Αγγελίες    Επικοινωνία

Π. Σκαρμούτσος: Τα πρώτα μας μέτρα μετά τις εκλογές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Καθαρός Δήμος σε κάθε του σημείο. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ιδέα ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στρατηγικό στόχο του συνδυασμού μας αποτελεί η ανακύκλωση.

- Δημοτικός φωτισμός σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της συσκότισης μεγάλων περιοχών και των κινδύνων που εγκυμονεί.

- Μάχη κατά της λακκούβας από την πρώτη μέρα και κάθε μέρα και όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές όπως γίνεται συνήθως, επειδή θεωρούν ορισμένοι ότι έτσι μπορούν να πάρουν κάποιους ψήφους παραπάνω, υποτιμώντας τους δημότες.

- Πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι το υγιεινό και καθαρό νερό στο Αιτωλικό. Θα παλέψουμε για την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου για το Αιτωλικό μέχρι την οριστική λύση. Το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.

- Προχωρούμε σε έλεγχο των πεπραγμένων των προηγούμενων χρόνων στα οικονομικά του Δήμου, από Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

- Καθιερώνουμε την διαφάνεια και την δημόσια λογοδοσία, όπως προβλέπεται και ενεργοποιούμε τον συνήγορο του Δημότη και της επιχείρησης.

- Προχωρούμε σε αναλυτική καταγραφή της περιουσίας του Δήμου και ξεκινάμε την διαβούλευση για την αξιοποίησή της.

- Εξαλείφουμε την γραφειοκρατία και ανασυντάσσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να είναι πλήρως λειτουργικές για τον πολίτη και να εξυπηρετούν την διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση. Καθιερώνουμε το ελεύθερο δημοτικό ίντερνετ.

- Διεκδικούμε πόρους και χώρους για την οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου (Λιμάνι, Αλυκές, Λιμνοθάλασσα, περιουσία του Δήμου).

- Αναδεικνύουμε τον Δήμο Μεσολογγίου ως τουριστικό προορισμό αξιοποιώντας ένα από τα μεγάλα του συγκριτικά πλεονεκτήματα (Ιστορικός, Αρχαιολογικός, Ιαματικός, Θρησκευτικός, Περιβαλλοντικός, Παρατήρηση πουλιών, Γαστρονομικός,  κλπ. τουρισμός).

- Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, κτηνίατρους, εθελοντικές ομάδες και ειδικούς προχωράμε σε στοχευμένες ενέργειες για την λύση του προβλήματος των αδέσποτων, με απώτερο στόχο την σωστή φιλοξενία τους σε ένα οργανωμένο σωστά κυνοκομείο.

 

Εμπιστευθείτε μας και δώστε μια θέση στην ελπίδα

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία