Αγγελίες    Επικοινωνία

Απάντηση της Μητρόπολης στον Θεόδωρο Βλαχόπουλο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/09/2018

Σχετικά µε την πρόσφατη δηµοσιευµένη επιστολή του κ. Θεόδωρου Βλαχόπουλου (Εντύπως: Πέµπτη 13/9/18 - Ηλεκτρονικώς: Κυριακή 16/9/2018), σε εφηµερίδα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου - στη µοναδική πλέον στέγη των τοπικών Μ.Μ.Ε. για τις συγκεκριµένες απόψεις του - όπου για µια ακόµη φορά καταφέρεται εναντίον του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµά, εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως τονίζονται τα εξής:

Κρίνεται και επιβάλλεται να σταµατήσει επιτέλους ο αρθρογράφος να συµπεριφέρεται ως τιµητής των πάντων! Δεν βοηθά σε τίποτε να διεκδικεί διαρκώς το αλάθητο και να βλέπει παντού εχθρούς, απαιτώντας από όσους δεν είναι αρεστοί στον ίδιο να αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Έχει κουράσει την κοινή γνώµη της Ιεράς Μητροπόλεώς µας και της τοπικής κοινωνίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ σε κάθε περίπτωση την αφήνει παντελώς αδιάφορη η εµµονή του σε ανακύκλωση των ίδιων θεµάτων.

Ας ερευνήσει λίγο τις γνώµες των συµπολιτών του – όχι εκείνων που τον χειροκροτούν, αλλά των άλλων των «ψαρόµυαλων συµπολιτών - Μεσολογγιτών», όπως δυστυχώς ο ίδιος τους ονοµάζει στην εν λόγω επιστολή (µα τί επίπεδο!) - και θα διαπιστώσει ότι κανείς δεν ακούει πλέον και δεν υιοθετεί τις απόψεις του.

Επίσης, στο ίδιο δηµοσίευµα απευθυνόµενος στο Μητροπολίτη αναφέρει επί λέξει: «κάπου αλλού, σε άλλη πόλη… θα σας έριχναν σε καµµία λίµνη ή κανένα ποτάµι ως µη χρήσιµο και µη απαραίτητο». Αλήθεια, αυτό αποτελεί θεολογική κρίση και άποψη επιφανούς πολίτου της Ιεράς Πόλεως; Τον πληροφορούµε ότι κάπου αλλού - αν ο Μητροπολίτης το επιθυµούσε - θα είχε ήδη γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για εξύβριση του θεσµού που εκπροσωπεί στην κοινωνία το πρόσωπο του Μητροπολίτου.

Ο εν λόγω αρθρογράφος, έχει ήδη υπερβεί κάθε όριο υποµονής και ανοχής! Την σιωπή του Μητροπολίτου και την επιλογή του να µην καταθέτει µηνύσεις εναντίον του, για όσα συκοφαντικά επί σειρά ετών ανακυκλώνει, φαίνεται ότι την εκλαµβάνει ως αδυναµία και οµολογία ενοχής. Πλανάται πλάνην οικτράν! Ο κάθε αναγνώστης των άρθρων του, έχει κατανοήσει πλέον – χωρίς να απαιτείται µεγάλη

θεολογική κρίση γι’ αυτό - ότι ο Μητροπολίτης τον αντιμετωπίζει ως Πνευματικός Πατέρας και σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές αρχές και τις αξίες της ανατροφής του!

Και κάτι άλλο: Ο σημερινός Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, μετά την εκλογή του τον Οκτώβριο του 2005, επέλεξε άλλους συνεργάτες για να τον συνδράμουν στο έργο του και όχι τον κ. Βλαχόπουλο. Οφείλει επιτέλους να το αποδεχτεί, γιατί είναι κρίμα να επιτρέπει ακόμη να καθοδηγούνται οι πράξεις του από την επί σειρά δεκαετιών δεδομένη προσωπική του αντιπάθεια στο πρόσωπο του νυν Σεβασμιωτάτου κ. Κοσμά. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό από ετών, είχε συνταξιοδοτηθεί πριν την εκλογή του σημερινού Μητροπολίτου.

Επισημαίνουμε δε, ότι θα ήταν πλεονασμός να αναφερθούμε στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κυρίως πνευματικό έργο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Αυτό είναι ευρέως γνωστό, αλλά φαίνεται πως η απήχηση και η αποδοχή που συναντά ο Μητροπολίτης μεταξύ των αγωνιστών και ευλογημένων συμπολιτών μας, ενοχλεί έντονα τον κ. Βλαχόπουλο, και γι’ αυτό μεταχειρίζεται κάθε μέσο στην προσπάθειά του να το αποδομήσει.

Όμως, είναι επίσης γνωστό ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»!

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία