Αγγελίες    Επικοινωνία

3 του Σεπτέμβρη

Μέρα αναστοχασμού σε βάθος, με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον πάνω στο τραπέζι και την διακήρυξη της, επίκαιρη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη γραμμή, για την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και την παραγωγή εθνικού πλούτου με κανόνες βιωσιμότητας και αειφορίας.

Οι αξίες του Κινήματος μας ήταν και θα παραμείνουν αδιαπραγμάτευτες ενώ η αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγών και ευκαιριακών συμφωνιών.

Ήταν είναι και θα είναι η ταυτότητα μας, η σημαία μας.

Εθνικά υπερήφανοι και πολιτικά παρόντες συνεχίζουμε να πορευόμαστε τον δρόμο της προόδου, της Δημοκρατίας και της προκοπής του Ελληνισμού, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, από οποίο μετερίζι και αν μαχόμαστε, χωρίς ιδεοληψίες και κομματικές αγκυλώσεις.

Η παρακαταθήκη του ηγέτη της παράταξης μας Ανδρέα Παπανδρέου, εξακολουθεί να μας οδηγεί και να μας εμπνέει

Δημοσθένης Καπώνης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής

H Ομιλία στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης:

 

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου δημόσια να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εμπιστεύθηκαν ξανά.

Να ευχηθώ καλή θητεία σε όλους και να πω ότι προσδοκία όλων μας είναι να πετύχει η κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας.

Κυρίες  και Κύριοι συνάδελφοι,

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, για να ασκήσει γόνιμη κριτική και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού.και θέλω να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον

Η ανάπτυξη είναι στόχος όλων μας, και απάντηση στην κρίση!

Συμφωνούμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις. Χρειάζεται φορολογική αποφόρτιση.

Για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και να αποκτήσει η αγορά ρευστότητα.

Και ερωτώ:

Είναι δυνατόν οι οριζόντιες φοροαπαλλαγές να δημιουργήσουν κύμα επενδύσεων;

Να προκαλέσουν ανάπτυξη και να επαναφέρουν την οικονομία στην κανονικότητα;

Να θυμίσω  το 2006;

Και τότε η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες οριζόντιες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις, χωρίς όμως τελικά να προκύψουν επενδύσεις στην παραγωγή και στις εξαγωγές. Αντιθέτως, οι ρυθμοί ανάπτυξης κατρακύλησαν στο 1% κατά μέσο όρο και τα δίδυμα ελλείμματα (δημοσιονομικό και εξωτερικό) γιγαντώθηκαν. Αποτέλεσμα, τα βάρη πάλι να τα σηκώσουν τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Να θυμίσω, ότι προεκλογικά είχατε κάνει σημαία σας τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5 % στο 2%. Ήταν δικιά μας θέση και παραμένει. Εσείς σήμερα αυτοαναιρείστε και μιλάτε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021. Τι συνέβη; Τι άλλαξε;

Για μας όπως είπε και η Πρόεδρός μας κ. Φώφη Γεννηματά η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι αναπτυξιακή προϋπόθεση.

Προτείνουμε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υψηλό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Λέμε 1,5% του ΑΕΠ για επενδύσεις και μείωση φόρων.

Οσονούπω, έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το νέο πρόγραμμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επταετία 2021-2027.

Συνολικά, θα μοιραστούν στα κράτη μέλη 1,3 τρις € από τα οποία η χώρα μας μπορεί να απορροφήσει 40 έως 50 δις ευρώ. Εκεί λοιπόν βρίσκεται η δυνατότητα για αναπτυξιακή ώθηση.

Τι χρειάζεται; Εθνική διαπραγμάτευση!

ΔΕΗ

Σε εκτροχιασμό η ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακούσαμε για στρατηγικούς επενδυτές.

Κύριοι της κυβέρνησης, η ηλεκτρική ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και γι΄αυτό πρέπει να ανήκει στο δημόσιο.

Εμείς λέμε: Εξυγίανση και δημόσιος έλεγχος!

Χωρίς να επωμιστούν τα βάρη οι καταναλωτές.

 

Δεύτερον

Πράγματι, χρειαζόμαστε ένα επιτελικό κράτος με μια νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης.

Εμείς επιμένουμε ΟΧΙ στη φιλοσοφία των κομματικών διευθετήσεων. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΦΥΡΟ! ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ στους Γενικούς Γραμματείς!

Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό πρέπει να εγγυηθεί η κυβέρνηση.

 

Τρίτον

Παιδεία. Πυλώνας για τον οποίο απαιτείται εθνική και κοινωνική συναίνεση.

Δεν είναι δυνατόν μαθητές και φοιτητές να πορεύονται με διαρκείς αλλαγές ανάλογα με τη διακυβέρνηση του κράτους. Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες σας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ για την ΠΑΙΔΕΙΑ και επαναλειτουργία του ΕΣΥΠ χωρίς τετελεσμένα και διαδικασίες διαλόγου fast-track.

 

Πολιτισμός. Η βαθιά κρίση των τελευταίων χρόνων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της και στον πολιτισμό.

Ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας.

Είναι παιδεία και εκπαίδευση. Είναι μαθητεία δημοκρατίας. Ο πολιτισμός αποτελεί προστιθέμενη αξία για μια κοινωνία.

To ίδιο και ο αθλητισμός, που έχει δώσει στη χώρα μας μεγάλες στιγμές και μεγάλες νίκες. Οφείλουμε να του δώσουμε τον σεβασμό που του πρέπει και στήριξη σε πόρους, σε υποδομές, σε κίνητρα.

Πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία: Στήριξη του σχολικού αθλητισμού για την καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Με χαρά άκουσα τον Υπουργό κ. Αυγενάκη να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Τέταρτον

Στα εθνικά θέματα:

Μιλούσατε προεκλογικά για βέτο σε σχέση με την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις προγραμματικές δηλώσεις ακούσαμε μόνο για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων. Τι άλλαξε ;

Εμείς επιμένουμε: Επιζήμια για την Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ανοίγει τον δρόμο για νέους αλυτρωτισμούς.

Ξεκαθαρίστε ποια είναι η θέση σας.

 

Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζεται η προκλητικότητα της Τουρκίας. Πρότασή μας η εθνική γραμμή. Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

 

Κυπριακό:

Τερματισμός της κατοχής. Να καταστεί η Κύπρος ένα επανενωμένο κράτος. Με πλήρη κυριαρχία, πλήρη ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

Ολοκληρώνοντας, αγαπητοί συνάδελφοι, ουδείς διαφωνεί με τα 5 εμβληματικά έργα που ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πράγματι, είναι έργα που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη. Όμως όλα αφορούν τον ιστό της Αττικής και ένα της Θεσσαλονίκης. Παρέλειψε ο κ. Πρωθυπουργός να αναφερθεί στην Περιφέρεια. Γιατί δεν είναι στον σχεδιασμό σας;

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Περιφέρεια και οι άνθρωποί της στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Χρειάζονται, όμως, έργα υποδομών και στήριξη.

Όπως για την πατρίδα μου την Αιτωλοακαρνανία δεν είναι δυνατόν να μην έχει ολοκληρωθεί η Αμβρακία οδός με τους πολίτες της χώρας να πληρώνουν καθημερινά φόρο αίματος. Ζήσαμε τις πλημμύρες της Ναυπακτίας, πέρυσι του Μεσολογγίου. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Χρέος της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα τα συγκεκριμένα έργα. Όπως επίσης και να διευκρινίσει ο νέος υπουργός Υποδομών αν θα προχωρήσει ως Ελληνικό Δημόσιο σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Γέφυρα ΑΕ για τη μείωση των διοδίων, καθώς επίσης και τα αναλογικά διόδια.

Σήμερα το κόστος των διοδίων αποτελεί φράγμα και όχι μοχλό ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα.

Κλείνοντας να πω στον αγαπητό συνάδελφο Κλέωνα Γρηγοριάδη , ότι το Υπερταμείο ψηφίστηκε το 2016 με τον Ν.4389/2016 , άρθρα 184 έως και 214. Έγινε ονομαστική ψηφοφορία όπου ναι ψήφισαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όχι η Δημοκρατική Συμπαράταξη – ΠΑΣΟΚ  και τα υπόλοιπα κόμματα. Άρα λανθασμένη η αναφορά σας και λάθος οι εντυπώσεις που δημιουργήσατε. Τέλος, να σας θυμίσω ότι το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο είναι έργο Βαρουφάκη- Τσίπρα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει πειστεί ότι τα όσα λέει η Κυβέρνηση τα εννοεί, τα δε όσα εννοεί θα τα κάνει πράξη. Η δε διγλωσσία της με το θέμα των Πρεσπών και τα πρωτογενή πλεονάσματα, μας ανησυχούν. Γι’ αυτό καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ευχαριστώ.

Φίλες και Φίλοι,

Η Πολιτική είναι το ανώτερο πεδίο εξευγενισμού και ηθικής ανάτασης του Ανθρώπου. Είναι συνώνυμη των Αξιών, του Ανθρωπισμού, της Παιδείας, της Αρετής, της Ηθικής, της Αγάπης προς την Πόλη και τους Ανθρώπους. Στα μάτια όμως κάποιων είναι ό,τι πιο ευτελές και ό,τι πιο ψεύτικο υπάρχει… Αυτοί, δυστυχώς, το "Αιέν αριστεύειν" συνεχίζουν να το κάνουν "Αιέν κακιστεύειν"…

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη δυνατή στήριξη σας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και στο πρόσωπό μου. Στο όμορφο αυτό ταξίδι που κάναμε στην Αιτωλοακαρνανία, με συγκίνησε η ιδιαίτερη αγάπη σας. Συναισθήματα που θα μας συνδέουν σε όλη μας τη ζωή. Η ψήφος έρχεται και παρέρχεται, η αγάπη όμως είναι διαχρονική και μένει.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας και του νομού μας.

Ποιος ξέρει; Ίσως κάποια στιγμή καταφέρουμε να περιθωριοποιήσουμε τα "μαγειρέματα" κάποιων και να αναδείξουμε τις Αξίες.

Λένε ότι ως νικητής έχεις τους περισσότερους φίλους, αλλά ως νικημένος τους καλύτερους.

Περήφανος για τον αγώνα που δώσαμε.

Ας γίνει επιτέλους Προορισμός μας η Αιτωλοακαρνανία…

Τορουνίδης Αθανάσιος (Σάκης)
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους πολίτες που το στήριξαν με την ψήφο τους αλλά και συνολικά σε όλους εκείνους που εμπιστεύθηκαν το ΚΙΝΑΛ σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη για τη χώρα, εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Αντωνόπουλος:

«Χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνες έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, φέρνοντάς με δεύτερο στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας στον νομό.

Μπορεί να μην κατάφερα να διεκδικήσω μέσω του κοινοβουλίου τα συμφέροντα της Αιτωλοακαρνανίας μας, θα συνεχίσω όμως να το κάνω από κάθε μετερίζι, με κάθε τρόπο, με ανιδιοτέλεια όπως το πράττω τόσα χρόνια. Η παράταξή μας συνεχίζει ενωμένη σα μια γροθιά.

Από αυτή την εκλογική διαδικασία, κερδισμένο βγήκε το ΚΙΝΑΛ και αυτό ήταν το ζητούμενο.

Ευχαριστώ από καρδιάς την πρόεδρο του κόμματος κα Φώφη Γεννηματά που με εμπιστεύθηκε, τους συνοδοιπόρους και συνυποψηφίους μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι και βέβαια όλους εσάς που με στηρίξατε με τον πιο έμπρακτο τρόπο.

Συγχαρητήρια και σε όλους τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας , από κάθε κόμμα, που θα μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο.

Ελπίζω πάντα, πάνω και πρώτα απ’ όλα να έχετε το καλό του τόπου μας. Για αυτό να πολεμάτε. Κι εγώ θα είμαι εκεί, να στηρίζω κάθε θετική πρωτοβουλία για την περιοχή μας».

Bασίλης Αντωνόπουλος

Θρίλερ για γερά νεύρα αποτελεί η καταμέτρηση των ψήφων για τους δυο υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας που προηγούνται σε σταυρούς.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Βασίλη Αντωνόπουλο, που βρίσκονται πολύ κοντά αν και μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών προηγείται ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Από το επιτελείο του και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν στα χέρια τους οι συνεργάτες του φαίνεται να εκλέγεται, όμως από την στιγμή που λείπουν εκλογικά τμήματα από την περιοχή του Αγρινίου και του Θέρμου, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής του κ. Αντωνόπουλου, όλα είναι πιθανά.

Έτσι όλοι διατηρούν επιφυλάξεις για το τελικό αποτέλεσμα, που κρατά σε αγωνία τους δυο υποψηφίους.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Τον προεκλογικό του αγώνα ολοκλήρωσε, την Παρασκευή το βράδυ, με την πολιτική του ομιλία στο λιμάνι της Ναυπάκτου, ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην κατάμεστη από φίλους, υποστηρικτές και συντρόφους του πλατεία. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος άρχισε την ομιλία του συγκινημένος λέγοντας ότι «απόψε στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, στο λιμάνι μας, στο λιμάνι που μεγαλώσαμε στη γενέτειρά μου, κλείνει ο προεκλογικός μου αγώνας και ξεκινά ο κοινός μας αγώνας για την Αιτωλοακαρνανία που μας αξίζει!»
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είπε ότι «το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Το δίλημμα είναι ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή νέες περιπέτειες για την Ελλάδα, για την οικονομία, για τους θεσμούς!». Υπογράμμισε μάλιστα ότι στόχος είναι μετά τις εκλογές να έχουμε ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αντίβαρο στις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας! Αντίβαρο στον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!».

Σημεία από την ομιλία του
«Στο παραβάν της κάλπης, είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής.»

«Ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια εξοντωτικά πλεονάσματα, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ευτελισμό των θεσμών, παραχωρήσεις στα Εθνικά Θέματα. Το όνομα της Αριστεράς χρεοκόπησε με την Καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο, τους ΑΝΕΛ και έχασε κάθε προοδευτικό πλεονέκτημα. Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Θα τον ακυρώσουμε με την ψήφο μας! Σιγά – σιγά βγαίνουν στα φόρα, τα μυστικά που ενώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Να θυμίσω ότι η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης ξεκίνησε από το 1989,εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η ανίερη συμπόρευση τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, που ως κυβέρνηση από το 2004 έως το 2009, οδήγησε σε εκτροχιασμό την οικονομία και δημιούργησε την κρίση με τον τριπλασιασμό του δημοσίου χρέους. Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούνκερ που είπε όλη την αλήθεια για το χρέος. Τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα οι υποχωρήσεις για τα Εθνικά Θέματα και κυρίως για τα Σκόπια. Αντί να έχουν ισχυρό όπλο διαπραγμάτευσης την ενδιάμεση συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου παρέδωσαν τα όπλα! Τώρα βγήκε στην επιφάνεια η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους. Επιτέλους, τέλος στα μισόλογα! Στο παραβάν της κάλπης, είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής!

«Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία.»

«Σήμερα τυπικά και μόνο βρισκόμαστε έξω από τα μνημόνια. Διότι, ναι μεν, έληξε η χρονική τους διάρκεια, το πρόβλημα όμως είναι εδώ! Καμία ρευστότητα στην αγορά! Καμία κανονικότητα στην οικονομία! Με το δημόσιο χρέος να είναι άνω του 180% του ΑΕΠ και να περνάει ξανά από τα κράτη και τους θεσμούς στα χέρια ιδιωτών. Με σκληρά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, που ουσιαστικά στραγγαλίζουν την ανάπτυξη. Με την ανάπτυξη να κινείται στο 1,4% του ΑΕΠ, από το 2,7% που είχε υπολογιστεί και φυσικά με υψηλή ανεργία! Με τη Δημόσια Περιουσία να έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Με χαμένο εισόδημα τετραετίας 60 δις. Χωρίς βιώσιμες λύσεις στα «κόκκινα δάνεια». Από «το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στα γαμψά νύχια των funds! Χωρίς λύσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μία η διαπίστωση: Η χώρα πληρώνει την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική συνεννόηση και συνεργασία!»

Για τη Νέα Δημοκρατία

«Τι λέει η Νέα Δημοκρατία; Βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών, χωρίς να μας λένε από που θα προκύψουν αυτές οι περικοπές. Κανένας λόγος όμως, για την ανεργία, την απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων! Η μείωση της φορολογίας από μόνη της δεν φέρνει ανάπτυξη. Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους! Υπάρχει μπροστά μας ο κίνδυνος να μεγαλώσουν οι κοινωνικές ανισότητες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στο δόγμα της υπερφορολόγησης επιδιώκει μέσα από υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα, να κάνει κοινωνική πολιτική με προνοιακά επιδόματα. Το παράδοξο; Καλεί τους πολίτες να σκεφτούν, να θυμηθούν και να αποφασίσουν. Τι να πρωτοθυμηθούν; Το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που έγινε τρίτο μνημόνιο; Το «ηθικό πλεονέκτημα» που χάθηκε μεταξύ τηλεοπτικών αδειών και πελατειακής διακυβέρνησης; Την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο; Τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας; Όλα αυτά παρατείνουν την κρίση.»

"Και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ότι θέλει να γίνει ο εκφραστής της κεντροαριστεράς. Η κεντροαριστερά όμως κύριε Τσίπρα δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Δεν είναι ξεφτισμένο φλάμπουρο που μπορεί να τη χρησιμοποιεί ο κάθε δημαγωγός για να βγεί από τη δύσκολη θέση του.Η Κεντροαριστερά όμως, εκατό και πλέον χρόνια τώρα συνέβαλε με τον πλέον καθοριστικό τρόπο στην πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου. Απ΄τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη δημιουργήθηκε ένα αξιακό φορτίο που στις μέρες διακυβέρνησής της, η Ελλάδα συνόρευε με την κορυφή της Πολιτικής Πυραμίδας. Το ΠΑΣΟΚ το ’81 παρέλαβε μια χώρα με βαλκανικές προδιαγραφές και την παρέδωσε το 2004 στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κεντροαριστερά λοιπόν, δεν δομείται με το απίθανο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός του οποίου συνυπάρχουν:
Ακροδεξιοί που φλερτάρουν με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Εκπρόσωποι της λαϊκής Καραμανλικής δεξιάς.
Λαϊκιστές και δημαγωγοί!
Όποιος δεν έχει λοιπόν, ιστορική συνείδηση της προσφοράς της Δημοκρατικής παράταξης στον τόπο και στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αρωγός-πόσω μάλλον πρωταγωνιστής – στην αναγέννησή της που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος."
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Με ρωτούν διάφοροι «θα μπείτε σε συγκυβέρνηση αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία»; Θέλουν απαντήσεις που να εκβιάζουν τη λαϊκή βούληση. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είμαστε δεκανίκι κανενός, το πατριωτικό μας καθήκον το κάναμε το 2009-2011. Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να προτάξουμε το Σχέδιο Ελλάδα πάνω στο οποίο θα γίνει η όποια προγραμματική σύγκλιση. Άλλωστε η Καραμανλική δεξιά, σημερινή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμη για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.Τους ενώνει το 2004 – 2009! Ομερτά και αφωνία για αυτό το διάστημα! Εξαιρέθηκε και από την εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Εμείς ζητήσαμε από το 2000, αποφασίστηκε από το 2009 και μετά. Ξεκαθαρίζω, δεν μας αφορούν οι υπουργικές καρέκλες. Άλλοι έγιναν διμηνίτες υπουργοί! Άλλοι πρόδωσαν την παράταξη και το δημοκρατικό χώρο! Οι κυνηγοί της εξουσίας βρίσκονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ! Είναι οι ίδιοι που έφυγαν και από το ΠΑΣΟΚ, όταν η Παράταξη τους είχε ανάγκη, ενώ τους είχε τιμήσει με θέσεις και αξιώματα. Είναι όσοι πορεύονται χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, χωρίς αρχές και αξίες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και έχοντας την αντίληψη ότι η πολιτική είναι ένα αλισβερίσι. Τους είδαμε και στο Νομό. Πληρώσαμε την αλαζονεία τους και την δίψα τους για εξουσία. Κατάφεραν να καταργήσουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και να κατακρεουργήσουν το ΤΕΙ Μεσολογγίου! Κατάφεραν το Αγρίνιο να βλέπει την Ιόνια Οδό από μακριά. Και όλα αυτά, ενώ ο Νομός είχε και Υπουργό και Βουλευτές όταν γίνονταν αυτοί οι σχεδιασμοί !Απλά δεν ασχολήθηκαν!».

«Δώστε μας τη δύναμη να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. »
«Ο δικομματισμός οδηγεί σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση.»

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πολλές φορές τη σημασία που έχει να δυναμώσει η φωνή του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους παριστάμενους να τιμήσουν τη Δημοκρατική Παράταξη με την εμπιστοσύνη τους, να δώσουν στο Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη για ισχυρή πολιτική παρουσία μέσα στη Βουλή. «Να εγγυηθούμε», όπως είπε, «την επόμενη μέρα της πατρίδας ως πατριωτικό κόμμα. Να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Να είμαστε η ισχυρή φωνή τώρα που εμείς δικαιωνόμαστε. Η χώρα εδώ και πολύ καιρό, έχει ανάγκη από εθνική συναίνεση και εθνική ενότητα για να προχωρήσει παρακάτω. Για να αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος δικαίου υπέρ αυτών που επλήγησαν από την κρίση. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη! Γιατί η ανάπτυξη είναι η απάντηση στην κρίση! Χωρίς μικροκομματικούς σχεδιασμούς και στρατηγικές. Ο δικομματισμός οδηγεί σε νέους διχασμούς και παραμονή στην κρίση. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! Ο λόγος μας και οι ιδέες μας πρέπει να φτάσουν σε κάθε σπίτι. Να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί τη λύση απέναντι στην ανισότητα και στην αδικία. Να βάλουμε το «Σχέδιο Ελλάδα» που έχει πυρήνα την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση!»

«Σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας! Να συνεχίσω το έργο που μαζί ξεκινήσαμε! Κάντε τον αγώνα μου δική σας υπόθεση.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να του επιτραπεί μια προσωπική αναφορά. Είπε χαρακτηριστικά:
«Επιτρέψτε μου μια προσωπική αναφορά. Τέσσερα χρόνια προσπάθησα να είμαι η φωνή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να μεταφέρω τα αιτήματά σας, την αγωνία σας για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Αιτωλοακαρνανίας. Συνειδητά, αποφάσισα να μοιράζω την καθημερινότητά μου μεταξύ Αιτωλοακαρνανίας και Βουλής. Για να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Νομού. Να βρίσκομαι κοντά σε όλους σας, ακόμη και στους συμπολίτες μας των πιο απομακρυσμένων χωριών. Να βλέπω, να ζω και να βιώνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Στο φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας, θέτω στην διάθεσή σας και στη κρίση σας την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα. Έδωσα μάχες εντός και εκτός της Βουλής:

Για την επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»

Για Αναλογικά διόδια στην Ιόνια Οδό

Για την Ακύρωση της μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα το 2015, όταν με ομόφωνη απόφαση Συγκλήτου, καθηγητών και φοιτητών μεταφέρονταν στην Πάτρα. Αυτή η απόφαση ακυρώθηκε με τη βοήθεια των φορέων, την προσωπική μου παρέμβαση και τις δύο επίκαιρες ερωτήσεις μου στη Βουλή.

Για την Κάθετη συνδετήρια Οδό Αγρινίου-Ιόνιας Οδού με σύνδεση Πλατυγιάλι και Ε65. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο Αστικό Κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας να μην συνδέεται με την Ιόνια Οδό !!

Για την Ανάπτυξη του λιμένα Πλατυγιαλίου Αστακού

Για την Αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου

Για τα Ανταποδοτικά οφέλη από Μόρνο και Εύηνο για Ναυπακτία, Δωρίδα και Θέρμο

Για τα Αντισταθμιστικά οφέλη Αχελώου για τον πρωτογενή τομέα και ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ

Για τα Ανταποδοτικά οφέλη αιολικών πάρκων στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

Για την Κατασκευή του κόμβου της Ρίζας και του Αιτωλικού

Για την Αποκατάσταση των ζημιών στη Γέφυρα του Μόρνου

Για την Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αγρινίου- Καρπενησίου και το σχεδιασμό του άξονα Ναυπάκτου -Θέρμου

Για τη Στήριξη της κτηνοτροφίας στο νομό.

Για την κατανομή των βοσκοτόπων στην Αιτωλοακαρνανία

Για την τιμή του γάλακτος και του κρέατος, που έφτασε το γάλα να είναι πιο φθηνό από το νερό!

Για τη στήριξη της αλιείας στο Νομό.

Για τη Στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας που έχουν πληγεί από την ξηρασία

Για τη Στήριξη των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας

Για την Επανεκκίνηση του έργου Αμβρακίας-Βόνιτσας

Για την Ακύρωση της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες, Χρυσοβίτσα, Δρυμό και Μεσολόγγι.

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Για την Αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας

Για την Αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στήριξη των εργαζομένων σ’ αυτό

Για την Οργανική ένταξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ_ΑΜΕΑ στους Δήμους

Για τη Στήριξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
Κατάφερα με παρεμβάσεις μου πολλά από αυτά να συζητηθούν στην Ολομέλεια, να πιεστούν οι υπουργοί και να δώσουν λύσεις. Κάποια τα πετύχαμε, κάποια άλλα όχι. Προσπαθήσαμε όμως, μαζί.
Τώρα μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη και σας ζητώ να προχωρήσουμε ξανά μαζί.
Με αυτές τις σκέψεις, σας ζητώ την Κυριακή των εκλογών να δώσετε δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής, να τιμήσετε τον μεγάλο πυλώνα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ , το κόμμα του Ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.
Το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα. Το κόμμα της αξιοπρέπειας, των μεγάλων έργων, της Εθνικής Συμφιλίωσης!
Σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας! Να συνεχίσω το έργο που μαζί ξεκινήσαμε! Κάντε τον αγώνα μου δική σας υπόθεση.
Πάρτε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας! Μιλήστε για μένα σε φίλους, σε συντρόφους, στην κοινωνία! Ένα να ξέρετε:
Έχετε τον λόγο μου: Δεν θα σας προδώσω! Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις :
Για την Αιτωλοακαρνανία της Ανάπτυξης
Για την Αιτωλοακαρνανία της Προόδου!
Για την Αιτωλοακαρνανία που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές!»

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία