Αγγελίες    Επικοινωνία

Άµεση στήριξη σε όσους αντιστέκονται και κρατούν την τοπική οικονοµία µακριά από την απαξίωση & την παρακµή
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Σπήλιος Λιβανός: Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Του Σπήλιου Λιβανού

Zευγαράκι Μακρυνείας, κοντά στις εκβολές της λίμνης Τριχωνίδας.

Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς της περιοχής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2017.

Παρά τις θορυβώδεις και έντονα τηλεοπτικά προβαλλόμενες επισκέψεις και υποσχέσεις για αποκατάσταση του υπουργού - τότε -  Σκουρλέτη, πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα  τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δυστυχώς μέχρι και σήμερα ουδεμία αποζημίωση έχουν λάβει οι πληγέντες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οικοδεσπότης μας, το σύγχρονο Ελαιοτριβείο Χρήστου Γαλαζούλα, οικογενειακή επιχείρηση από το 1957, με δυνατότητες παραγωγής 5.5 τόνους/ώρα, που παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και τυποποιημένο, αναδεικνύοντας το terroir και τα καταπληκτικά λάδια της Μακρυνείας. Λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες καλές πρακτικές, διαθέτοντας τόσο ISO 9001, όσο και ISO 22000.

Οι ζημιές του από την φυσική καταστροφή, ξεπέρασαν τις €170.000 και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει παρά μόνο ένα πενιχρό ποσό, που δεν κάλυψε ούτε στο ελάχιστο την ζημία.

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα Υπουργεία Εσωτερικών & Περιβάλλοντος, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή, δεν έχουν οριοθετήσει ακόμη την περιοχή, με αποτέλεσμα  το πρόβλημα να παραμένει και να εκκρεμούν μέχρι και σήμερα αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις 25 επιχειρήσεις που επλήγησαν και κινδυνεύουν με αφανισμό.

Παράδειγμα 2ο, η πρότυπη επιχείρηση παραδοσιακής παραγωγής Σαλιγκαριών με προσωπική φροντίδα και μεράκι της οικογένειας Παπαδοπούλου, που παλεύει να λειτουργήσει στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια.

Εδώ, η ανάλγητη γραφειοκρατία και η πολιτική αδιαφορία απαντούν ότι η εταιρεία δεν μπορεί καν να ενταχθεί στις αποζημιώσεις.

Για άλλη μια φορά, ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται αδρανής, ανεπαρκής και εχθρικός προς την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης.

Πώς είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται κανείς και να εγκαταλείπονται με τόση επιδεικτική αδιαφορία οι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας και της προκοπής;

Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική του κ. Τσίπρα, η στρατηγική του για την επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον του για τη μεσαία τάξη.

 

Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται επειγόντως Πολιτική Αλλαγή! Αλλαγή στη νοοτροπία και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες. Χρειάζεται πολιτική βούληση!

Δεσμεύομαι προσωπικά πως την επόμενη μέρα της μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθειές μου θα επικεντρωθούν σε εσάς που αγωνίζεστε με αξιοπρέπεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς, τους συμπολίτες μας του μόχθου και της σκληρής εργασίας, που χάρη σε αυτούς η τοπική οικονομία αντιστέκεται σθεναρά στην απαξίωση και στην παρακμή.    

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία