Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917

Αύξηση - σοκ του φόρου... πολυτελείας στα αυτοκίνητα
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Μόνο... πολυτελείας δεν είναι ο φόρος στα περισσότερα αυτοκίνητα. Οι πληροφορίες ότι θα υπάρξει εκ νέου αύξηση προκαλει αναταράξεις στην αγορά ενώ εκτιμάται ότι χιλιάδες πινακίδες θα κατατεθούν εφόσον το μέτρο τεθεί σε ισχύ.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%. Ετσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους. Η αδικία όπως λένε ιδιοκτήτες ΙΧ είναι πως θα έρθει ίδια αύξηση στο φόρο για ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 και ένα αυτοκίνητο αξίας 50.000 ευρώ.

Υπάρχουν άλλωστε χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα οποία δεν κοστίζουν περισσότερο από 4-5 χιλιάδες ευρώ και θα κληθούν να πληρώσουν ένα υπέρογκο φόρο ο οποίος μαζί με τα τέλη θα τους κοστίσει όσο... το αυτοκίνητο. Από την άλλη, καινούργια και πανάκριβα αυτοκίνητα κάτω των 1.928 κ.ε. δεν υπόκεινται στη φορολόγηση αυτή και την «γλιτώνουν» σε αντίθεση με όσους διαθέτουν ακόμη κι ένα παλαιό Ι.Χ. το οποίο έχει μεν πολλά κυβικά αλλά εμπορικά δεν έχει αξία και πολλές φορές είναι παροπλισμένο.

Πηγή: Ημερησία

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία