Αγγελίες    Επικοινωνία

Εκλογικά Τμήματα στο σχολικό συγκρότημα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συμπολίτες.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη νίκη για μια δημοκρατική και προοδευτική Περιφέρεια. Με τη ψήφο μας σήμερα δίνουμε προοπτική και όραμα.

 Εγγυόμαστε την αναπτυξιακή πορεία του τόπου με βάση το έργο μας και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα.

Σήμερα ψηφίζουμε για την Περιφέρεια της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της δίκαιης ανάπτυξης» .

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας μετέβη στο Καλέντζι, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής το δημοφιλές συγκρότημα 15-50, με τραγούδια της ελληνικής και ξένης ροκ μουσικής σκηνής διασκέδασαν τους εκατοντάδες νέους που βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στο πάρτι νεολαίας του Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο», λίγο μετά την έναρξη της συναυλίας, ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά απ’ το εκλογικό του κέντρο, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο μ’ ένα μήνυμα νίκης ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής. «Την Κυριακή ψηφίζουμε προοδευτικά, ψηφίζουμε δημοκρατικά, ψηφίζουμε για το δικαίωμα όλων μας στην πρόοδο», είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Και πρόσθεσε ότι από κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας, από την Ζαχάρω έως την Βόνιτσα και το Μενίδι, απ’ τα Καλάβρυτα ως το Θέρμο και την Ανδρίτσαινα, οι πολίτες δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και εντολή στην παράταξη που με την δουλειά και το όραμα της εγγυάται το καλύτερο αύριο της Περιφέρειας.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το εκλογικό κέντρο του κ. Κατσιφάρα είχε κατακλυστεί από κόσμο. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού στο Αγρίνιο και στον Πύργο.

Στο Σχολείο «Ανδρέας Παπανδρέου»

Την Κυριακή ο Απόστολος Κατσιφάρας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Καλέντζι Αχαΐας. Συγκεκριμένα, θα ψηφίσει στο 215 Εκλογικό Τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου.

Στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί τα Εκλογικά Τμήματα που λειτουργούν στο σχολικό συγκρότημα «Ανδρέας Παπανδρέου» (Έλληνος Στρατιώτου και Αγίας Σοφίας) στην Πάτρα.

Κάλεσμα συστράτευσης και ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας κατά τις επαφές του με πολίτες της Ηλείας.

Την Πέμπτη ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στην Αμαλιάδα, την Βάρδα, τη Γαστούνη και τα Λεχαινά καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες να «σχηματίσουμε την απαραίτητη κοινωνική συμμαχία». Τους ζήτησε να μην παρασυρθούν από τις δυνάμεις της δεξιάς, επισημαίνοντάς τους ότι η ψήφος της Κυριακής είναι κρίσιμη και καθοριστική για μια δημοκρατική - προοδευτική Περιφέρεια, δίπλα στον πολίτη. Μια Περιφέρεια με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

«Για μας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρώτα απ’ όλα οι πολίτες της. Το έχουμε αποδείξει γιατί στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ανθρώπων. Πορευθήκαμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις με πόρτες μονίμως ανοικτές σε φορείς, συλλογικότητες αλλά και σε απλούς πολίτες. Διεκδικήσαμε, εξασφαλίσαμε πόρους, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργα τεράστιας σημασίας με καθαρή διαχείριση και αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της Περιφέρειας στο δημόσιο χρήμα. Η στάση μας, οι αξίες μας, η καθαρότητα των λόγων μας και η εντιμότητα απέναντι στον πολίτη αποτελούν την εγγύηση και την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι από την πορεία νίκης δεν πρέπει να λείπει κανείς, επισημαίνοντας ότι αυτήν την Κυριακή συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές αντιλήψεις. Κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν εκείνους που διαχρονικά γνωρίζουν ότι υπηρετούν με δημοκρατική ευθύνη τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και να απομονώσουν εκείνους που απευθύνονται στο κομματικό τους ακροατήριο και χτίζουν διαχωριστικές γραμμές και τείχη με τους πολίτες.

Σε δήλωση του σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Δημήτρης Δριβίλας ανέφερε τα εξής:

«Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τις φίλες και τους φίλους που την περασμένη Κυριακή εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» αλλά και εμένα προσωπικά.

Η επιλογή τους με τιμά ιδιαίτερα. Και με γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη.

Αυτή την Κυριακή δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον συνδυασμό μας. Επιλέγουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ψηφίζουμε Περιφερειάρχη τον Απόστολο Κατσιφάρα που απέδειξε στην πράξη το ενωτικό του πνεύμα, την προσήλωση του στην σύνθεση των απόψεων, στη συναίνεση και στη συνεργασία.

Επιλέγουμε τον άνθρωπο που υπηρέτησε και υπηρετεί το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς στεγανά και κατηγοριοποιήσεις.

Αλλά με σεβασμό στις ανάγκες της κοινωνίας, με εντιμότητα και ανυποχώρητη διαφάνεια και νομιμότητα, με όραμα, με αξίες και με αρχές.

Αυτή την Κυριακή σας καλώ να δώσουμε συνέχεια στο μεγάλο έργο αναδημιουργίας της Δυτικής Ελλάδας, να ψηφίσουμε Απόστολο Κατσιφάρα και Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Με αφορμή νεότερη ανακοίνωση του κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο», ανακοινώνονται τα εξής:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πλέον, ξέρουν τι έχει συμβεί.

Έχουν καταλάβει τον ρόλο του κ. Σπηλιόπουλου. Οι προφάσεις εν αμαρτίαις στις οποίες καταφεύγει δεν πείθουν.

Η πολιτική συναλλαγή με την παράταξη του κ. Φαρμάκη αποκαλύφθηκε.

Οι πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, θα δώσουν την Κυριακή την απάντηση που πρέπει».

Τον Πύργο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας συνάντησε και ευχαρίστησε τα μέλη του συνδυασμού του για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών και υπογράμμισε ότι αυτή την Κυριακή οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ενωμένοι θα δώσουν ξανά δύναμη στην παράταξη που μέσα σε δύσκολες συνθήκες έβγαλε την Περιφέρεια απ’ την απομόνωση και την στασιμότητα.

Σε συζητήσεις που είχε με πολίτες για τα έργα στην Πατρών -Πύργου και την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ο κ. Κατσιφάρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Απ’ την πρώτη στιγμή και σ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισημάναμε σε όλους τους τόνους ότι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος μας και η πιο άμεση προτεραιότητα μας.

Πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις. Διεκδικήσαμε. Συγκρουστήκαμε με πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις ώστε τα έργα να ξεκινήσουν και να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση, σε αυτή τη φάση, της Πατρών -Πύργου.

Η Περιφέρεια δεν έχει την ευθύνη του έργου. Δεν έμεινε, όμως, και με σταυρωμένα χέρια. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες. Τις επιδιώξεις, τους στόχους και τα οράματα των πολιτών και του τόπου υπηρετούμε. Και μόνο αυτά.

Αντί, λοιπόν, να καθόμαστε στην άκρη, να καταγγέλλουμε και να πετροβολούμε, μπήκαμε μπροστά ώστε η Ηλεία ν’ αποκτήσει σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Δεχθήκαμε και κριτική. Προσωπικά έχω αποδείξει ότι είμαι πάντα ανοικτός, ακούω και υπολογίζω την καλοπροαίρετη κριτική. Δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ την άδικη κριτική που θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά.

Ιδίως όταν προέρχεται από ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν όχι μόνο απλοί παρατηρητές αλλά και προκλητικά απόντες σ’ όλες τις μάχες που δώσαμε για τον δρόμο.

Με πρώτο και καλύτερο τον κ. Φαρμάκη. Ο οποίος σήμερα δήθεν κόπτεται για το έργο ενώ όταν συζητούσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Πατρών -Πύργου και την Ολυμπία Οδό ήταν κατά κανόνα απών.

Από το 2011 έως το 2016 στις επτά συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Πατρών -Πύργου εμφανίστηκε μόνο σε δύο και στη μία απ’ αυτές για να καταψηφίσει.

Απών ήταν και στις δυο συνεδριάσεις που έγιναν εδώ στον Πύργο για τον δρόμο. Τελικά, αυτό είναι το ενδιαφέρον του για το έργο στα εννιά χρόνια της θητείας του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Απών απ’ τις συνεδριάσεις, απών απ’ τις διεκδικήσεις, απών απ’ τις μάχες που η Περιφέρεια έδινε ώστε το έργο να μείνει ζωντανό και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες. Παρών, όμως, όταν πλησίασαν οι εκλογές. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι φτηνή προπαγάνδα για επικοινωνιακή κατανάλωση.

Εμείς, ως περιφερειακή αρχή, παλέψαμε μ’ όλες τις δυνάμεις μας ώστε το έργο να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

Και όπως ήμασταν παρόντες στην αρχή του θα είμαστε ξανά εδώ, μ’ όλους τους πολίτες της Ηλείας, να δούμε και το τελευταίο χιλιόμετρο του δρόμου να παραδίδεται στην κυκλοφορία».

Σελίδα 1 από 18

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία