Αγγελίες    Επικοινωνία

Ν. Καραπάνος: Τα κερδισµένα στοιχήµατα της δηµοτικής αρχής

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

Ένα από τα κερδισμένα «στοιχήματα» της δημοτικής Αρχής του Νίκου Καραπάνου την πενταετία που διανύουμε είναι αυτό της καθαριότητας.

Η εικόνα τόσο στην πόλη του Μεσολογγίου όσο και περιφερειακά είναι ορατά αναβαθμισμένη καθώς η αποκομιδή των  αστικών απορριμμάτων γίνεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας ανελλιπώς. 700 νέοι κάδοι απορριμμάτων   τοποθετήθηκαν σε όλο το Δήμο, ενώ η τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων σε νευραλγικά σημεία (κεντρική πλατεία, Συνοικισμός Βίγλας, Νοσοκομείο) θ’ αποσυμφορήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες των υψηλών θερμοκρασιών.

 

Νέα μηχανήματα στην καθαριότητα

Τέσσερα νέα μεγάλα μηχανήματα που απέκτησε ο Δήμος – πλυστικό, καλαθοφόρο, σάρωθρο και σκαπτικό - , ενίσχυσαν σημαντικά τον τομέα της καθαριότητας  ενώ ήδη έχει κατατεθεί πρόταση και αναμένεται η ένταξη της σε πρόγραμμα, για την εξασφάλιση ενός ακόμη απορριμματοφόρου.  

 

Παράλληλα, πολύ καλά αποτελέσματα έχει και η Ανακύκλωση, καταγράφοντας ποσοστό ειδικά στην Ι.Π. Μεσολογγίου μεγαλύτερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο (περί το 20% την ώρα που στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 16% -17%).

Η εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης, πέρα από το γεγονός της «παράτασης ζωής» στην λειτουργία του ΧΥΤΑ, αποδεικνύεται πως έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής κι ενδιαφέροντος στο Δήμο. Η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της προστασίας του περιβάλλοντος σε μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή και πιστεύοντας στις δυνατότητες του προγράμματος της Ανακύκλωσης κι έως σήμερα τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Εκ του συνδυασμού
"Δήμος για τα Παιδιά μας"

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία