Αγγελίες    Επικοινωνία

Νιώθω την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της "Αντίστασης πολιτών δυτικής Ελλάδας".

Περισσότερο δε τους ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας που με εμπιστεύθηκαν, με στήριξαν με την εκτίμησή τους και την ψήφο τους.

Ευχαριστώ όλους του συνυποψήφιους του ψηφοδελτίου μας που μου έκαναν την τιμή να πορευτούν μαζί μου κατά την εκλογική αυτή μάχη εκφράζοντας ένα διαφορετικό διεκδικητικό, αυτοδιοικητικό πολιτικό λόγο που αποτελεί νομοτέλεια και που σύντομα θα συσπειρώσει περισσότερους αποδέκτες.

Νιώθω επίσης την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου σε αυτούς που ξεπέρασαν πολιτικές ή άλλου είδους επιφυλάξεις εκφράζοντας την υποστήριξη στο πρόσωπό μου, εκτίμησαν τον αγώνα μας καθώς και την παρουσία μας μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα της θητείας που ολοκληρώνεται στα τέλη του Αυγούστου.

Βασική επιδίωξή μας ήταν και θα είναι, η υπεράσπιση της κοινωνίας των αδύναμων, των αναγκών των πολλών στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, η επιλογή δια της ψήφου σας να μου αναθέσετε την ανάδειξη, διεκδίκηση και τη λύση προβλημάτων που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερη τιμή,αλλά και βαρύ καθήκον.

Ελπίζω ότι θα συναντηθούμε και θα συμπορευθούμε σύντομα στους κοινωνικούς αγώνες που η αναγκαιότητα των καιρών επιβάλλει!

Ευχαριστώ όλους!

Kώστας Κούστας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που υποστήριξαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με 2 Περιφερειακούς Συμβούλους στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες όπου η απογοήτευση κυριαρχούσε, καταφέραμε να συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο δυναμικό και στους 3 νομούς και να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία υλοποίησης της παρέμβασής μας.

Καταφέραμε να υπάρξει ένα μικρό χαμόγελο, μια προσδοκία για μια άλλη στάση στην Περιφέρειά μας.

Στους αγώνες μας για τα δυσκολότερα που έρχονται, έχουμε μια ζωντανή συλλογικότητα που θα είναι παρούσα στην πολιτική ζωή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς αυτή ήταν και η μοναδική μας υπόσχεση κατά την προεκλογική περίοδο.

Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια διαρκή αγωνιστική σχέση με τους πολίτες που σηκώνουν κεφάλι.

Αυτό είναι το στοίχημα την επόμενη περίοδο.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, δίπλα στο λαό του Ξηρομέρου και στους αγωνιζόμενους κατοίκους των Φυτειών, καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει ΤΩΡΑ τις αδειοδοτήσεις εγκατάστασης μονάδων καύσης επικίνδυνων βιορευστών στη συγκεκριμένη περιοχή και σε κάθε άλλη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας!

Σήμερα 20/5/2019 ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Αγρίνιο και πρέπει να ακούσει ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ των ΦΥΤΕΙΩΝ, τη φωνή της λογικής, πριν επισυμβεί ανήκεστη βλάβη στον τόπο με τις καύσεις των επικίνδυνων βιορευστών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Αυτές οι εγκαταστάσεις που ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών, θα είναι εγκληματικές για το φυσικό περιβάλλον, για την αγροτική οικονομία, για την υγεία, όχι μόνο των κατοίκων των Φυτειών αλλά μια ευρύτατης περιοχής!

Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ!

Το γραφείο τύπου

Επερώτηση έχει καταθέσει για να συζητηθεί στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο της θητείας 2014-2019 την Μ. Δευτέρα η "Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας" δια του Περιφερειακού συμβούλου Κ. Κούστα.

Ρωτά τον Περιφερειάρχη για το πρωτόγνωρο φαινόμενο της μη έκδοσης διακήρυξης για την δημοπράτηση των (διβαριών)Ιχθυοτροφείων της στους συνεταιρισμούς. Οι συμβάσεις έληξαν τον Φεβρουάριο 2019 για το ιχθυοτροφείο της Τουρλίδας και του του Διαύλου από τον Φεβρουάριο του 2018 και η περιφέρεια δεν έχει προκηρύξει τους διαγωνισμούς ως όφειλε.

Το κείμενο επερώτησης έχει στόχο να δημιουργήσει πίεση στην Περιφέρεια ώστε να προχωρήσει στο αυτονόητο πριν καταστραφεί η φετεινή παραγωγή.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Πρoς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα

Κύριε Περιφερειάρχη,

Σύμφωνα με τον νόμο αρμόδιες για την διαχείριση των λιμνοθαλασσών είναι οι Περιφέρειες. Στις αρμοδιότητες αυτές περιλαμβάνονται και οι διαδικασίες μίσθωσης οι οποίες διενεργούνται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Αλιευτικού Κώδικα.

Στα όρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται το Σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού που αποτελεί το σημαντικότερο οικοσύστημα αυτού του τύπου καλύπτοντας το 42% των λιμνοθαλάσσιων εκτάσεων όλης της χώρας. Από αυτό προκύπτει ξεχωριστά η μεγάλη ευθύνη που έχει η Περιφέρεια για την ορθή εκμετάλλευση των ιχθυοτροφείων της καθώς και για την τήρηση των προβλεπόμενων από το νομικό πλαίσιο διαδικασιών. Στο παραπάνω σύμπλεγμα περιλαμβάνεται η κεντρική Λιμνοθάλασσα συνολικής έκτασης άνω των 60.000 στρεμμάτων, στην οποία λειτουργούν 6 ιχθυοτροφεία που μισθώνονται σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς που εκμεταλλεύονται αυτόν τον ενιαίο χώρο. Τα ιχθυοτροφεία αυτά μισθώνονται σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής. Στον ίδιο χώρο έχουν δικαίωμα αλιείας εκτός από τα μέλη των συνεταιρισμών και ελεύθεροι -μη συνεταιρισμένοι- επαγγελματίες ψαράδες. Δηλαδή από την Κεντρική λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου- Αιτωλικού βιοπορίζονται πάνω από 150 οικογένειες, τα έσοδα των οποίων εξαρτώνται από την σωστή λειτουργία και των 6 αυτών ιχθυοτροφείων. Η σωστή λειτουργία και η εξασφάλιση της παραγωγής επηρεάζονται καθοριστικά κάθε χρόνο στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου οπότε και γίνονται οι εργασίες εσόδευσης αλλά και συντήρησης των ιχθυοφραγμών για την εξασφάλιση της παραγωγής.

Από τα 6 ιχθυοτροφεία της Κεντρικής λιμνοθάλασσας έχει λήξει η μίσθωση των δύο. Πρόκειται για το ιχθυοτροφείο της Τουρλίδας που η μίσθωση έχει λήξει από τον Φεβρουάριο του 2019 και το ιχθυοτροφείο του Διαύλου Μεσολογγίου Αιτωλικού που η μίσθωση έχει λήξει από το Φεβρουάριο του 2018. Για τα ιχθυοτροφεία αυτά δεν έχει εκδοθεί καν διακήρυξη για να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των συνεταιρισμών. Το γεγονός είναι πρωτοφανές για την λιμνοθάλασσα και προδιαγράφει οδυνηρές επιπτώσεις και για τα υπόλοιπα 4 ιχθυοτροφεία που στο ίδιο διάστημα καταβάλουν σημαντικά έξοδα και κόπο για την σωστή εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών. Είναι φανερό οι εργασίες αυτές κινδυνεύουν να αποδειχτούν εντελώς ατελέσφορες αφού από τα δύο αυτά ιχθυοτροφεία που δεν θα έχουν φραγμούς θα διαφύγει το σύνολο της παραγωγής της λιμνοθάλασσας αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τώρα .

Ερωτάται η Περιφέρεια

1.Ποιά είναι η σκοπιμότητα να παραμένουν σε εκκρεμότητα και να μην έχουν καν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και δημοσιοποιηθεί οι διακηρύξεις μίσθωσης των ανωτέρω δύο ιχθυοτροφείων της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Ιανουάριο 2019 έτσι ώστε να είχαν εγκατασταθεί και να εκτελούν εργασίες συντήρησης οι νέοι μισθωτές συνεταιρισμοί;

 2.Αντιλαμβάνεται η Περιφέρεια ότι οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης των ιχθυοτροφείων που υπό κανονικές συνθήκες εκτελούν τα μέλη των μισθωτών αλιευτικών συνεταιρισμών είναι αδύνατον να τα καλύψουν οι επιστατοφύλακες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή των συνεταιρισμένων και μη επαγγελματιών της Κεντρικής λιμνοθάλασσας να τίθεται σε πρωτοφανή και αδικαιολόγητο κίνδυνο; 3.Τι μέτρα θα πάρετε ως Περιφερειάρχης ώστε οι απαραίτητες διαδικασίες να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό και οι ψαράδες να μην καθίστανται όμηροι στις προεκλογικές σκοπιμότητες πολιτευτών που παίζουν με το εισόδημα και την εργασία τους ;

Ο ερωτώντες περιφερειακοί σύμβουλοι για
την "Αντίσταση πολιτών δυτικής Ελλάδας"
Κούστας Κων/νος
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Κώστας Γαβρηιλίδης
Γιάννης Κολοβός
Βαγγέλης Κατσακούλης

«Τα Βαλκάνια ως επίκεντρο Διεθνών Εξελίξεων στον 21ο αιώνα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφερειακή Παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος» στις 7 Μαρτίου 23018 και ώρα 17:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Έναρξη συζήτησης
  • Νίκη Ράλλη Ιστορικός - Αρχαιολόγος
    "Μακεδονία, πόθεν και πότε"
  • Γεώργιος Λόης Καθηγητής – Διδάσκων Ε.Α.Π.

"Το εθνοφυλετικό ζήτημα της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής» Εκκλησίας των Σκοπίων"

  • Βασίλης Ασημακόπουλος Νομικός – Πολιτικός Επιστήμων

«Οι πολιτικοί χειρισμοί του Μακεδονικού ζητήματος»’

  • Κώστας Ήσυχος πρώην Αναπ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας

‘’Γεωστρατηγικές εξελίξεις στα Βαλκάνια’’

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τάσος Γιακουμής, Ιατρός (μέλος της παράταξης)

 

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Κων/νος Γαβριηλίδης, Βαγγέλης Κατσακούλη, Κώστας Κούστας, Γιάννης Κολοβός

Η «Αντίσταση πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με αυτή των επερώτηση - που έχει τον χαρακτήρα ενημέρωσης αλλά και ελέγχου της Περιφερειακής αρχής του Απ. Κατσιφάρα - ζητά να πληροφορηθεί το Π.Σ. για την αποκατάσταση των ζημιών πληγηθεισών περιοχών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Αιτωλ/νιας του Φεβρουαρίου του 2015

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ:

1.Τα φαινόμενα διάβρωσης της κοίτης του Ευήνου και από ανεξέλεκτη απόληψη υλικών για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. 

2. Αν ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔΕ οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις αμμοληψίες που διενεργούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ευήνου καθώς και η νομιμότητα αυτών (θέσεις αμμοληψιών, ποσότητες αμμοληψιών) όπως προκύπτει από τις εκθέσεις αυτοψιών (περιβαλλοντικούς ελέγχους, επιτροπές αστυνόμευσης υδατορεμάτων κτλ).

3. Για την μετατόπιση του μεσόβαθρου της γέφυρας του σιδηροδρόμου στον Εύηνο από την πίεση τεράστιων ποσοτήτων νερού, που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εν λόγω γέφυρα.

4. Για την αποκατάσταση από καταπτώσεις, καθιζήσεις και κατολισθήσεις του οδικού δικτύου προς Γραμμένη Οξειά - Λεύκα, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση - επικοινωνία του δρόμου Μανδρινής προς Σταυροπήγιο (Άμπλιανη) και Λειβαδάκι. κ.α.

Για την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας»

K. Κούστας

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία