Αγγελίες    Επικοινωνία

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και από την καρδιά μου, αυτούς που με εκτίμησαν σαν άτομο και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Αυτούς που ξεχώρισαν τον πολιτικό χώρο από το άτομο, που πιστεύουν ότι τα άτομα φτιάχνουν τους πολιτικούς χώρους με την παρουσία και τη συμμετοχή τους και δεν απορροφούν οι παρατάξεις τους συμμετέχοντες. Άλλωστε μόνο τέτοιας νοοτροπίας και πεποιθήσεων ανθρώπους θα ήθελα να εκφράζω.

Τους βεβαιώνω ότι θα ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν με την διαρκή εκτίμηση που θα τρέφω και θα εκδηλώνω προς αυτούς.

Κώστας Κότσαλος

Ανακοινώσεις καθόδου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/11/2018

 

Ο γιατρός Γιάννης Τσώλος και ο ασφαλιστής Κώστας Κότσαλος από το Νεοχώρι ανακοίνωσαν αυτές τις µέρες την κάθοδό τους ως υποψήφιοι στις δηµοτικές εκλογές.

Όπως είναι γνωστό σε αρκετούς, έχουν συστρατευθεί εδώ και καιρό στο πλευρό του Κώστα Λύρου θεωρώντας πως είναι καλύτερος για να αναγεννήσει τον τόπο. Οπότε και το έβγαλαν στη δηµοσιότητα σε µια περίοδο που αν και απέχουµε πολύ από τις εκλογές οι δηλώσεις και η ονοµατολογία δίνει και παίρνει...

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

 

«Άλλα Αυτοδιοικητικά ήθη»

Δανείστηκα τον τίτλο αυτό από τοπικό site που φιλοξένησε την ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου Κώστα Μαραγιάννη, σχετικά με τις …οχτώ (8) λακκούβες στο δρόμο Θέρμου - Πετροχωρίου που έπρεπε να «κλείσουν». Βέβαια μέχρι να κάνει τον κόπο να τις φωτογραφίσει, θα μπορούσε αυτός που είναι ιδιαίτερα «δραστήριος», να προστρέξει για να τις κλείσει ο ίδιος, ώστε το πολιτικό μανιφέστο του για την υποψηφιότητα του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να έχει μια πιο ρεαλιστική βάση.

Πριν όμως προχωρήσει στην ανάρτηση του, θα έπρεπε να ρωτήσει τους πολίτες του δήμου, ποιος αντιδήμαρχος, μαζί με τους πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων, κάθε βράδυ αλλάζουν λάμπες δημοτικού φωτισμού στις τοπικές κοινότητες, βλέπουν και λύνουν από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών με προσωπική εργασία, κλείνουν λακκούβες σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμου και περισυλλέγουν ακόμη και σκουπίδια όπου χρειαστεί. Επιπλέον ίσως να μην γνωρίζει ο κ. Μαραγιάννης για τους δημοτικούς συμβούλους που τρέχουν για την υλοποίηση των έργων, για την σύνταξη εγγράφων, την ωρίμανση έργων, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας ρίχνοντας στους παγωμένους δρόμους ακόμη και με το φτυάρι αλάτι, αφού αυτός είναι μόνιμος θαμώνας στις καφετέριες…. Αυτά βέβαια τα βλέπουν οι πολίτες εκτός από τον κ. Μαραγιάννη.

Βέβαια πριν ασχοληθεί με την απόδοση των συναδέλφων του και των πρόεδρων των τοπικών κοινοτήτων, θα έπρεπε να εκφράσει την αγωνία του για τις δικές του «λακκούβες» στην άσκηση των καθηκόντων του ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, τρία χρόνια στην ίδια θέση δεν έμαθε πως εισάγουν ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το από 19-7-2017 έγγραφο της, με το οποίο του επισημαίνεται πως εισάγονται τα θέματα προς συζήτηση, με βάσει το άρθρο 67 παρ. 7 του Ν 3852/2010 (Καλλικράτης), δεδομένου, ότι ο ίδιος έφερε εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που πρότεινε … ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος περί «Λήψης απόφασης για την απομάκρυνση ή μη των αντικειμένων που βρίσκονται στο ( Γ΄ ) της πλατείας και την κάλυψη πινακίδων».

Πρόκειται για την υπ’αρ. 81/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που εκτός του γεγονότος, ότι δεν γνώριζε αν θα έπρεπε να εισαχθεί προς συζήτηση, στο τέλος «της συζήτησης» δεν κατέγραψε την ψήφο του πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητος Θέρμου μη γνωρίζοντας τον κανονισμό, κατόπιν την απέστειλε στην Αποκεντρωμένη, του επεστράφη και κατόπιν νέας ορθής επανάληψης από τον ίδιο, κηρύχτηκε απαράδεκτη από την εποπτεύουσα αρχή με βάσει το ανωτέρω έγγραφο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ως προς την παραπάνω υπ’ αρ. 81/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτή λήφθηκε στη συνεδρίαση τις 17-5-2017, αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 19 -6-2016 και στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη, ξαναγράφτηκε η απόφαση και αναρτήθηκε στις 11-7-2017 και στις 19-7-2017 κηρύχτηκε απαράδεκτη από την εποπτεύουσα αρχή. Δηλαδή επί δυο μήνες καθυστερούσε να φτιάξει μια απόφαση που στο τέλος ακυρώθηκε και για το λόγο ότι δεν γνώριζε ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία.

Ομοίως εδώ να θυμίσουμε την καθυστέρηση επί πολλούς μήνες στην κατάρτιση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως στην περίπτωση της απόφασης για το Ειρηνοδικείο, για την κήρυξη του Θέρμου ως «Μαρτυρικής Πόλης» και πολλές άλλες και στη σωρεία των ακυρώσεων εξαιτίας του τρόπου κατάρτισης των αποφάσεων από τον κ. Μαραγιάννη.

Επίσης θα δανειστώ από τον κ. Μαραγιάννη και τον τίτλο της ανάρτησης του «επειδή η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» κατά τον Ιάκωβο Μάγερ (που χαρακτηρίστηκε ως «πατέρας» της δημοσιογραφίας) και να του θυμίσω, ότι ενώ έλαβε τις ψήφους της δημοτικής του παράταξης, μόλις εξασφάλισε την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και για την δεύτερη περίοδο στις 5-3-2017, «αυτομόλησε» ψηφίζοντας για την Οικονομική Επιτροπή, αντίθετα με τα όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να βάζει εμπόδια και να υπονομεύει το δημοτικό έργο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλο ψηφοδέλτιο έδειχνε στην δημοτική του παράταξη το οποίο έκρυψε στο «μανίκι», άλλο έβγαλε από την κάλτσα και έριξε στην κάλπη και το τρίτο το είχε στο γραφείο το οποίο κατέστρεψε (και τα τρία ψηφοδέλτια αν τα αμφισβητεί να μας ζητήσει να τα δώσουμε στη δημοσιότητα για να φανεί το πολιτικό ήθος του ανδρός και να δικαιωθεί …ο Μάγερ).

Τέλος, επειδή με έγγραφα του τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να «αναδείξει» τις ευθύνες μου, ως αντιδημάρχου και περί της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Θέρμου, καλό θα ήταν να μας πει, τι έκανε ο ίδιος τόσα χρόνια ως Γυμνασιάρχης και μέλος των Επιτροπών Παιδείας του δήμου γι’ αυτό το θέμα και επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του ως λυκειάρχης από τη νέα σχολική χρονιά, να ευχηθούμε να μην εφαρμόσει και εκπαιδεύσει του μαθητές του σε μεθόδους, όπως ο ίδιος έκανε με τα ψηφοδέλτια που έβγαζε από τα «μανίκια» και τις «κάλτσες» κατά τις δημαιρεσίες…!

Θέρμο 1 Αυγούστου 2017

Κωνσταντίνος Κότσαλος

Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμου

Ασφαλιστικά γραφεία εκδίδουν παραποιηµένες ασφάλειες και στην περιοχή του Μεσολογγίου

 

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/03/2016

 

Υποχρεωτική είναι η ασφάλιση όλων των οχημάτων που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο και ήδη έχει αρχίσει ο έλεγχος.

Σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, και για αρχή θα ανέρχονται στο μισό του κανονικού. Αν μέσα σε οκτώ ημέρες το όχημα δεν ασφαλιστεί τότε το πρόστιμο θα έρθει στο σύνολό του...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/03 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή κατεβάστε ηλεκτρονικά την έκδοση ή τις εκδόσεις που θέλετε εδώ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία