Αγγελίες    Επικοινωνία

Συµπολίτες, το νου σας…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 04/07/2019

 

Του Σωκράτη Στέλλιου

Μόλις τρεις μέρες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, τις πρώτες μετά από τέσσερα, περίπου χρόνια. Ένα μήνα μετά τις τριπλές κάλπες καλούμαστε να εκλέξουμε τους νέους εθνικούς μας κυβερνήτες για την εποχή… μετά το μνημόνιο.

Όλοι θα σας λένε πως οι εκλογές είναι κρίσιμες και μεγάλο το διακύβευμα. Μπορεί. Θα πράξουν όμως όσοι κυβερνήσουν αναλόγως της κρισιμότητας και του διακυβεύματος; Δεν μπορώ να δώσω μεγάλες πιθανότητες διότι πάντα προεκλογικά τα λόγια είναι παχιά και μεγάλα, οι επισκέψεις συνεχείς και κόβονται μαχαίρι μέχρι τις επόμενες.

Ο Αιτωλοακαρνάνας δίνει εύκολα την ψήφο του χωρίς να ζητά πολλά «ανταλλάγματα». Μάλλον, για να γραφτεί η καθαρή αλήθεια, σε μεγάλο ποσοστό επικρατεί ακόμη η νοοτροπία του προσωπικού ρουσφετιού και έπονται τα υπόλοιπα. Το προσωπικό συμφέρον επικρατεί του συλλογικού, οπότε ένας διορισμός υπερισχύει των πάντων.

Ωστόσο οι διορισμοί τείνουν να εξαλειφθούν και οι πολιτικοί να… χάσουν την δουλειά τους. Σε ότι δε αφορά την Αιτωλ/νία το κύριο μέλημα ημών και υμών ήταν το παραπάνω και ας είναι τελευταίος σε ανάπτυξη ο νομός.

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Ο τόπος ερημώνει. Οι δουλειές λιγοστεύουν. Η μετανάστευση είναι συνεχής. Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι στάθηκαν ανεπαρκείς σε μεγάλο βαθμό και πώς να μην είναι κάποιοι όταν μένουν, ζουν και αναπνέουν εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η πίεση που αισθάνονται για έργα, παρεμβάσεις κ.λπ. δεν είναι η δέουσα. Ο μεγαλύτερος νομός της χώρας και δεν έχει Πανεπιστήμιο. Ο δρόμος Αμβρακία – Άκτιο καρκινοβατεί εννιά χρόνια. Οι υποδομές στον αγροτικό τομέα είναι σε μαύρα χάλια. Όλα αυτά θα έφερναν ανάπτυξη. Και πολλά άλλα.

Την Κυριακή, λοιπόν, το νου σας. Κρίνετε με βάση όχι μόνο τις εξαγγελίες, αλλά και την πρότερη παρουσία όσων σας ζητούν την ψήφο. Τι έκαναν και που ήταν τόσα χρόνια. Ποιες οι επιτυχίες και ποια η συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Για να μην λέμε όταν βρεθούμε ξανά ενώπιον της κάλπης πως χάθηκαν άλλα τέσσερα χρόνια…

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία