Αγγελίες    Επικοινωνία

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας,

περίμενα υπομονετικά, «να καθίσει η σκόνη» της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, πριν προβώ σε τούτη, την επιβεβλημένη πράξη αποτίμησης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Νιώθω, λοιπόν, πως έχω υποχρέωση να μοιραστώ, μαζί σας, τα τεκμηριωμένα συμπεράσματά μου, για την επόμενη ημέρα της Πατρίδας μας και της Εκλογικής μας Περιφέρειας. Μια υποχρέωση που πηγάζει απ΄ τη συναίσθηση του βάρους που ανέλαβα, να διεκδικήσω την ψήφο σας, προκειμένου να εκπροσωπήσω, εσάς και τον τόπο μας, στη Βουλή των Ελλήνων.  

Με απόλυτη ειλικρίνεια, οφείλω -εκ προοιμίου- να υπογραμμίσω ότι, στο σύνολο των ασφαλών συμπερασμάτων μου, τα οποία θέτω στην κρίση σας, σήμερα, είχα καταλήξει με την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και όχι αφότου έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα, σε πανελλαδικό αλλά και στο επίπεδο της Αιτωλοακαρνανίας.

Προχθές, τέσσερα χρόνια σχεδόν, μετά το Δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, η μία από τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, η Νέα Δημοκρατία, χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αυτοκριτικής, για όσα δεινά συνδιαμόρφωσε για τον Τόπο μας, ανέλαβε και πάλι, αυτοδύναμη, τη διακυβέρνηση της αποικίας χρέους που ονομάζεται Ελλάδα. Όχι γιατί έπεισε τους Έλληνες, πως «έβαλε μυαλό» και πως όσα επαγγέλθηκε συνιστούν τη διέξοδο που έχει ανάγκη η Πατρίδα. Αλλά, επειδή οι περισσότεροι Πολίτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να τιμωρήσουν, να αποδοκιμάσουν την απελθούσα Κυβέρνηση, για την ανερμάτιστη και ανέλπιδη πορεία της, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο, και πρωτίστως στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, το οποίο ανέδειξε το αποτέλεσμα των Εκλογών της 7ης Ιουλίου, είναι ένα και αμείλικτο: Ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, για την παλινόρθωση στην εξουσία, του ενός εκ των δύο πόλων της συμφοράς, που εξακολουθεί να βιώνει η Πατρίδα μας;

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, με απόλυτη ειλικρίνεια και ευθύτητα, θα απαντήσω ότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, δυστυχώς, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ίσως να μην αντανακλά στα λεγόμενα συστημικά κόμματα (Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ/ΕΛΙΑ/ΚΙΝΑΛ και η μετεξέλιξή του ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ). Διότι, ευθέως ή σταδιακά, είχαν συνθηκολογήσει, άνευ όρων, με τους δυνάστες της Πατρίδας.

Το μεγαλύτερο μερίδιο αναλογεί σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που ενώ άρθρωσαν αρχικά έναν εθνικό και πατριωτικό λόγο, είτε εξαργύρωσαν τη δύναμη που τις έδωσε η λαϊκή ψήφος, με τη συμμετοχή τους σε μνημονιακές κυβερνήσεις(ΛΑ.Ο.Σ και ΑΝ.ΕΛ), είτε εγκλώβισαν τεχνηέντως γνήσιες πατριωτικές δυνάμεις, με τελικό προορισμό να προδώσουν τις προσδοκίες τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκει εκείνη , η θορυβώδεις πολιτική παράταξη, η οποία σχεδιάστηκε με όρους νεποτισμού, ως οικογενειακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης και προσωρινής διάρκειας(Χρυσή Αυγή). Το κίνημα που κατόρθωσε να λειτουργήσει ως η «βαλβίδα ασφαλείας», η οποία διασφάλισε μια ελεγχόμενη κοινωνική εκτόνωση, προκειμένου να μην εκραγεί η «χύτρα», μέσα στην οποία «έβραζε και εξακολουθεί να βράζει» μια εξαθλιωμένη κοινωνία, εκατομμυρίων νεόπτωχων, που ζουν κάτω απ΄ το όριο της φτώχειας, με τις ψυχές τους πλημμυρισμένες αγανάκτηση, απελπισία και οργή.

Μια ολιγάριθμη, κλειστή παρεούλα συγγενών και φίλων, που κατόρθωσε για καιρό να κρατήσει κρυφή τη λειτουργία της αποκλειστικά και μόνο με όρους συμφέροντος, επενδύοντας σε ρητορική που χάιδευε τον πληγωμένο πατριωτικό εγωισμό των Ελλήνων. Κι αργότερα, αλλάζοντας το μείγμα προπαγάνδας, αφιερώθηκε αποκλειστικά και συνειδητά, στην προσπάθεια να ταυτίσει τον πατριωτισμό, με τον ναζισμό και το φασισμό, να ποτίσει, πολλούς από εμάς, τα μέλη της, με τυφλό κοινωνικό μίσος. Να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να κρατήσει αχαμνό και ελεγχόμενο το μπόι της οργάνωσης, που κατόρθωσε στο μεταξύ, με ακραίες ενέργειες, να τρομάξει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Έτσι, κατάφερε να υπηρετήσει το στόχο που, απ΄ ό,τι φάνηκε, εξαρχής είχε, αλλά τον έκρυβε καλά και για χρόνια, πίσω από πατριωτικές κορώνες: Να μην μπορέσει ποτέ, ο πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα, να αποκτήσει εκείνη τη δυναμική, εκείνη την εκπροσώπηση, που μπορούσε να πολεμήσει και να σταματήσει τον κατήφορο του Τόπου. Κι όταν κατάλαβε ότι, αμέτρητοι εγκλωβισμένοι πατριώτες, αμφισβητούν την αδιέξοδη πορεία, που χάραξε η ηγεσία του, δεν δίστασε να αποφασίσει ότι, έκλεισε ο κύκλος της ζωής για το συγκεκριμένο πολιτικό συνονθύλευμα .Το οδήγησε στην εκλογική χρεοκοπία και στην κοινωνική απαξίωση, μέσω των πρόσφατων Ευρωεκλογών και των Εθνικών Εκλογών απαξιώνοντας και διώχνοντας σοβαρά στελέχη (Επιτήδειο, Φουντουλη κτλ ) .

Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται γιατί αποφάσισα, σήμερα, «να τραβήξω την κουρτίνα», μιλώντας ωμά για όσα οδήγησαν στην πολιτική χρεοκοπία και «στη δύση της αυγής», η οποία ήταν «χρυσή» μόνο για λίγους συγγενείς και φίλους… Θα μπορούσα να το κάνω την προπαραμονή των Εκλογών, όταν έτρεχα να τυπώσω ψηφοδέλτια, διότι, η ηγεσία αποφάσισε να μη δώσει ούτε σε εμένα ούτε στους άλλους συνυποψηφίους μου, πλην του εκλεκτού της, τον οποίο ενίσχυε με την φυσική παρουσία της αλλά και με κάθε άλλο τρόπο. Αν τους είχα καταγγείλει, σήμερα θα πρόβαλαν την καταγγελία μου ως άλλοθι, για την εκλογική συντριβή. Θα μου χρέωναν σίγουρα το 0,03%, που τους άφησε εκτός Κοινοβουλίου, εκτός ασυλίας και λοιπών προνομίων.

Έδωσα τη μάχη, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, με πλήρη συνείδηση ότι, αυτοί που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους (1070 Συμπατριώτες τελικά), είναι οι Έλληνες που προσπαθούν καθημερινά να πορεύονται με συνείδηση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι η «μαγιά της Λευτεριάς», που έχουμε χρέος να επιδιώξουμε, απαλλαγμένοι από αυτούς που πρόδωσαν τις αξίες και τα ιδανικά μας.                    

Με αυτούς τους Συμπατριώτες μου και με τους χιλιάδες Συνέλληνες που επέλεξαν εκείνους τους υποψηφίους που εμφορούνται από αγνά, πατριωτικά ιδεώδη, είμαι βέβαιος ότι, θα κατορθώσουμε να συγκροτήσουμε, αλλά και να περιφρουρήσουμε, εκείνη την πατριωτική παράταξη που έχει ανάγκη η Ελλάδα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Ενάντια στην παρασιτική ολιγαρχία του Τόπου, που αφενός κατάντησε την Πατρίδα μας φυλακή χρέους, διώχνοντας στα ξένα τα πιο μορφωμένα παιδιά της, κι αφετέρου χαρίζει ή αφαιρεί «ανάστημα», αναλόγως συνθηκών, σε πολιτικούς νάνους και συνδέσμους, μέχρι να έρθει «το πλήρωμα του χρόνου». Μέχρι να «τραβήξει την πρίζα», αφήνοντας το σκοτάδι, μαζί με την πικρή γεύση της προδοσίας, σε εκείνους που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα, αντάξια του φυσικού της πλούτου και της ανεκτίμητης κληρονομιάς της.

Όλοι, κατά βάθος, ξέρουμε πως, τα δύσκολα δεν τέλειωσαν για την Πατρίδα, κι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψουμε στο 2010. Επειδή, η βάση απ΄ την οποία μας υπόσχονται όλοι ένα ελπιδοφόρο μέλλον, είναι σαθρή και υπονομευμένη. Από κοινωνικές επάλξεις που ενώνουν τους Έλληνες και συνιστούν υπόμνηση του χρέους, που έχουμε όλοι, απέναντι στις γενιές που θα έρθουν, με Πίστη στο Θεό και την Ελλάδα, με Ανιδιοτέλεια και Αλληλεγγύη, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα, για την απελευθέρωση της Πατρίδας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης Μακρής
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/06/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λιγότερο από ένα μήνα έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές να πείσουν τους ψηφοφόρους, αφενός να προσέλθουν και πάλι στην κάλπη και αφετέρου να προτιμήσουν τον καθένα από αυτούς.

Στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι και ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός, οι υποψήφιοι και κυρίως οι καινούργιοι ή εκείνοι που απουσίαζαν για χρόνια από την ενεργό πολιτική δράση θα πρέπει να ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να επισκεφθούν τον νομό από την μια άκρη ως την άλλη.  Επίσης, μετά από δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πριν από λίγες ημέρες και εν μέσω θέρους, υπάρχει φόβος ότι η αποχή θα είναι σημαντική.

Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. περιλαμβάνονται οι: Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς,  Σπήλιος Λιβανός, Μαρία Καλπουζάνη, Βασίλης Φεύγας, Χρήστος Παΐσιος, Αναστασία Σακαρέλη, Τόνια Αράχωβα και Γεωργία Μπόκα.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε σίγουρα τους: Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο, Θάνο Μωραΐτη, Σταύρο Καραγκούνη ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και οι Ηρώ Ζαβογιάννη, Σοφία Μιχαλάτου, Έλενα Αντωνοπούλου, Γιώργος Βασιλείου, Σωτήριος Κοντονάσιος.

Από το ΚΙΝ.ΑΛ. σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα ζητήσουν την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων οι: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νίκη Φούντα, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Περσεφόνη Πιστιόλη, Θανάσης Τορουνίδης, Κατερίνα Κιτσάκη, Ανδρέας Κελεπούρης.

Το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, όμως, σίγουρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν και οι: Νίκος Παπαναστάσης και Παναγιώτης Σταθελάκης.

Τους υποψηφίους της ανακοίνωσε και η Χρυσή Αυγή και πρόκειται για τους Κώστα Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Μακρή, Κώστα Βασκαντήρα, Ασημάκη Βούρβαχη, Χρήστο Νάκο, Αθανασία Διαμαντοπούλου, Μαντώ Καραγιάννη, Κων/να Σαμαρά και Ευαγγελία Θεοδώρου.

Με το κόμμα ΜΕΡΑ25 υποψήφια θα είναι η Αγάπη Νικολούδη.  

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Η "ανάπτυξη" έρχεται..

Οι "επενδυτές" καταφθάνουν στην Δυτική Ελλάδα Μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γέμισε τα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας με λαθρομετανάστες.

Ηλεία στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης, Αιτωλοακαρνανία σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, Αχαΐα στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, και γύρω από το λιμάνι της Πάτρας που είχαν μετατραπεί σε άτυπους καταυλισμούς.

Η "ανάπτυξη" έρχεται, οι "επενδυτές" καταφθάνουν, οι ΜΚΟ μπορούν να θριαμβολογούν, οι "αλληλέγγυοι" να χορεύουν από χαρά ανατολίτικους χορούς,  και οι τοπικές κοινωνίες να σιωπούν. 

Ποιος τις ρωτάει άλλωστε και ποιος τις υπολογίζει; Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σιωπούν και να αποδέχονται ειλημμένες αποφάσεις και μόνον. Τα περί "δημοκρατίας" "πολυφωνίας" και "αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών" είναι μόνο για τις εκλογές. 

Εκεί που οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί "παράγοντες" εξαντλούν τις υποσχέσεις για τα "οράματα" και δηλώνουν πως θα "αγωνιστούν για την ανάπτυξη του τόπου". 

Ιδού λοιπόν η "ανάπτυξη" (αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες) του τόπου. Το παράδειγμα των νησιών που "φιλοξενούν" λαθρομετανάστες, και που οδήγησε σε ραγδαία πτώση των τουριστών δεν απασχολεί κανέναν. 

Ποιος ελέγχει τις ΜΚΟ και τα τεράστια χρηματικά ποσά που διακινούν; Ποιοι είναι αυτοί που "αποφασίζουν" για του που, πως, και με ποιο οικονομικό κόστος θα "τοποθετούνται" οι λαθρομετανάστες ανά την επικράτεια; 

Ποιος τους έδωσε αυτό το "δικαίωμα"; 

Το μόνο "παρήγορο" είναι πως πιθανόν θα επισκευαστούν τάχιστα δρόμοι και γέφυρες (από αυτές που πέφτουν με χαρακτηριστική ευκολία  στην στην  περιφέρειά μας) για να "υποδεχτούν" οι αυτοδιοικητικοί, τους λαθρομετανάστες, και όχι τίποτε άλλο, αλλά μην τους πιάσουν και στο στόμα τους οι "αλληλέγγυοι" , και τους κατηγορήσουν για "ρατσιστές" και "ξενόφοβους". 

Μεγάλο όντως αυτό το "πρόβλημα". 

Η ελληνική Αυγή δυτικής Ελλάδος σε κάθε περίπτωση, θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, και θα είναι αρωγός στα όποια προβλήματα δημιουργηθούν, από μια τέτοια πιθανή απόφαση εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε ξενοδοχεία  και σε στρατόπεδα στην Δυτική Ελλάδα. 

Όσο για τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς "παράγοντες", μπορούν να εξακολουθούν να "σκύβουν το κεφάλι" σε ότι τους σερβίρουν οι ΜΚΟ και η κεντρική εξουσία. 

Για αυτό μόνο είναι ικανοί.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ελληνικής Αυγής δυτικής Ελλάδος

 

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

 

Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο, αίτημα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βουτσή που  εισηγήθηκε - και η πρότασή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια - να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής.  Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες». 

Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.

Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θιγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού». 

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ομιλία της βουλευτού Εβρου κυρίας Γκαρά η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για ναζιστές και συνεργάτες των Ναζί.

«Δεν πρέπει να διαγραφούν τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι τεκμήρια ιστορίας» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Συνάδελφος που δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να διαπράξουν πράξη εσχατης προδοσίας, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμφώνησε με τον κ. Γαβρόγλου πως δε θα πρέπει να διαγραφούν οι αποστροφές Μπαρμπαρούση από τα πρακτικά της Βουλής.

Ο κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του λαού, πήρε τον λόγο από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση πως εφαρμόζει τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

Την ομιλία Μπαρμπαρούση καταδίκασαν ακόμη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, σημείωσε ο Νίκος Ξυδάκης, συμφωνώντας και αυτός με τη διατήρηση των πρακτικών. οι υποψήφιοι κατάδικοι δε θα πρέπει να διαταράξουν την δική μας συζήτηση, προσέθεσε.

Με την παροιμία «από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις» σχολίασε το επεισόδιο ο Θανάσης Παφίλης, «αν και είναι προσβολή για τα κοράκια η συγκεκριμένη περίπτωση» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση της δικαιοσύνης στην απόφαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο λαός θα τους τσακίσει, αυτή είναι η υπόσχεση του ΚΚΕ, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Καταδικάζουμε την ομιλία μίσους, ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος. «Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή, δεν αρκεί η καταδίκη» προσέθεσε.

Να απαντήσει στον... Κωστή Χατζηδάκη επέλεξε ο Γιώργος Βαρεμένος. Ταΐζετε το τέρας όταν μιλάτε για ξεπούλημα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμμένος: Η Χρυσή Αυγή διέπραξε εσχάτη προδοσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δημοκρατικές

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και το πολίτευμα έδωσε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τα όσα προκλητικά είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα, προστατεύουν το πολίτευμα, προστατεύουν τη Δημοκρατία και δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι' υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».

«Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ζητηθεί η άρση της ασυλίας η Βουλή θα τοποθετηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής».

 

Πηγή: protothema.gr

Η Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ι.Π. Μεσολογγίου τίμησε και φέτος την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, καταθέτοντας στεφάνια Τιμής στον Τύμβο των Ηρώων.

Για πρώτη φορά στην εκδήλωση δεν παρευρέθη ούτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ούτε του κοινοβουλίου, ούτε ακόμη οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού μας, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τους Ελεύθερους πολιορκημένους και τα αιώνια ιδανικά που δίδαξαν με την Έξοδο.

Βέβαια, ως Χρυσή Αυγή, δεν μας προξενεί εντύπωση να είναι μια ακόμη ενέργεια στα πλαίσια της ισλαμοποίησης και της ισλαμολαγνίας που θέλουν να επιβάλλουν στην Πατρίδα μας.

Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία