Αγγελίες    Επικοινωνία

"Έχει παρέλθει η εποχή που οι πολιτικοί διαχειρίζονταν ρουσφέτια"
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η υποψήφια βουλευτής µε τη Ν.Δ. Τόνια Αράχωβα εξηγεί στην ΑΙΧΜΗ τους λόγους που κατεβαίνει στην Αιτωλ/νία, αλλά και την πολιτική της φιλοσοφία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το διακύβευμα είναι να ξαναγίνουμε περήφανοι για τον τόπο μας, για τη ζωή που ζούμε για το αύριο των παιδιών μας», τονίζει η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Τόνια Αράχωβα σε συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Η κα Αράχωβα αναφέρει πως η υποψηφιότητά της ωθείται από την επιθυμία της να συμβάλλει ώστε να γίνει η Αιτωλοακαρνανία ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός περιφερειακός πυλώνας ουσιαστικής ανάπτυξης και προκοπής ενώ αποκαλύπτει και το πως προέκυψε η εμπλοκή της στα πολιτικά δρώμενα του νομού μας.

 

Είστε μια δραστήρια γυναίκα με σημαντικές θέσεις και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τώρα είστε υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία. Πώς προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα; 

Αρχικά δήλωσα παρούσα στην πραγματικά καινοτόμο διαδικασία που ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του μητρώου στελεχών, ήταν εάν θέλετε η κινητήριος δύναμη που μετέτρεψε τις ανησυχίες, αγωνίες και ιδέες που έχουμε όλοι μας οι ενεργοί πολίτες σε μία ξεκάθαρη απόφαση συστράτευσης μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από εκεί και πέρα ήρθε η πραγματική τιμή να με επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να συμμετάσχω στο Ευρωψηφοδέλτιο και το προνόμιο να συζητήσω και κυρίως να ακούσω πολίτες από την Ρόδο μέχρι την Αμφιλοχία και τα Χανιά μέχρι τα Γιαννιτσά. Είναι μία απίστευτη εμπειρία που σε κάνει να δεις τον πλούτο προοπτικών που κρύβει η Ελλάδα μας.

Όταν λοιπόν μου πρότεινε ο Πρόεδρος να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, ενός τόπου από τον οποίο κατάγομαι και λατρεύω, θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να συμμετάσχω με τις γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητες που διαθέτω και να συμβάλω στην τεράστια προσπάθεια που μας περιμένει.  

 

Πώς αντιμετωπίζουν την πολιτική σας δράση οι δικοί σας άνθρωποι;

Στην αρχή με σκεπτικισμό, διότι όπως σχεδόν όλοι μας έχουν κι αυτοί απογοητευτεί με όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και όσα είδαμε να διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο εκεί που άλλοτε περπατούσαν μεγάλοι κοινοβουλευτικοί άνδρες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όσο όμως τους μεταφέρω τις εμπειρίες από την επαφή μου με τους συμπολίτες μας, αντιλαμβάνονται κι αυτοί ότι είναι μία ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας όπου όλοι μας καλούμαστε να αναλογιστούμε την ευθύνη μας ως πολίτες τόσο απέναντι στη ζωή μας όσο και απέναντι στην επόμενη γενιά, την οποία ήδη έχουμε τραυματίσει με επιλογές και διχαστικές εμμονές του χθες.

 

Ως γνωστόν η Αιτ/νία βρίσκεται αρκετά πίσω σε ανάπτυξη, σε σχέση με άλλες περιοχές. Γιατί ως τώρα δεν έχει κάνει βήματα μπροστά; 

Η εύκολη απάντηση είναι διότι κάποιοι δεν έκαναν όσο και ό,τι έπρεπε. Πιστεύω όμως ότι η κρισιμότητα της εποχής μας απαιτεί σοβαρές και ίσως επίπονες απαντήσεις.

Η Αιτωλοακαρνανία όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν μείνει πίσω επειδή ποτέ δεν υπήρξε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο που να ταιριάζει το πού θέλουμε να πάμε με το πώς κι αν  μπορούμε να φτάσουμε εκεί. Ποτέ μας δεν κοιτάξαμε και δεν υπολογίσαμε τι χρειάζεται και φυσικά το όποιο εθνικό ή διεθνές περιβάλλον τάσεων και εξελίξεων. Για δεκαετίες ήμασταν  θύματα μεγαλοϊδεατισμών και φαραονικών ιδεών που τελικά έμεναν στις προεκλογικές ομιλίες. Ο κόσμος άλλαξε εν τω μεταξύ, και σήμερα καλούμαστε να δούμε από την αρχή το αύριο της χώρας μας ξεπερνώντας σιλό και αντιλήψεις του χθες. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας απίστευτος τόπος με χαρακτηριστικά που μπορούν να την αναδείξουν σε πυλώνα ανάπτυξης είτε στα πεδία του πολιτισμού και του τουρισμού, είτε στον γεμάτο προοπτικές πρωτογενή τομέα. Χρειάζεται όμως να αντιληφθούμε ότι καθετί απαιτεί γνώσεις, σκληρή καθημερινή δουλειά και ανθρώπους ικανούς και τολμηρούς να προσφέρουν, να συνεργαστούν και να χτίσουν.      

 

Τι πρέπει να γίνει για να δούμε το νομό ανάμεσά στους τουριστικούς; 

Να καθίσουμε όλοι μαζί να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας, τι ανάγκες έχουν οι σύγχρονοι και κυρίως οι αυριανοί ταξιδιώτες, να παραδεχτούμε λάθη και αστοχίες, να εμπιστευτούμε τους επαγγελματίες που γνωρίζουν καλύτερα την δουλειά τους από πολιτικούς και συμβούλους και να συνεργαστούμε ώστε να συνθέσουμε ένα νέο τουριστικό brand που θα απαντά σε συγκεκριμένα κοινά, θα κεφαλαιοποιεί τον τεράστιο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο μας και απελευθερώνει τις δεξιότητες και τις ιδέες των ανθρώπων μας. Καλώς ή κακώς έτσι γίνεται σε όλον τον κόσμο και δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό.

 

Πιστεύετε ότι εκτός από τον τουρισμό, μπορεί να προσελκύσει και άλλα είδη ανάπτυξης;

Πιστεύω ότι τόσο η διαχείριση των υδάτινων πόρων όσο και ευρύτερα ο φυσικός πλούτος του νομού μας κρύβει νέες προοπτικές με σημαντική υπεραξία. Στόχος μας είναι να δώσουμε πρόσβαση στους τοπικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες σε κάθε πεδίο πρόσβαση σε νέες τάσεις, νέες αγορές και κυρίως νέα εργαλεία ώστε να αδράξουν νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται σε έναν κόσμο που αλλάζει και εξελίσσεται.

 

Γιατί διεκδικείτε την ψήφο των Αιτ/νάνων; Πως θα μπορέσετε να παρέμβετε για να επιτευχθεί ο στόχος;

Η εποχή που εκλέγαμε στο κοινοβούλιο τοπικούς διαμεσολαβητές με την εξουσία για να διαχειριστούν ρουσφέτια και διορισμούς έχει παρέλθει. Η εποχή μας απαιτεί να βάλουμε στο τραπέζι όλοι μας τις ικανότητες, τα ταλέντα, την επιρροή μας, τις εμπειρίες μας ώστε όλοι μαζί να συνθέσουμε λύσεις και προοπτικές για όλους μας. Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω ώστε να γίνει η Αιτωλοακαρνανία ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός περιφερειακός πυλώνας ουσιαστικής ανάπτυξης και προκοπής. Πιστεύω πως ο πολιτικός - ιδίως στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα -  πρέπει να ανοίγει πόρτες, να αναδεικνύει και να διεκδικεί ευκαιρίες για τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, να δουλεύει σκληρά, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τα όνειρα τους. Πιστεύω ότι σε μία τέτοια προσπάθεια, στην προσπάθεια που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης η εμπειρία μου τόσο από τις Βρυξέλες και το Στρασβούργο όσο και από την σταδιοδρομία μου στην Ελλάδα θα συμβάλουν σημαντικά.      

 

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; 

Να ξαναγίνουμε περήφανοι για τον τόπο μας, για τη ζωή που ζούμε για το αύριο των παιδιών μας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία