Αγγελίες    Επικοινωνία

Τέλος στο θρίλερ με την διεκδίκηση της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο στον δυτικό τομέα της Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε να δώσει την έδρα στον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Οι δυο υποψήφιοι βουλευτές είχαν πολύ μικρή διαφορά στις ψήφους (μόλις έξι σταυρούς) αλλά τελικά το Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η έδρα θα πάει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε κάνει σαφές ότι αν δεν δοθεί η έδρα στον ίδιο μετά τις παρατυπίες που είχε εντοπίσει θα προσέφευγε στο Εκλογοδικείο.

Άρα, όλα δείχνουν ότι ο πρώην υπουργός θα προσφύγει στο Εκλογοδικείο για να διεκδικήσει την έδρα. Πάντως, αύριο στις 11 ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα είναι εκείνος που θα ορκιστεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr

Μια βδομάδα πριν, κατά την παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Παιδείας, ο πρώην υπουργός Γαβρόγλου ανέφερε ότι όλα είναι εντάξει και παραδίδει το Υπουργείο έτοιμο για τη νέα χρονιά.

Είναι όμως πράγματι έτσι; Τι κατάσταση παρέλαβε η νέα ηγεσία και πόσο διαφορετική είναι η εκπαίδευση 54 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Την τελευταία τετραετία συνέβησαν πολλές σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Η αριστεία δια στόματος πρώην υπουργού (Μπαλτάς) ήταν ρετσινιά.

Έτσι, στα Δημοτικά σχολεία, η επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών πέρασε στην ιστορία και τη θέση της πήρε η κληρωτίδα…

Σε ανώτερες βαθμίδες, ανακαλύφθηκε (Γαβρόγλου) ότι οι μαθητές δεν είχαν χρόνο να …“ερωτευτούν”, να διασκεδάσουν! Ας μην ξυπνάμε νωρίς τους εφήβους, γιατί ο εγκέφαλος τους λειτουργεί καλύτερα αργότερα! Δεν χρειαζόταν ζόρι για διάβασμα, οι νέες και οι νέοι χρειάζονταν μόνο ξεκούραση κι έρωτα!

Στο Γυμνάσιο καταργήθηκαν ώρες μαθημάτων και οι πολλές (ομολογουμένως) εξετάσεις. Αυτό όμως έγινε άκριτα, μόνο και μόνο για να πετύχουμε δημοσιονομικούς στόχους, και οδήγησε:

στο διαχωρισμό των μαθημάτων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

στην απόλυση 3500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αφού δεν ξαναπροσλήφθηκαν ποτέ, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε, χωρίς καμία αντίδραση. Κι αυτές οι απολύσεις έγιναν από μια κυβέρνηση που (ορθώς) επανέφερε στο σχολείο 1800 συναδέλφους που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα (κακώς) από την προηγούμενη κυβέρνηση

στην προαγωγή παιδιών με σοβαρές ελλείψεις σε σοβαρά γνωστικά αντικείμενα

Νέο λύκειο, επίσης στη λογική της ήσσονος προσπάθειας, με απόφοιτους χωρίς στοιχειώδη μόρφωση και προσόντα. Η επιλογή επαγγέλματος, μια στρατηγική επιλογή ζωής, πρέπει να γίνει πλέον πολύ νωρίς, πριν τα 17. Απόλυτη εξειδίκευση στο βωμό της γενικής παιδείας. Νέο σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων, του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάμε για Βατερλό:

υπέρμετρη αύξηση της ύλης σε ορισμένα αντικείμενα

συνεξέταση Λογοτεχνίας και Γλώσσας σε όλες τις κατευθύνσεις που θα προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα

οι φετινοί απόφοιτοι που θα θελήσουν να συμμετέχουν του χρόνου εκ νέου στις εξετάσεις, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που λαμβάνονταν ειδική μέριμνα, με το νέο σύστημα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θέματα σε ύλη που δεν έχουν διδαχθεί!

διατηρείται το παράδοξο να θέλει κάποιος να σπουδάσει Πληροφορική και να πρέπει να δώσει εξετάσεις στη Χημεία επιλέγοντας μάλιστα προσανατολισμό διαφορετικό από αυτόν της Πληροφορικής…

Έγιναν επίσης αλλαγές στη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων την ώρα που οι επιλογές είναι πλέον περισσότερες, πράγμα που θα εντείνει το πρόβλημα. Αν παραμείνει η ίδια λογική, δεν είναι μακριά η ώρα που θα υπάρξει αναγκαστική μετακίνηση μαθητών προς “κεντρικότερα” σχολεία για συνέχιση των σπουδών…

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έγιναν εκτεταμένες συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς σχέδιο, σε πολλές περιπτώσεις γρήγορα και εν μέσω πολλών αντιδράσεων. Παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν πλέον στην ίδια πόλη δύο τμήματα με ίδιο όνομα και παρόμοιο περιεχόμενο. Γνωρίζετε ότι στην Πάτρα υπάρχουν πλέον δύο τμήματα Πολιτικών Μηχανικών; Υπάρχει ο κίνδυνος τα πτυχία να καταλήξουν να είναι σε μεγαλύτερο βαθμό χωρίς αντίκρισμα…

Την ίδια ώρα, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που ήταν έτσι κι αλλιώς οι χαμηλότεροι στο δημόσιο, έγιναν την τελευταία τετραετία χειρότεροι! Το νέο μισθολόγιο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι να έρθει στην εξουσία κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ (Ρέππας) για το Ενιαίο Μισθολόγιο ονομάζοντάς το εύστοχα “φτωχολόγιο”, προέβλεψε και χαμηλότερες αμοιβές αλλά και για πρώτη φορά την μισθολογική εξαφάνιση 2 ετών εργασίας!

Αυτές ήταν οι μεγάλες τομές που έγιναν την περασμένη τετραετία. Πολλές όμως ήταν και οι μικρές αλλαγές τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην καθημερινότητα και που επηρέασαν το χώρο μας.

Κάθε φθινόπωρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε χιλιάδες μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Τα δύο πρώτα φθινόπωρα της εξουσίας του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για 10-15000 διορισμούς. Τα επόμενα φθινόπωρα ανέβασε σταδιακά τον αριθμό. Σύμπτωση φυσικά που κάθε φθινόπωρο πραγματοποιούνται διάφορων τύπων εκλογές στην εκπαίδευση … Φυσικά δεν υλοποίησε ποτέ τις εξαγγελίες και ο εμπαιγμός των αναπληρωτών συναδέλφων δεν είχε όριο… Παραμονές εκλογών είναι η πρώτη φορά που κάποια κυβέρνηση ανακοινώνει εκ του ασφαλούς χιλιάδες διορισμούς που δεν θα χρειαστεί να εκτελέσει η ίδια!

Κάθε χρόνο επίσης ανακοινώνονταν ότι τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη ώρα που οι περισσότεροι αναπληρωτές έφταναν στα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα και πολλοί αμέσως μετά… Τη χρονιά που τελείωσε έρχονταν στα σχολεία αναπληρωτές για να καλύψουν τα πολλά κενά ακόμη και τον Απρίλιο!

Φέτος, λόγω εκλογών, παρουσιάζεται ένα ακόμη πρόβλημα. Σταμάτησαν διαδικασίες που έπρεπε να εξελίσσονται για να οδηγηθούμε ομαλά στη νέα σχολική χρονιά. Χάσαμε ένα μήνα δουλειάς και τώρα …τρέχουμε, γιατί το υπουργείο δεν ζήτησε εξαίρεση όπως θα έπρεπε, όπως γίνονταν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν και όπως ζητούσαν οι εμπλεκόμενοι, στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί. Κάποιοι γνώριζαν ότι θα φύγουν και θέλησαν να δυσκολέψουν όσο μπορούσαν τη δουλειά των επόμενων. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση βγήκε: “Παραδίδουμε υπουργείο έτοιμο για τη νέα χρονιά!”

Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία, η τελευταία φορά που όλα έγιναν όπως πρέπει και τα σχολεία λειτούργησαν πραγματικά χωρίς πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς ήταν επί υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, με κυβέρνηση πάλι Νέας Δημοκρατίας…

Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ένα περίγραμμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τετραετία, όπως έγραψε κι ένας καλός φίλος στο διαδίκτυο, η πολιτική των Υπουργών Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε σε δύο πυλώνες: α) στη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και β) στην εφαρμογή των ιδεοληψιών τους. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που επιστρέψαμε στον κομματισμό, την εκδικητικότητα και τελικά στην αναποτελεσματικότητα.

Σήμερα, 4μιση χρόνια μετά από την “πρώτη φορά αριστερά” (και με ολίγον ακροδεξιά) διακυβέρνηση, η χώρα άλλαξε σελίδα.

Στην Εκπαίδευση ίσως για πρώτη φορά εγκαθίστανται στο υπουργείο πρόσωπα τόσο ενημερωμένα και έτοιμα να αναλάβουν τα καυτά ζητήματα και να δώσουν άμεσες λύσεις. Πρώτο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ομαλή έναρξη της χρονιάς. Πρέπει να γίνουν πολλά σε πολύ μικρό διάστημα και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Ακολουθούν κι άλλα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, όπως η θεραπεία από τις παρενέργειες του συστήματος των πανελλαδικών, και άλλα πολλά που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε δεύτερο χρόνο.

Είναι σίγουρο ότι η περίοδος χάριτος σε πολλά θέματα δεν υπάρχει, σε άλλα είναι μικρή. Όλοι περιμένουμε πολλά, φαίνεται όμως ήδη ότι υπάρχει άλλος αέρας στην ατμόσφαιρα.

Κωνσταντίνος Κατσαρός
Εκπαιδευτικός

Με τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός επέλεξε να δώσει μια καθαρή νίκη στη Ν.Δ.

Με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ασκήσει υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις.

Παραλάβαμε μια χώρα σε χρεοκοπία και παραδίδουμε μια χώρα θωρακισμένη οικονομικά, με δημοσιονομική ασφάλεια και απόθεμα 34 δισεκ. Ευρώ, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και τη γεωπολιτική της θέση αναβαθμισμένη. Με μειωμένη – κατά 10 μονάδες – ανεργία και με ισχυρές παρεμβάσεις κοινωνικής προστασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλοντας στη στρατηγική του εδραίωση και όχι στη στρατηγική του ήττα, όπως πολλοί προϊώνιζαν.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, από καρδιάς, όσους στήριξαν και εμένα προσωπικά με το σταυρό προτίμησής τους σε αυτές τις εκλογές. Παρόλο, που δε θα είμαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας για τη τιμή, που μου έκαναν, να εκπροσωπώ το νομό μας τα τελευταία 7 χρόνια. Υπόσχομαι ότι θα είμαι παρούσα σε όλα τα πεδία των κοινωνικών αγώνων και διεργασιών. Εύχομαι στους νεοεκλεγέντες βουλευτές μας καλή και δημιουργική θητεία.

Το γραφείο τύπου

Πριν από 4,5 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, ανέλαβε τη χώρα χρεοκοπημένη με μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε κρίση και φτωχοποίηση.

Αγωνιστήκαμε, για τη χώρα και τους πολίτες της, δίνοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και καταφέραμε να την παραδώσουμε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τους πολίτες να ανακτούν την αξιοπρέπειά τους.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όχι μόνο δεν υπέστη στρατηγική ήττα, όπως επεδίωκε η γνωστή ετερόκλητη πολιτική «συμμαχία», αντίθετα καθιερώνεται πλέον ως ο κύριος, αδιαμφισβήτητος και πολύ ισχυρός αριστερός πόλος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. Ένας πόλος στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, προστασίας όλων των σημαντικών κατακτήσεων της 4ετούς αριστερής διακυβέρνησης και εγγύησης για αγώνες στο ενδεχόμενο ρεβανσισμού και εκδικητικότητας από τη Δεξιά.

Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τις συνυποψήφιές μου, Ζέτα Κατωπόδη και Τέτα Σταύρακα, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λευκάδας για την συλλογική προσπάθεια και τη συμβολή όλων στην αύξηση, κατά πέντε μονάδες, του εκλογικού ποσοστού μας στη Λευκάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες που μας στήριξαν προσερχόμενοι στις κάλπες και συνειδητά μας κατέστησαν τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης.

Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τους περίπου 1.600 πολίτες που με τίμησαν με την επιλογή τους και δεσμεύομαι ότι θα είμαι παρών, τιμώντας την ψήφο τους και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τόπο μας και τις ανάγκες των πολλών.

Προχωράμε με σιγουριά, δύναμη, ωριμότητα και εμπειρία στη συνάντηση με τους χιλιάδες πολίτες της Λευκάδας που μας εμπιστεύθηκαν, για να γίνουν από συνοδοιπόροι, συμμέτοχοι στην προσπάθεια για τη μεγάλη προοδευτική, ριζοσπαστική, δημοκρατική παράταξη.

Παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για το παρόν και το μέλλον του.

Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

 

 

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 39,8 % προβλέπει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, την οποία δημοσιοποίησε η Singular Logic.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί συμφωνα με την ίδια εκτίμηση μεταξύ 31,5%  και 31, 6%.

Aναλυτικά, με ενσωματωμένο το 10% η εκτίμηση της Singular για το τελικό αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών 2019 έχει ως εξής:

ΝΔ 39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 31,6% και 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ 8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ 5,3% και 14 έδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,7% και 10 έδρες

ΜεΡΑ24 3,4% και 9 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,9% και 0 έδρες

Φίλες και φίλοι,

Έφτασε η ώρα για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Να συνεχίσουμε όσα με θυσίες και κόπο πετύχαμε.

Το 2015 ανοίξαμε λογαριασμούς με την ιστορία.

Και δε θα τους αφήσουμε στη μέση.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.

Tα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά σχέδιά τους

θα τα βάλει βαθιά μέσα στα συρτάρια της ιστορίας

ο ελληνικός λαός στις 7 του Ιούλη.

 

Οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες,

θα γυρίσουν την πλάτη στο σάπιο κατεστημένο

που λυμαίνεται αχόρταγα και ανερυθρίαστα τη χώρα μας.

Θα βάλει πλάτη για να διανύσουμε τον δρόμο

της προόδου, της προκοπής και της προοπτικής.

 

Παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Τα καθαρά χέρια που πάλεψαν τέσσερα χρόνια

με ανήμερα θεριά για τους πολλούς

 

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας,

ψηφίζουμε για το μέλλον μας,

ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων,

ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων.

 

Με την αποχή και την αδιαφορία δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Στις 7 Ιουλίου να είστε εκεί!

Για να υπογράψουμε στις κάλπες το δικό μας αύριο.

Για να δει η Ελλάδα φωτεινότερες ημέρες.

Γιατί μας αξίζει ένα μέλλον που θα δημιουργήσουμε εμείς.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

 

Όταν βρεθείτε λοιπόν στη κάλπη,

θέλω να θυμάστε τα πρόσωπα των παιδιών σας

και να ψηφίσετε για τον μέλλον τους.

Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα.

Έχουμε ακόμη πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε

και το επόμενο βήμα θα γίνει την Κυριακή.

 

Με την σεμνή υπογραφή του λαού,

Με την μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στην ιστορία του τόπου μας!

Με τη νίκη!

Σταύρος Καραγκούνης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σελίδα 1 από 44

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία