Αγγελίες    Επικοινωνία

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες – συμπολίτισσές μας για τα τελευταία “έργα και ημέρες” του απερχόμενου “Αυτοκράτορα” και πρώην Δημάρχου κ. Καραπάνου:

  • Άκυρη η συμπληρωματική σύμβαση – κατ’ εκτίμηση τουλάχιστον 180.000 ευρώ – για το έργο των ασφαλτοστρώσεων απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο, που παρότι ήταν γνωστή, η απερχόμενη δημοτική αρχή την έφερε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-7-2019! Για να δούμε τώρα ποιος θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου…
  • Αμφίβολη η νομιμότητα παράτασης του έργου διάνοιξης του διαύλου και της ανατολικής Κλείσοβας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθότι μένει να αποδειχθεί η απρόβλεπτη ανάγκη.
  • Εξώδικο(!) του κ. Καραπάνου προς την ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. να πάρει τυχόν καθυστερούμενες αμοιβές του! Τόσο καλά… τόσο ανθηρά τρισμέγιστε Τιτάνα…
  • Απουσίαζε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων των ΑΛΥΚΩΝ Α.Ε. που έγινε στο Μεσολόγγι στις 17/7/2019, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη ήταν και τα μερίσματα που θα λάβει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου από την εταιρεία. Η επόμενη ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020… Τα συμπεράσματα δικά σας.
  • Επιτέλους έλεγχος από το 2017 και μετά από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων!
  • Παράλυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στα όρια της χρεοκοπίας.
  • Απροσδιόριστα “φέσια” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου…

Γαία πυρί μιχθήτω! Με τις υγείες μας και στο “καλό” να πάτε!

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Διαφοροποίηση

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Διακριτικά και µε χαµηλούς τόνους κινούνται δύο εκ των νέων δηµοτικών συµβούλων του Ν. Καραπάνου που πληροφορίες λένε πως προτίθενται να διαφοροποιηθούν.

Αρχή θα γίνει, κατά πως λένε οι ίδιες πληροφορίες, από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του δηµοτικού συµβουλίου όπου προτίθενται να στηρίξουν την πρόταση του Κώστα Λύρου. Στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να αποστασιοποιηθούν από νοοτροπίες...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Έχασε πολλές ψήφους

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Πλήγµα για τον Σπήλιο Λιβανό ήταν ο χειρισµός του στην υπόθεση των δηµοτικών εκλογών, αλλά και όσα είπε στην οµιλία του στην Αθήνα απευθυνόµενος σε Λύρο και Καραπάνο.

Ο νέος δήµαρχος εξεµάνη που ο βουλευτής του ζήτησε να συνεργαστεί µε τον απερχόµενο δήµαρχο Ν. Καραπάνο θεωρώντας πως έτσι του δίνει... άφεση αµαρτιών για τα όσα έγιναν στην θητεία του. Μάλιστα προέβη άµεσα και σε σχετική ανακοίνωση ενώ τα είπε και κατ΄ ιδίαν µετά την εκδήλωση στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Σπ. Λιβανός υποστηρίζει πως πρότεινε µια θεσµική συνεργασία για το καλό του δήµου ανάµεσα σε δύο ανθρώπους που είναι και στελέχη του κόµµατός του.

Οι σχέσεις ψυχράθηκαν πολύ πριν τις εθνικές εκλογές µε αποτέλεσµα ο κ. Λύρος να βγει ανοιχτά υπέρ του Κ. Καραγκούνη παρευρισκόµενος στις εκδηλώσεις και σε τραπέζια µαζί του. Από την άλλη ο Ν. Καραπάνος υποστήριζε ανοιχτά τον Σπ. Λιβανό περιοδεύοντας ενίοτε µαζί του όπως στον Μύτικα, ενώ φήµες έλεγαν πως περίµενε θέση εάν ο κ. Λιβανός έβγαινε βουλευτής.

Ο Μεσολογγίτης βουλευτής έχασε απ’ αυτό τον χειρισµό πολλές ψήφους στην έδρα του.

Χ.Ο.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Αξιότιμοι συμπολίτες,

Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Πρώτη θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Σταυροπούλου 31), την Δευτέρα 15/07/2019 στις 18:00.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, συμπορευόμενος με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την βιώσιμη κινητικότητα, προωθεί την υλοποίηση του τοπικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα θέσει τις βασικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του ΣΒΑΚ επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες τους για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και από την άλλη μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. 

Στην πορεία εκπόνησης του ΣΒΑΚ, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, θα αναζητήσει την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων που πρόκειται να διοργανωθούν και των διαδικασιών που θα αναπτυχθούν, έτσι ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των φορέων και τον πολιτών.

Στο πλαίσιο της 1ης Θεματικής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων φορέων με τη μορφή θεματικού εργαστηρίου με στόχο:

Να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου και για το πλάνο συμμετοχής τους σε αυτό

Να διατυπωθεί το ρόλος που διαδραματίζει και τα ζητήματα που εντοπίζει από τη λειτουργία του στο σύστημα μεταφορών

Να τοποθετηθεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος μεταφορών

Η ομάδα έργου επισυνάπτει με την παρούσα πρόσκληση ένα υποστηρικτικό έντυπο για την τοποθέτηση του κάθε φορέα στην 1η Διαβούλευση (Έντυπο Τοποθέτησης Φορέων).

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Νικόλαος Καραπάνος

Σε υλοποίηση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και του έργου MUSE στο οποίο εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (συνολικού ύψους 360.000 ευρώ), υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Νικόλαο Καραπάνο, η σύμβαση κατασκευής του έργου Μουσείο Λιμένος Αιτωλικού.

Το υπό κατασκευή Μουσείο είναι ένα από τα 41 έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση στις δυο χώρες.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που πρόκειται να κατασκευασθούν στην θέση «Εξέδρα» Αιτωλικού, πρόκειται να στεγάσουν την δραστηριότητα ενός λειτουργικού και βιωματικού μουσείου, συνδυασμένου με την τοπική ναυτική και αλιευτική παράδοση, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης του Αιτωλικού. Για την λειτουργία του Μουσείου Λιμένος Αιτωλικού, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τοπικούς φορείς προκειμένου να διατυπωθούν οι σχετικές προτάσεις.

Καµία συνεργασία µε τον πρώην…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/06/2019

 

Δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας µε την απερχόµενη δηµοτική αρχή, ο νέος δήµαρχος, Κώστας Λύρος.

Μάλιστα αυτό το καθιστά σαφές σε δήλωσή του αναφέροντας µεταξύ άλλων: «Οι προεκλογικές µας δηλώσεις είναι δεσµεύσεις για όλους µας και προς όλους. Θα είµαστε απέναντι σε κάθε φαυλότητα, πολιτική ανηθικότητα, διαφθορά και αδιαφάνεια, από όπου κι αν προέρχεται. Αυτοί που υπηρέτησαν και υπηρετούν τέτοιες τακτικές δεν έχουν καµία θέση δίπλα µας. Κάθε διασπορά πληροφόρησης περί οιασδήποτε ενδεχόµενης τέτοιου είδους συνεργασίας µε την απερχόµενη δηµοτική αρχή είναι...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 158

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία