Αγγελίες    Επικοινωνία

Τα χασισόδενδρα έφταναν το 1,5 μέτρο!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Όργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης είχε στήσει 40χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο δράστης είχε επιλέξει να φτιάξει το εργαστήριο σε ημιτελές διαμέρισμα οικοδομής που είναι ιδιοκτησία του, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 55 δενδρύλλια κάνναβης, κυρίως σε διαδικασία αποξήρανσης, ύψους έως και 1,5 μέτρων, καθώς και 925 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον κατασχέθηκαν ηλεκτρικός πίνακας, μετασχηματιστές, αυτοσχέδιοι προβολείς υψηλής ισχύος, σωλήνες και ανεμιστήρες εξαερισμού, ηλεκτρικό θερμόμετρο - υγρόμετρο, δοχεία με υγρά λιπάσματα κ.α.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες (10-07-2018) το μεσημέρι στο Δήλεσι Βοιωτίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε ημιτελές διαμέρισμα οικοδομής, ιδιοκτησίας του 40χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οποίου, εντόπισαν οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενο από:

  • ηλεκτρικό πίνακα και μετασχηματιστές
  • αυτοσχέδιους προβολείς υψηλής ισχύος,
  • ηλεκτρικό θερμόμετρο - υγρόμετρο
  • σωλήνες και ανεμιστήρες εξαερισμού
  • δοχεία με υγρά λιπάσματα
  • λάστιχο αυτόματου ποτίσματος, γλάστρες και κλαδευτήρι.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών υγρασίας, φωτισμού και θερμότητας, καθώς και τη χρήση λιπασμάτων, ο 40χρονος καλλιεργούσε (2) δενδρύλλια κάνναβης, σε γλάστρες, ύψους (80) και (120) εκατοστών αντίστοιχα, ενώ σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκαν, σε διαδικασία αποξήρανσης, επιπλέον (53) εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (80) έως και (150) εκατοστά.

Επίσης στον ίδιο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σακούλα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (925) γραμμαρίων, αλλά και (30) νάιλον συσκευασίες, κενές περιεχομένου, κατάλληλες για την συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία