Αγγελίες    Επικοινωνία

Δυναμικό και ανατρεπτικό "παρών" από τις Οινιάδες στο κάλεσμα Λύρου (φωτό - βίντεο)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ανεβάζει τους τόνους ο υποψήφιος δήμαρχος / "Ερχόμαστε να δουλέψουμε για τους δημότες, όχι να «δουλέψουμε» τους δημότες", είπε χαρακτηριστικά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Νεοχώρι, αυτή την προεκλογική περίοδο, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στις Οινιάδες ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύρος.

Η συμμετοχή, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και οι εκδηλώσεις ενθουσιασμού και στήριξης του κόσμου προς το πρόσωπό  του, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλοι άκουσαν την ομιλία του, που έδωσε το πλαίσιο του οράματός του για τον δήμο του μέλλοντος, αλλά άσκησε και κριτική στα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η διαδρομής της δημοτικής αρχής φθάνει στο τέλος της. Μια διαδρομή που αφήνει πίσω μόνο άσχημες εντυπώσεις και πληγωμένους δημότες. Χώρισε την κοινωνία στους δικούς της και στους άλλους».

Στην συνέχεια επισήμανε ότι τα μεγάλα και σημαντικά έργα, που θα έδιναν ώθηση για ανάπτυξη στην περιοχή, δεν έγιναν, διότι η δημοτική αρχή προτίμησε να εφαρμόσει την τακτική «άρτος και θέαμα», οργανώνοντας φιέστες που θα κορυφωθούν πηγαίνοντας προς τις εκλογές.

Η ανέλπιστη παρουσία του κόσμου στις Οινιάδες σύμφωνα με τους συνεργάτες του κυρίου Λύρου αποτελεί προμήνυμα νίκης και μια απόδειξη ότι ο κόσμος δεν εκβιάζεται.

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την αποψινή δυναμική παρουσία εδώ στο όμορφο Νεοχώρι των Οινιαδών.

Σας ευγνωμονώ και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνετε. Για τη στήριξη και τη δύναμη που δίνετε στη «Δημιουργική Ανατροπή» να προχωρήσει νικηφόρα.

Και πιστέψτε με, το έχετε καταφέρει. Από παντού έρχονται μηνύματα νίκης!!! Μηνύματα αλλαγής στον τόπο μας. Μηνύματα αισιοδοξίας και προοπτικής.

Μηνύματα για ένα νέο ξεκίνημα, που θα αποτυπωθούν στην κάλπη των δημοτικών εκλογών και θα δώσουν ετούτο το Μάη τη νίκη στη «Δημιουργική Ανατροπή».

Τη νίκη στις υγιείς, δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Μια νίκη που θα σταματήσει την παρακμή και θα δώσει ελπίδα σε όλους. Μια νίκη που θα δημιουργήσει έναν Αξιοπρεπή, Αξιόπιστο και Δυνατό Δήμο.

Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, σε έναν τόπο με όμορφες αναμνήσεις και στενούς δεσμούς φιλίας με πολλούς από εσάς.

Στέκομαι εδώ ανάμεσά σε ανθρώπους, που βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες. Με ανθρώπους που συνεργάζομαι επαγγελματικά χρόνια τώρα, που δουλεύουμε μαζί για το κοινό καλό. Βλέπω εδώ σήμερα πολλούς νέους, ανθρώπους που τους διακρίνει το φιλότιμο, η σεμνότητα, η εργατικότητα και το καθαρό βλέμμα. Και αυτό με γεμίζει με ηθική ικανοποίηση.

Φίλες και φίλοι,

Η αγάπη, που έχω για τον τόπο μας και η ανάγκη να προσφέρω με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά, και να διεκδικήσω να αναλάβω τις ευθύνες της επόμενης ημέρας. Επιλογή ζωής ήταν να μείνω εδώ. Εδώ να κάνω οικογένεια, εδώ να σταδιοδρομήσω κοινωνικά και επαγγελματικά. Έμαθα να δουλεύω σκληρά να στηρίζομαι στις δυνάμεις μου. Έμαθα να σέβομαι τους ανθρώπους. Δεν έχω μάθει να κουνάω το δάχτυλο στους πολίτες. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, έχω μάθει να μιλάω με τα έργα μου. Δεν επιδιώκω να λύσω προσωπικά προβλήματα. Πιστεύω στην αξία που έχει ο τόπος μας και Θέλω να προσφέρω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα μέσα από τη μακρόχρονη επαγγελματική διαδρομή μου. Διαδρομή μεγαλύτερη από τριάντα χρόνια που την γνωρίζουν καλά οι πολίτες αυτού του τόπου. Διαδρομή που τώρα κάποιοι όψιμοι επισκέπτες προσπαθούν με κούφια λόγια και θεατρινισμούς να απαξιώσουν. Αλλά μάταια , γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται.

Η νέα δημοτική κίνηση, φίλες και φίλοι, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία. Ήταν μια ανάγκη που την επέβαλαν οι καταστάσεις. Έχει στις τάξεις της άξια στελέχη με αξιοπρέπεια και διάθεση προσφοράς. Ανθρώπους με εμπειρία και γνώση. Νέους και νέες που αποτελούν τη δύναμη και την ελπίδα μας. Είναι μια ισχυρή ομάδα που δουλεύει συστηματικά με σχέδιο και όραμα για τον τόπο μας. Είναι μια ήρεμη δύναμη που έρχεται να ενώσει τους πολίτες. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης στην περιοχή μας. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς σήμερα ζούμε στον τόπο μας την απόλυτη πολιτική παράνοια.

Άνθρωποι που διοικούν τον τόπο καταγγέλλουν αόριστα, ποιους; και τι; και γιατί; Προπαγανδίζουν ασύστολα. Μιλάνε με υπονοούμενα. Προσπαθούν να λασπώσουν ανθρώπους που προσφέρουν στον τόπο, που αφιέρωσαν τη ζωή τους εδώ.

 Η αλαζονεία τους έχει κυριεύσει, το θράσος τους ασύστολο. Απορούμε…. τι τους εμποδίζει να διοικήσουν; Τι τους εμπόδισε 5 χρόνια τώρα να πράξουν τα δέοντα; Αντιλαμβάνονται, άραγε, ότι το μόνο που καταφέρνουν με αυτά που λένε είναι να αναδεικνύουν την πολιτική τους ανεπάρκεια;

Ενοχλούνται μήπως όταν τους θυμίζουν το παρελθόν τους; Ενοχλούνται όταν τους θυμίζουν τα κούφια λόγια που έλεγαν κάποτε και εξαπάτησαν τους δημότες; Ενοχλούνται όταν τους θυμίζουν τα πεπραγμένα τους;

Φτάσαμε στο σημείο φίλες και φίλοι μου Νεοχωρίτες, πράγματα που πληγώνουν και θίγουν αξιοπρέπειες και ήθη να θέλουν να μας τα περάσουν ως φυσιολογικές εξελίξεις, ως πολιτικές εξελίξεις. Θέλουν να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε τις αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Κι εμείς τους λέμε ΟΧΙ. Η κοινωνία δεν μπερδεύεται. Και οι αξίες δεν θαμπώνουν επειδή κάποιοι έτσι ευνοούνται. Οι λεονταρισμοί και τα τερτίπια δεν πείθουν κανέναν. Έχουν γνώση πια οι φύλακες.

Όλοι γνωρίζουμε και αυτοί το ξέρουν, ότι η διαδρομή της δημοτικής αρχής φτάνει στο τέλος της. Μια διαδρομή που αφήνει πίσω μόνο άσχημες εντυπώσεις και πληγωμένους δημότες. Διαίρεσε την κοινωνία, ότι χώρισε τους ανθρώπους στους δικούς της και στους άλλους. Επέβαλε τη λογική της «παρέας» και της εξυπηρέτησης των ημετέρων. Όσοι πολίτες δεν συμπλέουν, ταλαιπωρούνται. Μας πήγε πολλά χρόνια πίσω. Και μας λυπεί το γεγονός όταν από νέους σε ηλικία ανθρώπους ζούμε τις παλαιοκομματικές πρακτικές.

Τα μεγάλα και σημαντικά έργα που θα άλλαζαν τη μοίρα της περιοχής και του τόπου δεν έγιναν. Η δημοτική Αρχή εφάρμοσε το δόγμα «άρτος και θεάματα».

Καιρό τώρα, οργανώνουν φιέστες που θα κορυφωθούν πηγαίνοντας προς τις εκλογές. Φιέστες που σκοπό έχουν να θαμπώσουν και να αποπροσανατολίσουν. Η πραγματικότητα όμως είναι αποκαλυπτική. ‘Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μικρόψυχων συμπεριφορών της τελευταίας στιγμής. Τώρα θυμήθηκαν να ρίξουν λίγη άσφαλτο, να βουλώσουν τις λακκούβες, να αλλάξουν τις καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού. Τώρα θυμήθηκαν τις γειτονιές, τώρα θυμήθηκαν τα χωριά. Περνώντας από το παλιό Δημαρχείο, ερχόμενος εδώ, είδα ότι και αυτό τώρα θυμήθηκαν και προσπαθούν να το φρεσκάρουν, για τις προεκλογικές ανάγκες. Πέντε ολόκληρα χρόνια ρήμαζε… τι να πω…όλα την τελευταία στιγμή, για να μας ξεγελάσουν. Λες και δεν βλέπουμε, δεν καταλαβαίνουμε. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, μας υποτιμούν. Πασαλείμματα παντού. Και θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μεγάλα τάχα έργα, τα αυτονόητα πράγματα, αυτά που είχαν υποχρέωση να κάνουν.

Πέντε χρόνια θητείας με γενναίες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική διοίκηση πήγαν χαμένα.

Το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής φίλες και φίλοι μου ήταν να διχάσει την κοινωνία, να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου ,να απαξιώσει τον Δήμο μας και την πολιτική ηθική στον τόπο μας.

 Κανείς δεν έχει ξεχάσει τις αγωγές, άνευ αντικρίσματος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους γιατί έκαναν το καθήκον τους. Αγωγές τις οποίες απέσυραν , αφού είχαν κάνει τη δουλειά τους δηλαδή να κοπάσει για λίγο η κριτική, που χαλούσε τότε τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Πρόσφατα, προσπάθησαν να «φιμώσουν» και εμάς, την «Δημιουργική Ανατροπή», με αναφορές του τύπου, να προσέχουμε τι λέμε… Μάταια , όμως. Δεν πιάνει .

Λυπούμαστε όμως για τον πολιτικό πολιτισμό τους, γιατί θέλουν να πιστεύουν ότι είναι τάχα και έμπειροι πολιτικοί και ρήτορες και δεν αντιλαμβάνονται ότι από τα λεγόμενά τους από μόνοι τους προδίδουν τον πανικό τους και την πολιτική πίεση.

Φίλες και Φίλοι,

Προϋπόθεση ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου, είναι η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία του συνομιλητή, ως minimum πολιτικό δείγμα γραφής. Προσέρχεσαι σε ένα διάλογο όταν ο συνομιλητής σου γνωρίζει και σέβεται τους κανόνες του διαλόγου. Με συνομιλητές μετρ στον υποβιβασμό μιας συζήτησης σε πεζοδρομιακό επίπεδο εμείς δεν ασχολούμαστε.

Κι όσο και αν προσπαθούν, δεν θα καταφέρουν να μας οδηγήσουν σε τακτικές που μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και τον εμπαιγμό. Εμείς υπηρετούμε τον καθημερινό διάλογο με τους δημότες και με την κοινωνία. Διατηρούμε γραμμές επικοινωνίας και ανοιχτές διαδικασίες με όλους τους δημότες για ανταλλαγή απόψεων με ουσία, χωρίς κραυγές εντυπωσιασμού και λεονταρισμούς στις πλατείες.

Εμείς δεν θα υποβιβάσουμε τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Φίλες και φίλοι

Ο Δήμος μας χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα.

Ζούμε σε μια περιοχή που είναι ευλογημένη. Τίποτα δεν μας λείπει. Κάμπος, βουνό, θάλασσα όλη η φύση είναι μπροστά μας. Ο ποταμός Αχελώος είναι δίπλα μας, οι παραλίες Λούρος και Διόνι, τα Αρχαία θέατρα, ο εύφορος κάμπος, ο σπάνιος βιότοπος…

Ποίο είναι λοιπόν το όραμά μας:

Το όραμά μας φίλοι μου, για τις Οινιάδες βασίζεται πάνω σε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Στόχος μας είναι:

Να προστατεύσουμε την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και παράλληλα να τα αξιοποιήσουμε. Όχι άλλη εγκατάλειψη. Ο Αχελώος ποταμός και το δέλτα του από μόνα τους είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες ευρωπαικές πόλεις και πρωτεύουσες διασχίζονται από ένα ποταμό ? Εμείς γιατί να μην μπορούμε;

Το ίδιο και για τις παραλίες μας Λούρος – Διόνι. Μοναδικές. Αλλά αφημένες στην τύχη. Καμία πρόβλεψη, καμία προστασία, κανένας συγκροτημένος σχεδιασμός. Ολα χύμα.

Το θέατρο των Οινιαδών, και τόσα άλλα ιστορικά μνημεία και τοπία, όπως το δάσος του Φράξoυ, η Βυζαντινή εκκλησία της Επισκοπής, η Παναγία η Λεσινιώτισα και άλλα ακόμη. Ισχυρότατοι μοχλοί ανάπτυξης στο πρόγραμμά μας για τις Οινιάδες.

Θέλουμε όλα αυτά να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε, με σεβασμό στο περιβάλλον και στη μοναδικότητα τους, με τάξη, με προτεραιότητα. Ξεκινώντας από τον χαρακτηρισμό των χρήσεων γης. Θα φροντίσουμε να γίνει ξεκάθαρο το που τελειώνει ο αιγιαλός, μέχρι που φθάνει η κοίτη, του ποταμού, που είναι αγροτική περιοχή, που τουριστική, που αρχαιολογική και που αστική για να τρέξουμε και τα σχέδια πόλης. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές που υφίστανται και όπου δεν υπάρχουν να τις δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε εκείνο το επενδυτικό περιβάλλον που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη για να αναλάβουν οι νέοι μας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες βιώσιμες, που θα φέρουν δουλειές και θα πολεμήσουν την ανεργία και θα πάψουν οι νέοι μας να ξενιτεύονται ή να παρακαλούν για ένα μεροκάματο.

Οφείλουμε και θα δουλέψουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την εξωστρέφεια των προιόντων και υπηρεσιών που μπορεί να παράξει. Τα εσπεριδοειδή, το λάδι, τις ελιές, το κρασί, τα κτηνοτροφικά προιόντα, το προιόντα της θάλασσάς μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την αξία τους, πιστεύουμε σε αυτή και ξέρουμε και τι πρέπει και τι μπορεί μια δημοτική αρχή να κάνει για να στηρίξει τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά. Και θα ξεκινήσουμε με το αυτονόητο δηλαδή να βελτιώσουμε το αγροτικό δίκτυο. Με κατάλληλες δράσεις, με κατάλληλα εργαλεία. Με ενημερώσεις, με εκδηλώσεις, με ημερίδες- φεστιβάλ που θα συνδυάζουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα με αναπτυξιακούς στόχους.

Ένα θέλω να πω εδώ ότι με κλεμμένες ιδέες ο τόπος δεν πάει μπροστά. Για να πιάσει τόπο μια δράση πρέπει να ξέρεις να την υπηρετείς. Οχι άλλα φθηνά πασαλείμματα εντυπωσιασμού με «εσπερίδες» και πράσινα άλογα.

Τα προβλήματα καθημερινότητας, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο ελλιπής και ανύπαρκτος φωτισμός, τα σπασμένα πεζοδρόμια, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο Νεοχώρι, τα εγκαταλελειμμένα τοπία και τα ρημαγμένα κτήρια, η ελλιπής συγκοινωνία, οι κατεστραμμένοι δρόμοι όπως στην Κατοχή είναι για μας προτεραιότητα και επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να μετριέμαι με τα έργα και όχι με τα λόγια, με τα αποτελέσματα και όχι με τα ταξίματα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των λόγων μου.

 Και κάτι ακόμα σημαντικό. Οταν χάνονται άνθρωποι και μάλιστα νέοι και όταν κινδυνεύουν κάθε μέρα και κάθε ώρα ζωές, δεν έχουμε το δικαίωμα να κρυβόμαστε πίσω από τα πρωτόκολλα των αρμοδιοτήτων. Αν αγαπάμε τον τόπο και σεβόμαστε τις ζωές των παιδιών μας, κινούμε τους περιφερειακούς, τους τοπικούς, τους εθνικούς παράγοντες, κινούμε θεούς και δαίμονες, για να σταματήσει το κακό. Και αναφέρομαι στη διώρυγα και στα μέτρα πρόληψης που πρέπει χθες να μπουν.

Φίλες και φίλοι,

Σας ζητώ και σας παρακαλώ να έρθετε κοντά μας και όλοι ΜΑΖΙ να κάνουμε ένα νέο Ξεκίνημα .

Οφείλουμε στον τόπο μας, να κάνουμε το καλύτερο. Και τον Μαιη που μας έρχεται έχετε όλοι σας την ευκαιρία να το κάνετε με την ψήφο σας.

Ξεκάθαρα και δημοκρατικά. Ας μην αφήσουμε κανένα να αποφασίζει για εμάς, για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας.

Σας ζητώ να δυναμώσετε την προσπάθεια της «Δημιουργικής Ανατροπής» για μια δημιουργική αλλαγή στον τόπο μας.

Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα . Για να αποκτήσει δύναμη και αξιοπιστία ο Δήμος μας. Για να φέρουμε τη χαρά και την ελπίδα στους δημότες μας.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη. ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ ΨΗΛΑ. ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΨΗΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΗΝ ΜΑΣΤΡΟ, ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ, ΤΟ ΛΕΣΙΝΙ ΤΗ ΓΟΥΡΓΙΑ ΨΗΛΑ! ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΨΗΛΑ!

Να είστε καλά.

Γεια σας.

Media

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία