Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Σε δύο εβδομάδες το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα Ι.Χ.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Διαβούλευση εξπρές δύο εβδομάδων για τις ανατροπές στη φορολογικό καθεστώς των αυτοκινήτων προκειμένου να μην «παγώσει» η αγορά εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την καθιέρωση ως βάση φορολόγησης την εμπορική αξία των οχημάτων και όχι τον κυβισμό «που είναι ένα αναχρονιστικό και παρωχημένο» όπως υπογράμμισε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον υπουργό, στη διαβούλευση θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις που θα υποβάλουν οι φορείς και οι πολίτες ενώ μεθαύριο Παρασκευή πραγματοποιείται το πρώτο ραντεβού της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς του αυτοκινήτου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης το σημερινό σύστημα φορολόγησης με βάση τον κυβισμό των Ι.Χ. είναι αναχρονιστικό και στόχος των αλλαγών είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των ΙΧ το οποίο θα βασίζεται στην αξία. Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αξία του αυτοκινήτου τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η φορολογική επιβάρυνσή του. Για τον υπολογισμό της θα λαμβάνεται υπόψιν ο μέσος όρος της τιμής της στην ΕΕ και όχι η αξία που θα δίνει το εργοστάσιο ώστε να αποφεύγεται η υποτιμολόγηση.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας με την επιβολή τέλους κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας όπως τα ηλεκτροκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα που σήμερα έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, προανήγγειλε την παροχή κάποιας επιβράβευσης σε όσους έχουν ήδη προχωρήσει ή θα προχωρήσουν σε μετατροπή του οχήματός τους από βενζίνη σε υγραέριο.

Πηγή: Ημερησία

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία