Αγγελίες    Επικοινωνία

Εξελέγη στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.-.Ι.Ν.) και αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ο Κων/νος Δρακονταειδής.

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.-.Ι.Ν.) και την εκλογή αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Παράταξή μας συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο ''ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ'', το οποίο εξέλεξε δύο (2) μέλη στο Δ. Σ. της Π.Ε.Δ.- Ι.Ν. και έναν (1) αντιπρόσωπο στη Γ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Αντιπρόσωπος στη Γ. Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.-Ι.Ν., εκλέχτηκε ο επικεφαλής της Παράταξής μας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο μόνος από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Το δεύτερο μέλος που εκλέχτηκε, είναι ο Γεράσιμος Φόρτε από την Κεφαλλονιά.

Λευκάδα, 12/11/2019
Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 8-11-2019 αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των εργαζόμενων που στήριξε το Σωματείο, με την καθολική συμμετοχή του. Αυτή η καθολική συμμετοχή από μόνη της αποτελεί νίκη. Νίκη για όλους τους εργαζομένους, παρακαταθήκη και δέσμευση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν θετικά σε αυτή.

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν αναλυτικά ως παρακάτω:

Εγγεγραμμένοι

292

Ποσοστό

Ψήφισαν

243

83,22%

Έγκυρα

238

 

Άκυρα

5

 

Λευκά

0

 

 

 

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ψήφοι

 

1

Μπαρμπετάκης Βασίλειος του Επαμεινώνδα

180

Εκλέγεται

2

Ντέκα Γεωργία του Χρήστου

105

Εκλέγεται

3

Κιρκινέζος Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου

97

Εκλέγεται

4

Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα του Αγησιλάου-Χρήστου

94

Εκλέγεται

5

Μαχαιριώτη Παναγιώτα του Κωνσταντίνου

92

Εκλέγεται

6

Μαντζουράτος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη

88

Εκλέγεται

7

Ντούμας Αθανάσιος του Ιωάννη

80

Εκλέγεται

 

Τριανταφυλλίδη Αγνή του Παντελή

76

 

 

Βασιλείου Νεκτάριος του Νικολάου

70

 

 

Βήττα Ασπασία του Αριστείδη

64

 

 

Γκόρου Αρετή του Γεωργίου

63

 

 

Φούντα Σοφία του Θεοδώρου

60

 

 

Λύτρας Μάριος του Κωνσταντίνου

54

 

 

Μακρής Αντώνιος του Ιωάννη

42

 

 

Καλτσούλα Ελένη του Δημητρίου

35

 

 

Δημαράς Νικόλαος του Ιωάννη

23

 

 

 

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

Ψήφοι

 

1

Ζαΐμη Ευστρατία του Χαριλάου

94

Εκλέγεται

2

Χατζημιχαήλ Ζαφειρίτσα του Μιχαήλ

92

Εκλέγεται

3

Χατζηόλου Αθανασία του Μιχαήλ

87

Εκλέγεται

 

Ο Πρόεδρος
Μπαρμπετάκης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας
Ντούμας Αθανάσιος 

 

 

 

Στις 3 Νοεμβρίου 2019 οι Μηχανικοί του Ν. Αιτωλοακαρνανίας προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε μία χρονική συγκυρία, που χαρακτηρίζεται και είναι απολύτως κομβική για το σύνολο του τεχνικού κόσμου.

Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά, έπειτα από μία μακρόχρονη και πολυεπίπεδη κρίση, κατά την οποία αποψιλώθηκε κάθε προηγούμενη πολιτική και κοινωνική βεβαιότητα και αλλοιώθηκαν εν τοις πράγμασι σταθερές, που σχετίζονται με θεσμούς και συνταγματικές ελευθερίες, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με όλο και πιο ευδιάκριτο τρόπο η εκκίνηση μιας επίπονης προσπάθειας ανάκαμψης της οικονομικής- και όχι μόνο – πορείας της χώρας μας.

Στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας βρίσκεται ο επιστημονικός και επαγγελματικός κλάδος των Μηχανικών, που φύσει και θέσει δύναται να αποδώσει με εύληπτο και αποκρυσταλλωμένο τρόπο το περίγραμμα αυτής της ανάκαμψης. Συνυφασμένος με την ανάπτυξη, ο ρόλος του Μηχανικού, δεν είναι απλώς ουσιωδώς απαραίτητος, αλλά καταλυτικός.

Το πεδίο «επιχειρησιακής δράσης» προφανώς και δεν είναι απαλλαγμένο από πλείστες όσες δυσχέρειες. Ενδεικτικά, η διαρκής και άκρως επιθετική συρρίκνωση των βαθμών ελευθερίας του παραγωγικού συστήματος, έστω και εν είδει προσχηματικού προστατευτισμού κατά τα τελευταία έτη, η απολύτως παράλογη φορολογική επιβάρυνση του ελεύθερου επαγγέλματος, στην οποία προστέθηκε το διπλό άχθος των ασφαλιστικών εισφορών, η υποστελέχωση των ΥΔΟΜ και των τεχνικών υπηρεσιών, συνθέτουν τροχοπέδη πολλαπλής δυσκολίας ως προς την υπερκερασμό της.

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας όμως, κατάφερε το προηγούμενο χρονικό διάστημα , στηριζόμενο στο υπερπολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο του, που είναι οι Μηχανικοί – μέλη του, να περάσει όρθιο από τα Καυδιανά δίκρανα της κρίσης και να παράξει ένα αξιομνημόνευτο έργο σε οριακές συνθήκες καχεξίας. Λαμβάνοντας μέρος στη ζύμωση και καθορισμό καινοφανών πανευρωπαϊκών όρων, όπως τα «ενεργειακά διαβατήρια», διοργανώνοντας καινοτόμες επιστημονικές και τεχνικές ημερίδες, εγείροντας τη δημόσια συζήτηση για το γεωστρατηγικό ρόλο της περιοχής ευθύνης του, αναδεικνύοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις αφειδώλευτες αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας και παράγοντας πολυσχιδές επιστημονικό έργο μέσω των Ομάδων Εργασίας του, κατόρθωσε να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας και της διάχυσης της τεχνικής πληροφορίας στα ευρύτερα δυνατά πλάτη, καθιστώντας το επιστημονικό και κοινωνικό του στίγμα αειφανές.

Με οδηγό και εχέγγυο αυτή την πορεία το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας φιλοδοξεί και την επόμενη περίοδο να διαδραματίσει έναν πολυσύνθετο ρόλο, με σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Οι τέσσερις άξονες, στους οποίους θα εδραστεί η προσπάθεια ανάληψης αυτού του ρόλου είναι οι εξής:

α. Είναι προφανές, ότι η όποια ενέργεια με στόχο την αναπτυξιακή πρόοδο της περιοχής μας θα είναι εκ προοιμίου ατελέσφορη, εάν δε φέρει στο κέντρο της τους νέους και εν προκειμένω τους νέους Μηχανικούς. Το αποκαλούμενο «brain drain», που γιγαντώθηκε σαν φαινόμενο τα προηγούμενα χρόνια οφείλουμε να το μετουσιώσουμε σε «brain gain». Για αυτό το λόγο τo TEE Αιτωλοακαρνανίας έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΤΜΕΔΕ, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, ώστε να δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα Γραφείο Νέου Μηχανικού. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά διαμορφωμένος χώρος ο οποίος θα εξοπλιστεί με το απαραίτητο hardware (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, plotter, 3D printers κλπ), αλλά και κατάλληλο λογισμικό και γραμματειακή υποστήριξη θα χρησιμοποιείται από νέους μηχανικούς τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Δηλαδή ο επαγγελματικός φορέας των μηχανικών, το ΤΕΕ, μετά την εγγραφή των νέων μελών του θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την έναρξη και ανάπτυξη των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Φιλοδοξία μας είναι η μόνιμη παρουσία αυτής της υποδομής να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον μια κοιτίδα για την επώαση και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων (start ups).

β. Τα μεγάλα έργα υποδομής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Κάποια εξ αυτών έχουν ολοκληρωθεί, αρκετά όμως δολιχοδρομούν ναρκοθετώντας την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Για αυτό το λόγο κατόπιν σχετικής πρότασης του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Κ. Καραμανλή, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα συμβάλλει με τις θέσεις και τις απόψεις του σε σχετική ομάδα παρακολούθησης υποδομών του νομού μας που θα λειτουργήσει στο ΥΠΟΜΕΔΙ και θα έχει ως φυσικό αντικείμενο τα προαναφερθέντα έργα.

γ. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας. Οι μέχρι τώρα παλινωδίες και η εκ του προχείρου αντιμετώπιση αυτού του εξόχως σοβαρού ζητήματος από την κεντρική διοίκηση πρέπει να αναχαιτιστούν με την κατάθεση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συσταθεί άμεσα ειδική Ομάδα Εργασίας, που θα στελεχωθεί από Πανεπιστημιακούς Μηχανικούς, οι οποίοι ως καθ’ ύλην αρμόδιοι θα διαμορφώσουν τις ακριβείς προτάσεις μας για αυτό το μείζον ζήτημα.

δ. Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διάθεση και βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για άρση του υφεσιακού αδιεξόδου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στο σύνολό του. Αφουγκραζόμενοι αυτή την αναπόδραστη ανάγκη και υπηρετώντας πιστά τον θεσμικό μας ρόλο, αυτού του Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή εξειδικευμένων μνημονίων συνεργασίας με τους Δήμους της περιοχής μας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος αυτής της στενής συνεργασίας, την εποπτεία της οποίας θα έχουν οι Μόνιμες Χωρικές Επιτροπές του ΤΕΕ, οι οποίες ήδη λειτουργούν σε όλη την επικράτεια του Νομού μας, θα είναι η ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσα από το σχεδιασμό και την αξιοποίηση ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την πνευματική ιδιοκτησία των οποίων, θα έχουν οι τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς.

Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλοι οι Μηχανικοί της Αιτωλοακαρνανίας έχουν μπροστά τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια ιστορικού χαρακτήρα, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: εξωστρέφεια, ανάπτυξη, πρόοδος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ εντοπίζεται η αναπόδραστη ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Νομού με ρεαλιστικούς στόχους, που θα εκμεταλλεύεται τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και θα μας επιτρέπει να κινηθούμε συντεταγμένα στις απαιτούμενες διεκδικήσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η επένδυση στην καινοτομία, την αριστεία και την αειφορία, σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη εξέλιξη της Τεχνολογίας μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας μέσα από άοκνη προσπάθεια.

Στην προσπάθεια αυτή, δεσμεύομαι προσωπικά πως ο ρόλος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα να είναι κεντρικός και κομβικός. Με δύο λέξεις, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας θα αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα τον απαραίτητο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή για την περιοχή μας.

Η ημερολογιακή αφετηρία της 3ης Νοεμβρίου 2019, θα καταδείξει, με τη μαζική συμμετοχή των Μηχανικών του Νομού μας, ότι ο ρόλος αυτός θα είναι ουσιαστικός και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον τεχνικό κλάδο και την περιοχή μας.

Έχοντας την τιμή να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) – Συνεργαζόμενοι», που απαρτίζεται από έμπειρους, αλλά και νέους Μηχανικούς, με τη μέγιστη δυνατή διαστρωμάτωση ειδικοτήτων και γεωγραφική κατανομή μέσω της εκπροσώπησης όλων των περιοχών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Περιφερειακού μας Τμήματος.

Στις 3 Νοεμβρίου πάμε μαζί τους Μηχανικούς και την Αιτωλοακαρνανία ψηλότερα.

 

                                                                                                                                Με Εκτίμηση

                                                                                                                 Λίνος Μπλέτσας

                                                                                                            Πρόεδρος ΔΕ ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

Γενική Συνέλευση για τον "Στέγκο"

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπλιανιτών «Ο Στέγκος» θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 13 Οκτωβρίου στο «Ραδιομέγαρο» στις 7 μ.μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο ίδιο μέρος.   

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Το Δ.Σ. του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου καλεί τα μέλη του, να συμμετέχουν στις εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του Ραδιομέγαρου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων – εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Μεσολογγίου η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και αναδείξει νέου Διοικητικού Συμβούλιου για την ομάδα του Γ.Σ Χαρίλαος Τρικούπης.

Το παρών έδωσαν φίλοι της ομάδας του Μεσολογγίου, Νέα και Παλιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο πρωην προεδρος της ομαδας κ. Δημήτρης Ρεπασος καθώς και ο πρόεδρος της ΑΕ Μεσολογγίου κ. Μιχάλης Μπιλάλης.

Στον πρόλογο της η πρόεδρος της ομάδας κ.α Βασιλική Μπελούκου αναφέρθηκε στις Ακαδημίες και τα αλλά αγωνιστικά οκτώ (8) τμήματα του συλλόγου (Στίβος – Ενόργανη – Ρυθμική – Βόλεϊ κ.λ.π) στην δουλεία που γίνεται και τα αποτελέσματα τα οποία σιγά σιγά αποτυπώνονται με την σταδιακή αύξηση των μικρών αθλητών στα εν λόγω τμήματα.

Όσον αφορά την ομάδα μπάσκετ των Ανδρών και την άκρως εντυπωσιακή πρώτη χρονιά στην Α2 Εθνική Κατηγορία με την συμμετοχή στα play – offs ανόδου και την πέμπτη (5) θέση, όπως ανέφερε στόχος και της Νέας διοίκησης που θα προκύψει είναι να μηδενίσει το κοντέρ πάνω όμως στις ίδιες βάσεις που μέχρι σήμερα έχουν φέρει τον σύλλογο σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Δεν περισσεύει κάνεις σας θέλουμε όλους διπλά μας.

Αναφέρθηκε στην ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου λόγω και τον αποχωρήσεων των κ.κ Σπανού, Σαπλαούρα και Κωνσταντίνου Τσώλου, με τους κ.κ Μαστροκώστα, Μπάκα και Βεζύρη να μπαίνουν στο νέο διοικητικό σχήμα ενώ σε εκκρεμότητα είναι και η είσοδος ενός ακόμα μέλους το οποίο και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του συλλόγου.

Για το τέλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις οικονομικές «τρύπες» που υπήρξαν λόγω μη τήρησης συμφωνιών κατά την διάρκεια της χρονιάς οι οποίες όμως καλύφθηκαν από νέους χορηγούς, για τις επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν χορηγικά ενόψει της νέας χρονιάς, ενώ όπως είπε ενδεικτικό της προβολής που έχει αποκτήσει ο σύλλογος είναι ότι υπάρχουν συζητήσεις για το brand name – αλλαγή ονόματος της ομάδας από εταιρία της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει καταγωγή από το Μεσολόγγι ο οποίος όμως μετά τις συζητήσεις κατέληξε ότι θα συνδράμει της προσπάθειας χωρίς να προχωρήσει σε καμία αλλαγή προς το όνομα του συλλόγου το οποίο θα παραμείνει ως έχει, Γυμναστικός Σύλλογος Χαρίλαος Τρικούπης. Για να καταλήξει ότι είναι αισιόδοξη και πιστεύει ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο ταμίας της ομάδας κ. Γιώργος Παγούρας ο οποίος ανέφερε ότι αυτή την στιγμή οι μόνες υποχρεώσεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν με την καταβολή του μισθού του Μαΐου προς τους παίκτες, κάτι το οποίο θα γίνει τις επόμενες ημέρες που περιμένουν την εξόφληση κάποιων χορηγιών. Σε ερώτηση που του έγινε ως αφορά που έφτασε οικονομικά η φετινή χρονιά απάντησε ότι το ποσό είναι στις 247 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις προς την πρόεδρο της ομάδας για την πρόοδο των συζητήσεων με τον Ντίνο Καλαμπάκο τους στόχους και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, με την κ.α Μπελέκου να εμφανίζεται αισιόδοξη όσον αφορά την έκβαση των συζητήσεων με τον πολύπειρο κόουτς, την απάντηση του οποίου περιμένουν αύριο Παρασκευή, ώστε και με βάσει ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανατροπή την τελευταία στιγμή να ξεκινήσει και άμεσα ο προγραμματισμός. Στόχος όπως επανέλαβε είναι η καθιέρωση της ομάδας την Α2 Εθνική Κατηγορία.

Αμέσως μετά ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας με 2ετή θητεία, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες από τον σύλλογο του Μεσολογγίου.

Πηγή: aitosports.gr

Σελίδα 1 από 33

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία