Αγγελίες    Επικοινωνία

Αιτωλικό: Κοσμοπλημμύρα στην "πρώτη" του Κώστα Λύρου (60 φωτό)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από την γενέτειρά του ξεκίνησε ο υποψήφιος δήμαρχος τις ομιλίες και τα εγκαίνια των εκλογικών του γραφείων / "Η δημοτική αρχή εξαπάτησε συστηματικά τους Αιτωλικιώτες" / "Θλιβερή η καθημερινότητα, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν άλυτα"

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Από την μεγάλη παρουσία δημοτών και των πρώην δημάρχων Αντ. Γρίβα και Κ. Σταράμου, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση της «Δημιουργικής Ανατροπής» στο Αιτωλικό, με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Ο Κώστας Λύρος, επέλεξε να ξεκινήσει τις ομιλίες του από την γενέτειρά του, την περιοχή που μεγάλωσε, πήγε σχολείο, σταδιοδρόμησε κοινωνικά και επαγγελματικά και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς. Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ ο υποψήφιος ανέβασε πολύ τους τόνους της κριτικής προς την δημοτική αρχή, διατηρώντας όμως το πολιτισμένο ύφος και την ευγενική στάση που τον χαρακτηρίζει. Ξεκινώντας την ομιλία του και βλέποντας την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τόνισε ότι: «όλοι εμείς, εδώ από το Αιτωλικό, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής του κατεστημένου και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα Αξιοπρεπή, Αξιόπιστο και Δυνατό Δήμο».

 

Τα παιδικά χρόνια στο Αιτωλικό

Δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και να θυμίσει σε όλους τους Αιτωλικιώτες, την σύνδεση που έχει μαζί τους όχι μόνο από τους παλιούς αγώνες στην τοπική αυτοδιοίκηση στον άλλοτε δήμο Αιτωλικού, αλλά και από τα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες του αναμνήσεις, τα σχολικά βιώματα και τους συμμαθητές του. «Γνωρίζω τα σοκάκια του Αιτωλικού και τις γειτονίες μια - μία. Τις περπατούσα μικρός πλανόδιος, διανέμοντας γάλα στα σπίτια. Εδώ μεγάλωσα, εδώ σταδιοδρόμησα κοινωνικά και επαγγελματικά. Εδώ έδωσα τους πρώτους αυτοδιοικητικούς μου αγώνες», τόνισε, προσθέτοντας: «Επέλεξα στη ζωή μου να μείνω στον τόπο μας, να δουλέψω σκληρά, να στηριχθώ στις δικές μου δυνάμεις, στο επάγγελμά μου. Δεν διεκδίκησα ποτέ τον ρόλο του ρήτορα, άλλωστε δεν θα μου ταίριαζε. Δεν κουνάω το δάχτυλο στους ανθρώπους. Μιλάω με έργα και όχι με λόγια».

 

«Δεν θα λύσω προσωπικά προβλήματα, θα υπηρετήσω τον τόπο»...

Ο κ. Λύρος, επισήμανε επίσης την βασική αρχή του συνδυασμού του, που είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων για να έχει ο τόπος μια καλύτερη τύχη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη. Δεν έρχομαι να λύσω προσωπικά προβλήματα. Σκοπός και στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο μας. Να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ανθρώπους του. Ο συνδυασμός μας είναι μια προσπάθεια, που πηγάζει μέσα από την κοινωνία, από όλους εσάς και μαζί με σας. Έρχεται να ανατρέψει το κατεστημένο, κάθε τι που δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά. Είμαστε μια διευρυμένη και πολυσυλλεκτική ομάδα ικανών ανθρώπων που πλαισιώνονται από έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης. Είναι όλοι τους αξιόλογοι και πετυχημένοι στον τομέα τους».

 

«Η δημοτική αρχή εξαπάτησε και περιφρόνησε τους δημότες»

Στην συνέχεια άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή, η οποία, όπως υπογράμμισε, παρουσιάζει ήδη μεγάλη φθορά που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την πλευρά της «Δημιουργικής Ανατροπής». «Δεν θέλουμε εμείς να προκαλέσουμε πληγές στην κοινωνία του Δήμου μας. Αρκετές πληγές δημιούργησε και δημιουργεί η απερχόμενη δημοτική αρχή. Εμείς φιλοδοξούμε να πείσουμε θετικά να εμπνεύσουμε δημιουργικά». «Όλοι θα θυμηθούμε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ότι η δημοτική αρχή εξαπάτησε συστηματικά τους δημότες, τους περιφρόνησε. Άλλα τους είπε προεκλογικά για να αρπάξει την ψήφο τους και άλλα έκανε μετά τις εκλογές. Διαίρεσε την κοινωνία, στα δικά της παιδιά και στους άλλους. Όσοι δεν ανήκαν στο στενό δικό της κύκλο, ταλαιπωρήθηκαν. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τα επινίκια θερμά λόγια του Δημάρχου, που δήλωνε: «ότι το Αιτωλικό έχει Δήμαρχο Αιτωλικιώτη, για τα γάργαρα νερά, ότι θα διδάξει ηθική, και άλλα... Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα του απολογισμού. Όλοι γνωρίζουν τη ζημιά που έκανε στον τόπο μας η δημοτική αρχή. Πέντε χρόνια μετά γινόμαστε μάρτυρες μιας θλιβερής καθημερινότητας. Τα μεγάλα προβλήματα του Αιτωλικού παραμένουν άλυτα, ο τόπος μαραζώνει. Τα χωριά βιώνουν την εγκατάλειψη. Η παροχή πόσιμου και υγιεινού νερού είναι ακόμη ζητούμενο για τους κατοίκους του Αιτωλικού. Οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής αναφέρονταν σε άμεση και οριστική λύση του ζητήματος. Είναι επιλογή μας να μην παίξουμε προεκλογικά παιχνίδια, δείχνοντας ευαισθησία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο ως αυριανή δημοτική αρχή θα αντιμετωπίσουμε σε σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα για να δώσουμε μόνιμα αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας», υπογράμμισε ο κ. Λύρος.

 

«Πέντε χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα»

Μίλησε και για τις σοβαρές παρεμβάσεις που δεν έγιναν, παρά τις, περί του αντιθέτου, υποσχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία είχε κάνει σημαία της προεκλογικής της καμπάνιας τα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Πέντε χρόνια μετά δεν έγινε η εκτροπή των αντλιοστασίων, δεν προχώρησε ο καθαρισμός των ακτών, ο βιολογικός καθαρισμός, η στήριξη των τοπικών προϊόντων, η σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων, ο φωτισμός, τα εγκαταλελειμμένα τοπία, τα ρημαγμένα κτίρια, τα αδέσποτα, η μεταφορά των Ρομά, η μείωση της παραβατικότητας, το οδικό δίκτυο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, τα ιστορικά γεφύρια κ.α.. Όραμα της «Δημιουργικής Ανατροπής είναι, αφού το Αιτωλικό ανακουφιστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες για την προβολή και ανάδειξή του, ώστε με τις κατάλληλες δράσεις, να γίνει προορισμός.

 

«Η πολιτική ηθική στον δήμο μας έχει εκλείψει»

Ο κ. Λύρος, έκανε λόγο για μια νοσηρή κατάσταση στον δήμο Μεσολογγίου, καθώς έχει εκλείψει η πολιτική ηθική και το κύρος του τόπου έχει τρωθεί. «Η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι ο χρόνος της τελειώνει. Οι εξυπηρετήσεις των ημετέρων συνεχίζουν να είναι στην ημερήσια διάταξη, αδιαφορώντας προκλητικά για τα αποτελέσματα που παράγονται. Η δημοτική αρχή προπαγανδίζει μια εικονική πραγματικότητα με μεθοδευμένες φιέστες της τελευταίας στιγμής. Σε όλη την έκταση του δήμου μας προσπαθεί με παρεμβάσεις μικρής κλίμακας να παρουσιάσει έργο, να θαμπώσει τους πολίτες. Παρά των πακτωλό χρημάτων που ήρθε στο δημοτικό ταμείο από την κεντρική διοίκηση, τα έργα είναι ανύπαρκτα. Προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα αυτονόητα πράγματα, για τα οποία πληρώνουν οι δημότες και είναι δικαίωμά τους, ως το δικό της μεγάλο έργο. Το όψιμο ενδιαφέρον δεν πείθει όμως κανέναν. Όλοι, τους έχουμε πάρει χαμπάρι», επισήμανε ο κ. Λύρος, καλώντας του πολίτες να πάρουν εκείνοι με την ψήφο τους τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία