Αγγελίες    Επικοινωνία

Ένα απόγευμα πριν από είκοσι περίπου μέρες αποφάσισα να είμαι υποψήφια στο νομό μας, με το ΜέΡΑ25.

Αυτό το απόγευμα ήταν από τα δυσκολότερα της ζωής μου, γιατί συνειδητοποίησα ότι ενώ η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νόμος της Ελλάδας, ο χρόνος που διέθετα ήταν ελάχιστος.

Πώς θα μπορούσα άραγε να καλύψω τις χιλιομετρικές αλλά και τις ανθρώπινες αποστάσεις; Ένας ασφαλής και δοκιμασμένος τρόπος ήταν οι καρτούλες, τα φέιγ βολάν και τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Όμως, η a priori συμπόρευση δεν μου ήταν ποτέ οικεία.  Πάντα αποζητούσα την εκτίμηση που προκύπτει από συζητήσεις, διαφωνίες και συμφωνίες που οδηγούν την προετοιμασία της συνδιαμόρφωσης κοινών στόχων.

Έτσι εξετέθην συζητώντας μαζί σας και μέσα από αυτόν τον γόνιμο διάλογο αρκετοί από εσάς με συντρόφευσαν μέχρι την μέρα των εκλογών.

Από αυτό το ταξίδι λοιπόν, στους φίλους της καρδιάς που ήταν πάντα εκεί προστέθηκαν φίλοι που από επιλογή συνταξιδεύσαμε.

Έτσι φτάσαμε εδώ. Εγώ όρθια μαζί σας, με μια πρωτιά τιμητική και εσείς με μια εντολή να συνεχίσω να αποδεικνύω καθημερινά ότι άξιζε τον κόπο. Σας βεβαιώνω ότι θα βελτιωθώ για να είμαι αντάξια της εμπιστοσύνης σας και θα υπερβώ τις ανθρώπινες δυνάμεις μου για να μην σας απογοητεύσω.


Σας ευχαριστώ από καρδιάς,
Χρυσάνθη Νούλα

"Είμαστε παρόντες και πλάι στους συμπατριώτες μας στις Φυτείες, στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης των ρυπογόνων εργοστασίων βιορευστών που πλήττουν το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία μας.

Γιατί κι οι Μεσολογγίτες έδωσαν και δίνουν αυτό το Δίκαιο Αγώνα. Θα είμαι στο πλάι σας από όποια θέση και όπου χρειαστεί."

Χρυσάνθη Νούλα

Η υποψήφια βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία, Χρυσάνθη Νούλα ήταν καλεσμένη στο agrinio Web antenna radio στις 10.30 το πρωί.

Κατόπιν επισκέφθηκε την εφορία Αγρινίου και συνομίλησε με τους πολίτες και το προσωπικό

Το απόγευμα η υποψήφια βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία, Χρυσάνθη Νούλα, επισκέφθηκε το Νεοχώρι και συνομίλησε με αλιείς και αγρότες.

Τα προβλήματά τους προκλήθηκαν από την πάγια τακτική των κομμάτων να τους αντιμετωπίζουν όχι σαν παραγωγούς αλλά σαν δικαιούχους επιδομάτων.

Χθες, η υποψήφια βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία, Χρυσάνθη Νούλα επισκέφθηκε την Στράνωμα, τα Λουτρά Στάχτης και τον Άνω Κάμπο της Στράνωμας και συνομίλησε με τους συμπατριώτες της.

Οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα οποία από αυτή τη στιγμή και μετά θα ασχοληθούμε σοβαρά.

Xρύσα Νούλα: Γιατί ΜέΡΑ25;

Μπροστά στις Εκλογές, δηλώνουμε ένα αποφασιστικό «Παρών» στον αγώνα για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή όταν όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Προσπαθούν να μας πείσουν, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι η μόνη προοπτική είναι το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει κι η μόνη επιλογή μας είναι να συμβιβαστούμε και να το αποδεχτούμε.

Μόνο που την αλήθεια ο ελληνικός λαός τη βιώνει καθημερινά. Υποστήριξαν ότι τα μνημόνια είναι αναγκαία λόγω του υψηλού χρέους. Και σήμερα, μετά από τέσσερα μνημόνια, το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο και πάντοτε αδύνατο να εξυπηρετηθεί. Επικαλέστηκαν την προστασία των καταθέσεων και την ασφάλεια των δανειοληπτών και χάρισαν στις τράπεζες πάνω από 200 δις. Και σήμερα οι τράπεζες ξεπουλάνε τα κόκκινα δάνεια σαν δώρο στα αρπακτικά του εξωτερικού ενώ οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας αυξάνονται καθημερινά. Υποστήριξαν ότι η δυστυχία που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι αναγκαία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ανασυγκρότηση της πατρίδας. Και σήμερα τα δημόσια έσοδα, έχουν εκχωρηθεί σε μια «ανεξάρτητη» αρχή, ώστε να πληρώνονται πρώτοι οι δανειστές, όπως και η δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί για εκατό χρόνια, ως το 2114, σε μια άλλη «ανεξάρτητη» αρχή για να την ξεπουλάει όσο-όσο, για να πληρώνονται και πάλι οι δανειστές.

Ποτέ στην Ιστορία μια πτώχευση δεν ξεπεράστηκε ούτε με νέα δανεικά ούτε με επιμήκυνση των παλαιότερων δανείων. Για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την τετραπλή χρεοκοπία προαπαιτούμενο είναι η ριζική αναδιάρθρωση των ιδιωτικών και δημόσιων χρεών. Μόνον έτσι θα τερματιστεί η ανατροφοδοτούμενη λιτότητα και θα ανασάνουν άνθρωποι κι επιχειρήσεις. Βέβαια, η αναδιάρθρωση χρεών που είναι αναγκαία για την υπέρβαση της χρεοδουλοπαροικίας δεν αρκεί. Η απόδραση από τη Χρεοδουλοπαροικία απαιτεί τη δημιουργία μετώπου ενεργών πολιτών και κινήσεων προερχόμενων από διαφορετικές (και ίσως συγκρουόμενες) ιδεολογικές αφετηρίες. Κρατώντας τις μεταξύ μας διαφορές, ξεκινάμε κοινό αγώνα στη βάση ενός ελάχιστου κοινού προγράμματος επτά τομών που απαιτούνται σήμερα :

  1. Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους με ύψος και ρυθμό αποπληρωμών που εξαρτώνται άμεσα από το ύψος και ρυθμό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ -
  2. Στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος (0% -­ 1,5%) που καταργεί τη λιτότητα –
  3. Αναδιάρθρωση «κόκκινων δανείων» από Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Μη Βιώσιμων Ιδιωτικών Χρεών, με 5ετές (ανανεώσιμο) μορατόριουμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων 
  4. Μεγάλες μειώσεις φορολογικών συντελεστών: 15 -­ 18% μέγιστος συντελεστής ΦΠΑ & φόρου μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατάργηση της προπληρωμής φόρου & του φόρου «αλληλεγγύης» για εισοδήματα έως 30 χιλιάδες ευρώ. 
  5. Δημιουργία Δημόσιου Εξωτραπεζικού Συστήματος Πληρωμών που επιτρέπει την πολύπλευρη ακύρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις δωρεάν συναλλαγές, και τη χρηματοδότηση νέου προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας. -
  6. Σεβασμός σε μισθωτή εργασία και δημιουργική επιχειρηματικότητα: Τέλος το «μπλοκάκι» για μισθωτούς, ευέλικτες συλλογικές διαπραγματεύσεις, 5χρονη απαλλαγή εισφορών για νέες επιχειρήσεις, ταβάνι το 50% των κερδών για το σύνολο ασφαλιστικών εισφορών & φόρων των επιχειρήσεων. –
  7. Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ σε αναπτυξιακή τράπεζα με εχέγγυο τη δημόσια περιουσία, οι μετοχές της οποίας θα εκχωρηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο νομός μας, αυτός ο μεγάλος νομός έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες. Τις αλυκές, τη λιμνοθάλασσα, την αλιεία, την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, τα ελαιόδεντρα αλλά και ένα πλούσιο οικοσύστημα. Για αυτό και η Αιτωλοακαρνανία μας αξίζει μια καλύτερη τύχη. Οι εκτάσεις της που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει επ ουδενί να ξεπουληθούν αλλά να αποτελέσουν το κεφάλαιο για την αναπτυξιακή τράπεζα. Η Αιτωλοακαρνανία μας είναι πρώτη και παράγει πάνω από τη μισή από την πανελλήνια παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς τύπου καλαμών. Την πρώτη θέση επίσης τείνει να καταλάβει και στην πανελλήνια παραγωγή εσπεριδοειδών. Δυστυχώς όλος αυτός ο πλούτος φεύγει ανεπεξέργαστος σε τελάρα από τον νομό μας. Όλοι αυτοί που μας διοικούσαν τόσα χρόνια αγνοούν την παραγωγή και καλλιεργούν στους αγρότες μας την επιδοματική συνείδηση και όχι την αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου που παράγεται.

Θέλουμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2015. Θέλουμε να εκφραστεί και να ακουστεί ξανά η λαϊκή φωνή του δημοψηφίσματος. Γιατί μόνο αυτή η φωνή μπορεί να αντιμετωπίσει την προδιαγεγραμμένη – κατά τα άλλα – πορεία της χώρας. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται σε ένα πράγμα : στην επέκταση του μνημονιακού χρόνου. Παρά τη φθηνή προπαγάνδα για το τέλος των μνημονίων, το μόνο αποτέλεσμα της πολιτικής τους κυριαρχίας θα είναι η συνέχιση της φτωχοποίησης και της ερημοποίησης της χώρας μας, η καταδίκη των παιδιών μας σε ένα αδιέξοδο μέλλον. Χωρίς καμία έπαρση από πλευράς μας, πρέπει να αναδείξουμε το αυτονόητο : Η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει να είναι στη νέα Βουλή και πρέπει να εκπροσωπείται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ, γιατί είναι η μόνη που μπορεί ουσιαστικά να αντισταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα αλλά και χωρίς συμβιβασμούς στην προδιαγεγραμμένη πορεία που έχουν ετοιμάσει για μας και τα παιδιά μας.

Δε ζητάμε απλή ψήφο… Προσκαλούμε σε διαρκή ανένδοτο αγώνα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Γιατί αυτή η νύχτα κράτησε πολύ!

Είναι η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, αφήνοντας πίσω προδομένες ελπίδες και χαμένες προσδοκίες. Όσοι νέοι και νέες βιώνουν το πιο σκληρό οικονομικό αποκλεισμό. Όσοι χθες επέλεξαν τη στάση της αποχής και άφησαν άλλους να γράφουν ιστορία. Όλοι μαζί να επαναπατρίσουμε την ελπίδα!

Στις 7 του Ιούλη πρέπει να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ξεπερνάμε τεχνητούς φόβους και ψεύτικα διλήμματα γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και δεν τους χαρίζουμε ούτε το παρόν μας ούτε το μέλλον μας. Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25!

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΝΟΥΛΑ

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία