχτηκαν). 1,5 χρόνια νωρίτερα συνταξιοδότηση για κάθε παιδί και +75€, με συνταξιοδότηση χωρίς παιδιά στα 65. (Κάνε τέσσερα παιδιά για να πάρεις σύνταξη στα 59 και +300€). 

Ευθύμιος Βαγγέλης

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία