Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/06/2019

 

Την περασµένη Τρίτη, µόλις 19 ηµέρες πριν τις εκλογές, η Νέα Δηµοκρατία ανακοίνωσε το πλήρες ψηφοδέλτιο στο νοµό µας.

Εκτός των δύο βουλευτών και όσων είχαν ανακοινωθεί εδώ και καιρό (Λιβανός και Φεύγας), υποψήφιοι θα είναι οι Μ. Καλπουζάνη, Γ. Μπόκα, Χρ. Παίσιος, Τ. Αράχωβα, Αφρ. Μπουµπούλη. Οι τρεις γυναίκες, Μ. Καλπουζάνη, Τ. Αράχωβα και Αφρ. Μπουµπούλη είναι νεοεµφανιζόµενες...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Στην δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα επικαιροποιημένα ψηφοδέλτια με όλους τους υποψήφιους βουλευτές.

Στην αναθεωρημένη λίστα δεν βρίσκεται πια το όνομα της Άννας Δασκαλάκη (Δυτικό Τομέα) ούτε και του Τάκη Παπανίκα στην Ανατολική Αττική.

Εκτός ψηφοδελτίων και ο Σταύρος Παναγιωτίδης στην Α’ Θεσσαλονίκης και η Νίκη Κάτσιου στη Θεσπρωτία.

Το πράσινο φως πήραν στην Αιτωλοακαρνανία:

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΩ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία:

ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΤΩΝΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΛΠΟΥΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΑΙΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ

ΦΕΥΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας η υποψήφια βουλευτής Αθηνά Τραχήλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Το μείζον και το πρωτεύον είναι η χώρα -με αφετηρία την 7η Ιουλίου- να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αποκατάστασης των αδικιών και κοινωνικής ευημερίας.

Να ξαναβρούμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας. Να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση μας κι ένα περιβάλλον ουσιαστικής ενθάρρυνσης και στήριξης της δημιουργικότητας μας.

Με ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους μας, με εφόδια στον οικογενειάρχη, στον μισθωτό και στον συνταξιούχο που δοκιμάζονται απ’ την κρίση, με θέσεις εργασίας που θ’ απαντούν στο φλέγον- ειδικά στην Αχαΐα- πρόβλημα της ανεργίας και με πραγματικούς όρους αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους.

Σε ό,τι με αφορά, είναι ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Η δε εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου ο Πρόεδρος μας με γεμίζει μ’ ευθύνη αλλά και δύναμη.

Χρέος μας τώρα είναι το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα να φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Αχαΐας. Ξεκινάμε έναν ωραίο αγώνα με ορόσημο την 7η Ιουλίου. Και αμέσως μετά βάζουμε τις βάσεις της Ελλάδας της ελπίδας, της αισιοδοξίας και του μέλλοντος».

Φαίνεται πως τα.. δωράκια προς τους ψηφοφόρους είναι σύνηθες φαινόμενο και σε αυτές τις εκλογές, ειδικά τις αυτοδιοικητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του VimaPoliti.gr σε εκλογικό κέντρο της Ευρυτανίας, κατά την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, βρέθηκε ψηφοδέλτιο έχοντας μέσα ένα… 50ευρω!!

Συγκεκριμένα το βράδυ ο δικαστικός αντιπρόσωπος κατά την καταμέτρηση άνοιξε ένα φάκελο από την κάλπη και εκτός από το ψηφοδέλτιο, βρήκε μέσα σε αυτόν και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Όπως φαίνεται, κάποιος υποψήφιος θέλησε να δωροδοκήσει τον-την ψηφοφόρο και μαζί με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο έβαλε στο φάκελο και 50 ευρώ. Ωστόσο, ο ανυποψίαστος ψηφοφόρος έριξε κατευθείαν το φάκελο στην κάλπη χωρίς να φαντάζεται ότι εκείνη την ώρα πετούσε το δωράκι του...

Πηγή: vimapoliti.gr

 

Έδιναν τα ίδια ψηφοδέλτια

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 30/05/2019

 

Απίστευτο και όµως αληθινό. Υπήρξαν περιπτώσεις υποψηφίων δηµοτικών συµβούλων (από το συνδυασµό Λύρου, λένε οι πληροφορίες) όπου έδιναν σε ψηφοφόρους τους δύο ίδια ψηφοδέλτια!! Δηλαδή τους έδιναν και ...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία