Αγγελίες    Επικοινωνία

Τέλος η αγωνία για την ΑΙΧΜΗ! Έλαβε το εξώδικο της εβδοµάδας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/11/2018

 

Aφού η ΑΙΧΜΗ είχε μια εβδομάδα διάλειμμα από τα εξώδικα, ήρθε ένα ακόμη αυτή τη φορά από την Φραγκέσκα Ιωαννίδη, «ηθοποιό» στο επάγγελμα και σύζυγο του πρώην υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Μουρκούση, η οποία θεωρεί ότι θίγεται.

Πιο συγκεκριμένα η κα Ιωαννίδη, ακολουθώντας το δρόμο των εξωδίκων, που χάραξε ο δήμαρχος, Ν. Καραπάνος, κατά της ΑΙΧΜΗΣ, αναφερόμενη στο ρεπορτάζ του προηγούμενου φύλλου της εφημερίδας που είχε σχέση με την απόσυρση της υποψηφιότητας του συζύγου της, που είχε τίτλο: «Η ιχνηλάτηση μιας αποχώρησης», αποστέλλει εξώδικο, στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων: «...στο παραπάνω άρθρο, τόσο στον τίτλο αυτού, όσο και στο περιεχόμενό του αναφέρεσθε ρητώς στο πρόσωπό μου ως συζύγου του Νικολάου Μουρκούση, και επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού με πολυετή προσφορά στα κοινά της πόλης, κάνοντας λόγο ψευδέστατα, προκλητικά και κατά πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας για δήθεν «χρηματοδότησή» μου από το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου, με χρηματικό ένταλμα ποσού 1.870 €. Μάλιστα αναφέρετε, όλως αναληθώς, ότι η χρηματοδότησή του αυτή έγινε «για να ανεβάσω μια θεατρική παράσταση», ενώ σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεσθε σε δήθεν «χρηματοδότησή μου για πολιτιστικές δράσεις».

Τα ανωτέρω, δηλαδή ότι χρηματοδοτήθηκα από το Π.Κ. για να ανεβάσω μια παράσταση, συνιστούν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, συντάχθηκαν δε και δημοσιεύτηκαν από εσάς, ενώ πολύ καλά γνωρίζατε ότι το ανωτέρω ποσό το οποίο μάλιστα είναι και ανακριβές, (το ακριβές αναγράφεται σε νόμιμο χρηματικό ένταλμα - παραστατικό δημοσιευμένο στην Διαύγεια), όχι μόνο δεν αποτελεί κανενός είδους χρηματοδότηση προς το πρόσωπό μου, αλλά αποτελεί νόμιμη αμοιβή για την παροχή υψηλών προδιαγραφών πολιτισμικών υπηρεσιών που προσέφερε στο Π.Κ. Μεσολογγίου το Σπουδαστήριο Τεχνών. Στα πλαίσια της παραπάνω επαγγελματικής ιδιότητάς μου, η οποία φαίνεται να διαφεύγει επιλεκτικά του «δημοσιογραφικού σας δαιμονίου» και κατόπιν ηλεκτρονικής οικονομικής προσφοράς και νόμιμης έγκρισης από τα αρμόδια όργανα του δήμου Μεσολογγίου, ανατέθηκε σε μένα η παροχή υψηλών προδιαγραφών, θεατρικών υπηρεσιών προς το δήμο Μεσολογγίου, στα πλαίσια προγραμματισμού των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων με τίτλο: ΄΄Πολιτιστικό καλοκαίρι δήμου Μεσολογγίου 2018΄΄».

Συνεχίζοντας η κα Ιωαννίδη, υπογραμμίζει ότι όλα αυτά είχαν δόλο και επιχειρήθηκε από πλευράς της εφημερίδας «η πλήρης διαστρέβλωση, αλλοίωση, απόκρυψη και εγκληματική παραποίηση των πραγματικών περιστατικών κατά καταστρατήγηση κάθε έννοιας αληθούς πληροφόρησης και ενημέρωσης αντικειμενικότητας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας με προφανή σκοπό να με συκοφαντήσετε και να προσβάλετε την τιμή μου, συνδέοντας, με αήθη τρόπο και χωρίς ίχνος αιδούς και ενδοιασμού την επαγγελματική μου δραστηριότητα, την οποία ασκώ με ζήλο επιμέλεια και ευσυνειδησία, με την παραίτηση του συζύγου μου από την συμμετοχή του ως υποψήφιου δημάρχου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές...»

Καταλήγοντας στο εξώδικό της η κα Ιωαννίδου καλεί τον Εκδότη της εφημερίδας, «να ανακαλέσει ρητώς και εντός της νομίμου προθεσμίας τις πιο πάνω προσβολές στο πρόσωπό μου αποκαθιστώντας έμπρακτα την αλήθεια ως έχετε εκ του νόμου υποχρέωση δημοσιεύοντας ταυτόχρονα την παρούσα…».

Απορία προκαλείται από το εξώδικο της κας Ιωαννίδη, για το πού εντοπίζεται η συκοφάντηση, δεδομένου ότι δεν αρνείται την αμοιβή για την παροχή των... «υψηλών προδιαγραφών» καλλιτεχνικών υπηρεσιών της προς το δήμο. Η διαφορά, κατά την ίδια, είναι ότι δεν πρόκειται για «χρηματοδότηση» (παροχή χρημάτων για την πραγμάτωση έργου, κατά τον Μπαμπινιώτη) αλλά για «αμοιβή». Επιπλέον δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε ποια ήταν η ψευδής, κατάπτυστη, συκοφαντική, αήθης, και χωρίς ίχνος αιδούς και ενδοιασμού, προσβολή προς το πρόσωπο και την επαγγελματική δραστηριότητά της...

 

 

Πάνω: Η πληρωµή για τη θεατρική παράσταση στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού. Το ένταλµα βγήκε στις 18/10, αρκετά γρήγορα για τα δεδοµένα του Πνευµατικού Κέντρου...
Κάτω: Το ποσό που πλήρωσαν οι δηµότες για το "Παραµύθι Αλλιώς", συνολικά 1870,93 €...

Και επιστολή

Σα να μην έφτανε το εξώδικο η κα Ιωαννίδη κάνοντας κατάχρηση του χώρου της εφημερίδας μας, απέστειλε και επιστολή όπου αναμασά τα ίδια και προβαίνει σε διαφήμιση των υπηρεσιών της:

Διαβάζοντας το πολιτικό ολοσέλιδο της Πέμπτης 22/11/2018, διαπίστωσα πως γίνεται σαφής αναφορά στο πρόσωπό μου. Για όσα λοιπόν έχουν γραφτεί από σας, παρακαλώ πολύ, όπως μην εμπλέκετε το πρόσωπο και την επαγγελματική μου ιδιότητα σε οποιοδήποτε πολιτικό σας κείμενο και αναφορά, καθώς ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Ο γάμος μου με τον κ. Μουρκούση, δεν με καθιστά αυτομάτως βορά σε πολιτικές κρίσεις και ανυπόστατα γραπτά στον βωμό της δημοτικής προεκλογικής περιόδου. Είμαι αυτόνομη, αυτόφωτη και επαγγελματίας. Η μοναδική - προς το παρόν - στην πόλη με συγκεκριμένες επαγγελματικές ιδιότητες, είτε αυτό σας αρέσει είτε όχι.

Η όποια χολή εκτινάσσεται από σας στο πρόσωπο του συζύγου μου, εκδηλώνεται κατόπιν της ανακοίνωσης αποχώρησής του διεκδίκησης της θέσεως Δημάρχου και σίγουρα η ανακοίνωση αυτή ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ.

Αναφέρεστε σε μία συνέντευξη του κ. Μουρκούση, που δημοσιεύσατε ατυχώς, ακριβώς μία μέρα προ της ανακοινώσεως αποχώρησης. Όπως λοιπόν πράξατε τότε και ζητήσατε την συνέντευξη αυτή, γιατί δεν πράξατε το ίδιο και για μένα; Εάν είχατε πληροφορίες για το άτομό μου, γιατί δεν επιδιώξατε να με συναντήσετε, ώστε να σας δώσω τις απαντήσεις που αναζητούσατε, παρά αποφασίσατε να με εμπλέξετε χωρίς στοιχεία, με εικασίες και ψέματα; Νομίσατε μήπως πως είμαι ο αδύναμος κρίκος που εύκολα στοχοποιείται χωρίς κόστος; Ή μήπως φοβηθήκατε το «κλωτσηδόν»;

Δυστυχώς για σας, έχετε για άλλη μια φορά ελλιπή πληροφόρηση! Το ποσόν που αναγράψατε, δεν είναι καν σωστό. Επίσης, με τα πολύ κακά Ελληνικά σας: «για να ανεβάσει μια παράσταση», δεν αναφέρετε πως η παράσταση αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Μεσολογγίου, όπως και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων από άλλους καλλιτέχνες. Η ανάθεση σε εμένα έγινε κατόπιν ηλεκτρονικής οικονομικής προσφοράς μου, όπως και πολλών άλλων επαγγελματιών, ως προβλέπεται προς το Π.Κ. Μεσολογγίου ενόψει προγραμματισμού από τον Δήμο των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων. Μήπως υπαινίσσεστε, πως όλοι αυτοί οι επαγγελματίες καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου, είναι φίλα προσκείμενοι στον νυν Δήμαρχο;

Δεν είχατε καν το κουράγιο να αναφέρετε την πλήρη επαγγελματική μου ιδιότητα ως Ηθοποιού, Σκηνοθέτιδος, Καθ. Θεατρικής Παιδείας και Διαχειρίστριας Πολιτισμικών Πόρων, ιδιότητα που συνοδεύεται από πλήθος πτυχίων και πιστοποιητικών, καθώς και την ιδιότητα ιδιοκτήτριας του Σπουδαστηρίου Τεχνών. Χώρου αδειοδοτημένου με τον Ν. 4229 ΦΕΚ Α΄ 8/10-1-2014, για εγκατάσταση και λειτουργία θεάτρου, κινηματογράφου, συναυλιών, πολλαπλών χρήσεων και συνάθροισης κοινού. Χώρος που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2016.

Φυσικά τίποτε απ’ αυτά δεν αναφέρατε, παρά μόνο λάσπη για κάποια παράσταση και κάποιο ένταλμα πληρωμής, σαν να ήμουν μια απλή νοικοκυρά σύζυγος πολιτευομένου ή ένα απλό μέλος ενός τυχαίου συλλόγου, κι όχι μια επαγγελματίας με ταμειακή μη χανή, pos, τιμολόγια, λογαριασμούς, ΦΠΑ και θεατρικά εισιτήρια εισόδου κοινού.

Τίποτε απ’ αυτά βέβαια δεν γνωρίζετε, καθώς ποτέ ως εφημερίδα ή απλός πολίτης δεν επισκεφθήκατε τον χώρο που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Αν και κληθήκατε πολλές φορές να καλύψετε δημοσιογραφικά την δραστηριότητα του θιάσου μου, σεις κωφεύσατε.

Έχω την μοναδική άδεια λειτουργίας τέτοιου χώρου σε όλη την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο καμαρώνω γι’ αυτό, αλλά κοπιάζω καθημερινά να προσφέρω πολιτισμό στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνω, πως για την εργασία μου ΑΜΕΙΒΟΜΑΙ, όπως κάθε επαγγελματίας, ή δέχομαι ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΑΙ, όπως γράψατε με τα πολύ κακά Ελληνικά σας στο έντυπο που σεις αποκαλείτε «εφημερίδα». Επισημαίνω λοιπόν, πως για την εργασία που πρόσφερα στο Πνευματικό Κέντρο, ΑΜΕΙΦΘΗΚΑ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑ. Για τις παιδικές παραστάσεις στα ΚΔΑΠ Αιτωλικού και Νεοχωρίου ΑΜΕΙΦΘΗΚΑ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑ από την Κοινωφελή. Αυτή την δραστηριότητά μου την γνωρίζατε ή διέφυγε από την «ιχνηλάτησή σας»;

Επίσης, στα πλαίσια χορηγιών παραστάσεων, έχω λάβει ΧΟΡΗΓΙΑ για την παιδική παράσταση «Γουρουνάκια ελεύθερα στο δάσος» και παράσταση ενηλίκων «Εντός σχεδίου», από τον κύριο ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ ΤΕΒΕΚ και Συνεργάτες, στις 10-11-2017 και 18-1-2018. Σας παραπέμπω σε αφίσες και θεατρικά προγράμματα. Αυτό πώς σας διέφυγε; Θα κατηγορήσετε και τον κύριο Λύρο για την προσφορά του αυτή ή εμένα που την δέχθηκα με όλα τα νόμιμα παραστατικά; Λέτε να είχε η περσινή αυτή χορηγία πολιτικές προεκτάσεις επίσης; Αν μάθετε κάτι ενημερώστε με. Πολύ θα μ’ ενδιέφερε έστω και κατόπιν εορτής!

Μήπως εμπλέκονται πολιτικά, στα πλαίσια αποχώρησης του συζύγου μου και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού μας που με πλήρωσαν για παραστάσεις στα πλαίσια της καλοκαιρινής μου περιοδείας;

Ερωτήσεις που φυσικά δεν μπορείτε να απαντήσετε καθώς δεν γνωρίζετε τίποτα για την δουλειά μου. Μπορείτε όμως, αν θέλετε να συμπληρώσετε τα κενά της ανύπαρκτης γνώσης σας και να παραστείτε ως προσωπικός μου καλεσμένος στην πρεμιέρα της νέας θεατρικής μου παραγωγής, στις 22 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 στο Σπουδαστήριον Τεχνών, στο κλασικό έργο «Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον χώρο, που μέχρι σήμερα ούτε την πόρτα δεν έχετε τολμήσει ν’ ανοίξετε, και να δείτε επίσης του πολίτες-θεατές που στηρίζουν με την παρουσία τους την προσπάθειά μου τόσα χρόνια.

Κλείνοντας, σας προτρέπω να θυμηθείτε ποια είμαι και να ανακαλέσετε. Είναι γνωστό πως δεν διακατέχομαι από την πραότητα που διακρίνει τον σύζυγό μου. Μην μπερδεύετε λοιπόν τα πρόσωπα. Το παρόν ευγενικό μου κείμενο, σίγουρα θα είναι και το τελευταίο τέτοιου ύφους, παρέχοντας σε σας την ευκαιρία να ανακαλέσετε και να αποκαταστήσετε την βλάβη που μου προκαλέσατε με τις εικασίες και τα ψεύδη σας. Η οικονομική βιωσιμότητα της εργασίας μου είναι άμεσα εξαρτώμενη από την φήμη μου, την οποία σεις πλήξατε και πρέπει να αποκαταστήσετε.

Σας καλώ λοιπόν να δημοσιεύσετε τάχιστα, έντυπα και ηλεκτρονικά την παρούσα επιστολή συνοδευόμενη από το Εξώδικο, καθώς και διόρθωση/ ανάκληση του δημοσιεύματός σας όσον αφορά το πρόσωπό μου. Η «ιχνηλάτησή» σας τελικά, ξεπέρασε ακόμη και τους 10 Μικρούς Ινδιάνους της Αγκάθα Κρίστι!

 

Θα έπρεπε να γνωρίζει η «ηθοποιός» ότι στο έντυπό μας έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε και να κατακρίνουμε δαπάνες που γίνονται από την τσέπη των δημοτών, όπως η υψηλότατη χορηγία, χρηματοδότηση, αμοιβή, πείτε την όπως θέλετε, που πήρε από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Δεν θα πάρουμε την άδειά της, μάλλον κάτι έχει καταλάβει λάθος, ούτε μας ενδιαφέρουν οι χορηγίες - χρηματοδοτήσεις που βάζει ο οποιοσδήποτε άλλος ιδιώτης από την τσέπη του.

Στην εφημερίδα μας έχουμε επίσης κάθε δικαίωμα να κάνουμε έρευνα και να ιχνηλατούμε την συνέπεια και τις πίσω σκέψεις πολιτικών προσώπων. Το γνωρίζουμε κα Ιωαννίδη, ότι δεν είστε πολιτικό πρόσωπο, αν και επίσης ξέρουμε πολύ καλά, έχετε άποψη και άμεση εμπλοκή σε προεκλογικές περιόδους στηρίζοντάς τον σύζυγό σας, επιθυμώντας διακαώς να γίνετε σύζυγος πρώτου πολίτη...

Δεν θα μακρηγορήσουμε όπως κάνετε εσείς βρίσκοντας την ευκαιρία να διαφημίσετε ανέξοδα αυτό που εσείς αποκαλείτε «Σπουδαστήριο».  Στο έντυπό μας, το οποίο όλος ο κόσμος αποκαλεί εφημερίδα και μάλιστα την πρώτη στο νομό, μας ζήτησε ο σύζυγός σας να δημοσιεύσουμε και το χαρμόσυνο γεγονός του γάμου σας, αλλά και εσείς η ίδια να διαφημιστείτε επί τρίμηνο. 

Σας ευχαριστούμε επίσης για τις προσκλήσεις, δεν μας περισσεύει και πολύς χρόνος δυστυχώς για θιάσους και κάνουμε αυστηρή επιλογή του τι θα παρακολουθήσουμε δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και σε όσους μας σέβονται εξίσου και είναι συνεπείς...

Όσο για τον χαρακτήρα του καθενός είναι φυσικά γνωστός στην μικρή κοινωνία που ζούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε ευγενικά, όπως κάνουμε με όλο τον κόσμο, εάν δεν δείχνετε πραότητα και επίπεδο (πως γίνεται για μια «καλλιτέχνη»;) μην κάνετε τον κόπο να συντάσσετε επιστολές για την ΑΙΧΜΗ από εδώ και στο εξής...

Μια ο λόγος για τον κ. Μουρκούση, που γνωρίζω από μικρό παιδί, που την είδατε την χολή κυρία μου; Ξέρετε άραγε να ερμηνεύετε ένα κείμενο ή γράφετε ότι να’ ναι; Μια πολιτική κριτική ήταν και μια αντιπαραβολή με όσα έλεγε μόλις λίγους μήνες πριν. Μάλλον όσο ταλαντούχα - λέτε - ότι είστε στην δουλειά σας, τόσο ατάλαντη είστε στην ερμηνεία κειμένων.

Τέλος, φυσικά και δεν έχουν καμία βάση τα περί προσβολής και συκοφάντησης. Και, ξέρετε, η Δικαιοσύνη έχει προνοήσει να αντιμετωπίζει όσους υποβάλλουν μηνύσεις για ψύλλου πήδημα και σκοπό τον εκφοβισμό με το νομικό όπλο της ψευδούς καταμήνυσης. Τόσα χρόνια έχουμε δει πολλά στο δρόμο μας και αρκετούς να απειλούν όταν τους χαλάει η σούπα.  

Σωκράτης Στέλλιος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία