Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΥΔ θα είναι ανοιχτό:

Από την Πέμπτη 18-07-2019 μέχρι και τη Δευτέρα 22-07-2019 και ώρα 15.00 για την υποβολή:

Νέων αιτήσεων απόσπασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 56623/E2/10-04-2019 εγκύκλιο αποσπάσεων (ΑΔΑ: 7ΜΦΣ4653ΠΣ-1ΚΥ).
Ο έλεγχος και η επικύρωση των αιτήσεων αυτών από τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. θα γίνει από 23-07-2019 έως 31-07-2019 σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προαναφερόμενη εγκύκλιο αποσπάσεων.

Μέσα στην ίδια προθεσμία δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης και όσοι εκ των εκπαιδευτικών του άρθ. 73 του Ν. 4589/2019 (Α΄ 13) που διορίστηκαν με τις αριθ. 65185/Ε1/23-4-2019 (ΑΔΑ: ΩΘΟΟ4653ΠΣ-ΟΨΘ) και 65172/Ε1/23-4-2019 (ΑΔΑ: 6ΛΖ94653ΠΣ-ΒΥΚ) (ΦΕΚ 814Γ/20-05-2019 και 813Γ/20-05-2019, αντιστοίχως) επιθυμούν.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μετά τη διαταγή για «κόψιµο» αποσπάσεων 322 ενστόλων, άλλοι 400 άνδρες, συνοδοί VIP προσώπων, θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.
Το «Δόγμα του σοκ» επιχειρεί να εφαρµόσει στην Αστυνοµία ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κατάφερε µέσα σε µόλις λίγες ηµέρες να ταράξει τα νερά τόσο στο µέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη όσο και στις αστυνοµικές υπηρεσίες.
Έχοντας στο πλευρό του δύο παλιούς συνεργάτες του από την εποχή της εξάρθρωσης της «17 Νοέµβρη», τον Λευτέρη Οικονόµου και τον Φώτη Νασιάκο, θέλησε από την πρώτη στιγµή να δείξει στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι γύρισε αποφασισµένος να κάνει αλλαγές.

Στις συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο κατέστησε σαφές στους αρµόδιους αξιωµατικούς ότι πρώτο του µέληµα είναι η µάχη κατά του εγκλήµατος. Το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που αναλαµβάνει τα ηνία της Αστυνοµίας τού έδωσε το προνόµιο να γνωρίζει ότι «αστυνοµικοί υπάρχουν», αρκεί να γνωρίζεις πού θα τους βρεις.

Με εντολή Χρυσοχοΐδη βγαίνουν στον δρόμο εκατοντάδες αστυνομικοί
Έτσι, έδωσε εντολή να κοπούν οι αποσπάσεις όλων εκείνων οι οποίοι είχαν οργανικές θέσεις στην Άµεση ∆ράση, στην οµάδα ∆ΙΑΣ και στη ∆ιεύθυνση Αστυνοµικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ).
Στην Αθήνα θα επιστρέψουν ένστολοι και από την επαρχία, καθώς σήµατα για «κόψιµο» αποσπάσεων εστάλησαν σε Πάτρα, Βόνιτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Σκύδρα, Λέσβο και Εβρο.
Στο µικροσκόπιο της νέας πολιτικής ηγεσίας µπήκε και η ∆ιεύθυνση Επισήµων. Έτσι, εκδόθηκε δεύτερη διαταγή για να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις περίπου 400 άνδρες που µέχρι χθες ήταν συνοδοί… VIP προσώπων. Στο ίδιο πλαίσιο, αναµένεται άµεσα ρύθµιση που θα προβλέπει ότι ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης θα δικαιούται µόνο τέσσερις αστυνοµικούς-συνοδούς, οι υφυπουργοί δύο, οι βουλευτές έναν και οι γενικοί γραµµατείς κανέναν.
«Τέτοιου είδους κινήσεις συνήθως έχουν κόστος για έναν υπουργό, καθώς δέχεται από τους συναδέλφους του πιέσεις. Το πλεονέκτηµα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι ότι έχει το “ελεύθερο” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ό,τι εκείνος πιστεύει για να φέρει αποτελέσµατα» λέει αξιωµατούχος της λεωφόρου Κατεχάκη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και ο Λευτέρης Οικονόµου επιθυµούν µε τις παραπάνω κινήσεις η οµάδα ∆ΙΑΣ να επανέλθει στο επιχειρησιακό επίπεδο που ήταν όταν ιδρύθηκε, επί των ηµερών τους. Τότε αριθµούσε περίπου 2.300 µάχιµους αστυνοµικούς, σε αντίθεση µε τους περίπου 1.000 που είναι σήµερα.
Έπειτα από το «ξήλωµα» του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η νέα φυσική ηγεσία θα προέλθει από τις έκτακτες κρίσεις που αναµένεται να γίνουν στις 23 Ιουλίου, µετά την ψήφο εµπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Η «επιχείρηση σοκ» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν εξαίρεσε τους αντιστρατήγους του Σώµατος, που κάθονται σε αναµµένα κάρβουνα, καθώς κανενός το µέλλον στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι βέβαιο. Φαβορί για τη θέση του αρχηγού είναι ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραµαλάκης. Όπως αναφέρουν πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη στο «Έθνος της Κυριακής», ενδεικτικό του πόσο γρήγορα «τρέχουν» οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το ότι ο υπουργός προανήγγειλε πως µέχρι τις 22 Ιουλίου θα είναι έτοιµο το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την εγκληµατικότητα, πριν ακόµα δηλαδή γίνουν οι έκτακτες κρίσεις και σχηµατιστεί η νέα φυσική ηγεσία.

Τα θέµατα τροµοκρατίας µπορεί να µη βρέθηκαν στην «πρώτη γραµµή» της ενηµέρωσης του νέου υπουργού, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στο µέτωπο της εγκληµατικότητας, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν θα µπουν στο µικροσκόπιο. Τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και οι συνεργάτες του, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόµου και ο σύµβουλός του Φώτης Νασιάκος, έχουν εντρυφήσει στο συγκεκριµένο θέµα. Μπορεί να «απουσίαζαν» για κάποια χρόνια, αλλά έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της νεοτροµοκρατίας.

Πηγή: ethnos.gr

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν οργανική θέση στις υπηρεσίες που είναι ήδη αποσπασμένοι δίνει σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο νόμο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας απλής αίτησης για μετάταξη στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμένοι, εντός προθεσμίας δύο μηνών από την στιγμή που το νομοσχέδιο πάρει ΦΕΚ. Για να ολοκληρωθεί η μετάταξη δεν απαιτείται έκδοση εγκριτικής ΠΥΣ 33/2006, σύμφωνα πάντα με την τροπολογία και, στην πράξη, αρκεί μόνο η σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής «εάν υφίσταται».

Η μεταφορά του υπαλλήλου ολοκληρώνεται με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς στην αμοιβή του.

Παρατάσεις

Ακόμη η διάταξη, με γνώμονα την εξασφάλιση της αδιατάρακτης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και την ομαλή μετάβαση στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας, δίνει στους αποσπασμένους υπαλλήλους την δυνατότητα να παρατείνουν τις αποσπάσεις τους μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, αντί της 15ης Απριλίου του 2018 που αρχικά προβλεπόταν να λήξουν οι αποσπάσεις τους, μπορούν να παραταθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ (άρθρο 35) ΕΔΩ

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαθέσιμες είναι 67 θέσεις για αποσπάσεις προσωπικού. Οι θέσεις αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΜΟΔ Α.Ε

Συγκεκριμένα:

1) Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε.: Πρόσληψη 60 ατόμων (ΑΠΟΣΠΑΣΗ/ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ)

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.) Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. 3669/06-08-2018 Προκήρυξή της, ανακοινώνει την πρόσληψη με απόσπαση ή μετακίνηση με γραπτή εξέταση, συνολικά εξήντα (60) ατόμων Προσωπικού στις Ειδικές Υπηρεσίες του Ν.4314/2014 και στην Κεντρική Υπηρεσία της Μ.Ο.Δ. Α.Ε., ως εξής:

57 ΠΕ/ΤΕ

3 ΔΕ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι ΙΔΑΧ που υπηρετούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΕ/ΤΕ (ΚΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ)

-Πτυχίο ΑΕΙ (ΠΕ/ΤΕ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ισότιμο πτυχίο αλλοδαπής

-Εργασιακή Εμπειρία (3ετής για κατόχους πτυχίου ή διπλώματος, 2ετής για αποφοίτους Ε.Σ.Δ.Δ. ή μεταπτυχιακού τίτλου ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης ημεδαπής ή ισοτίμου αλλοδαπής και μονοετής για κατόχους διδακτορικού διπλώματος ημεδαπής ή ισοτίμου αλλοδαπής).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΔΕ (ΚΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ)

-Πτυχίο ΙΕΚ, Ά ή Β κύκλου Σπουδών ΤΕΕ, ή Απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,ή Σχολή Μαθητεία του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 (ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή

της αλλοδαπής)

-6ετής Εργασιακή Εμπειρία.

Για τις θέσεις Ε.Υ. (Ειδικές Υπηρεσίες) τα προσόντα αναφέρονται στο παράρτημα της προκήρυξης.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την τυποποιημένη αίτηση υποψηφιότητας, το τυποποιημένο βιογραφικό σημείωμα και την τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση (όπως αναφέρονται στα παραρτήματα) με όλα τα απαραίτητα, κατά την πρόσκληση, δικαιολογητικά, αποκλειστικά με συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς μέσα σε φάκελο υποψηφιότητας προς τη ΜΟΔ Α.Ε.

με την ένδειξη:

ΠΡΟΣ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Δ.) Α.Ε.

Τομέας Υπηρεσιών Διοίκησης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Λ. Ριανκούρ 78Α, Τ.Κ. 115 24, Αθήνα Αττικής.

Θέμα: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα για την: «Απόσπαση και Μετακίνηση Προσωπικού στις Ειδικές Υπηρεσίες του Ν. 4314/2014 και στην Κεντρική Υπηρεσία της Μ.Ο.Δ. Α.Ε.

Πληροφορίες στα τηλ.: 213 1310117 και 213 1310186 (10.00π.μ.-16.00μ.μ.) ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για μία (1) και μόνο θέση.

Αιτήσεις υποψηφιότητας προς τη ΜΟΔ Α.Ε. που στέλνονται προσωπικά ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e–mail) δεν θα γίνονται δεκτές.

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 10-09-2018 έως και 17-09-2018 (παράταση προθεσμίας)

2) Υπουργείο Εσωτερικών: Πρόσληψη 7 ατόμων (ΑΠΟΣΠΑΣΗ)

Το Υπουργείο Εσωτερικών, που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. 43885/27-08-2018 Προκήρυξή της, ανακοινώνει την πρόσληψη με απόσπαση συνολικά επτά (7) ατόμων Προσωπικού στις θέσεις Προϊσταμένων των Αυτοτελών Υπηρεσιών-Εποπτών Ο.Τ.Α., και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα, ως εξής:

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Αττικής, Αθήνα Αττικής, (ΚΩΔ.: 101)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Λάρισα Θεσσαλίας, (ΚΩΔ. : 102)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννινα Ηπείρου, (ΚΩΔ. : 103)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Πάτρα Αχαΐας, (ΚΩΔ. : 104)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Αιγαίου (αρμοδιότητα στο Β. & Ν. Αιγαίο), Πειραιάς Αττικής, (ΚΩΔ. : 105)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Κρήτης, Ηράκλειο Κρήτης, (ΚΩΔ. : 106)

1Επόπτης Ο.Τ.Α. Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλονίκη Κ. Μακεδονίας, (ΚΩΔ. : 107).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι υπηρετούν στο Δημόσιο Τομέα (Τακτικοί Μόνιμοι Υπάλληλοι και οι ΙΔΑΧ), ανεξαρτήτως της εγγραφής τους στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

1) Πτυχίο Νομικού Τμήματος ή Οικονομικών Επιστημών ή Πολιτικών Επιστημών ή Δημόσιας

Διοίκησης ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμου αλλοδαπής (ΚΩΔ.: 201)

2) Διδακτορικό ή Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής σε

οποιονδήποτε κλάδο του δικαίου ή 10ετής δικηγορική εμπειρία και

3) Άριστη ή Πολύ Καλή Γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσα.

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει μία (1) και μόνο αίτηση για κάθε Αυτοτελή Υπηρεσία Ο.Τ.Α.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητας με το αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ μέσω του διαδικτυακού του τόπου: www.asep.gr

Πληροφορίες για την συμπλήρωση ή υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) στη διαδρομή: «Βοήθεια>Εγχειρίδια Χρήσης».

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: από 12-09-2018(08.00π.μ.)έως και 05-10-2018(14.00μ.μ.)

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Μέχρι σήμερα Δευτέρα τις 15 Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις απόσπασής τους οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, αλλά και σε μουσικά, καλλιτεχνικά, εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς και σε υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το διδακτικό έτος 2017-2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στην ιστοσελίδα: https://www.opsyd.sch.gr/.

Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ξέρουν ότι για τις αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μέχρι και πέντε προτιμήσεις. Για αποσπάσεις σε υπηρεσίες μπορούν να δηλώσουν μόνο μία υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: dikaiologitika.gr


 

Εως την Δευτέρα τα μεσάνυχτα - συγκεκριμένα 23.59 όπως ορίζει το υπουργείο Παιδείας - παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2016-17.

Ο λόγος της παράτασης είναι ότι σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για απόσπαση, το σύστημα «έπεσε» και δεν ανταποκρίνεται με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους.

Σχετικό αίτημα κατέθεσε προς το υπουργείο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Πηγή: kathimerini.gr

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία