Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

Η επαναδραστηριοποίησή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή σηματοδοτεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή τη φορά έχοντας πολύτιμη κοινοβουλευτική εμπειρία, αλλά και την ίδια αγάπη για την Αιτωλοακαρνανία. Αφοσίωση σε αυτό που κάνω και όρεξη για δουλειά. Αποφασίζω να επανέλθω, τώρα στα δύσκολα για τον χώρο μου, διότι αισθάνομαι την ανάγκη να βοηθήσω το εγχείρημα της συνεύρεσης του πραγματικά Προοδευτικού κόσμου. 

Η υποψηφιότητά μου με το Κίνημα Αλλαγής είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι συμβάλω και εγώ ουσιαστικά στην μεγάλη προσπάθεια για την αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού, μακριά από τις πολώσεις και τις κραυγές ενίσχυσης του δικομματισμού.

Πολλά εγχειρήματα έγιναν τα τελευταία χρόνια για την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά μόνο σε αυτή την προσπάθεια πλήθος πολιτών, κατά χιλιάδες, (η λεγόμενη «βάση» που πολλές φορές δυστυχώς παρακάμπτεται) αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια και να επιβραβεύσει όσους έβαλαν στην άκρη τα «εγώ» τους ώστε να ακουστεί η ανάγκη για να «στεγαστούν» οι πολίτες αυτοί. Τα «εγώ» και οι προσωπικές ματαιοδοξίες και φιλοδοξίες δυστυχώς έμειναν για ελάχιστο καιρό στην άκρη και όταν τα φώτα έσβησαν, πολλοί αποφάσισαν είτε να το «σκάσουν» μη έχοντας τους ρόλους που ονειρεύτηκαν, είτε να πάνε απευθείας σε νέες «αγκαλιές» εξουσίας, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες των ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτή την αλλαγή.

Οι υπόλοιποι, όσοι έχουμε άλλο όραμα για τον χώρο μας, πρέπει να επιμείνουμε. Επειδή όλοι οφείλουμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα και «να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε»: οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να ξεβολευτούμε, παίρνοντας θέση και επιλέγοντας «στρατόπεδο».

Διαψεύδοντας όσους θέλουν και επιμένουν πως ιδεολογίες δεν υπάρχουν, διαψεύδοντας όλους όσους πιστεύουν πως «όλοι είναι ίδιοι», διαψεύδοντας όσους θέλουν μια Ελλάδα δικομματική με λίγες δημοκρατικές φωνές, διαψεύδοντας όσους λένε πως ο χώρος πια «δεν μπορεί». Ο χώρος και μπορεί να ξαναβγει μπροστά και να ορίσει τις εξελίξεις αλλά και να εκφράσει κυρίως τον κόσμο του. Και θα το κάνει.

Μετά από την κοινοβουλευτική μου θητεία, που έδειξε δείγματα γραφής, μέσα από την τεράστια προσπάθεια και δουλειά που κατέβαλα καθημερινά, την απέχθειά μου σε οτιδήποτε παλαιοκομματικό και πελατειακό, την αγάπη μου για τον Τόπο μας και τον κάθε πολίτη, την θέλησή μου να αλλάξω τα κακώς κείμενα, σας προσκαλώ να είμαστε μαζί και πάλι, στην προσπάθεια να γίνει η σοσιαλδημοκρατία και η κεντροαριστερά ο χώρος που υψώνονται οι φωνές μας, μαζί και πάλι απέναντι στον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό, μαζί και πάλι για μια Αιτωλοακαρνανία που πρέπει να « μπει στον χάρτη» και να αποτελέσει τον Τόπο που θέλουμε και που μας αξίζει.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Με δουλειά. Και δουλειά.

Καλή μας κοινή διαδρομή!

 

 

Βιογραφικό

 

Η Νίκη Φούντα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Βόνιτσα.

Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οικολογική/Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Αφού εργάστηκε σε πανεπιστημιακά προγράμματα στην γείτονα χώρα, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δούλεψε ως συνεργάτης σε μεγάλα αρχιτεκτονικά/μελετητικά γραφεία (Αλέξανδρος Τομπάζης, pps engineering), ενώ παράλληλα απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Περιβάλλοντος.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της  στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού  από το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έως σήμερα.

Κατέχει, ακόμα, πτυχίο Δημοσίων Σχέσεων (ΕΕΔΕ, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων), Ανωτέρας Βιολιού, Αρμονίας της Μουσικής, Ιστιοπλοΐας και Κλασσικού Χορού.

Από το 2007 διατηρεί γραφεία αρχιτεκτονικών μελετών σε Αθήνα, Βόνιτσα και Γιάννενα με εξειδίκευση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Όσον αφορά στην πολιτική της σταδιοδρομία, τον Μάιο του 2012, την πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα, εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, όπως και στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Η μετέπειτα κοινοβουλευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών της Βουλής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων. Τον Δεκέμβρη του 2014 ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 είναι υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Δεν εκλέγεται, μιας και το Ποτάμι δεν κερδίζει έδρα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι παντρεμένη από το 2017 και μητέρα ενός παιδιού.

 

 

Γραφείο Νίκης Φούντα

τ. Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αρχιτεκτων Μηχανικος, ΕΜΠ

MSc στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τις ΑΠΕ, Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας

Υποψήφια Διδάκτωρ, ΕΜΠ

Διδάσκουσα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μια ευτυχισμένη μητέρα είναι η πρώην βουλευτής, Νίκη Φούντα, από την περασμένη Παρασκευή που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η κα Φούντα μάλιστα θέλησε να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς και όχι μόνο, φίλους της, αναρτώντας μια φωτογραφία που μαζί με τον γιο της έχει φθάσει στο σπίτι της με μάτια γεμάτα λάμψη, χαρά και απέραντη αγάπη για το μικρό ανθρωπάκι που μπήκε πλέον στη ζωή της. Οι ευχές που δέχθηκε στο προφίλ της στο facebook είναι πολλές και ειλικρινείς, αφού η νέα της ιδιότητα ως μητέρα είναι πάνω από όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα στη ζωή της όπως λέει και η ίδια στην ανάρτησή της.

«Γεννήθηκα την Παρασκευή 2/2, είμαι υγιέστατος και μόλις μπήκα σπίτι μου...
Η μαμά μου νόμιζε ως τώρα πως είχε κάνει 1-2 σοβαρά πράγματα στη ζωή της, αλλά έχει αλλάξει γνώμη για τη σπουδαιότητα των πραγμάτων. Θα μάθει πολλά μαζί μου... Σας χαιρετώ φεύγοντας από το νοσοκομείο», γράφει χαρακτηριστικά η ευτυχής μαμά, εκπροσωπώντας το γιο της….

Και η ΑΙΧΜΗ εύχεται στην κα Φούντα να της ζήσει και να είναι πάντα ευτυχισμένο, υγιές και χαρούμενο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Με μια οικογενειακή φωτογραφία στο προφίλ της στο facebook αποχαιρετά τον αγαπημένο της πατέρα Νίκο,  που έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκη Φούντα.

Η φωτογραφία συνοδεύτηκε και από ένα μήνυμα αγάπης που έλεγε: «Όπως θα τον θυμάμαι, στις χαρές, ελάχιστους μήνες πριν. Γιατί κατά τ’ άλλα, η ψυχή, η αγάπη και η καλοσύνη έμειναν αναλλοίωτα εκεί ως το τέλος… Καλό ταξίδι μπαμπά…  Σε ευχαριστώ για την τόση αγάπη…».

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στα Παλιάμπελα του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στον τόπο δηλαδή που  ο αείμνηστος Νίκος Φούντας, λάτρευε.

Η Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτής Αιτωλ/νίας με την ΔΗΜΑΡ και υποψήφια με το Ποτάμι στις εκλογές του 2015, είναι ίσως η πρώτη πολιτικός στη χώρα μας που προχωρά στην υπογραφή συμφώνου συμβίωσης πριν από λίγες μέρες με τον σύντροφο της, Βλάση Ντόκα, γνωστό δημοσιογράφο από τα Γιάννενα.

Η ίδια το έκανε γνωστό χθες μέσα από το facebook  δεχόμενη πολλά μηνύματα από τους εκατοντάδες φίλους της.

Πηγή: agriniopress.gr

H συμπατριώτισσά μας κα Νίκη Φούντα, τέως βουλευτής στο νομό μας με τη ΔΗΜΑΡ, νυν στέλεχος με "Το Ποτάμ, ανακοινώθηκε σήμερα ως η "σκιώδης Υπουργός" του κόμματος σε θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Νίκη Φούντα ήταν στον ίδιο τομέα και στη ΔΗΜΑΡ και αναμένεται να δώσει το δικό της στίγμα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά και να παρουσιάσει τις θέσεις του Ποταμιού καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση για αυτόν τον κρίσιμο τομέα της οικονομίας.

Να θυμίσουμε πως στην αντίστοιχη θέση στη Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου κος Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκτός από την Νίκη Φούντα που τοποθετήθηκε ως "Πολιτικός Υπεύθυνος", έχουμε ως "Συντονιστή" τον κο Κώστα Τρούλο ενώ εμπειρογνώμονες τέθηκαν οι κκ: Γιάννης Αναστασάκος, Νίκος Δεπούντης, Γρηγόρης Ευθυμίου, Δημήτρης Καδιανάκης, Γιώργος Καραδήμας, Βαγγέλης Κωστέας, Ηλίας Μελισσάς, Νότης Παρασκευόπουλος και Ηρακλής Χαραλαμπίδης.

Στον τομέα της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής τοποθετήθηκε η κα Χλόη Βλασσοπούλου ενώ για το Περιβάλλον ο κος Κίμων Χατζημπίρος.

Άρθρο της Νίκης Φούντα
Υποψήφιας Βουλευτού με Το Ποτάμι

Στην Ελλάδα των πολλών προβλημάτων, τα οποία λακωνικά επιλέγουμε να αποκαλούμε ως «παθογένειες», το να είσαι συνεπής με την συνείδησή σου, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς να έχεις ως αυτοσκοπό το κυνήγι των κομμάτων εξουσίας, τείνει να χαρακτηρίζεται ως πρόβλημα και αυτό.

Η απόφαση να συνεχίσω τον πολιτικό δρόμο μου σε συγγενείς ιδεολογικά χώρους, επιλέγοντας και πάλι «το καινούργιο» στα πολιτικά πράγματα, δεν ήταν ούτε εύκολος, ούτε αβασάνιστος. Ήταν όμως πολύ συνειδητοποιημένος. Η κάθε μου κίνηση ως τώρα έγινε με κεντροαριστερή στόχευση, μακριά από λαϊκισμούς και άναρθρες κραυγές, επενδύοντας σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς και κυρίως πιστεύοντας ότι μπορώ να προσφέρω. Αν σήμερα αισθανόμουν ότι δεν θα μπορούσα να «δώσω» δεν θα απευθυνόμουν εκ νέου στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Αλλά με αυτό το άρθρο δεν ζητώ ψήφο. Ζητώ λίγα λεπτά σκέψης. Επιδιώκω να δώσω ερείσματα πολιτικής μετατόπισης στους αναποφάσιστους ή πιο σωστά στους απογοητευμένους. Να πω στους πολίτες πως την δική τους απογοήτευση ίσως να την νοιώθουν και άνθρωποι στην απέναντι όχθη, μέσα στην πολιτική, και από κει, από «μέσα» να προσπαθούν να την αλλάξουν. Η θέαση αυτή δεν υφίσταται μόνο ως προτροπή, αλλά κυρίως ως εναλλακτική. Μία πρόταση τύπου «υπάρχει και αυτός ο δρόμος», δρόμος που μπορεί να γίνει σωτήριος για το διαφορετικό που αναζητάμε. Γιατί δεν μας αξίζει η απογοήτευση να είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί. Απογοήτευση για προηγούμενες επιλογές που απέτυχαν και δυστυχώς απέτυχαν παταγωδώς. Απέτυχαν να εμψυχώσουν τους πολίτες. Απέτυχαν να δώσουν ελπίδα. Αυτό πρέπει να ανατραπεί και σταδιακά να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην βαθιά πληγωμένη σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Αυτή η εμπιστοσύνη και η ελπίδα είναι το ζητούμενο. Ελπίδα ότι αυτός ο τρίτος πόλος που για χρόνια συζητάμε, υπάρχει και επιτέλους θα συγκροτηθεί. Ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς θα γίνει ζωτικός, μακριά από ηγετικές εμμονές προσώπων. Ελπίδα ότι τα καλύτερα πολιτικά μυαλά της χώρας, μπορούν να αφήσουν στην άκρη ιδεολογικές αγκυλώσεις και να συνεργαστούν για το μέλλον όλων μας. Ελπίδα πως δεν θα ξαναδούμε μία κυβέρνηση υπουργών από τον κομματικό σωλήνα, από τα συνδικαλιστικά γραφεία, από τις δημόσιες σχέσεις χωρίς ουσία, αλλά μία κυβέρνηση με όραμα.

Ναι μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτά, για αυτό και «Κατεβαίνω με το Ποτάμι». Γιατί βίωσα στο πετσί μου την απογοήτευση, παλεύοντας παράλληλα με όλες μου τις δυνάμεις για το «διαφορετικό». Απογοήτευση από ασκούμενες πολιτικές. Απογοήτευση από πολιτικές που στήριξα, αλλά δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων λόγω των κομματικών και άλλων παθογενειών. Πάνω από όλα αφουγκράζομαι την ίδια απογοήτευση και στον κόσμο που συναντώ. Στους νέους ανθρώπους που ασφυκτιούν. Και θέλω να τους προτείνω, να τους πω, πως δεν πρέπει να το βάζουν κάτω, ότι οφείλουμε να αναζητάμε την ελπίδα.

Ένα από τα βασικά συνθήματα του Ποταμιού είναι «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Και αλήθεια, πόσα πράγματα δεν πρέπει να αλλάξουν και μάλιστα τώρα! Πόσα πρέπει να αναθεωρηθούν, πόσα να διορθωθούν. Όχι όμως θυσιάζοντας τις δομές μας, τους αγώνες μας, την ευρωπαϊκή πορεία μας. Όχι με άκρατη φορολογία χωρίς σχεδιασμό που πλήττει τις ίδιες και τις ίδιες κοινωνικές ομάδες. Όχι με στρατηγικά λάθη που και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά με δουλειά. Με ευρύτατες συναινέσεις. Με κοινωνικό πρόσημο. Με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Θα έλεγε κανείς πως «ξοδέψαμε» χρόνια, κοιτώντας τη σκιά μας, αντί για το μέλλον. «Ξοδέψαμε» τέσσερα χρόνια, τα επονομαζόμενα «της κρίσης», με κατ’ επίφαση μεταρρυθμίσεις που είχαν πάντα «κομματική ουρά». Όχι πια. Σήμερα μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Να ενισχύσουμε τις δομές μας, να δώσουμε και πάλι αξία στο κράτος μας. Να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Να επενδύσουμε στην επιχειρηματικότητα, να επενδύσουμε στους νέους. Να παράξουμε. Και να σταματήσουμε τα κομματικά «πάρτυ» παθογενειών.

Να αλλάξουμε τη χώρα μας, προς το καλύτερο, όχι να τη φέρουμε 10 χρόνια πίσω. Να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι, που όμως δεν θα καταστρέφει στο πέρασμά του. Να αισθανθούμε και πάλι την αξιοπρέπεια στο πετσί μας. Με όχημα την δουλειά, την αξιοκρατία και τις πραγματικές, τις ρεαλιστικές προτάσεις.

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία