Αγγελίες    Επικοινωνία

Εδώ και κάποιες ημέρες οι γέφυρες του δρόμου της Τουρλίδας είχαν κλείσει μιας και είχαν αποψιλωθεί οι ξύλινοι δοκοί από τους οποίους διέρχονται καθημερινά αρκετοί δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Ενώ κατά μήκος του δρόμου έχουν κλαπεί τα φρεάτια όμβριων και αποχέτευσης δημιουργώντας παγίδες ατυχημάτων για τους διερχόμενους.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του συγκεκριμένου δρόμου προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα και ώρα 10:00, είχε προγραμματιστεί η επισκευή των μεταλλικών γεφυριών στο κομμάτι διέλευσης των πεζών η οποία και πραγματοποιήθηκε, ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο παρουσία του κ. Δημάρχου που είναι και μηχανικός και του Αντιδημάρχου Έργων, διαπιστώθηκε η σοβαρότητα και η επικινδυνότητα στο οδόστρωμα της γέφυρας συνεπικουρούμενη από τη διαβρωμένη μεταλλική κατασκευή της γέφυρας.

Λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων μιας και ισχύει το παράλογο του ότι, ο μεν δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια οι δε πεζογέφυρες στον Δήμο, με εντολή Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Έργων μετέβη άμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να ενημερώσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ δρομολογήθηκε ήδη αίτημα άμεσης συνάντησης με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και την πρέπουσα σοβαρότητα η κατάσταση.

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες να διέρχονται το συγκεκριμένο δρόμο με μεγάλη προσοχή μέχρι οι συναρμόδιοι να εκτελέσουν τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών μιας και η δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και προσπαθεί να λύσει προβλήματα δεκαετιών το συντομότερο δυνατό.

Είναι δε, αυτονόητο, ότι τόσο η νέα Περιφερειακή Αρχή όσο και η νέα Δημοτική Αρχή, από κοινού, θα υλοποιήσουν όλες εκείνες τις πολιτικές που αποδέκτη έχουν πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών τους.

Εξάλλου, Δήμος και Περιφέρεια, «τρέχουν» μαζί μέσω προγραμματικής σύμβασης το μεγάλο πρόγραμμα της Ο.Χ.Ε., έργο της οποίας είναι και η ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου για τον οποίο έχει «χυθεί» άπειρο μελάνι τονίζοντας την σπουδαιότητα και την υπεραξία του μοναδικού αυτού δρόμου. Μέχρι τότε όμως θα αναζητηθούν τα αναγκαία και ασφαλή μέτρα προστασίας των πολιτών που αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

ΥΓ. Σοβαρή και κρίσιμη βεβαίως παραμένει και η κατάσταση των γεφυριών του Αιτωλικού αλλά και των γεφυρών του Αχελώου γεγονός που επιταχύνει την μερική ή ολική επανακατασκευή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος, θα υλοποιήσουν τα αναγκαία έργα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

Διαμαντόπουλος Σπύρος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εποπτεία στα έργα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019

 

Δεδοµένη είναι η τοποθέτηση του Σπύρου Διαµαντόπουλου στον τοµέα των έργων όπως σας πληροφορήσαµε στο προηγούµενο φύλλο µας.

Πληροφορίες λένε ότι στον τοµέα αυτό θα έχει την εποπτεία και ο ίδιος ο δήµαρχος δεδοµένου ότι είναι τοµέας που τον γνωρίζει άριστα λόγω επαγγέλµατος και πρότερης ενασχόλησης. Άλλωστε είναι ένα από τα κρισιµότερα κοµµάτια του δηµοτικού έργου και πλέον η αντιµετώπιση πρέπει να είναι διαφορετική. Ήτοι ο δήµος να είναι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Η… οµάδα κρούσης του Κώστα Λύρου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/07/2019

Του Σωκράτη Στέλλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίοδος συνεχών επαφών είναι η παρούσα για τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, ώστε να χτιστεί με τον καλύτερο τρόπο η νέα δημοτική αρχή.

Οι συναντήσεις με συνεργάτες του είναι συνεχείς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποκτήσει γνώση και γνώμη για πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο, παρά την δυσκολία που συναντά στην ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Εκείνο που προέχει άμεσα είναι να γίνει η επιλογή των αντιδημάρχων και των...

 

Ο ρόλος Γιαννόπουλου
Σε αυτή την ομάδα που στήνεται κομβικό ρόλο θα έχει ο Ντίνος Γιαννόπουλος που ακούγεται ότι θα πάρει την θέση του Νίκου Σολδάτου, ως γενικός γραμματέας του δήμου. Είναι μια θέση κλειδί μέσω της οποίας συντονίζεται το έργο του δήμου, υπάρχει στενή συνεργασία με τους αιρετούς, γίνεται η επεξεργασία των αποφάσεων και απαιτεί...

 

Ποιοι πάνε πού
Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για ανάληψη της αντιδημαρχίας Οικονομικών από τον Σπ. Βασιλείου και των Έργων από τον Σπ. Διαμαντόπουλο. Ο Αντώνης Αλετράς θα έχει ως αρμοδιότητα τους Οινιάδες, αλλά και άλλους τομείς που δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη, π.χ. το πράσινο και κομμάτια της...

 

Ανάγκη για αναπτυξιακή αντιδημαρχία
Άγνωστο είναι εάν ο κ. Λύρος ορίσει και πέμπτο αντιδήμαρχο και τι αρμοδιότητες θα του μεταφέρει. Για πολλούς η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται έναν ικανό manager σε θέση π.χ. Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Τουρισμού...

 

Οι υπόλοιπες θέσεις
Στο σκέλος των δημοτικών επιχειρήσεων, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου και των πολιτιστικών ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ. Για πρόεδρος του Δ.Σ. μάλλον προορίζεται ο γιατρός Γιάννης Τσώλος. Στο Πνευματικό Κέντρο ως επικρατέστερη δείχνει η δικηγόρος Παρασκευή Πετρονικολού. Η Κοινωφελής και η ΔΕΥΑΜ δεν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Υπέβαλε µηνύσεις

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αλλά και δύο συγκεκριµένων ατόµων που αναπαρήγαγαν διαδικτυακά προϊόν στοχευµένης υποκλοπής (ηχογράφηση) εν αγνοία του και χωρίς τη συγκατάθεσή του κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, υπέβαλε ο Σπύρος Διαµαντόπουλος.

Ο δηµοτικός σύµβουλος τονίζει ότι δεν είναι αποτέλεσµα ρεβανσισµού, αλλά η στοιχειώδης ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία τιµώντας την ψήφο εκείνων που επιβράβευσαν την πολιτική του στάση...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

"Σε μια δύσκολη χρόνια με νέες προκλήσεις, νέους προπονητές και νέες ευκαιρίες, όπως η δημιουργία Ακαδημίας ΜΠΑΣΚΕΤ στις Οινιάδες που μας δημιούργησε μια ακόμη ευθύνη αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Με νέες συνεργασίες που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες με στόχο τι άλλο φυσικά.. να φέρουμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο.

Και μια προσωπική απόφαση που έχει να κάνει με την αποχώρηση μου από το σύλλογο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων..

Με την καρδιά μου όμως να ανήκει στο «παιδί» μου, τον ΛΕΩΝ, όπως συνηθίζω να λέω, στηρίζοντας την προσπάθεια της νέας Διοίκησης όπως και όλους τους άλλους Συλλόγους που προάγουν πολιτισμό και υπεραξίες για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτά τα 8 χρόνια όλους όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν για έναν νέο Σύλλογο της πόλης μας που αρκετοί χαρακτήρισαν πολλάκις ως πυροτέχνημα.

Τους διέψευσε η πραγματικότητα.

Θέλω να δηλώσω διαδικτυακά μιας και από εδώ θα το δουν περισσότεροι ότι,

Ήμουν, παραμένω και θα είμαι δίπλα στον αθλητισμό, στα παιδιά μας, τα παιδιά σας.

Από τη θεσμική θέση που κατέχω στα κοινά του Δήμου μας να είστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια οι υποδομές στον αθλητισμό και στους δημότες όχι μόνο θα αποκτήσουν νομιμότητα και
Κανονικότητα αλλά κυρίως θα δημιουργηθούν νέες υποδομές που θα καθιστούν την πρωτεύουσα του Νόμου μας, πρωτεύουσα του αθλητισμού και της εξέλιξης.

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και σας καλώ, όλους τους γονείς, να φέρετε τα παιδιά σας στο γήπεδο.

Τέλος, αν κάτι διδάχτηκα σε όλα αυτά τα χρόνια είναι το εξής,

Ότι δε Σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Καλό καλοκαίρι.. και καλές βουτιές σε όλους μας..

ΥΓ. Ευχαριστώ εκείνους που με «έσπρωξαν» και έπεσα γιατί άθελα τους με έμαθαν να σηκώνομαι.."

Πηγή: aitosports.gr

Προς αξιοποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Σιγήν ιχθύος τηρεί ακόµη ο νέος δήµαρχος σε ό,τι αφορά την ανάληψη θέσεων από τους εκλεγµένους του δηµοτικούς συµβούλους.

Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν ανάψει ενόψει του Σεπτεµβρίου. Εκείνο που προέχει βέβαια δεν είναι να γίνουν τοποθετήσεις µε σειρά ψήφων, αλλά βάσει...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 31

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία