Αγγελίες    Επικοινωνία

Λάβαµε & Δηµοσιεύουµε. Ιδιοκτησιακό του παλιού νοσοκοµείου και της γύρω περιοχής

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

Kύριε Διευθυντά,

Σε παλαιότερη επιστολή μου, της 19-2-2019, που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας, είχα αναφερθεί διεξοδικά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου και συνεπώς και του κτηρίου του παλαιού Νοσοκομείου.

Επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με τις κτηματολογικές εγγραφές ανήκει στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, με αριθμό ΚΑΕΚ 011310303002, εμβαδού 7.370 τ.μ. και με παρατήρηση ότι εκκρεμεί αποδοχή κληρονομιάς. Μάλιστα με την επιστολή μου προκαλούσα τη σημερινή δημοτική αρχή να πάρει θέση στο θέμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη, από ό,τι ξέρω.

Φυσικά η πρόκληση και πρόσκληση αφορά και τη νέα δημοτική αρχή. Καμιά ελπίδα δεν πρέπει να έχετε από την πλευρά της, αν δεν ξεκινήσει πρώτα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή αν δεν διεκδικήσει το ακίνητο. Αν δεν ανήκει στον Δήμο δεν νομιμοποιείται να ξοδέψει χρήματα. Ένα απλό ενδιαφέρον μπορεί να δείξει και να ρίξει το μπαλάκι στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Αν μάλιστα δεν θα είναι διοικητής ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος και της νέας περιόδου, θα μπορεί να την συνδράμει απέναντι στη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Πάντως και με την ευκαιρία αυτή επιμένω πως τόσο το οικόπεδο του Νοσοκομείου, μαζί με το οικόπεδο του Κήπου των Ηρώων, καθώς και τα αδόμητα οικόπεδα, μπροστά από τον Κήπο, που κατέχονται μεν από ιδιώτες, μπορούν όμως να διεκδικηθούν ως πρώην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όσο και από τις άλλες καταπατημένες εκτάσεις που εκτείνονταν το τείχος και η αμυντική τάφρος του Μεσολογγίου κατά την δευτέρα Πολιορκία 1825-1826, μπορούν να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο αρχιτεκτονικά χώρο, που μπορεί να αλλάξει την εικόνα και την προοπτική της πόλης.

Επιπλέον, κατά την άποψή μου, αποτελεί και χρέος μας, εν όψει της διακοσιετούς επετείου και της έναρξης της επανάστασης του 1821 και της ηρωικής εξόδου. Επί αυτού θα επανέλθω δριμύτερος μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής και της λήξης της θερινής ραστώνης.

Μεσολόγγι 30-7-2019
Με εκτίμηση
Δάλλας Γεώργιος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία