Αγγελίες    Επικοινωνία

Την Παρασκευή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης - τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, είχε δηλώσει πως «έχουμε ακόμα δρόμο» για την νέα ρύθμιση και πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται. Πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά από περίπλοκα τεχνικά θέματα».

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, δεν προσδίδουν τον χαρακτηρισμό μονομερούς ενέργειας για την κατάθεση του σχεδίου νόμου, παρα το γεγονος οτι ερχεται προς ψηφιση χωρίς να εχει εγκριθεί απο τις Βρυξέλλες. Προφανώς, αποτελεί μια κίνηση άσκησης πίεσης προς τους Θεσμούς, ωστε να βρεθεί η χρυσή τομή σε μια περίοδο κρίσιμη για την κυβέρνηση ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Κυβερνητικές πηγες τονίζουν την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο συζήτησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς, ωστοσο διαμηνύουν οτι δεν υπάρχει διάθεση για μακρά συζήτηση, δίχως αποτέλεσμα. 

Χθες Τρίτη, η πολύωρη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των δανειστών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α’ κατοικίας ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία