Αγγελίες    Επικοινωνία

Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ», εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο και πιστεύει ότι με το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα που έχει, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την εξωστρέφεια του τόπου. 

Η ανιδιοτελής προσφορά όλων μας, χωρίς ίντριγκες, εξυπηρετήσεις ημετέρων, προσωπικά συμφέροντα και προβολές διαφόρων προσώπων, αλλά με την πραγματική συνεργασία όλων, πιστεύουμε ότι θα είναι ο κοινός παρανομαστής ανάπτυξης του Δήμου μας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε, ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με το Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής, προς όφελος του τόπου μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας, τις γνωριμίες και τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος με τις αρμόδιες κεντρικές Αρχές, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας.

Εμείς από τη πλευρά μας, ευχόμαστε ολόψυχα Καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
Αντύπας Γεώργιος
(Αντιστράτηγος ε.α.)

Πληροφορούμε τους Ετεροδημότες συμπολίτες μας που ζουν στην περιοχή της Αττικής και ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Μεσολόγγι, ότι όπως μας ενημέρωσαν, κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι (δήθεν) οι Ετεροδημότες «μπορούν να ψηφίσουν στην Αθήνα τον υποψήφιο που επιθυμούν, σε ορισμένα προκαθορισμένα σημεία, όπου θα στηθούν ειδικά κιόσκια για τον σκοπό αυτό».

Από υπεύθυνες λοιπόν και διασταυρωμένες πληροφορίες που είχαμε, αποδείχτηκε ότι αυτές οι φήμες είναι εντελώς ανυπόστατες και ψευδείς και σκοπό έχουν να προκαλέσουν σύγχυση μεταξύ των ετεροδημοτών, ώστε πολλοί από αυτούς να μην προλάβουν να πάνε στο Μεσολόγγι, αφού δεν θα έχουν φροντίσει προηγουμένως για τη μετάβασή τους εκεί, ψάχνοντας στην Αθήνα για το «ανύπαρκτο» κιόσκι που δεν υπάρχει.

Έχοντας όλα αυτά υπ’ όψιν, εμείς προτρέπουμε τους συμπολίτες μας της Αθήνας, να μην ακούν τις διάφορες ύποπτες φήμες που κυκλοφορούν και να μεταβούν στο Μεσολόγγι για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους.

 Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, για την 193η Επέτειο της Εξόδου, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στην Αθήνα, ως ακολούθως:

Σάββατο 13 Απριλίου 19.30΄- Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών.

Πρίν από την έναρξη της εκδήλωσης, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση

στο μνημείο του Τσολιά, στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, στη μνήμη των πεσόντων της Εξόδου. Η εκδήλωση άρχισε με σύντομους χαιρετισμούς:

α) Από τον κ. Γεώργιο Αντύπα, πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, Αντιστράτηγο ε. α.

β) Από τον κ. Νικόλαο Νούλα, πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών

και Γενικό Διευθυντή της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

γ) Από τον κ. Σπύρο Καρβέλη Αντιδήμαρχο, ως εκπρόσωπο του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου.

δ) Ομιλία από τον συμπολίτη μας κ. Φώτη Σπυρόπουλο, Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, διδάκτορα της Νομικής του Πανεπ/μίου Αθηνών και Αντιπρόεδρο του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, με θέμα: «Η Αδελφότητα των Φιλοδικαίων στο πολιορκημένο Μεσολόγγι».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε, με την πολύ πετυχημένη Μουσική παράσταση με τίτλο «ΕΞΟΔΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ», από το Μουσικό Όμιλο «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ» της Ι. Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μανωλάτου, με τη συμμετοχή πενταμελούς χορωδίας Ιεροψαλτών.

Σημειωτέον ότι, η αξιόλογη αυτή παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, κάνοντας αρχή από την εκδήλωσή μας, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Μεσολόγγι την Τετάρτη 17 Απριλίου. Μετά την παράσταση, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την συμμετοχή τους, στον κεντρικό ομιλητή κ. Φώτη Σπυρόπουλο από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Καρβέλη και στον Αρχιμουσικό κ. Δημήτριο Μανωλάτο, για λογαριασμό του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, κ. Γεώργιο Αντύπα. Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατόπιν παρατέθηκε δεξίωση, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

 

Κυριακή 14 Απριλίου 11.30΄- Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης (οδός Αιόλου)

Επιμνημόσυνη Δέηση, στη μνήμη των πεσόντων στις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Δανάη Αναγνωστοπούλου μέλος του Δ.Σ. του Π.Κ.Ρ. και Φιλόλογο – Καθηγήτρια της Λεοντείου Σχολής, στην οποία απενεμήθη και αναμνηστική πλακέτα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Αντύπα. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, η οποία με επικεφαλής τη Φιλαρμονική «Ιωσήφ Ρωγών» της Ι. Π. Μεσολογγίου και με τη συνοδεία του

Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», του Λαογραφικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» του Ευηνοχωρίου, καθώς και μελών του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα, κατευθύνθηκε στο «Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη»

όπου κατατέθηκαν στεφάνια, από τους εξής Συλλόγους και φορείς:

Για την Περιφέρεια Αττικής, η κ. Αγγελική Λεβέντη, Αντιπεριφερειάρχης

Δημοσίων Σχέσεων.

Εκ μέρους του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης.

Για το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Νούλας.

Για τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αντύπας.

Επίσης κατέθεσαν στεφάνια και οι παρακάτω Σύλλογοι:

«ΠΑΝ.ΣΥ», «Ο.ΣΥ.Ε.Μ», «Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος», «Σύνδεσμος Αιτωλικιωτών Αττικής Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ», «Η Διεθνής Αδελφότητα των Απογόνων Αγωνιστών», «Ο Σύλλογος Ντοβαίων 1821»

«Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου Η ΕΞΟΔΟΣ», «Η Αερολέσχη ΦΟΙΝΙΞ», «Ο Μουσικός Όμιλος ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ» και «Ο Σύλλογος Πανηγυριστών Ο ΑΗ-ΣΥΜΙΟΣ».

Στις διήμερες εκδηλώσεις μας, παρέστησαν και μας τίμησαν με τη παρουσία τους :

Εκ μέρους της περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελική Λεβέντη.

Εκ μέρους του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης.

Η κ. Ξένια Δημητρίου, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οι πρώην βουλευτές, κύριοι Αριστοτέλης Μιμμής και Χρήστος Φωτόπουλος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Αιτωλ/νίας, κύριοι Σπήλιος Λιβανός και Βασίλειος Φεύγας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κων/νος Λύρος.

Ο κ. Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων. Ο κ. Πάνος Κοντός, καθηγητής Πανεπ/μίου Πρόεδρος της

ΑΙ.ΠΟ.Ε, ο κ. Επμεινώνδας Λύρος εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, η κ. Χριστίνα (χήρα) Σπύρου Μουστακλή, καθώς και αρκετοί πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων.

Η εκδήλωση δε της Κυριακής καλύφθηκε και τηλεοπτικά, από το κανάλι «ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV», που εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μετά δε το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογός μας παρέθεσε γεύμα στο Σύλλογο Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», καθώς και στα μέλη του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών», στο Κέντρο «ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ» στο Μοναστηράκι, στο οποίο παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Καρβέλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κων/νος Λύρος και μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

Επίσης ευχαριστούμε, τον συμπολίτη μας και ομιλητή της εκδήλωσης κ. Φώτη Σπυρόπουλο για τη συμμετοχή του και όλους όσους τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωσή μας. Αξίζουν δε πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Μουσικού Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» κ. Νεκτάριο Ζησιμόπουλο, στον Αρχιμουσικό κ. Δημήτριο Μανωλάτο, στην κ. Αποστολία Πάστρα για την σκηνοθεσία, καθώς και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Τους ευχαριστούμε δε, γιατί επέλεξαν την εκδήλωσή μας για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το σπουδαίο αυτό Μουσικό έργο και τους ευχόμαστε, να έχουν πολλές ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου

 

Στα πλαίσια των εορτών εξόδου ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε στην Αθήνα ο σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Άγιος Συμεών».

Συνεχάρη τον πρόεδρο, Αντιστράτηγο Ε.Α. κ.Γιώργο Αντύπα και τα μέλη του συλλόγου για τις πολύ όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στις οποίες υπήρξε και αθρόα συμμέτοχη Μεσολογγιτών και όχι μόνο, αλλά και για τις δράσεις του συλλόγου, που με πίστη επιμένει να μεταλαμπαδεύει. το πνεύμα και τις αξίες του Μεσολογγίου πέρα και έξω από την Ιερή Πόλη.
Τόνισε δε, ότι το Μεσολόγγι αξίζει και δικαιούται να βγει έξω από τα τείχη του!

Από το Γραφείο του υποψήφιου Δήμαρχου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου,
Κώστα Λύρο

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11.30΄τελέσθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το προγραμματισμένο και καθιερωμένο πλέον Μνημόσυνο για το μεγάλο Μεσολογγίτη πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη, στον οικογενειακό τάφο του.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, όπου η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν μεγαλύτερη από άλλες φορές, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια:

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης.

Εκ μέρους της ΠΑΝ.ΣΥ και της Ο.ΣΥ.Ε.Μ η κ. Κούλα Μπερερή. 

Εκ μέρους της Αερολέσχης «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» η κ. Ιωάννα Λαχανά, Δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος και Νομική Σύμβουλος της Αερολέσχης.

Για το «Σύλλογο Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνα Στερεάς Ελλάδας» η Πρόεδρος κ. Λαμπρινή Κουφάκη.

Για το Σύνδεσμο Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ» η Πρόεδρος κ. Μάγδα Βελτσίστα.

Για το Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αντύπας (Αντιστράτηγος ε. α.). Επίσης, παρέστη εκ μέρους της Αδελφότητας των Απογόνων «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» η κ. Ελένη Χολέβα μέλος του Δ.Σ.

Το παρών έδωσαν επίσης, η βουλευτής του Ν. Αιτωλ/νίας κ. Μαρία Τριανταφύλλου, οι πρώην βουλευτές του Ν. Αιτωλ/νίας, κύριοι Αριστοτέλης Μιμμής και Χρήστος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κ. Πάνος Σόμπολος και ο διαχειριστής της οικογένειας Τρικούπη κ. Γαβριήλ Κοκολίνης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γεώργιος Αντύπας, εκφώνησε σύντομο αφιέρωμα στη μνήμη των 123 χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη, στις 30 Μαρτίου του 1896.

Η τελετή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο. Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν καφέδες σε παρακείμενη καφετέρια από τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρισταμένους, που τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Μεσολογγίτη πολιτικού και Πρωθυπουργού, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μεσολόγγι και τη χώρα του γενικότερα.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής

Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής, προσκλήθηκε και παρευρέθη στην εκδήλωση Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως «ΝΙΚΗΤΑΡΑ», το Σάββατο 23 Μαρτίου στον Πειραιά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά και την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιά δίπλα από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Ο «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος» όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1787 στην σημερινή Νέδουσα Μεσσηνίας. Ήταν ανηψιός και το δεξί χέρι του Κολοκοτρώνη και είχε λάβει μέρος σε όλες σχεδόν τις μεγάλες μάχες. Ποτέ δεν ζήτησε τίποτε ως αντάλλαγμα, από περηφάνεια και αξιοπρέπεια, ενώ πρόσφερε την ζωή του στον αγώνα για την λευτεριά της πατρίδας. Στην περίπτωσή του όμως, η Πατρίδα αποδείχτηκε ΑΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ, καθώς όχι μόνο τον άφησε να πεθάνει πάμπτωχος, αλλά τον υπέβαλε σε ευτελισμό, χορηγώντας του άδεια ζητιάνου

για μία ημέρα την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή)! Ο θάνατος όμως θα τον βρεί πάμπτωχο, σχεδόν τυφλό και λησμονημένο τον Σεπτέμβριο του 1849.

Το σημείο που ζητιάνευε τότε ο ξεχασμένος Ήρωας, ήταν κοντά στο σημείο που

βρίσκεται σήμερα ο Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας, γι’ αυτό και έστησαν την προτομή του σ’ αυτή την θέση. Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής, για τα όσα είχε προσφέρει ο ίδιος στον αγώνα. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο δωρητής της Προτομής κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, ο δημιουργός του Έργου γλύπτης κ. Γιώργος Κικώτης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Συλλόγων από τον τόπο καταγωγής και την γενέτειρα του Ήρωα (Νέδουσα Μεσσηνίας).

Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αντύπας, ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γυφτογιάννης, καθώς και μέλη του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα.

Μετά δε το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας δέχτηκε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Πειραιά, του Μητροπολίτη, καθώς και του δωρητή της Προτομής κ. Μαρινάκη, για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που μας απηύθυναν. Ήταν δε μεγάλη τιμή για μάς η παρουσία μας, στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σελίδα 1 από 10

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία