Αγγελίες    Επικοινωνία

Λάβαµε & Δηµοσιεύουµε. Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Των φρονίµων τα παιδιά…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 24/01/2019

 

Η πολυπόθητη ακτοπλοϊκή σύνδεση µε κάποια από τα κοντινά µας Ιόνια νησιά, φαίνεται να δροµολογείται, όπως είχε προβλεφθεί και σε παλιότερη δηµοσίευση.

Σπουδαίο το εγχείρηµα αν τελεσφορήσει και καθιερωθεί. Μπορεί να αλλάξει καταλυτικά την πορεία του τόπου προς την ανάπτυξη και να προσθέσει τεράστια υπεραξία στο (ανύπαρκτο) τουριστικό µας προϊόν. Ο χρόνος που αποµένει µέχρι την έναρξη της γραµµής ελάχιστος, µόνο 4 µήνες, όπως ανακοινώθηκε.

Οι υποχρεώσεις της τοπικής κοινωνίας και των αρµοδίων πολύ µεγάλες αν θέλουµε πραγµατικά αυτό το µοναδικό µας πλεονέκτηµα να πετύχει. Γι’ αυτό χρειάζονται άµεσες ενέργειες ώστε να είναι όλα στην ώρα τους. Οδική σύνδεση, σήµανση, χώροι στάθµευσης. Διότι αν αρχίσουν να κατεβαίνουν ουρές οχηµάτων µε προορισµό το λιµάνι, καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι χάος πρόκειται να δηµιουργηθεί µε τις (µη) υπάρχουσες υποδοµές. Ως προς το πρώτο, την απευθείας οδική σύνδεση, δυστυχώς θα αντιµετωπίσουµε τα αποτελέσµατα της ολιγωρίας όταν σχεδιαζόταν η Ιόνια Οδός και δεν προβλέφθηκε η δυτική είσοδος.

Σκεφτείτε µερικές εκατοντάδες οχήµατα να κατεβαίνουν καθηµερινά από Ήπειρο - Μακεδονία, να φτάνουν στα διόδια της Ζεστής και µετά να γυρίζουν προς τα πίσω, να διασχίζουν όλη την πόλη ψάχνοντας να βρουν το λιµάνι. Μιλάµε για το απόλυτο κοµφούζιο.

Η σύνδεση στη θέση Χαλαζιά ή όπου αλλού πριν από αυτήν ώστε να κατευθύνονται προς την παλιά οδό Μεσολογγίου-Αιτωλικού, από Αλυκές έως ΚΤΕΟ και να στρίβουν αµέσως νότια προς τη δυτική περιµετρική (ώστε να µην δηµιουργείται συµφόρηση στη διασταύρωση του ΚΤΕΟ στην περίπτωση που κατεβαίνουν από τον κόµβο Χαλαζιά), απόλυτη και επιτακτική προτεραιότητα.

Δεν µπορεί να γίνει άµεσα αλλά επιβάλλεται να δροµολο γηθεί το συντομότερο δυνατόν. Η σήμανση, απολύτως αναγκαία για να κατευθύνονται οι οδηγοί με τον συντομότερο και ασφαλέστερο τρόπο προς το λιμάνι από όποιον δρόμο και αν έρχονται, ανατολικά ή δυτικά. Και επειδή η βασική διασύνδεση θα είναι η νέα δυτική περιμετρική (της Πλώσταινας) που διέρχεται εξ επαφής με σχολεία και γήπεδα, χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια για την αποφυγή ατυχημάτων. Ειδικά όσοι θα έρχονται από Ανατολάς, θα πρέπει να οδηγούνται στην ανατολική περιμετρική (της Κλείσοβας) από τη διασταύρωση του νοσοκομείου, για να μην εισέρχονται και διασχίζουν την πόλη.

Ως προς τους χώρους στάθμευσης δε, υπάρχει ένα τεράστιο και αναξιοποίητο ακίνητο περ. 80 στρεμμ. στο τέλος της δυτικής περιμετρικής, μέχρι το ίδρυμα Παναγία Ελεούσα. Δεν ξέρω ποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το διέπει, αλλά εκεί θα μπορούσαν να γίνουν ότι εγκαταστάσεις χρειάζονται για φορτοεκφόρτωση, αποθήκευση και στάθμευση. Άνετες και σύγχρονες χωρίς καμιά επιβάρυνση του υπόλοιπου λιμανιού. Ιδού η Ρόδος λοιπόν...  

Στάθης Πατσουράκης

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία