Print this page

Δημοτικές Εκλογές Μεσολογγίου 2019

Με το βλέµµα στραµµένο στο ζωτικό µας χώρο, τη θάλασσά μας!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 23/05/2019

 

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ήταν η διασφάλιση του ελέγχου και της διαχείρισης του πλέον ζωτικού τμήματος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, του Λιμανιού της.

Η λιμενική ζώνη, για χρόνια εγκαταλειμμένη κι αφημένη στην απρόσωπη μεταχείριση ενός νομαρχιακού φορέα που μάλλον τυπική είχε κι όχι ουσιαστική παρουσία, διεκδικήθηκε δυναμικά από το Δήμο και το 2015 μια από τις πρώτες κατακτήσεις της Δημοτικής Αρχής, ήταν η αποδέσμευση του Λιμανιού από τον ανύπαρκτο διοικητικά  και επιχειρησιακά  λιμενικό νομαρχιακό φορέα και η ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Το Λιμάνι του Μεσολογγίου από τότε έως σήμερα έχει αλλάξει. Κι αυτή η αλλαγή δεν είναι μόνο ευδιάκριτη αλλά επηρεάζει συνολικά την πόλη και το Δήμο. Σε πολύ λίγο και τον υπόλοιπο νομό.

Νέα καταστήματα εστίασης δημιουργήθηκαν που φέρνουν κόσμο στην πόλη σχεδόν όλη τη διάρκεια του έτους κι όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο χώρος αναμορφώθηκε ριζικά, έγινε ελκυστικός, προσπελάσιμος, φωτισμένος κι ασφαλής. Αναδείχθηκε σε τόπο περιπάτου, αναψυχής και ψυχαγωγίας. Κυρίως, όμως, μπήκε στο χάρτη των Λιμανιών της χώρας. Κι αυτό έγινε δεν έγινε μόνο του ή ξαφνικά. Προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες, πολύ δουλειά από το Δήμο και διαρκείς επαφές με φορείς και ιδιώτες προκειμένου ν’ αναδειχθούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Παράλληλα, ένα μεγάλο έργο που θα δώσει  προστιθέμενη αξία είναι αυτό της διάνοιξης - εκβάθυνσης του Διαύλου που εκτελείται με γοργούς ρυθμούς. Στην ολοκλήρωσή του, θα δώσει τη δυνατότητα εισόδου σε πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας, αλλά θα εγγυηθεί ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα που έγινε ποτέ στο θαλάσσιο μέτωπο. Την έξοδο προς το Ιόνιο μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά του.

Έως αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο κι εμβληματικό πλοίο το “Christina O”, πρώην ιδιοκτησίας οικογένειας Ωνάση, επέλεξε το Λιμάνι του Μεσολογγίου ανάμεσα σε άλλα της χώρας για να το κάνει «Home port», την αφετηρία του πριν από κάθε ταξίδι του. Τα θερμά λόγια με τα οποία μίλησαν οι ιδιοκτήτες του για την ιστορική πόλη, το λιμάνι και τη φιλοξενία των ανθρώπων, αν μη τι άλλο πιστοποιούν την εγκυρότητα των ενεργειών που έχουν γίνει έως σήμερα από τη Δημοτική Αρχή.

 

 

Η Μαρίνα Μεσολογγίου επαναλειτουργεί

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν με κάθε δίκιο ότι η μεγάλη αυτή ευκαιρία για την πόλη του Μεσολογγίου έχει χαθεί. Οι ατελείωτες δικαστικές διαμάχες, οι χρόνιες ελλείψεις στο πλαίσιο της λειτουργίας και οι καθυστερήσεις είχαν φέρει σε αδιέξοδο την επένδυση, η οποία χρειάσθηκε να αναστείλει τη δραστηριότητά της.

«Πιστέψαμε στην επένδυση. Τη στηρίξαμε και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας» δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος από τα γραφεία της Μαρίνας, που πλέον μετά την αδειοδότησή της από το αρμόδιο Υπουργείο, ετοιμάζεται τον Ιούνιο να υποδεχθεί και πάλι τα πρώτα σκάφη. Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, είχε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (συμμετέχει ως εταίρος)  που με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα Μεσολογγίου, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στην τελική απόφαση της αδειοδότησης.

Με αυτό τον τρόπο ένα ακόμη κρίσιμο σημείο για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του λιμενικού χώρου αποκτά τις διαστάσεις που είναι απαραίτητες κι ασφαλώς συμβάλει τα μέγιστα στην εξωστρέφεια, στην διαφήμιση της περιοχής μας και στην ενίσχυση της επισκεψιμότητάς της.   

Εκ του συνδυασμού
"Δήμος για τα Παιδιά μας"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Φωτογραφίες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter