Αγγελίες    Επικοινωνία

2/39 Σ.Ε.: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας οφείλει να πάρει θέση
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Άρθρο - παρέµβαση του Πάνου Παπαδόπουλου, επικεφαλής του συνδυασµού "Η Κοινωνία Μπροστά"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/11/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητή ΑΙΧΜΗ,

Mε την ευκαιρία των συνεχών πληροφοριών, απόψεων και τοποθετήσεων καθώς και την δική σας συνεχή ειδησεογραφία αναφορικά µε την προοπτική του ιστορικού 2/39 Σ.Π. του δήµου Ι.Π. Μεσολογγίου, επιτρέψτε µου την παρακάτω παρέµβαση.

Ελπίζοντας να µην παραλείψω κανέναν, σχετικά µε τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο προκείµενο, καταγράφω, χωρίς χρονολογική σειρά, τα παρακάτω:

- Τις αποφάσεις του Δηµοτικού Συµβουλίου του δήµου Ι.Π. Μεσολογγίου και την συνάντηση του Δηµάρχου µε τον Υπουργό Εθνικής Άµυνας κ. Πάνο Καµένο.

- Την συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας κκ Βαρεµένου και Τριανταφύλλου µε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας.

- Την συνεχή αρθρογραφία του συµπατριώτη µας Στρατηγού ε.α. κ. Γ. Αντύπα και τα θετικά αποτελέσµατα που αυτή έχει φέρει σε επιτελικό επίπεδο.

- Την δική µου συνάντηση και της βουλευτού του ΣΥΡΥΖΑ κας Τριανταφύλλου µε τον αρχηγό ΓΕΣ κ. Στεφανή.

- Τη συνάντηση - συζήτηση που πραγµατοποιήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άµυνας κ. Φώτη Κουβέλη στο Αγρίνιο.

- Τις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων για την τύχη του στρατοπέδου και πολλά άλλα.

Τώρα έχουµε όµως φτάσει στο διά ταύτα. Και το διά ταύτα απαιτεί γενναίες αποφάσεις αναφορικά µε την προοπτική του Στρα τοπέδου.

Συμπυκνώνοντας τα παραπάνω, τις όποιες συζητήσεις και επεξεργασίες, πρέπει να καταλήξουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα - στόχο. Το Στρατόπεδο δεν μπορεί να κλείσει -για λόγους που κατά κόρον έχουν αιτιολογηθεί - και με βάση αυτό επιβάλλεται η αναδιοργάνωση και ο αναπροσανατολισμός του.

Κατά την άποψή μου στο παραπάνω “κάδρο” χωρούν τρία βασικά πράγματα:

  1. Η λειτουργία του ως Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Στρατιωτικών Εκδηλώσεων, Ερευνών και Μελετών. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στη χώρα και θα δώσει ώθηση και αξία στο ιστορικό φορτίο του συγκεκριμένου χώρου.
  2. Η ίδρυση και λειτουργία Πολεμικού Μουσείου «Τύπου Β». Προς τούτο υπάρχουν πάμπολλα εκθέματα της σύγχρονης Ελληνικής πολεμικής ιστορίας στα υπόγεια του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, που όταν “έρθουν στην επιφάνεια” θα δώσουν αίγλη και ιστορική αξία στον χώρο που θα τοποθετηθούν και εκτεθούν.
  3. Η μεταφορά της 76 Μ.Ε., ώστε στοιχειωδώς να επιτελείται στρατιωτικό έργο. Κάτι τέτοιο και εφικτό είναι και άμεσα υλοποιήσιμο, αρκεί οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να ασκήσουν πίεση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παράλληλα αυτό να μην υποκύψει στην αντίληψη «Πάτρα - όλα», όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει και τα πάντα κινούνται γύρω από την έδρα της Περιφέρειας.

Θεωρώ λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο παραπέμπεται για το Φεβρουάριο του 2019. Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμένος καλείται να πάρει θέση. Εδώ και τώρα! Οι όποιες καθυστερήσεις μπορεί να παραπέμψουν τις αποφάσεις στις Ελληνικές καλένδες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι.        

Πάνος Παπαδόπουλος

 Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία