Αγγελίες    Επικοινωνία

Ευχαριστήριο του Ν. Μπαρμπετάκη

Από καρδιάς ευχαριστώ που με πιστέψατε και το Νίκο Καραπάνο που με εμπιστεύτηκε!!!

Νίκος Μπαρμπετάκης

«Από τα πρώτα της ζωής μου χρόνια άκουγα τον πατέρα μου να συζητεί με ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν την πόλη και την περιοχή μας.

Η απασχόλησή του στον Οργανισμό Λεσινίου, στην τότε Διεύθυνση Γεωργίας και στην συνέχεια στην Νομαρχία μου έδωκε την ευκαιρία για να πληροφορηθώ υπεύθυνα για πολλά κοινά προβλήματα και μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με αυτά. Εκτιμώ ότι με μπροστάρη και Δήμαρχο τον Νίκο Καραπάνο θα μου δοθεί η δυνατότητα να αφιερώσω τις γνώσεις και τη δύναμή μου για την καλύτερη προκοπή αυτού του Δήμου, συνεχίζοντας έτσι το όραμα του πατέρα μου».  

Νικόλαος Μπαρμπετάκης του Ανδρέα

Στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της νέας πολιτιστικής δράσης από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, που φέρει ως τίτλο το στίχο από το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά «Από μια πατρίδα εγώ είμαι».

Η δράση, είναι αφιερωμένη στους Μεσολογγίτες, Αιτωλικιώτες και Οινιαδίτες που για λόγους προσωπικούς ή επαγγελματικούς άφησαν την γενέθλιο γη τους για να διαπρέψουν στις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες. Η αφιερωματική εκδήλωση είναι μια ελάχιστη απόδοση τιμής προς τους ίδιους.

Η «αυλαία» των εκδηλώσεων άνοιξε με την Απόδοση Δημοτίας στον ιατρό και Καθηγητή Νικόλαο Μπαρμπετάκη, ένα νέο επιστήμονα από το Μεσολόγγι, ο οποίος έχει κατακτήσει διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση ως Χειρούργος Θώρακος – Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής ογκολογικής κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εισάγοντας πρωτοποριακές μεθόδους στην αντιμετώπιση Καρκίνου του πνεύμονα.

Τον ιατρό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σημειώνοντας στον χαιρετισμό του πως «…Εγκαινιάζουμε απόψε αυτή τη νέα σελίδα στα πολιτιστικά μας δρώμενα. Ο τίτλος της αποτελεί ένα απόσταγμα της φιλοσοφίας πάνω στην οποία δουλέψαμε όλοι για να υλοποιηθεί μια ακόμη υπόσχεσή μας για αναβάθμιση και καινοτομία στην προσέγγιση του πολιτισμού μας. Περιλαμβάνει την απόδοση τιμής σε όλους εκείνους που πρωτοπερπάτησαν σ αυτό τον τόπο, για ν ανοίξουν μετέπειτα τα φτερά τους στον κόσμο ολόκληρο. Σ αυτούς που αντιπροσωπεύουν άξια την ιδιότητα του «Δημότη Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

Η έναρξη γίνεται απόψε, με την απόδοση τιμής σε έναν κορυφαίο επιστήμονα. Ένα Μεσολογγίτη που διαπρέπει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της Υγείας. Ο Ιατρός Νικόλαος Μπαρμπετάκης έχει ένα πλήρες και εντυπωσιακότατο βιογραφικό. Θα ήθελα να τον καλωσορίσω ολόψυχα στην πατρίδα του, να ευχηθώ πάντα να έχει τη φώτιση, τη δύναμη και την ψυχική μεγαλοσύνη για να κρατά την Ελπίδα ζωντανή για πλήθος συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά».

Με θερμά λόγια τον Νικόλαο Μπαρμπετάκη καλωσόρισε επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννης Κοντός, επιδίδοντας ταυτόχρονα αναμνηστικό λεύκωμα.

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανέγνωσε ο Πρόεδρος Αγαθάγγελος Κότσαλος, ενώ η απόδοση της Επίτιμης Δημοτίας έγινε από τον Δήμαρχο Ν. Καραπάνο.

Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε η ομιλία του κ. Μπαρμπετάκη με θέμα «Ο καρκίνος του Πνεύμονα στην Ελλάδα – Μια σύγχρονη επιδημία», όπου μέσα από τη σκληρή γλώσσα των αριθμών περιέγραψε το μέγεθος και τους καθοριστικούς παράγοντες εξέλιξης της σοβαρής νόσου, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης καθώς επίσης τους τρόπους πρόληψης.

Ακολούθησε η ομιλία της Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κυρίας Ευστρατίας Ζαϊμη – Δάλλα με θέμα «Η οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών» κατά την οποία περιγράφηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές της νόσου, που αφορούν στην κοινωνική, συναισθηματική και ψυχολογική διάσταση των ίδιων των ασθενών.

Την εκδήλωση που παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Καρεγεώργος- Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου, ο Δήμαρχος Θέρμου Δ. Κωνσταντάρας, ο Υπ/της της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Ν. Νικολάου, εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο πρ. Δήμαρχος Ιωάν. Αναγνωστόπουλος, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και δημοτικοί – τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περιεχόμενό της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που ανήγγειλε την επόμενη απόδοση τιμής στον συμπολίτη μας Νίκο Αλιάγα το Φεβρουάριο του 2018.

Ο χώρος του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου γέμισε, χθες βράδυ, ασφυκτικά από κόσμο, καθώς ανακηρύχθηκε επίσημα επίτιμος δημότης Μεσολογγίου ο γνωστός ογκολόγος γιατρός, Ν. Μπαρμπετάκης, ο οποίος διαπρέπει και στο εξωτερικό.

Αρχικά ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος στην εκφώνηση του λόγου του μίλησε με τα πιο επαινετικά λόγια για τον αγαπητό γιατρό ενώ τον καλωσόρισε στο σπίτι του, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο οποίος και ανέγνωσε απόσπασμα πρακτικού από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Έγκριση απόδοσης δημοτίας και ανακήρυξης Επίτιμου Δημότη».

Χαιρετισμό απηύθυνε ωστόσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ιωάννης Κοντός, ενώ την εκδήλωση συντόνισε επιτυχώς η κ. Σ. Λαναρά.

Το θέμα που ανέπτυξε ο ειδήμων χειρουργός δεν ήταν άλλο από τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα, που αποτελεί δυστυχώς μάστιγα τη σημερινή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα ανέλυσε ακροθιγώς το ζήτημα με τον επιστημονικό και ορθό λόγο του, παρουσιάζοντας επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Τέλος η κοινωνική λειτουργός, Ευστρατία Δάλλα – Ζαίμη, αναφέρθηκε στην οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών παρουσιάζοντας δηλώσεις καρκινοπαθών, γεγονός που έκανε πολλούς να συγκινηθούν αλλά και να αναλογιστούν τη δεινή ψυχολογική θέση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Πρέπει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Μητρόπολης, της Αστυνομίας και του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και άλλων φορέων, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Λύρος, ενώ το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.

Με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Νικ. Καραπάνου για την ανακήρυξη του ιατρού Νικόλαου Μπαρμπετάκη ως Επίτιμου Δημότη.

Η τελετή ανακήρυξης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, περιλαμβάνοντας:

Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νικόλαο Καραπάνο

Ανάγνωση αποσπάσματος πρακτικού από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελο Κότσαλο της υπ’ αριθμ. 14ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 2017, με θέμα: «Έγκριση απόδοσης δημοτίας και ανακήρυξης Επιτίμου Δημότη»

Ανάγνωση βιογραφικού του κ. Νικόλαου Μπαρμπετάκη

Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ιωάννη Κοντό

Ομιλία με θέμα: «Ο καρκίνος του Πνεύμονα στην Ελλάδα – Μια σύγχρονη επιδημία» - Δρ. Νικόλαος Μπαρμπετάκης Χειρούργος Θώρακος Δ/ντής Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Ομιλία με θέμα: «Η οδύσσεια των ογκολογικών ασθενών» - κυρία Ζαϊμη – Δάλλα Ευστρατία – Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αντιπρόεδρος της του Πνευματικού Κέντρου και Φιλόλογος κυρία Σοφία Λαναρά.

Ο Ιατρός Νικόλαος Μπαρμπετάκης του Γερασίμου και της Μαρίας κατάγεται από την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γεγονός που έφερε όχι μόνο πανελλήνια αλλά και διεθνή καταξίωση. Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις του, βρίσκεται η πρόσφατη ανάδειξη του ιδίου και της ομάδας του στην πρώτη θέση σε Διεθνή Διαγωνισμό στις ΗΠΑ (Σινσινάτι – Οχάιο) τον Φεβρουάριο του 2017 με αντικείμενο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αιχμής στη Θωρακοχειρουργική.

Οµόφωνα επίτιµος δηµότης

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 26/10/2017

 

Οµονόησε το δηµοτικό συµβούλιο της Τρίτης στην περίπτωση του γιατρού Νίκου Μπαρµπετάκη.

Πιο συγκεκριµένα, µετά από πρόταση του δηµάρχου αποφασίστηκε οµόφωνα να ανακηρυχθεί επίτιµος δηµότης ο καταξιωµένος γιατρός µε Μεσολογγίτικες ρίζες που υπηρετεί στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία