Αγγελίες    Επικοινωνία

Π. Μελαχρή: Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Η εμπιστοσύνη θα γίνει δύναμη ανατροπής. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και μου χάρισαν την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η εμπιστοσύνη αυτή είναι για μένα εντολή για δουλειά, για δημιουργία, για εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος. Δεν θα προδώσω ποτέ τη σχέση αυτή που χτίστηκε στη βάση της ειλικρίνειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινής αγάπης για τον τόπο μας. Ήρθε όμως η ώρα της πράξης. Οι προσδοκίες των πολιτών δικαίως είναι μεγάλες για τη νέα δημοτική αρχή. Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου είχα την ευκαιρία να περπατήσω σε κάθε δρόμο της πόλης μας, συζητώντας με κατοίκους, επαγγελματίες, νέους γονείς, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και το Μεσολόγγι έχει μείνει πίσω. Αυτή είναι μια αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να κρύψει. Ο νέος μας Δήμαρχος Κώστας Λύρος υποσχέθηκε μια «Δημιουργική Ανατροπή» και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσουμε όλοι μαζί του στο ακέραιο. Πεποίθησή μου είναι ότι η πόλη μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αφήσει χρόνιες παθογένειες στο παρελθόν και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ως τόπος προικισμένος από τη φύση και την ιστορία. Πυξίδα μας την ερχόμενη τετραετία θα είναι οι αξίες μας. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους με εξωστρέφεια και διάθεση προσφοράς. Είμαστε εδώ για να δώσουμε και όχι να πάρουμε. Παράλληλα, πιστεύουμε στη σύνθεση ιδεών και δυνάμεων. Εγγυητής για την επιτυχία της προσπάθειάς μας είναι ο νέος μας Δήμαρχος, ο ιδρυτής του συνδυασμού και εμπνευστής της δημοτικής μας ομάδας . Η εποχή μας αλλά και το νέο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης άλλαξε τα δεδομένα παλαιότερων περιόδων. Οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, οι άνθρωποι με το λιγότερο «κολλημένο» μυαλό, τα στελέχη που ζουν στην πραγματική οικονομία και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες, θα βάλουν τη σφραγίδα στη νέα θητεία, χωρίς τις παρωπίδες του χθες. Ξεκινά μια νέα περίοδος που απαιτεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και μια νέα συμφωνία μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής. Η συμφωνία αυτή θα βασίζεται στις αρχές της ισορροπημένης και «πράσινης» ανάπτυξης, ώστε να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με βιώσιμο τρόπο όλα τα στοιχεία του τόπου μας που τον κάνουν ξεχωριστό. Στόχος μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προσέλκυση ανθρώπων και επενδύσεων. Μόνο καινοτόμες προτάσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν μια δημιουργική ώθηση στην τοπική οικονομία, ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των κατοίκων και να ανακτήσει η γη μας την αξία που έχασε. Ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Με πρόγραμμα και πολλή δουλειά θα θέσουμε ξανά τον πολίτη του Μεσολογγίου στο επίκεντρο των δράσεων του Δήμου. Γιατί η ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ούτε ένας αριθμητικός δείκτης. Ανάπτυξη είναι η πρόοδος κάθε ανθρώπου ξεχωριστά και όλης της κοινότητας μαζί. Την ίδια στιγμή, ξεκινάμε για να αλλάξουμε το ύφος της δημοτικής διοίκησης. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που θα ακούει τον πολίτη και θα επικοινωνεί άμεσα μαζί του, με σύγχρονους τρόπους και διαφανείς διαδικασίες. Η υπευθυνότητα, η αφοσίωση στο δημόσιο ρόλο και η ειλικρίνεια είναι οι δικές μου δεσμεύσεις απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Η διαδρομή μου στον επαγγελματικό στίβο είναι το δικό μου «πτυχίο». Χρόνια σκληρής δουλειάς σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο που βρίσκεται στην αιχμή της εθνικής οικονομίας, μου έμαθαν τους νόμους της αγοράς αλλά και τα προβλήματά της. Η καθημερινή επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, επισκέπτες και κατοίκους της πόλης μας, μου δίνουν τον παλμό της κοινωνίας μας. Η ζωή δεν είναι ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά δίνει τα πιο σκληρά μαθήματα. Είμαι ευγνώμων που σε αυτή τη μεγάλη επαγγελματική πορεία γνώρισα τη χαρά της δημιουργίας από το μηδέν. Που έμαθα ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση, αρκεί να δείξει κανείς ενδιαφέρον και θέληση. Που διαπίστωσα τις δυσλειτουργίες της διοίκησης, τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις που φρενάρουν τη δημιουργική πρωτοβουλία. Που είμαι αυτάρκης και ανεξάρτητη. Με αυτά τα εφόδια υπόσχομαι να φανώ χρήσιμη και άξια σε κάθε πόστο που θα μου εμπιστευτεί ο νέος μας Δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά μια νέα περίοδος για το Μεσολόγγι και όλο τον Δήμο μας. Αυτές τις ημέρες καταγράφουμε προβλήματα, ακούμε προτάσεις και ετοιμαζόμαστε για μια όμορφη και δημιουργική πορεία που θα την διανύσουμε όλοι μαζί.

Π. Μελαχρή

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία