Αγγελίες    Επικοινωνία

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου ήταν πραγματικά συγκινητική. Η υπόσχεση που σας έδωσα ότι θα αγωνιστώ για το μέλλον του τόπου μας ισχύει. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση βρίσκεται ο καθένας μας. Σημασία έχει η αγάπη μας για τον τόπο, για τον οποίο μπορούμε όλοι να προσπαθήσουμε. Μπορούμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη και την προοπτική. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι στην νέα δημοτική αρχή καλή επιτυχία στο έργο της.

Αλέξανδρος Μπαλκούρας

Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ την έβδομη (και εκλόγιμη) θέση καταλαμβάνει η εκπαιδευτικός Σόφη Λαναρά.

Ακολουθεί ο 8ος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπαλαμπάνης.

 

Αν και το Πρωτοδικείο δεν ανακοίνωσε ακόμη τα αποτελέσματα των εκλογών για να μπορούν υποψήφιοι και κόσμος να έχουν σαφή άποψη, εντούτοις με βάση στοιχεία των συνδυασμών προκύπτουν κάποιες ενδείξεις για όσους εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου η βασική ομάδα που κατείχε θέσεις εξουσίας πρωταγωνίστησε ξανά και λίγα είναι τα νέα πρόσωπα. Οι πληροφορίες μιλούν για τους παρακάτω χωρίς η σειρά που τους αναφέρουμε να είναι απόλυτη.

Δ.Ε. Μεσολογγίου

Σπ. Καρβέλης

Γ. Καραπαπάς

Τ. Σκαρμούτσος

Γ. Κοντογιάννης

Γ. Κοντός

Γ. Κατσαρός

Για την έβδομη θέση οι πληροφορίες λέγεται ότι διαγκωνίζονται οι Σ. Λαναρά, Μ. Μπιλάλης και Π. Μαγγίνας

Στο Αιτωλικό υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις καθώς κινδυνεύει να μην εκλεγεί κάποιος από το «Νησί».

Πρώτος είναι ο Χρ. Τέγας, ακολουθεί ο Σπ. Ψυλογιάννης και για την τρίτη θέση επικρατέστεροι είναι οι Δημ. Καραδήμας και Π. Σταράμος.

Και στις Οινιάδες τα πράγματα είναι διφορούμενα όσον αφορά την τέταρτη θέση.

Αδιαμφισβήτητα πρώτος είναι ο Κώστας Δαουτίδης. Ακολουθεί ο Άγγελος Κότσαλος, έπεται ο αντιδήμαρχος Γ. Παπαδόπουλος από την Γουριά και για την τέταρτη θέση ακούγονται οι Ντίνος Πλεξίδας και Κώστας Ρόμπολας. Δηλαδή στο συνδυασμό Καραπάνου κινδυνεύει να μην έχει εκπροσώπηση η Κατοχή!

Από τις δεκατέσσερις έδρες που παίρνει ο κ. Καραπάνος τα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να είναι περίπου πέντε.

Τα οριστικά και επίσημα αποτελέσματα θα βγουν από Δευτέρα επιτείνοντας την αγωνία όλων.

Ένα μεγάλο ειλικρινές και έντιμο «ευχαριστώ» σε όλους τους συνδημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν την πρώτη θέση στην κάλπη αλλά και την καρδιά τους.

Όπως όλα τα γνήσια «ευχαριστώ» που χρόνια τώρα ακούνε απ τα χείλη τα δικά μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μια κοινωνία που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει πως αυτός ο τόπος, ο Δήμος μας, μπορεί ακηδεμόνευτα να πάει μπροστά. Στηριζόμενος στις αστείρευτες δικές του δυνάμεις που πηγάζουν απ’ τους ανθρώπους του και ΜΟΝΟ!

Επιλέξαμε να μείνουμε μακριά από «συναλλαγές» του δρόμου, εξόφθαλμες κι ανίερες πολιτικές συμφωνίες, από πολιτικούς «γυρολόγους», από «γραμμές» παλαιοκομματικής νοοτροπίας. Μείναμε μακριά από τη «χειραγώγηση» συνειδήσεων έναντι «πινακίου φακής»…

Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας με αντάλλαγμα την κάθε μορφής «εξουσία». Κι αυτό, όσοι σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις πρόωρες προδικάζοντας αποτελέσματα ας το έχουν καλά στο μυαλό τους. Γιατί η κοινωνία γνωρίζει. Γιατί ξέρει την ποιότητα των επίδοξων πολιτικών εκβιαστών της.

Συνεχίζουμε δυναμικά για την Νίκη την ερχόμενη Κυριακή.

Βέβαιος για την νίκη του στις εκλογές της Κυριακής εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος  από την κεντρική του ομιλία στην πλατεία του Μεσολογγίου!   Μιλώντας σε μία ενθουσιώδη συγκέντρωση στελεχών και φίλων του συνδυασμού του, γεμάτη παλμό επευφημίες και διαρκές χειροκρότημα, ο κ. Καραπάνος  βροντοφώναξε ότι «Το Μεσολόγγι απόψε  με εκκωφαντικό τρόπο έβγαλε Δήμαρχο!  
"Το Μεσολόγγι επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε! Τη θάλασσα. Εκεί είναι το μέλλον του! Πέρα όμως από τα ορατό έργο που έχει να παρουσιάσει η Δημοτική αρχή, κατά τη διάρκεια της πενταετίας έγινε κι ένα πολύτιμο θεσμικό κι ανθρώπινο έργο. Ένα έργο στον πολιτισμό, τα γράμματα, την κοινωνία. " υπογράμμισε με νόημα ο Δήμαρχος Μεσολογγίου . Εμφανώς συγκινημένος για την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου ο Νίκος Καραπάνος έκλεισε καταχειροκροτούμενος την ομιλία του σημειώνοντας με νόημα" Και σήμερα μπορούμε να απευθυνόμαστε υπερήφανα στην ψυχή του γνήσιου Μεσολογγίτη και της αυθεντικής Μεσολογγίτισσας, διαβεβαιώνοντάς τους πως το «αλωνάκι» της καρδιάς μας δεν μπορεί να είναι σε κάτι λιγότερο από την Κορυφή!
Το επιβάλλει η Ιστορία, το κύρος και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων του!

Εκ του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας

 

Αγώνας ψήφο - ψήφο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

 

Από τους πιο δραστήριους υποψηφίους είναι ο Κώστας Δαουτίδης που κατεβαίνει µε το Νίκο Καραπάνο. Βρίσκεται παντού, κάνει µεγάλο αγώνα και τονίζει πως είναι χρήσιµη και ζητούµενη κάθε ψήφος.

Ο κ. Δαουτίδης έχει αποδείξει µε την συνεπή και ανιδιοτελή παρουσία ότι είναι πάντα δίπλα στους συνδηµότες του. Πριν τις εκλογές, αλλά προπάντων και µετά τις εκλογές.

Μ.Κ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Πώς µπορεί και τους κοιτάζει στα µάτια;

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

«Μετά από 5 χρόνια µπορώ να σας κοιτάω στα µάτια», λέει ο αντιδήµαρχος Σπ. Καρβέλης, απευθυνόµενος στους πολίτες ζητώντας και πάλι την ψήφο τους για το έργο που έκανε. Σε ανακοίνωσή του µιλάει για αναβάθµιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του δήµου και επαίρεται για την άµεση πληρωµή των προµηθευτών. Βλέποντας αυτό επτά δηµοτικοί σύµβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι δεν µπόρεσαν να µην απαντήσουν αφού φαίνεται ότι ο κ. Καρβέλης δεν ανέφερε ολόκληρη την αλήθεια. Πρώτα - πρώτη η πληρωµή των προµηθευτών κλπ. έγινε κατ’ επιλογή και µε χρήµατα που έδωσε η κυβέρνηση από το πρόγραµµα των ληξιπρόθεσµων. Υπάρχουν προµηθευτές που δεν πληρώθηκαν για να τιµωρηθούν επειδή δεν ήταν ανάµεσα στους αυλοκόλακες του «Ραδιοµεγάρου». Από κει και πέρα όπως παρατηρούν και οι 7 σύµβουλοι, κατά την διάρκεια της θητείας του προέκυψαν δεκάδες διαταγές πληρωµής που για τις περισσότερες ο ίδιος ο κ. Καρβέλης υπέγραψε βεβαιώσεις, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης.

Στο θέµα των αδέσποτων δαπανήθηκαν κάποια χρήµατα χωρίς αποτέλεσµα, προσλήψεις προσωπικού στο δήµο δεν έγιναν, αλλαγή στο οργανόγραµµα δεν έγινε. Στάλθηκαν όµως υπάλληλοι στην «εξορία» έγινε «κοµποστοποίηση» άλλων, αφού η περίφηµη µεταστέγαση του δηµαρχείου τους στοίβαξε σε µικρούς χώρους, και άλλα πολλά τέτοια που µόνο υπερήφανο δεν έπρεπε να τον κάνουν. Παρόλα αυτά ο κ. Καρβέλης ζητάει και πάλι την ψήφο των δηµοτών για να συνεχίσει το έργο του. Το έργο δηλαδή που ξεκίνησαν µαζί µε τον δήµαρχο, των διακρίσεων και της αναλήθειας, έχοντας το θράσος να κοιτάζει στα µάτια τους δηµότες...

Δεν ξέρουµε εάν ο κ. Καρβέλης έγραψε µόνος του το κείµενο, αλλά δεν έπεισε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό ας ρίξει περισσότερο βάρος στο περίφηµο τετραδιάκι των «εξυπηρετήσεων» που κρατά για το οποίο τον µέµφονται αντίπαλοι υποψήφιοι σύµβουλοι, αλλά και συνάδελφοί του στην πλειοψηφία αφού επιθυµεί διακαώς να µας διοικήσει και άλλη πενταετία!

Σ.Σ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 18

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία