Αγγελίες    Επικοινωνία

Λάβαμε και Δημοσιεύουμε: Όταν οι ευθύνες μοιράζονται σε πολλούς, το δίκιο χάνεται

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Σας γράφω µε την ευκαιρία µιας επικίνδυνης κατάστασης που υπέπεσε στην αντίληψή µου και την προσπάθεια που κατέβαλα ώστε να διορθωθεί, µε τελικό αποτέλεσµα το απόλυτο τίποτα.

Ως πολίτης που ζει και κινείται στo Μεσολόγγι, θέλω να είναι η διαβίωσή µου (όπως και των υπολοίπων πολιτών εννοείται) ασφαλής και χωρίς προβλήµατα. Έτσι, το σωστό είναι ότι αν βλέπουµε ότι κάτι πάει στραβά να ειδοποιούµε τις αρµόδιες υπηρεσίες να το διορθώνουν.

Αυτά στη θεωρία γιατί η πράξη είναι πάντα δύσκολη σε αυτή τη χώρα... Στον δρόµο προς Τουρλίδα (αµέσως µετά το Ξενία) υπάρχει µια γέφυρα µεταλλική µε ξύλινο δάπεδο, η οποία έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια. Αν και ο δρόµος είναι πολυσύχναστος µε πολλούς πολίτες να κάνουν τη βόλτα τους και τον περίπατό τους εκεί όλες τις ώρες της ηµέρας, η συντήρηση της εν λόγω γέφυρας έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Τα ξύλα έχουν ξεκολλήσει από τις βίδες τους και όπως σηκώνονται κτυπούν τους ανυποψίαστους περιπατητές ή ακόµα άνθρωποι βυθίζονται στο κενό κινδυνεύοντας να παρασυρθούν κάτω από τη γέφυρα. Είδα µε τα µάτια µου άτοµα να κτυπούν στο κεφάλι τους, τα πόδια τους να βυθίζονται ή ακόµη και να σωριάζονται πάνω στο δάπεδο. Αποφάσισα, λοιπόν, να επισηµάνω το γεγονός στους αρµόδιους φορείς µη γνωρίζοντας ότι η ευθύνη µιας περιοχής είναι πολύ δύσκολο να αναληφθεί από την αντίστοιχη υπηρεσία.

Πρώτη επαφή µε τον Δήµο της πόλης που µε παραπέµπει στην αρµόδια υπηρεσία τεχνικών έργων του η οποία απεφάνθη ότι είναι αρµοδιότητα της Περιφέρειας. Μάλιστα δέχτηκα την υπόδειξη να κάνω έγγραφη καταγγελία µε κοινοποίηση σε Δήµο και Περιφέρεια! Στην αµέσως επόµενη ώρα (παρουσία τριών φίλων µου που έγιναν µάρτυρες) ξεκίνησε ο Γολγοθάς της προσπάθειας επικοινωνίας µου µε κάποιον υπεύθυνο. Σε ΕΠΤΑ διαφορετικά τηλεφωνήµατα διαφορετικών αριθµών εισέπραξα ΔΥΟ παραποµπές σε άλλα τηλέφωνα και ΠΕΝΤΕ περιπτώσεις που το τηλέφωνο κουδούνιζε χωρίς κανένας να το σηκώνει (οι τηλεφωνικοί αριθµοί είναι στη διάθεση του καθενός). Τελικά µετά από ώρα απηύδησα και σταµάτησα την προσπάθειά µου αποδεχόµενος ότι τίποτα δεν θα γίνει.

Επειδή οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται κατά την διάβαση της παραπάνω γέφυρας παραµένουν και πολλαπλασιάζονται, καταλήγω µετά λύπης µου να καταγγείλω το γεγονός µε αυτό τον τρόπο αλλά και η υποµονή έχει τα όριά της.

Ελπίζω οι φερέλπιδες άρχοντες που θα έλθουν να αναλάβουν τις θέσεις τους µετά τις πρόσφατες εκλογές να σταθούν περισσότερο κοντά στους πολίτες από τους προηγούµενους. Ως γνωστό η ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταίοι πεθαίνουµε εµείς.

Ένας πολίτης του Μεσολογγίου που δεν ξέρει πού να απευθυνθεί... (Γ.Ν)

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία