Αγγελίες    Επικοινωνία

Χώρα σε ύψιστο εθνικό κίνδυνο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Πρέπει να έχει κανείς μεγάλη κομματική τύφλωση ή ιδεοληψία για να μην καταλαβαίνει τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες, ως αποκορύφωμα αυτών που ξεκίνησαν το 2015. Οι ορδές χιλιάδων Μουσουλμάνων, στην πλειοψηφία μεταναστών, αυξάνονται. "Μεταναστών", πλέον, όπως μας ενημέρωσε και επισήμως η νέα κυβέρνηση, όχι βέβαια ότι δεν ήταν γνωστό τόσο καιρό, αλλά η λέξη πρόσφυγας χτυπά κατευθείαν στις ευαίσθητες χορδές όλων μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα της όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει άμεσα ένα πρόβλημα, που πλέον παραδέχονται οι περισσότεροι πως απειλεί την υπόσταση του Έθνους. Ως αντιπολίτευση ήταν όμως σχεδόν συγκαταβατική στο φαινόμενο που αυξήθηκε από το 2015, γεγονός που έκανε πολλούς να υποψιαστούν και για την κυβερνητική της στάση. Στο πρόγραμμά της, όμως, προέβλεπε την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ως ένα μέσο και μέτρο αποτροπής, κάτι που προχτές ο αρμόδιος γ.γ. σε συνέντευξή του απέρριψε. Άρα, παρότι το πρόβλημα φούντωσε, η κυβέρνηση αρνείται να κάνει πράξη μια από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Αυτούς τους 3 μήνες, λοιπόν, η όποια αντιμετώπιση περιορίζεται στο λεκτικό πεδίο. Μιλούν για αποτροπή, για καλύτερη φύλαξη των συνόρων χωρίς να αναλύουν πως θα γίνει αυτή δεδομένου του ερχομού κάθε μέρα εκατοντάδων μεταναστών. Πως αντιμετωπίζουν τις πληροφορίες ότι ο Τούρκος γείτονας που επιτίθεται για να ξεκληρίσει τους Κούρδους, στέλνει μαζί με τους μετανάστες και πράκτορες; Τι κάνουν για να διαφυλάξουν την εσωτερική ασφάλεια όταν ανάμεσα στους μετανάστες είναι και τζιχαντιστές; Τι απαντούν στις ενστάσεις της κοινωνίας για τελείως διαφορετική στάση και θεώρηση όσων εμείς ως Ευρωπαίοι θεωρούμε θέσφατα απ' τους Μουσουλμάνους μετανάστες - πρόσφυγες που έχουν φτάσει ήδη τις δεκάδες χιλιάδες;

Η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τραγική κατάσταση στις Μόριες που δημιουργήθηκαν και τις αντιδράσεις των νησιωτικών κοινωνιών αποφάσισε να τους διασπείρει σε όλη την επικράτεια. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνει όμως είναι να αδειάσει θέσεις και για άλλους από τα εκατομμύρια που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Και να διχάσει κι άλλο τις τοπικές κοινωνίες.

Έτσι η συζήτηση έφτασε ξανά στο Μεσολόγγι και φυσικά σε όλη την επικράτεια. Όσοι ξενοδόχοι θέλουν να συμμετάσχουν πληρώνονται πολύ καλά ενώ επειδή δεν φτάνουν οι χώροι αναζητούνται και πρώην Στρατόπεδα! Κάθε μέρα μεταφέρονται και νέοι μετανάστες σε όλη την Ελλάδα καθώς το φαινόμενο έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας. Το Μεσολόγγι δεν μπορεί να αντέξει νέο βάρος ενώ όσο για το 2/39 Σ.Ε., αυτό την ιστορική δομή άμυνας ούτε να το σκέφτονται. Ετούτος ο τόπος είναι βαμμένος από το αίμα ηρώων που πολέμησαν ενάντια στην Οθωμανική επιβολή. Όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους.

Κλείνω με ένα απόσπασμα άρθρου του έγκριτου Μαν. Κοττάκη από την «Εστία» του Σαββατοκύριακου: Ο Ερντογάν στηριζόμενος στην αγάπη του λαού του και όχι στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ και εφαρμόζοντας την πολιτική του ανεξάρτητου μη δεδομένου, χορεύει με άνεση στο ταψί την ψοφοδεή Ευρώπη, την πονηρή Ρωσία και την ανεξήγητη Αμερική. Σε ό,τι αφορά εμάς δεν του χρειάζεται καν η εισβολή. Είναι ήδη εδώ. Στις τηλεοράσεις μας που του κάνουν κάθε μέρα τεμενάδες! Στις ορδές των μεταναστών με δικούς του πράκτορες φυτεμένους που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν ανά πάσα στιγμή την χώρα. Στη Θράκη βεβαίως. Παντού. Να το θυμόσαστε! Τα τείχη πέφτουν πάντοτε από μέσα. Από τις κερκόπορτες. Απαιτείται επειγόντως αφύπνιση και εθνική ανασύνταξη. Αλλιώς η μέρα που θα ξυπνήσουμε και θα διερωτώμεθα "πώς συνέβη αυτό", δεν αργεί. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία