Αγγελίες    Επικοινωνία

Φίλες και φίλοι,

Έφτασε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Να συνεχίσουμε όσα με θυσίες και κόπο πετύχαμε.

Το 2015 ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία.

Και δε θα τους αφήσουμε στη μέση.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Tα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά σχέδιά τους

θα τα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας

ο ελληνικός λαός στις 7 του Ιούλη.

 

Οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες,

θα γυρίσουν την πλάτη στο σάπιο κατεστημένο

που λυμαίνεται αχόρταγα και ανερυθρίαστα τη χώρα μας.

Θα βάλει πλάτη για να διανύσουμε τον δρόμο

της προόδου, της προκοπής και της προοπτικής.

 

Παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Τα καθαρά χέρια που πάλεψαν τέσσερα χρόνια

με ανήμερα θεριά για τους πολλούς

 

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας,

ψηφίζουμε για το μέλλον μας,

ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων,

ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων.

 

Με την αποχή και την αδιαφορία δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Στις 7 Ιουλίου να είστε εκεί!

Για να υπογράψουμε στις κάλπες το δικό μας αύριο.

Για να δει η Ελλάδα φωτεινότερες ημέρες.

Γιατί μας αξίζει ένα μέλλον που θα δημιουργήσουμε εμείς.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

 

Όταν βρεθείτε λοιπόν στη κάλπη,

θέλω να θυμάστε τα πρόσωπα των παιδιών σας

και να ψηφίσετε για τον μέλλον τους.

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα.

Έχουμε ακόμη πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε

και το επόμενο βήμα θα γίνει την Κυριακή.

 

Με την σεμνή υπογραφή του λαού,

Με την μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στην ιστορία του τόπου μας!

Με τη νίκη!

Σταύρος Καραγκούνης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μηνύματα εκλογικής νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση του Σταύρου Καραγκούνη στο Αγρίνιο, όπου παραβρέθηκε η αδελφή του Πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα.

Η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρου Καραγκούνη, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, με την αθρόα συμμετοχή εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών που δημιούργησαν ένα κλίμα νίκης, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας στο ξενοδοχείο Imperial στο Αγρίνιο.

Από την εντυπωσιακή συγκέντρωση ξεχώρισε η παρουσία της Ζανέτ Τσίπρα η οποία προλόγισε την εκδήλωση σημειώνοντας: «Τον Σταύρο τον ξέρω από μικρό παιδί, τότε που ήταν συμμαθητής με τον αδερφό μου. Μεγαλώσανε πήρανε διαφορετικές, αλλά συγκλίνουσες πορείες και να που τώρα ερχόμαστε όλοι μαζί να ζητήσουμε την δική σας συμβολή στη νίκη», ενώ συμπλήρωσε: «Να είστε σίγουροι πως ο Σταύρος θα είναι ένας καλός βουλευτής. Γιατί πονάει τον τόπο του, αγαπάει τους ανθρώπους του Και νοιάζεται για αυτούς».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σταύρος Καραγκούνης ο οποίος για πρώτη φορά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το 2015 ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία. Και δε θα τους αφήσουμε στη μέση. Tα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά σχέδιά τους για τη χώρα θα τα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας ο ελληνικός λαός στις 7 του Ιούλη. Δεν θα μείνει όμηρος ούτε των εκβιαστών, ούτε των οργανωμένων συμφερόντων. Θα γυρίσει την πλάτη στη διαφθορά, τη ρεμούλα, τη διαπλοκή και τις μίζες. Θα βάλει πλάτη για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει το φάρο της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής αλλαγής στην Ελλάδα».

Σχετικά με τη διαφορά των ευρωεκλογών και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών υποστήριξε γνωρίζοντας την αποθέωση: «Αφέντης για να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο είναι ο λαός. Ας μην προτρέχουνε λοιπόν. Ας μην ράβουνε κουστούμια ορισμένοι. Κατανοώ τους έλειψαν οι καρέκλες της εξουσίας, διότι με αυτές γεννήθηκαν και σε αυτές μεγάλωσαν. Αλλά η κυβέρνηση της χώρας δεν κληρονομικό δικαίωμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο λαός γαλουχήθηκε μέσα από τις ανατροπές. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία του τόπου».

Σε μια αναφορά προς τη διαδρομή του, θέλησε παράλληλα να στείλει πολλαπλά μηνύματα στους πολιτικούς αντιπάλους τονίζοντας με στόμφο: «Είμαι από τη Κυψέλη Αγρινίου, γιος ενός ηλεκτρολόγου και μιας μοδίστρας. Γιος βιοπαλαιστών. Δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι. Δεν είμαι πολιτικός κομήτης του τόπου. Δεν πήγα σε ιδιωτικά σχολεία. Σπούδασα με ιδρώτα και κόπο κι έγινα εκπαιδευτικός. Δεν βρήκα ποτέ κάτω από το μαξιλάρι μου δωράκια του μπαμπά, του θείου, του πεθερού. Εργάστηκα σκληρά στα σχολεία εκεί όπου πάντα μετέδιδα στα νέα παιδιά την ελπίδα για το μέλλον».

Και θέλοντας να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα, κατέληξε: «Την Κυριακή λοιπόν ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων, ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων. Για να δει η Ελλάδα φωτεινότερες ημέρες. Στις 7 Ιουλίου να είστε εκεί! Για να υπογράψουμε στις κάλπες το δικό μας αύριο. Στις 7 Ιουλίου προχωράμε μπροστά. Να είμαστε έτοιμοι, κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα...».

Στην προεκλογική ομιλία παραβρέθηκε η αδελφή του Πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, ο πρώην Υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιάννης Ζαρολιάγκης, καθώς και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Δύο γραµµατείς µε Σταύρο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019

 

Εντύπωση έκανε η παρουσία δύο γενικών γραµµατέων υπουργείων στην συγκέντρωση που πραγµατοποίησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Καραγκούνης στο Μεσολόγγι.

Η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής και φανέρωσε την δυναµική του υποψηφίου ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει τον τόπο του όσο ήταν διευθυντής του Χρ. Σπίρτζη. Στο πλευρό του ήταν ο...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου και η πολιτική διαμάχη κορυφώνεται σε μια προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίζεται από την προπαγάνδα, τη λάσπη και τη παραπληροφόρηση που έχει στήσει ο μηχανισμός του ψέματος ενός διεφθαρμένου πολιτικού και μιντιακού καθεστώτος.

Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από πληκτρολόγια και πλατό με δημοσιογράφους μελλοντικούς συνυποψηφίους, εμείς τολμάμε να τα βάλουμε μαζί τους. Όπως έκανε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κέρδιζε την εκτίμηση των τηλεθεατών. Τέσσερα χρόνια τώρα, τα βάλαμε με θεριά ανήμερα και δεν θα φοβηθούμε το παλιό πολιτικό κατεστημένο της ολιγαρχίας και της διαπλοκής που λυμαίνεται αχόρταγα και ανερυθρίαστα τη χώρα μας.

Άρχισαν ήδη να ράβουν υπουργικά κοστούμια, τους έλειψαν οι καρέκλες της εξουσίας, με τις οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά η διακυβέρνηση του κράτους δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα. Αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο από Δευτέρα είναι ο ελληνικός λαός.

Το ποτάμι των πολλών, το λαϊκό ποτάμι, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. Κι αυτό έχει πανικοβάλλει τους αντίπαλους μας. Την Κυριακή 7 Ιουλίου βάζουμε τέλος στα πολιτικά τζάκια, στους πολιτικούς κομήτες του τόπου σε αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα. Την Κυριακή 7 Ιουλίου με καθαρά χέρια και καθαρά πρόσωπα προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή της προκοπής, της δημιουργίας, της προοπτικής. Για μια Αιτωλοακαρνανία σταυροδρόμι ανάπτυξης, ιστορίας και πολιτισμού.

Σας καλώ στις 7 Ιούλη να είστε εκεί!

Για να υπογράψουμε στις κάλπες το δικό μας αύριο.

Να είμαστε έτοιμοι, κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα...

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019

 

Σε τροχιά ανάπτυξης έχει μπει η Αιτωλοακαρνανία όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καραγκούνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΙΧΜΗ,  μιλάει για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στο νομό, αλλά κυρίως στην περιοχή του Μεσολογγίου όπως είναι η τμηματική αδειοδότηση της Μαρίνας, η Γεωπονική Σχολή, κ.ά., ενώ μιλάει και για το μέλλον της περιοχής που διαγράφεται ευοίωνο δεδομένου ότι πολλά ακόμη δρομολογημένα έργα και παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν.

 

Κε Καραγκούνη, σε τέσσερις μέρες οι Έλληνες θα αναδείξουν νέα κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να… γυρίσει το παιχνίδι;

Πιστεύω ότι δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή διότι διανύουμε μια εποχή μεγάλης ρευστότητας στο εκλογικό σώμα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε συνδυαμό με των αυτοδιοικητικών εκλογών δημιούργησαν μια «μαγική εικόνα» που έχει πεισµώσει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι δώσανε μαζί μας πολλούς αγώνες με πολλές θυσίες για να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια για «χαλαρή» ψήφο ή αποχή. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση, για την πορεία της χώρας και της ζωής όλων των πολιτών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Από τις ευρωεκλογές και μετά έχετε κάνει την αυτοκριτική σας για το τι έφταιξε; Το πήρατε δηλαδή το… μήνυμα;

Από τις ευρωεκλογές κρατάμε το γεγονός ότι παρά την πόλωση, υπήρξε μια στροφή προς μικρά κόμματα στο χώρο της αριστεράς, γεγονός που δεν θα καταγραφεί στις εθνικές εκλογές διότι οι ψηφοφόροι θα «πιεστούν» να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση. Αν και δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου, προσπαθήσαμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας. Ναι, κάναμε λάθη. Διότι λάθη κάνει όποιος αγωνίζεται. Τραύματα έχει όποιος πολεμάει. Και κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε, πάλεψε σκληρά και νίκησε! Νίκησε γιατί έβγαλε τη χώρα σε ξέφωτο και πλέον μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Θα επαναλάβω ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, αποφασίζουμε λοιπόν για τη ζωή μας.

 

Κατάγεστε από την Αιτωλ/νία και είχατε κρίσιμη θέση στο πλευρό του Χρ. Σπίρτζη. Τι πετύχατε σε αυτό το διάστημα για το νομό μας συνοπτικά;

Ο κατάλογος των έργων και των υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ατελείωτος. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, την τμηματική άδεια της Μαρίνας Μεσολογγίου και την ίδρυση τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής που δίνουν και θα δώσουν πνοή στο Μεσολόγγι. Στη λασπολογία και τις υποσχέσεις, εμείς απαντάμε με έργα και πράξεις. Είναι αδύνατο να μιλούν για υποδομές στο νομό Αιτωλοακαρνανίας αυτοί που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα με έργα βιτρίνας και έργα που «βάλτωσαν» για χρόνια. Μετά από δεκαετίες παλινωδιών και εμπαιγμού των Αιτωλ/νάνων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να βάλει σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα και να οικοδομήσει ένα νέο και σύγχρονο αναπτυξιακό προφίλ του νομού.

Από την θητεία μου ως διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, μπορώ με ασφάλεια να σας μεταφέρω ότι υλοποιήσαμε ρηξικέλευθες τομές με την εγκαθίδρυση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, σχετικά με την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων, προμηθειών, υπηρεσιών, έργων και μελετών και γενικά καταφέραμε επιτεύγματα και λύσεις σε ζητήματα που χρόνιζαν. Στην επόμενη τετραετία, στόχος μας είναι να θεραπεύσουμε χρόνιες στρεβλώσεις, να προτάξουμε το δημόσιο συμφέρον και να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό με έναν σχεδιασμό έργων που θα καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς πελατειακά κριτήρια, τα οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες ο παλαιοκομματισμός στη χώρα, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε το στίγμα της με έργα, απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό, και πλέον έχουμε αρκετή δουλειά για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας και να κάνουμε την Αιτωλοακαρνανία σταυροδρόμι.

 

Γνωρίζουμε ότι βάλατε πλάτη για την Μαρίνα Μεσολογγίου που πήρε τμηματική άδεια λειτουργίας. Τι να περιμένουν οι Μεσολογγίτες από εδώ και πέρα;

Στο Μεσολόγγι έπρεπε να στραφούμε προς το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, όπως κι έγινε μετά από χρόνια με συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων. Το στοίχημα του μέλλοντος είναι η θάλασσα να αποτέλεσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Η αρχή έγινε με την έγκριση της τμηματικής άδειας της Μαρίνας Μεσολογγίου, που επιλύει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα ανοίγοντας τον δρόμο για την αναπτυξιακή αξιοποίηση της προς όφελος της πόλης και της περιοχής. Επίσης, η αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, η ανάπλαση της Τουρλίδας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα Ιόνια νησιά, ο ιαματικός τουρισμός θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υποδομών, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Μεσολογγίου και θα προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Είναι γνωστές οι στενές σας σχέσεις με την περιοχή μας καθότι κατάγεστε από το Νεοχώρι, από την πλευρά της μητέρας σας. Ο τόπος είναι αδικημένος, ο πρωτογενής τομέας στερείται υποδομών, το Μεσολόγγι θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Για ποια πράγματα θα παλέψετε, εάν ο κόσμος σας εμπιστευθεί μια θέση στην Βουλή;

Πρώτα απ’ όλα θα είναι ύψιστη τιμή και ευθύνη για μένα να υπηρετήσω τους Αιτωλοακαρνάνες προκειμένου να τοποθετήσουμε τον τόπο μας σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Πρόσφατα στην προεκλογική μου ομιλία στο Μεσολόγγι στάθηκα ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό που μπορούν να βελτιώσουν τα εισοδήματα των ντόπιων ανθρώπων. Το Μεσολόγγι είναι μια αμιγώς αγροτική περιοχή με πολλά νοικοκυριά να ζουν από τους καρπούς της φύσης. Από τη πρώτη στιγμή βρεθήκαμε κοντά στους παραγωγούς, σκύψαμε πάνω από τα προβλήματά τους και διορθώσαμε αδικίες πολλών ετών.

Δώσαμε λύση στο χρόνιο αίτημα των αγροτών μας, για την ένταξή της Ελιάς Καλαμών στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών. Νομοθετήσαμε για τους αγρότες να εντάσσονται σε ρυθμίσεις για προστασία επιδοτήσεων και ελάφρυνση από τα χρέη και τα κόκκινα δάνεια. Να έχουν τη ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Στο ζωτικό θέμα των πληρωμών των ενισχύσεων, φροντίσαμε ώστε να γίνονται στη ώρα τους πλέον όλες οι πληρωμές των ενισχύσεων. Προωθήσαμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ευνοούν τους νέους και δραστήριους αγρότες.

Νοικοκυρέψαμε, λοιπόν, τον αγροτικό κόσμο. Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με την ταυτόχρονη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και την επόμενη τετραετία έχουμε να αποκαταστήσουμε κι άλλες κοινωνικές αδικίες, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Προσωπικά θα διεκδικήσω και θα πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις, από οποιοδήποτε θέση, για να συνεχίσουν τα έργα ανάπτυξης στο νομό μας. Θα είμαι εδώ για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες για να καταστήσουμε την περιοχή μας, ένα πρότυπο συνύπαρξης παραγωγικών δράσεων, κρίσιμων υποδομών αστικής ανάπτυξης, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής προστασίας. Μην πάνε στράφι όσα κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έγιναν πολλά, προγραμματίστηκαν πολλά, μένουν ακόμη περισσότερα. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σας περιμένω όλους αυτή την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 8.30μ.μ, στο ξενοδοχείο Imperial (Δροσίνη 23, Εθνική Οδός Αγρινίου-Αμφιλοχίας) στο Αγρίνιο.

Μαζί ξεκινήσαμε, Μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για να κάνουμε την Αιτωλοακαρνανία ΣΤΑΥΡΟδρόμι!

Σταύρος Καραγκούνης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία