Αγγελίες    Επικοινωνία

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/06/2019

 

Παρότι βγήκε πρώτη σε ψήφους στην γενέτειρά της, το Μεσολόγγι, η Νάγια Δακαλάκη δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Περιφερειακό Συµβούλιο.

Η Νάγια έκανε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα, χωρίς άνωθεν εντολές από κοµµατικούς για στήριξη, αλλά και από δηµάρχους και άλλους υποψηφίους. Έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, χωρίς χορηγίες, δεξιώσεις, πάρτι και άλλα δηµοσιοσχετίστικα...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αιτωλοακαρνάνες, Αιτωλοακαρνάνισσες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές.

Συμμετείχα, ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, στον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, "Όλα από την αρχή", για τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύει τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός.

Σε όλο αυτό το ταξίδι της προεκλογικής περιόδου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω παλιούς μου φίλους οι οποίοι ήταν στο πλευρό μου σ' αυτά τα 17 χρόνια πολιτικής μου διαδρομής στην Αυτοδιοίκηση. Όπως, επίσης, είχα την χαρά να κάνω νέους φίλους από όλο το Νομό μας και με όλους εσάς μαζί χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Και το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη στην θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Παρόλο που δεν εξελέγην, έχω ήρεμη την συνείδησή μου ότι αγωνίστηκα μη έχοντας ουδεμία πολιτική ή κομματική στήριξη και κυρίως χωρίς κανένα πατρονάρισμα συγγενικού ή άλλου πολιτικού οικογενειακού ονόματος. Έκανα έναν ηθικό και τίμιο αγώνα, σεβόμενη τις αξίες και τα όρια της πολιτικής αρένας χωρίς να προσβάλλω ή να εκθέσω συνυποψηφίους τόσο του ιδίου όσο και άλλου συνδυασμού.

Σ' αυτό το σημείο, θα ήθελα, ιδιαιτέρως, να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου, που για μια ακόμη φορά με ανέδειξαν ΠΡΩΤΗ στην κατάταξη της σταυροδοσίας. Πρόκειται για ανθρώπους τους οποίους γνωρίζω προσωπικά, μοιραζόμαστε στιγμές της καθημερινότητάς μας και, όλοι μας, κρινόμαστε τόσο ως άνθρωποι όσο και ως πολίτες αυτής της πόλης.

 

Φίλες και φίλοι,

Σ' αυτόν τον αγώνα με όρους δικαίου και διαφάνειας, είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, η οποία από την πρώτη στιγμή με στήριξε και την οποία οφείλω να ευχαριστήσω θερμά.

Υπόσχομαι να τιμήσω και πάλι, την επιλογή σας στο πρόσωπό μου.

 Με εκτίμηση,
Παναγιώτα (Νάγια) Δακαλάκη

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

Συνέντευξη στον Σωκράτη Στέλλιο

 

H Νάγια Δακαλάκη είναι γνωστή και μη εξαιρετέα σε όλo τον δήμο Μεσολογγίου και όχι μόνο, για την ανιδιοτελή αγάπη της για τον τόπο, τους αγώνες της, την τιμιότητα και την διάθεση προσφοράς.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ κάνει λόγο για την αδικία που βίωσε ο νομός και η περιοχής μας από την εννιάχρονη θητεία Κατσιφάρα και τονίζει πως τα πράγματα θα αλλάξουν για τον αδικημένο μας νομό με μια νέα περιφερειακή αρχή.

 

Κα Δακαλάκη καταρχάς περιγράψτε μας σε λίγες γραμμές τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ξανά με τα κοινά.

Η συνεχής απαξίωση του Νομού μας είναι το εφαλτήριο μου για την εκ νέου συμμετοχή μου με τα κοινά. Καθημερινά νοιώθω πως ο Νομός μας όχι μόνο έχει μείνει στάσιμος σε σχέση με τους άλλους Νομούς, αλλά κάνει και βήματα με την όπισθεν.

Έχω ανασυντάξει τις δυνάμεις μου, εμπλούτισα τις γνώσεις μου καθώς συμμετείχα και ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στο Π.Μ.Σ. «Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». Οφείλω να τονίσω πως εκτός από τον Τίτλο δημιουργήθηκε ένα σπουδαίο δίκτυο επικοινωνίας με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αλλά και Ακαδημαϊκών, άρτια καταρτισμένων ανθρώπων σε θέματα της Αυτοδιοίκησης.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως ο χώρος είναι γνώριμος για μένα, όμως οι κοινωνίες μεταβάλλονται, εξελίσσονται, μαζί και οι ανάγκες αλλά και οι προοπτικές. Πρόκληση είναι να χτίσεις από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Δυστυχώς για την κοινωνία μας οι σχέσεις εμπιστοσύνης των πολιτών με τους αιρετούς, οποιασδήποτε βαθμίδας του πολιτικού στερεώματος, έχουν διαρραγεί. Το βλέπουμε άλλωστε στα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες. Αυτή είναι η δική μου πρόκληση: Να με εμπιστευτεί ο πολίτης. Δεν θα υποσχεθώ πως θα αλλάξω την εικόνα του Νομού στο σύνολό της και μαγικά. Μπορώ να υποσχεθώ πως θα προσπαθήσω με κάθε δυνατό τρόπο να βελτιώσω ό,τι περισσότερο είναι εφικτό.

 

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε την εικόνα που εισπράττετε από τον κόσμο αυτή την περίοδο που περιοδεύετε σε όλο το νομό

Περπατώ όλο το Νομό. Μιλώ με τους κατοίκους και παρατηρώ. Ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει. Νοιώθει αγανάκτηση και απογοήτευση. Χωριά εγκαταλελειμμένα, σχεδόν έρημα. Ακόμα και σε περιοχές που συναντάς την ιδιωτική πρωτοβουλία επένδυσης βλέπεις πως αντί να βοηθηθεί μάλλον πολεμάται. Παράδειγμα, η Νερομάνα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Αγρίνιο, στο οποίο είχε καταστραφεί το οδικό δίκτυο για σχεδόν ένα χρόνο. Εκεί λειτουργεί μικρή βιοτεχνική μονάδα. Σε ποιο ακριβώς σημείο η Περιφέρεια έπραξε τα δέοντα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου ώστε το παραγόμενο προϊόν να συνεχίσει να φτάνει στον προορισμό του;

Δεν συνάντησα κάποιον που να πει πως είναι ευχαριστημένος. Δεν λειτουργώ ακυρωτικά, επειδή δεν συνάντησα και κάποιο έργο πνοής στην περιοχή μας ώστε να το ακυρώσω. Αν έβρισκα θα το επαινούσα!! Καμία πολιτική δεν έχει προωθήσει συνέργειες για την ανάπτυξη του Νομού. Μπαλώματα σε όλα τα επίπεδα.

 

Τελικά σε ό,τι αφορά την Αιτωλ/νία ποια ήταν τα αποτελέσματα της πολιτικής Κατσιφάρα; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είμαστε στην προτελευταία θέση του ΑΕΠ και η Ηλεία στην τελευταία...

Την πολιτική Κατσιφάρα τη βλέπουμε καθημερινά ως πολίτες της Αιτωλ/νίας! Εγκατάλειψη! Προφανώς οφείλεται στο «αυλάκι»... Η Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρξε προτεραιότητα τόσο του κ. Κατσιφάρα όσο και των συνεργατών του. Τα πάντα σε αναμονή. Στις πληρωμές, στις μελέτες αλλά και στα εγκεκριμένα έργα! Ακόμη και στις στιγμές που ο νομός έπρεπε να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη θεωρήθηκε περιττό. Η περίπτωση του δρόμου στην Κλεισούρα είναι ένα παράδειγμα. Εάν είχε κηρυχτεί ως περιοχή σε έκτακτη ανάγκη τότε όλες οι διαδικασίες θα είχαν γίνει στο 1/3 του χρόνου, ίσως και λιγότερο για την αποκατάσταση. Αντί αυτού ένας ολόκληρος Νομός ταλαιπωρούταν για 11 μήνες χάρη στην ολιγωρία των υπευθύνων πολιτικών και όχι των υπαλλήλων. Πώς να ενισχυθεί λοιπόν, αγαπητέ μου, το ΑΕΠ της Αιτωλ/νίας με πολιτικές που το ωθούν συνεχώς σε αρνητική τροχιά με κάθε τρόπο;

 

Συνεχίζοντας την παραπάνω ερώτηση να παρατηρήσω ότι η Αχαΐα είναι πολύ μπροστά σε δείκτες ΑΕΠ, σε υποδομές, σε κρατική μέριμνα κλπ. Η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή τελικά πώς αντιμετώπισε τις περιοχές που είναι πίσω; Ενίσχυσε την Περιφερειακή σύγκλιση;

Εξαιρετική ερώτηση! Όμως δεν θα ήθελα να κουράσω τον κόσμο παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς. Η ουσία είναι να καταλαβαίνει τα λόγια μας και εκείνος που δεν έχει σχέση με τις οικονομικές και στατιστικές σπουδές.

Η σύγκλιση των Περιφερειών, ένα μεγάλο στοίχημα της Ε.Ε, ένα άπιαστο όνειρο για την Περιφέρειά μας! Καλώς ή κακώς, πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου, η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση, θεωρεί πως Δυτική Ελλάδα είναι μόνο ο νομός Αχαΐας. Η Αιτωλ/νία και η Ηλεία ανήκουν, ίσως κατά την κρίση τους, σε άλλη Περιφέρεια! Ο τρόπος που προσεγγίζουν τα προβλήματα αλλά και την χάραξη πολιτικών προκειμένου να υπάρχει πρωτίστως εσωτερική σύγκληση, εντός δηλαδή της ίδιας Περιφέρειας, είναι στη σφαίρα του ιδεατού. Η μελέτη και η κατανομή των επιχειρησιακών έργων δεν γίνεται με γνώμονα την βιωσιμότητα και των 3 Νομών και την παράλληλη ανάπτυξη τους. Συνεπώς στα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζεται η Αχαΐα να - ας μου επιτραπεί η λέξη- «τραβά» τους άλλους δυο Νομούς. Χωρίς καμία διάθεση υποβίβασης των αναγκών της Αχαΐας, γνωρίζουμε όλοι πως έχει πληγεί οικονομικά με την αποβιομηχανοποίηση της, όμως, της έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευνοείται ως περιοχή και γεωγραφικά. Τόσο ο Νομός μας όσο και η Ηλεία βολευόμαστε όπως - όπως!! Δηλαδή βγαίνουμε στην επιφάνεια και θυμούνται την ύπαρξή μας μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών και τόσο όσο διαρκούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό ακριβώς θέλουμε να αλλάξουμε! Την ομοιόμορφη κατανομή των διαθέσιμων πόρων με γνώμονα την παράλληλη ανάπτυξη των τριών Νομών της Περιφέρειας.

 

Τι πρέπει να περιμένουν από μια περιφερειακή αρχή Φαρμάκη οι Αιτωλοακαρνάνες; Θα δουν... άσπρη μέρα;

Δεν θα σταθούμε σε ευχολόγια. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες που θα ενισχύσουν ουσιαστικά στη βελτίωση όχι μόνο της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και προώθησης των ντόπιων προϊόντων. Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως ο Νομός μας είναι ευλογημένος και φιλημένος από το Θεό. Πλούσιος μεν, ανεκμετάλλευτος δε. Προς την κατεύθυνση τις αξιοποίησης σας παραθέτω ενδεικτικά τις προτεραιότητες μας για το Νομό μας όπως:

  • Μελέτη και υλοποίηση έργων κατασκευής σύγχρονης και ασφαλούς οδικής σύνδεσης περιοχών στρατηγικής σημασίας (ΝΑΒΙΠΕ Αστακού) με το πρωτεύον οδικό δίκτυο.
  • Άμεση ολοκλήρωση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων και μελετών και διεκδίκηση ένταξης χρηματοδότησης σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την κάθετη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια.
  • Μελέτη και υλοποίηση έργων ενίσχυσης της προσβασιμότητας ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την έκταση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και πολλά ακόμη όπως αυτά αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Τουλάχιστον δεν θα λάμψουμε δια της απουσίας μας από τον καθημερινό αγώνα που δίνει για την επιβίωση ο Αιτωλοακαρνάνας.

 

Γνωρίζουμε ότι εσείς ως γέννημα - θρέμμα του Μεσολογγίου έχετε το ενδιαφέρον σας προσανατολισμένο στην πόλη σας. Σε περίπτωση εκλογής ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας για αυτή;

Βιώνω καθημερινά σε έντονο βαθμό, όπως και ο κάθε Μεσολογγίτης, τα προβλήματα της πόλης μας. Ενδεικτικά θα μπορούσα να σας αναφέρω πως ψηλά στη λίστα των προβλημάτων προς επίλυση είναι το θέμα της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού στον λεγόμενο κόμβο Χαλαζιά. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια και η αποτυχημένη διοίκηση της Περιφέρειας να μην έχει ενεργήσει για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

Έτερο θέμα είναι αυτό των Πανεπιστημιακών Σχολών. Ακούσατε εσείς ποτέ να διαμαρτυρηθεί η αποτυχημένη αυτή διοίκηση Κατσιφάρα για την μη ίδρυση έστω και μιας σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στην πόλη σύμβολο της Ελευθερίας ή να υψώσει την φωνή της στην απομάκρυνση των σχολών που λειτουργούσαν εδώ μέχρι πρόσφατα;

Το κλειστό Αρχοντικό Χρυσογέλου, που για την απόκτησή του έχει δαπανηθεί δημόσιο χρήμα, χρήμα των πολιτών, ρημάζει μέρα με τη μέρα.

Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου της λιμνοθάλασσας που την έχουν καταντήσει ένα σταυρόλεξο και πηγή ανάδυσης οσμών εξαφανίζοντας παράλληλα και τον ιχθυοτροφικό της πλούτο που αποτελεί για αρκετές οικογένειες βασική πηγή εισοδήματος.

Τι να πρωτοπώ γι αυτή την πόλη που μπορεί με την βοήθεια της Περιφέρειας και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να καταστεί πόλη - σύμβολο αντάξια του τεράστιου ιστορικού και πολιτιστικού της παρελθόντος και να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών.

Εγώ, λοιπόν, όχι μόνο επειδή έχω επίγνωση των προβλημάτων της πόλης που ζω και δραστηριοποιούμαι από μικρό παιδί αλλά και επειδή έχω εξειδικευμένη εμπειρία από την υπηρεσιακή μου ενασχόληση για 17 ολόκληρα χρόνια στη Νομαρχία Αιτ/νίας αντιλαμβάνεσθε ότι, εάν και εφόσον οι συμπατριώτες μου Αιτωλοακαρνάνες και φυσικά Μεσολογγίτες με επιλέξουν μεταξύ αυτών που θα τους εκπροσωπήσουν στην Περιφέρεια, θα προσεγγίσω την επίλυση των προβλημάτων που σας προανέφερα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Ως επικεφαλής του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Κίνηση" του Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλ/νίας, θα ήθελα να συγχαρώ τον συνάδελφο και φίλο κ. Θεόδωρο Ντούλια για την εκλογή του ως αντιπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια του 8ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας που διεξήχθη στην Αθήνα από 27-29 Μαρτίου 2019.

Είναι η 2η φορά που εκλέγεται στην ΟΣΥΑΠΕ συνάδελφος από την Αιτωλ/νία και η 1η φορά που εκλέγεται ως αντιπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ.

Ο συνδυασμός μας εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τους συναδέλφους Γρίβα Φίλιππο και Ντούλθα Θεόδωρο.

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής της "Περιφερειακής Συμμαχίας" στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετείχε ο συνάδελφος Θ. Ντούλιας, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην συνολική προσπάθεια των αντιπροσώπων συναδέλφων μας της "Ανεξάρτητης Κίνησης" υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλ/νίας καθώς το αποτέλεσμα σε επίπεδο νομού έδωσε την ώθηση για την εκλογή του συναδέλφου μας.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ

 

Νάγια Δακαλάκη
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλ/νίας
Επικεφαλής συνδυασμού "Ανεξάρτητη Κίνηση υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλ/νίας

 

Η Δημοκρατία στηρίζεται σε αξιακούς πυλώνες και εξασφαλίζει τη συνεργασία μεταξύ των πολιτών αλλά και των αιρετών,  το σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, την ισότητα και την ισονομία. Το βασικότερο δε αγαθό είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει εάν δεν εφαρμόζεται πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η απαρχή και η γένεση της. Η αποχή εγκυμονεί κινδύνους που σχετίζονται με την παραίτηση αλλά κυρίως με την αποδοχή της όποιας κακής κατάστασης και με την παγίωση τακτικών που απαξιώνουν ελευθερίες και δικαιώματα.

Η Συμμετοχή στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές είναι η δύναμη του πολίτη, η φωνή.

Συμμετέχω και μετέχω.

Σημαντικό στοίχημα η καθολική συμμετοχή όλων στις προσεχείς εκλογές για την εδραίωση σε κάθε επίπεδο της Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή μου στα κοινά, η απόφασή μου να εκτεθώ εκπληρώνει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση μου ως πολίτης, του εκλέγεσθαι, η δική σας συμμετοχή στην ισχυροποίηση της  Δημοκρατίας είναι ασκώντας το δικαίωμα του εκλέγειν.

Σταθείτε δίπλα μου σε κάθε σωστό βήμα μου και απέναντί μου σε πιθανό λάθος μου.

 

Νάγια Δακαλάκη

Yποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

με τον συνδυασμό «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

του Νεκτάριου Φαρμάκη

Πολύ δυνατή «πρώτη»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 21/03/2019

 

Μια πολύ µεγάλη συγκέντρωση πραγµατοποίησε εντός έδρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρµάκης.

Ο κ. Φαρµάκης δήλωσε βέβαιος ότι ο τόπος που τον γέννησε και τον κράτησε κοντά του είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή». «Αρκετά ανεχτήκαµε τη φτώχεια και την υπανάπτυξη. Αρκετά υποχωρήσαµε και είδαµε τις πόλεις µας να αποδυναµώνονται, την ύπαιθρό µας να ρηµάζει, τα χωριά µας να αδειάζουν και τους νέους...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία