Αγγελίες    Επικοινωνία

Σας ευχαριστώ θερμά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείξατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, ώστε η Αιτωλοακαρνανία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάξει επιτέλους σελίδα.

Η κοινή μας πορεία σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και ο διαρκής αγώνας δυναμώνουν την ελπίδα να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας!

Σε αυτόν τον αγώνα δηλώνω παρών, δεσμεύομαι για συνεχή προσφορά και παραμένω πάντα δίπλα σας!

Με εκτίμηση
Φώτης Σκληρός

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Με τέσσερις ερωτήσεις ο Φώτης Σκληρός τοποθετείται εν όψει των εκλογών της Κυριακής υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Αιτωλ/νία να έχει "δικό της" Περιφερειάρχη:

 

Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια;

Είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν «βλέπει» μόνο κράτη αλλά και Περιφέρειες. Οι Περιφέρειες με ώριμες μελέτες μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα για υποδομές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη. Ειδικά η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να εστιάσει σε αυτό το κομμάτι, να τονωθεί η οικονομία της και να ανοίξουν θέσεις εργασίας για να σταματήσουν να φεύγουν από τον τόπο τους οι νέοι άνθρωποι και να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Για αυτόν το λόγο έθεσα υποψηφιότητα για πρώτη φορά το 2010 για να εκπροσωπήσω τον τόπο μου με τον υποψήφιο τότε Περιφερειάρχη, τον σημερινό Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, όπου οι 5.500 χιλιάδες συμπολίτες μας Αιτωλοακαρνάνες με τίμησαν με την ψήφο τους, τους οποίους ευχαριστώ για μία ακόμα φορά θερμά. Δυστυχώς, τότε επικράτησε ο λαϊκισμός του «λεφτά υπάρχουν» με τα αρνητικά αποτελέσματα που βλέπουμε τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο. Αυτή τη φορά, θέλω να συμβάλλω σε επίπεδο της Περιφέρειας ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2010.

 

Γιατί η επιλογή σας είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος;

Είναι σημαντικό για την Αιτωλοακαρνανία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να εκλέξει κάποτε Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη μιας και είναι η πιο αδικημένη Περιφερειακή Ενότητα στη Δυτική Ελλάδα. Όλοι οι Αιτωλ/νες θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη και ο μοναδικός σε αυτές τις εκλογές, είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ωστόσο, δεν είναι φυσικά αυτός ο μόνος λόγος που επέλεξα να συμπορευτώ μαζί του στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές. Με το Νεκτάριο υπήρξαμε συνυποψήφιοι στις Περιφερειακές του 2010, όπου τότε εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος. Έκτοτε έχει εδραιωθεί μεταξύ μας μια σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Είναι νέος, επιστήμονας, άφθαρτος, με όραμα, με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Εκφράζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της νέας γενιάς και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένας άξιος Περιφερειάρχης!

 

Γιατί κάποιος να ψηφίσει το Φ. Σκληρό;

Δεν θα ήθελα να υποδείξω στους Αιτωλοακαρνάνες να ψηφίσουν μόνο το Φώτη Σκληρό, αφού το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από 24 άξιες και άξιους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Όσον με αφορά, κατάγομαι, ζω και εργάζομαι στην Αιτωλοακαρνανία και συναναστρέφομαι καθημερινά με ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης. Ως εκπαιδευτικός είμαι πολύ κοντά στη νέα γενιά, αρχικά μέσα από την Ιδιωτική και Τριτοβάθμια και στη συνέχεια την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και βιώνω διαχρονικά τα προβλήματα των νέων. Μεγαλώνω και εγώ μαζί τους αφού οι πρώτοι μου μαθητές είναι τώρα πλέον επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επαγγελματίες, οικογενειάρχες. Κατάγομαι από φτωχή, αγροτική οικογένεια και δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Πιστεύω ότι με ήθος, κουλτούρα συνεργασίας, εργασία και διαρκή αγώνα μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

 

Γιατί «όλα από την αρχή» στη Δυτ. Ελλάδα;

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι από τις πιο παραμελημένες Περιφέρειες σε απορρόφηση κονδυλίων, έργα υποδομής και ανάπτυξης, με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Με απαρχαιωμένες πολιτικές, συμπεριφορές και μπαλώματα, δυστυχώς, είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε τον τόπο μας ουραγό στους αναπτυξιακούς δείκτες να φτωχαίνει και να υποβαθμίζεται διαρκώς. Ιεραρχώντας τα προβλήματα και υλοποιώντας τα έργα υποδομής, αξιοποιώντας την ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική μας θέση σε συνδυασμό με το φυσικό μας πλούτο, ενισχύοντας την αγροτική οικονομία αλλά και αναδεικνύοντας τουριστικά τον τόπο μας οραματιζόμαστε την περιοχή μας ως σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια! Άρα το μοντέλο αυτοδιοίκησης χρειάζεται επανεκκίνηση και να αναδομηθεί σε όλα τα επίπεδα ξανά κάνοντας «όλα από την αρχή».

 

Από τη συνέντευξη στην εφημερίδα "εμπρός" την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Στο φιλόξενο χώρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το Σάββατο 4 ΜαΪου 2019, παρουσιάστηκε το βιβλίο του μέλους της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Φώτη Σκληρού, με τίτλο «ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ». Στο βιβλίο ο συγγραφέας παρουσιάζει την αρχή μεθόδων παραγωγής των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, τις μεθόδους ελέγχου γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, τις εφαρμογές των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Επίσης, αναφέρει αναλυτικά τα οφέλη και τους κινδύνους από την χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων(βιοηθική), την ισχύουσα νομοθεσία και την συνύπαρξη των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων με συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες.

Αξίζει να εκλεγεί

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 09/05/2019

 

Μια επιλογή που θα είναι σίγουρα ψηλά στις προτιµήσεις των συµπολιτών µας για τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι αυτή του Φώτη Σκληρού.

Ο Φώτης είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία διότι συνδυάζει ήθος, σοβαρότητα, επιστηµονική κατάρτιση, ώριµη σκέψη, έντονη δράση και αποδεδειγµένη διάθεση για κοινωνική προσφορά.

Είναι δεδοµένο πως εάν εκλεγεί θα εκπροσωπήσει επάξια την περιοχή µας στην Περιφέρεια γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Κ.Κ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Ο Διευθυντής κ. Φώτης Σκληρός, ο σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές του σχολείου καθώς και οι τοπική κοινωνία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση στο αίτημά μας για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής δομής του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος ενέκρινε την χρηματοδότηση για την αντικατάσταση της δύσχρηστης και επικίνδυνης λόγω παλαιότητας θύρας κεντρικής εισόδου του Γυμνασίου, την προμήθεια και τοποθέτηση κοιλοδοκών στις βεράντες για την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού, την αντικατάσταση των φθαρμένων σχαρών για τα όμβρια ύδατα, την αγορά έξι διαδραστικών πινάκων, έξι βίντεο προβολέων έξι υπολογιστών, έξι εδρών, είκοσι θρανίων και σαράντα καθισμάτων!

Ευχόμαστε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση!!!

Γέφυρα «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ»: Ένα …πανάκριβο διαμάντι! Σύγχρονο θαύμα τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής στην περιοχή μας αλλά με πολύ υψηλό κόστος διέλευσης !Η παροχή κάρτα ελεύθερης διέλευσης για τους δημότες του δήμου Ναυπακτίας και εκπτωτική κάρτα για όλους του υπόλοιπους μόνιμους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας είναι απολύτως αναγκαία, ώστε η απρόσκοπτη διέλευση να συμβάλλει στην ενοποίηση και ομογενοποίηση της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας.

Οι Αιτωλοακαρνάνες έχουμε συχνά ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν κατά την μετακίνησή μας μέσω Ρίου –Αντιρρίου τόσο λόγω καιρικών συνθηκών (Ρίον κλειστό!) όσο και του μεγάλου χρόνου αναμονής και διέλευσης με το ferryboat.

Αναμφισβήτητα, η ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου το 2004 με την κατασκευή της γέφυρας, κάνοντας πράξη το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων λόγω της ιδιαίτερης γεωλογικής μορφολογίας και της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής.

Ο χρόνος διέλευσης μέσω της γέφυρας μειώθηκε στα 4 περίπου λεπτά (από 35 τουλάχιστον λεπτά με το ferryboat) εξασφαλίζοντας άνεση στις συνθήκες του ταξιδιού και φυσικά, μοναδική, τουριστική εμπειρία απολαμβάνοντας την μεγαλοπρεπή και επιβλητική ομορφιά της, πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον.

Η περιοχή μας αποκτά άλλη δυναμική, το τοπίο αλλάζει, οι βασικοί οδικοί άξονες της δυτικής Ελλάδος Ολυμπία και Ιόνια συνδέονται.

Το υψηλό κόστος διέλευσης ( όπως διαμορφώνεται από την Γέφυρα Α.Ε. μέχρι το 2039!!! που θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο) όμως και ιδιαιτέρως σε περίοδο οικονομικής κρίσης αποτρέπει δυστυχώς την (συχνή) χρήση της γέφυρας και μας γυρίζει πίσω…

Ως πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (από τις φτωχότερες Περιφέρειες),ως μόνιμοι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας (από τους φτωχότερους νομούς), απαιτούμε να ενταθούν οι πιέσεις από τους «φορείς» για οικονομικότερο, ειδικό,εκπτωτικό καθεστώς διέλευσης για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας, ώστε η γέφυρα να μας «ενώσει» με την έδρα της Περιφέρειας!

Φώτης Σκληρός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας με το συνδυασμό «Όλα απ’ την αρχή»

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία