Αγγελίες    Επικοινωνία

Μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στην 4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου BalkanMed INNOVA, Βαλκανο - Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του προγράμματος «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 07-08 Νοεμβρίου 2019 στα Τίρανα, Αλβανία, παρουσία εκπροσώπων όλων των εταίρων του έργου. Ο Συντονιστής του έργου καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος παρουσίασε τις δράσεις του έργου και καθόρισε τα επόμενα στάδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Στα πλαίσια του έργου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά μαθήματα για την επαγγελματική κατάρτιση σε 4 οικονομικούς τομείς στρατηγικής σημασίας που δραστηριοποιείται το έργο: Τουρισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Ενέργεια και Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Αγροτοδιατροφικός τομέας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται δράσεις καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με απώτερο στόχο τη δικτύωση επιχειρήσεων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στον ιστότοπο του έργου (http://www.balkanmed-innova.eu/). Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς τα μαθήματα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας, να υποβάλλουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο και να διαγωνιστούν για τα βραβεία επιχειρηματικότητας.

Οι τρείς (3) πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από την Περιφέρεια Ηπείρου θα βραβευθούν και θα ενισχυθεί η δημιουργία της νέας επιχείρησής τους μέχρι το ποσό των 4.000 €.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση ERGO MARATHON EXPO 2019, που πραγματοποιήθηκε στo Δέλτα Φαλήρου (Στάδιο Τάε-Κβον-Ντο) συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας προβλήθηκαν οι αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα και δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τον 6ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαρτίου 2020.

«Είμαστε παρόντες σε εμβληματικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε τη Δυτική Ελλάδα ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, κατάλληλο να αναζητήσει ο κάθε επισκέπτης τη δική του εμπειρία. Αυτή τη φορά, είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε σημαντικά αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται στον τόπο μας και ιδιαίτερα τον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης.

Το περίπτερο της ΠΔΕ έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων πλήθους επισκεπτών και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από παράγοντες του αθλητικού, πολιτικού και κοινωνικού τομέα. Μεταξύ άλλων, στον χώρο του περιπτέρου βρέθηκαν, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, τον Τεχνικό Διευθυντή του Μαραθωνίου της Αθήνας, Ευάγγελο Παπαποστόλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γεώργιο Δημόπουλο, οι οποίοι κατέθεσαν και το ενδιαφέρον τους για τον επικείμενο 6ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Έκθεση ERGO MARATHON EXPO 2019, εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού- Τουρισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Ματθιόπουλος, καθώς επίσης η Παρασκευή Παπαπάσχου του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ανωτέρω Διεύθυνσης και η Ιωάννα Σπηλιοπούλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Ηλείας.

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων καταθέτει πρόταση για να ενταχθεί η Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Η ανακοίνωση του φορέα: 

Οι προτεινόμενες περιβαλλοντικές υποδομές του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. και του Διαζώματος για την "Διαδρομή Φύσης & Πολιτισμού" στον νομό Αιτωλοακαρνανίας όσον αφορά την διαμόρφωση ενός ολιστικού & συνθετικού τουριστικού προϊόντος στο νομό μας (με μωβ χρώμα σημειωμένες οι περιοχές του δικτύου Νatura που βρίσκονται υπό την διοίκηση και διαχείριση του Φορέα Διαχείρισης, με κίτρινο χρώμα τα αρχαία θέατρα προς αποκατάσταση, με γαλάζιο & λευκό χρώμα οι προτεινόμενες περιβαλλοντικές υποδομές ανάπτυξης οικοτουρισμού).

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού Αιγιαλείας και Αγρινίου, Στράτο Βαρδάκη και Σπύρο Φλώρο, αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 8-10 Νοεμβρίου 2019, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ενόψει και του νέου σχεδίου προβολής που επεξεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Η καλή και στενή συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποτελεί συστατικό στοιχείο της επιτυχίας του τόπου μας. Καθώς λοιπόν σχεδιάζουμε τη νέα στρατηγική προβολής και ανάδειξης της Δυτικής Ελλάδας θέλουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις των δήμων, προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες» δήλωσε ο κ. Κοροβέσης.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

Την κατάρτιση του Προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Αγρινίου για το 2020 ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή σε τακτική συνεδρίαση.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος ενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών προβολής τις οποίες υλοποίησε η Διεύθυνση Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης - Τμήμα Τουρισμού κατά το 2019 καθώς και για το σχέδιο προγράμματος δράσεων για το 2020.

Στην ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Αγρίνιο εστίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός θα στηριχθεί στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και πρέπει με νέες προτάσεις να τα προβάλλουμε.

Στον Δήμο Αγρινίου ξεκινάμε από το μηδέν, αφού δεν υπήρχαν οι υποδομές να στηρίξουν ένα σύγχρονο τουριστικό πρότυπο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χάρτης όπου θα καταγράφονται οι εναλλακτικές δυνατότητες της περιοχής μας και οι προτάσεις για την στρατηγική αξιοποίησης τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσουν να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου. Το Αγρίνιο μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό».

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση «PHILOXENIA» με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όσοι επαγγελματίες και φορείς επιθυμούν να παρευρεθούν ή να προβάλουν τη δράση τους μέσω της συμμετοχής του Δήμου στην «PHILOXENIA», 8-10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου (κ. Φωτεινή Τσινιά, Τηλ. 2041364404) για να ενημερωθούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια σειρά σημαντικών προτάσεων κατέθεσε στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Ντίνος Πασιόπουλος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στην Δυτική Ελλάδα όπου παρευρέθηκε και ο κ. Πασιόπουλος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο και τους επιχειρηματίες της πόλης και κατ’ επέκταση του δήμου. Ο επιχειρηματίας μίλησε για τις δυναμικές του Μεσολογγίου για την τουριστική του ανάπτυξη, αφού πρώτα επισήμανε για μια ακόμη φορά την θέση της Αιτωλ/νίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι ένα κομμάτι «ξένο» προς τους υπολοίπους δυο νομούς. Αφού πρώτα άκουσε τα αιτήματα των Αχαιών ως προς την τουριστική...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 46

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία