Αγγελίες    Επικοινωνία

Γενική καθαριότητα στο Μεσολόγγι

Ξεκίνησε το κλάδεμα των δέντρων στο Μεσολόγγι όπως είχε προγραμματίσει η νέα αντιδήμαρχος Φώνη Μελαχρή και η υπηρεσία πρασίνου.

Η κα Μελαχρή θέλοντας να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας έχει κάνει έναν προγραμματισμό τον οποίο τηρεί απαρέγκλιτα. Μέσα σε αυτόν ήταν και το κλάδεμα, όχι μόνο για την καλή εικόνα της πόλης και την υγεία των δέντρων, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς κάποια από αυτά, ήταν επικίνδυνα.

Σήμερα κλαδεύτηκαν και τα δέντρα πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου και καθαρίστηκε όλος ο χώρος, κάτι που έκανε θετική εντύπωση στους επαγγελματίες της περιοχής, που, όπως είπαν οι ίδιοι, είχαν πολύ καιρό να δουν κάτι ανάλογο, ευχόμενοι να συνεχιστεί η ίδια τακτική καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Η καθαριότητα σε πρώτο πλάνο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 05/09/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας από την επίσκεψη του δημάρχου, Κώστα Λύρου, στο εργοτάξιο του δήμου.

Ο κ. Λύρος, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Φόνη Μελαχρή, θέλησε να γνωρίσει από κοντά έναν – έναν τους εργαζόμενους και να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα του τομέα. Αρχικά τους ζήτησε να εργαστούν όσο μπορούν περισσότερο το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο της νέας δημοτικής θητείας, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες, λόγω και της έναρξης της νέας σχολικής, αλλά και της πανεπιστημιακής χρονιάς και των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπως το Αιτωλικό με την γιορτή ψαριού και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 05/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Η… οµάδα κρούσης του Κώστα Λύρου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 15/07/2019

Του Σωκράτη Στέλλιου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίοδος συνεχών επαφών είναι η παρούσα για τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, ώστε να χτιστεί με τον καλύτερο τρόπο η νέα δημοτική αρχή.

Οι συναντήσεις με συνεργάτες του είναι συνεχείς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποκτήσει γνώση και γνώμη για πολλά θέματα που απασχολούν τον δήμο, παρά την δυσκολία που συναντά στην ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Εκείνο που προέχει άμεσα είναι να γίνει η επιλογή των αντιδημάρχων και των...

 

Ο ρόλος Γιαννόπουλου
Σε αυτή την ομάδα που στήνεται κομβικό ρόλο θα έχει ο Ντίνος Γιαννόπουλος που ακούγεται ότι θα πάρει την θέση του Νίκου Σολδάτου, ως γενικός γραμματέας του δήμου. Είναι μια θέση κλειδί μέσω της οποίας συντονίζεται το έργο του δήμου, υπάρχει στενή συνεργασία με τους αιρετούς, γίνεται η επεξεργασία των αποφάσεων και απαιτεί...

 

Ποιοι πάνε πού
Έτσι λοιπόν οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για ανάληψη της αντιδημαρχίας Οικονομικών από τον Σπ. Βασιλείου και των Έργων από τον Σπ. Διαμαντόπουλο. Ο Αντώνης Αλετράς θα έχει ως αρμοδιότητα τους Οινιάδες, αλλά και άλλους τομείς που δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη, π.χ. το πράσινο και κομμάτια της...

 

Ανάγκη για αναπτυξιακή αντιδημαρχία
Άγνωστο είναι εάν ο κ. Λύρος ορίσει και πέμπτο αντιδήμαρχο και τι αρμοδιότητες θα του μεταφέρει. Για πολλούς η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται έναν ικανό manager σε θέση π.χ. Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Τουρισμού...

 

Οι υπόλοιπες θέσεις
Στο σκέλος των δημοτικών επιχειρήσεων, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου και των πολιτιστικών ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ. Για πρόεδρος του Δ.Σ. μάλλον προορίζεται ο γιατρός Γιάννης Τσώλος. Στο Πνευματικό Κέντρο ως επικρατέστερη δείχνει η δικηγόρος Παρασκευή Πετρονικολού. Η Κοινωφελής και η ΔΕΥΑΜ δεν...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 25/07 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 Η εμπιστοσύνη θα γίνει δύναμη ανατροπής. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και μου χάρισαν την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η εμπιστοσύνη αυτή είναι για μένα εντολή για δουλειά, για δημιουργία, για εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος. Δεν θα προδώσω ποτέ τη σχέση αυτή που χτίστηκε στη βάση της ειλικρίνειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινής αγάπης για τον τόπο μας. Ήρθε όμως η ώρα της πράξης. Οι προσδοκίες των πολιτών δικαίως είναι μεγάλες για τη νέα δημοτική αρχή. Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου είχα την ευκαιρία να περπατήσω σε κάθε δρόμο της πόλης μας, συζητώντας με κατοίκους, επαγγελματίες, νέους γονείς, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και το Μεσολόγγι έχει μείνει πίσω. Αυτή είναι μια αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να κρύψει. Ο νέος μας Δήμαρχος Κώστας Λύρος υποσχέθηκε μια «Δημιουργική Ανατροπή» και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί του στο ακέραιο. Πεποίθησή μου είναι ότι η πόλη μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αφήσει χρόνιες παθογένειες στο παρελθόν και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ως τόπος προικισμένος από τη φύση και την ιστορία. Πυξίδα μας την ερχόμενη τετραετία θα είναι οι αξίες μας. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους με εξωστρέφεια και διάθεση προσφοράς. Είμαστε εδώ για να δώσουμε και όχι να πάρουμε. Παράλληλα, πιστεύουμε στη σύνθεση ιδεών και δυνάμεων. Εγγυητής για την επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι ο νέος μας Δήμαρχος, ο ιδρυτής του συνδυασμού και εμπνευστής της δημοτικής μας ομάδας . Η εποχή μας αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης άλλαξε τα δεδομένα παλαιότερων περιόδων. Οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, οι άνθρωποι με το λιγότερο «κολλημένο» μυαλό, τα στελέχη που ζουν στην πραγματική οικονομία και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες, θα βάλουν τη σφραγίδα στη νέα θητεία, χωρίς τις παρωπίδες του χθες. Ξεκινά μια νέα περίοδος που απαιτεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και μια νέα συμφωνία μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής. Η συμφωνία αυτή θα βασίζεται στις αρχές της ισορροπημένης και «πράσινης» ανάπτυξης, ώστε να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με βιώσιμο τρόπο όλα τα στοιχεία του τόπου μας που τον κάνουν ξεχωριστό. Στόχος μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προσέλκυση ανθρώπων και επενδύσεων. Μόνο καινοτόμες προτάσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν μια δημιουργική ώθηση στην τοπική οικονομία, ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των κατοίκων και να ανακτήσει η γη μας την αξία που έχασε. Ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Με πρόγραμμα και πολλή δουλειά θα θέσουμε ξανά τον πολίτη του Μεσολογγίου στο επίκεντρο των δράσεων του Δήμου. Γιατί η ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ούτε ένας αριθμητικός δείκτης. Ανάπτυξη είναι η πρόοδος κάθε ανθρώπου ξεχωριστά και όλης της κοινότητας μαζί. Την ίδια στιγμή, ξεκινάμε για να αλλάξουμε το ύφος της δημοτικής διοίκησης. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που θα ακούει τον πολίτη και θα επικοινωνεί άμεσα μαζί του, με σύγχρονους τρόπους και διαφανείς διαδικασίες. Η υπευθυνότητα, η αφοσίωση στο δημόσιο ρόλο και η ειλικρίνεια είναι οι δικές μου δεσμεύσεις απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Η διαδρομή μου στον επαγγελματικό στίβο είναι το δικό μου «πτυχίο». Χρόνια σκληρής δουλειάς σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο που βρίσκεται στην αιχμή της εθνικής οικονομίας, μου έμαθαν τους νόμους της αγοράς αλλά και τα προβλήματά της. Η καθημερινή επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, επισκέπτες και κατοίκους της πόλης μας, μου δίνουν τον παλμό της κοινωνίας μας. Η ζωή δεν είναι ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά δίνει τα πιο σκληρά μαθήματα. Είμαι ευγνώμων που σε αυτή τη μεγάλη επαγγελματική πορεία γνώρισα τη χαρά της δημιουργίας από το μηδέν. Που έμαθα ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση, αρκεί να δείξει κανείς ενδιαφέρον και θέληση. Που διαπίστωσα τις δυσλειτουργίες της διοίκησης, τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις που φρενάρουν τη δημιουργική πρωτοβουλία. Που είμαι αυτάρκης και ανεξάρτητη. Με αυτά τα εφόδια υπόσχομαι να φανώ χρήσιμη και άξια σε κάθε πόστο που θα μου εμπιστευτεί ο νέος μας Δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά μια νέα περίοδος για το Μεσολόγγι και όλο τον Δήμο μας. Αυτές τις ημέρες καταγράφουμε προβλήματα, ακούμε προτάσεις και ετοιμαζόμαστε για μια όμορφη και δημιουργική πορεία που θα την διανύσουμε όλοι μαζί.

Π. Μελαχρή

Δεν ζούμε απλώς σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας μας. Έχουμε και την τύχη να μας περιβάλλει ένα από τα πλέον ευαίσθητα οικοσυστήματα. Το Μεσολόγγι μας είναι ένα ανεπεξέργαστο διαμάντι στο σταυροδρόμι της φύσης και της ιστορίας, που θα βρει την πραγματική του λάμψη, αρκεί κάποιος να αναδείξει τον τόπο μας με ένα σύγχρονο πρόγραμμα για τις υποδομές και την οικονομική ανάπτυξη.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η πρόοδος για τους ανθρώπους έρχεται με σκληρή δουλειά. Οι επαγγελματίες στη χώρα μας περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο, αγωνίζονται για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους και να προσφέρουν στο γενικό καλό. Ο Δήμος μπορεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια και τους πολίτες στην αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό η ψήφος μας την Κυριακή 26 Μαΐου είναι πολύ κρίσιμη.

Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να στηρίξει την ήπια τουριστική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και με ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομιάς. Το Μεσολόγγι μπορεί και πρέπει να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως εναλλακτικός προορισμός, προσελκύοντας ποιοτικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και τη χώρα μας. Η τοπική μας κοινωνία μπορεί και πρέπει να ορθοποδήσει, να βρει τη χαμένη ελπίδα και να πιστέψει ότι έρχονται καλύτερες και όχι χειρότερες ημέρες μπροστά μας.

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι ένα συμβολικό ορόσημο για τη Δημοκρατία μας αλλά και μια πρόκληση για την πόλη του Μεσολογγίου ώστε να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη.

Σε αυτό το μεγάλο σχέδιο είναι απαραίτητο στην πόλη μας να δημιουργηθούν σοβαρές υποδομές με προτεραιότητα στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στην ανάπλαση του λιμανιού. Δεν επιτρέπεται σήμερα το Μεσολόγγι να παραμένει ακτοπλοϊκά απομονωμένο. Η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η τουριστική ανάπτυξη απαιτούν το κατάλληλο περιβάλλον. Ρόλος του Δήμου είναι να θέσει τους κανόνες και τα όρια στον ιδιωτικό τομέα, να διαμορφώσει τις υποδομές και να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του τόπου μας αναλλοίωτη. Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με ανιδιοτέλεια και μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Παράλληλα, ο Δήμος οφείλει να υπηρετεί σεμνά και σιωπηλά την καθημερινότητα του πολίτη. Επιμελημένη καθαριότητα στους δρόμους, άρτια πεζοδρόμια, ασφαλείς παιδικές χαρές, όμορφα πάρκα και πλατείες, σωστός φωτισμός του δημόσιου χώρου, διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους, όλες αυτές οι «μικρές» υποχρεώσεις του Δήμου θεωρώ ότι βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του. Δεν χωρά καμία έκπτωση στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.

Τα μικρά και τα μεγάλα όμως για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται και ένα διαφορετικό στυλ διοίκησης. Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκλέγονται για να κλείνονται σε μια αίθουσα και μιλούν μεταξύ τους. Οι αιρετοί πρέπει να ακούν τον κόσμο, να αφήνουν ανοιχτό ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταφέροντας στο μηχανισμό της διοίκησης ακόμα και το τελευταίο παράπονο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η «αποκέντρωση» και η απόσταση του χωριού από το Δημαρχείο να μας αποξενώσει.

Οι σκέψεις αυτές με ώθησαν να συνταχθώ με τον Κώστα Λύρο και τη Δημιουργική Ανατροπή του. Ξεκίνησα από το μηδέν στην επαγγελματική μου πορεία και αναγνωρίζω στο πρόσωπο του αυριανού μας Δημάρχου Κώστα Λύρου τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα του ανθρώπου που ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του και που τηρεί τις υποσχέσεις του.

Η εμπειρία μου στη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, μου έδειξε ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, αρκεί να υπάρχει η γνώση, η θέληση και ο σωστός στόχος.

Η διαδρομή μου στο χώρο της εστίασης μου έμαθε ότι η επικοινωνία με τους ανθρώπους, η ειλικρίνεια και ο επαγγελματισμός χτίζουν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης που αντέχουν στο χρόνο και τις δοκιμασίες.

Παράλληλα, διαπιστώνω ότι από την πολιτική γενικότερα και την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα λείπει η φωνή των ανθρώπων που βρίσκονται στην παραγωγική φάση της ζωής τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε την εκπροσώπησή μας μόνο στους «επαγγελματίες» της πολιτικής. Το δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας πρέπει να υψώσει τη φωνή του και να διαμορφώσει τις αποφάσεις του αύριο.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη στήριξη και την ψήφο των συμπολιτών μου, ώστε να εργαστώ με το ίδιος πάθος και μεθοδικότητα για τον κοινό σκοπό που είναι η πρόοδος της πόλης μας και η έξοδός της από τη σημερινή απογοητευτική εικόνα. Ζητώ την εντολή να εκπροσωπήσω το δημιουργικό Μεσολόγγι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περσεφόνη Μελαχρή

Επιχειρηματίας - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου με το συνδυασμό "Δημιουργική Ανατροπή - Κώστας Λύρος".

Κινητικότητα για σύνδεση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/12/2018

 

Με τον Γ.Γ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Διονύση Τεµπονέρα (καταγόµενο από την Πάτρα) συναντήθηκε τις προάλλες ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου συνοδευόµενος από τους Β. Σπυρόπουλο, Ντ. Πασιόπουλο και Περσ. Μελαχρή...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία