Αγγελίες    Επικοινωνία

Τι απασχόλησε τη συνάντηση Λύρου - Φορέα Διαχείρισης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Επίσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης  Λιμνοθάλασσας  Μεσολογγίου και Ακαρνανικών Ορέων, πραγματοποίησε προ ημερών ο υποψήφιος Δήμαρχος  Ι.Π.Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, ενημερώθηκαν με άρτιο και κατατοπιστικό τρόπο από τον Πρόεδρο του Φορέα κ. Φώτη Περγαντή και τον συντονιστή κ. Ιωάννη Σελιμά για θέματα αρμοδιοτήτων τους.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα, που αφορούν τις τρέχουσες διεκδικήσεις  και τις ειδικές γνωμοδοτήσεις του Φορέα σε μελέτες αξιοποίησης  και προστασίας του φυσικού πλούτου του Εθνικού μας πάρκου.
Έγινε μια ουσιώδη συζήτηση για τους πόρους και τις ευκαιρίες ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς  και των προϊόντων παραγωγής του τόπου μας.
Από τη συνάντηση αναδείχτηκε το κοινό ενδιαφέρον σε θέματα, που αφορούν τη διασφάλιση του οικοσυστήματος και της χρηστής αξιοποίησης του περιβάλλοντος. Η οριοθέτηση της κοίτης του Αχελώου, η ειδική Διαχειριστική Μελέτη υλικών και οικοσυστήματος, η οριοθέτηση του Αιγιαλού και η θεσμοθέτηση χρήσεων γης είναι ζητήματα που έχει και στο παρελθόν  αναδείξει και προτείνει ως λύσεις προστασίας του οικοσυστήματος  ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λύρος.
Τέλος, δόθηκε η διαβεβαίωση της ουσιαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών, καθώς κύριος σκοπός του Φορέα είναι να διαφυλάττει και να αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο του τόπου μας.

Εκ του γραφείου Τύπου του Συνδυασμού "Δημιουργική Ανατροπή"

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία